Mihin matkanjärjestäjiä tarvitaan?

Alppinisti

Jos rahalla on väliä Alpeille kannattaa mennä omatoimisesti, koska silloin helposti viikon matkalla kahdelta hengeltä säästää hissilippuihin ja suksivuokraan meneviä rahoja. Matkanjärjestäjät veloittavat helposti kahdeltä hengeltä EUR 1500 ja ylöspäin.

Vastaavasti voi tilata lentoliput Geneveen, josta pääsee helposti moniin Ranskan kohteisiin vähän yli tunnin automatkalla, tai Müncheniin, josta pääsee samoin moniin Itävallan kohteisiin vähän yli tunnin automatkalla. Kun lentoliput helposti ovat EUR 600 yhteensä kahdelta hengeltä ja majoituksen kahdelle hengelle varmasti saa EUR 400, niin EUR 500 jää kulutettavaksi muuhun. Esim. Genevestä on bussikuljetuksia useimpiin Ranskan alppien kohteisiin. Kyse on enemmänkin yrittelijäisyydestä, jos edes jonkun verran on kielitaitoa.

Opaspalveluiden merkitystä en osaa arvioida, mutta jokaisesti kohteesta löytyy kartat ja rinnekartat, joihin voi tutustua internetisssä ja turistisivuilta paljon tietoa mm. useissa Ranskankin kohteissa on laajat englanninkieliset sivut.

Lisäksi hissilippuja voi esivarata alennuksella netin kautta ja - jos vuokraauton haluaa - senkin saa netin kautta ja halvemmalla kuin matkanjärjestäjien kautta.

Itse tehdyillä matkoilla valikoima on hurjan paljon laajempi ja esim. voi valita rutkasti suuremmasta määrästä majoituskohteita. Eli karrikoiden voi sanoa, että harvoin voi valita viiden tähden ravintolan ruokalistalta pikaruokalan hinnoilla.

Vähän provokatiivisesti voi kysyä mihin sitä matkanjärjestäjää oikein tarvitsee ja mihin matkojen kallis hinta oikein perustuu sillä erotus tuntuu menevän lähinnä, kilpailun puutteesta johtuvaan tehottomuuteen, markkinointikuluihin ml. esitteet, TV-mainokset, markkinointiorganisaatio yms. sekä tietysti pitäähän liiketoiminnan tuottaa voittoa eli Giganttia mukaillen "kyllä se on vaan tyhmää maksaa liikaa alppilomasta"

6

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skier x

      Eiköhän matkatoimistojen tarkoitus ole saada voittoa myymistään palveluista.

    • HelppoHeikki

      Hmm....

      Itse ainakin maksan mieluusti siitä että saan kaiken valmiina.

      Viikon talvilomasta en todellakaan aio käyttää aikaani seisoessani Keski-Euroopan moottoriteiden ruuhkassa. En myöskään tykkää matkustaa ahtaissa paikallisbusseissa.

      Ja mitäs sitten kun joku matkalla alkaa tökkimään? Viime vuonna huonossa kelissä piti lentää Inbruckkiin....no kenttä nyt sattu olemaan suljettu joten lento ohjattiin Muncheniin,oli ehkä menny sormi suuhun kun olis etukäteen varannu vaikka auton tai muuten rakentanu matkan jatkokuljetuksen kautta.

      No aina voi sattua, eikä tietenkään pakettimatkan järjestäjä en paremmin osaa hoitaa tuollaisia ongelmatilanteita, mutta kuitenkin.....mukavampi odottaa varmasti tulevaa bussia olutuopin ääressä, kun kanniskella releitä ympäri Saksaa ja itävaltaa....

      Kukin taablaa tavallaan! Itse olen valmis maksamaan muutaman satasen enemmän, kun tiedän että matka on hyvin organisoitu ja turvallinen....en jaksa stressata lomallani!

    • Eipä käy noin

      Täällä on tullut jo hyviä argumentteja matkanjärjestäjän puolesta. Kolmen perheen voimin tehtävillä Euroopan turneilla järjestelemme itse, mutta Alppimatkoissa suosin ehdottomasti matkanjärjestäjiä! Niistä ei toudellakaan tahdo saada millään juurikaan edullisempia itse tehtynä.

      Hyvänä esimerkkinä Sölden jokunen vuosi sitten (=eka ja viimeinen itse järjestetty). Tässäpä hinnat per henkilö, meitä oli optimaalinen määrä 3hlöä:
      - Lennot 218 euroa
      - Auton vuokra 121 euroa
      - Majoitus 349 euroa
      - Bensat 30 euroa

      Yhteensä 688 euroa, jolla alkaa jo saada Alpeille valmismatkoja. Kukin taaplaa tyylillään, mutta itse kallistun vaivattomuuden, hyvän jengin ja kustannuksienkin osalta pakettimatkoihin.

      P.S. Kerroppa ihmeessä, mistä saat vaikkapa helmikuun puolessa välissä kahden hengen majoituksen yhteishintaan 400 euroa? Sisältäen siis keskeisellä paikalla sijaitsevan majatalon aamupaloineen ja omine kylppäreineen. Arvasin, et mistään.

      • Alppinisti

        Surffasin nopeasti Söldenin sivuille ja sieltä löytyi 17.2.-24.2. väliselle ajalle, joka lienee kaikkein tavoitelluin ajankohta, kaksi majataloa hintaa EUR 499 aamiaisineen. Nimet ovat Haus Fiegl Hedvig ja Olympia. Jälkimmäisessä on sauna. Eli en ihan EUR 200 hengeltä päässyt, mutta EUR 250. Näin nopealla surffauksella....


    • ...hyvään reissuun.....

      Tokihan matkanjärjestäjät toimivat voittoa tavoitellen.
      Onneksi on sekä omatoimisesti netistä ostajia, että nykyisin jo melko mukavasti vaihtoehtoja ja siten kilpailua, joka hillitsee hinnoittelua.

      Vaikka itse järkätty reissu antaa aivan uusia mahdollisuuksia -myös mahdottomuuksia ja kommelluksia- itse taidan sittenkin ryhtyä nauttimaan "valmiista pöydästä".
      Johtuisiko siitä, että useamman reissun järkänneenä saa huomata, että säästöt jaetaan mieluusti tasan mutta vaivan saa nähdä yksi. "Kun sä tiedät ja osaat" Entäs sitten kun oot pulannu ja pulannu ja jokin hiukan tökkii. Kiitosta on turha vaivoistaan varttua.

      Siispä: Jos lähden yksin järkkään ehkä itse. Jos porukalla siirrän vastuun ja vaivan toimistolle. Maksan ja NAUTIN.

      • Alppinisti

        yskäsi. Jos hyvillekin kavereille järjestää niin voi heiltä hieman hämärtyä se, että asia vaatii tietyn vaivannäön, josta ei välttämättä saa kiitost, kun kaikki menee hyvin. Mutta entäs jos tökkisi, onkin helpompi syyttää toimistoa. Se pystyykö toimisto todellisuudessa auttamaan onkin sitten aivan toinen juttu...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1443
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1225
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      105
      1103
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      954
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      141
      939
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      164
      866
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      31
      824
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      804
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe