Metsäköynnöksen istutus näin syksyllä

pukro

vyöhykkeellä IV?Saan purettavasta talosta pelastettavan sin.kukkaisen Metsäköynnöksen.Minun on istutettava se nyt lokakuussa,vaikka kärhöt liene parasta istuttaa keväällä.Edellisessä paikassa ollu lämpösellä seinustalla ja jos meillä laittaisin niin tulis punaista seinää vasten,eikä se minun mielestä sovi siihen????Vai sopiiko???Tuleeko liian räikeä?
Toinen vaihtoehto olis aitan seinustalle,mutta on varmaanki styrokset puolessa metrissä,joten en sais syvään istutettua.Kolmas vaihtoehto olis pihlajan juurella,joka ei olis kovin aurinkoinen paikka ja eikä niin suojaisakaan,mutta värien puolesta sopis pihlajan oksille!!!!?En haluais tappa köynnöstäni,kun se minulle uskotaan...aika myöhäseen menee istutus.....(jaksoitteko lukea?)

5

1569

Vastaukset

 • En tiedä mikä on metsäköynnös, mutta ihan hyvin sopii punaiseen seinään, onhan kasvilla vihreätkin osat, ei vain kukat.
  Puitten juurille ei yleensä kannata istuttaa kukkia, eivät menesty, koska ne tuskin juuristossa saavat tarpeeksi elintilaa. En tosin tiedä, kuinka pinnassa pihlajan juuret levittäytyvät.
  Köynnöksille voi myös rakentaa/laittaa tukisäleikön vapaaseen paikkaan, ei niitä tarvitse välttämättä laittaa pitkin seiniä tai puita menemään.

  • Clematis on sama kuin metsäköynnös, tuo Clematis on nyt yleisemmin käytetty nimi.


  • on metsäköynnös kirjoitti:

   Clematis on sama kuin metsäköynnös, tuo Clematis on nyt yleisemmin käytetty nimi.

   En ole kuullut koskaan nimitettävän metsäköynnökseksi.
   Olen ollut käsityksessä, että clematis tarkoittaa kärhö.
   Hyvä kun viisastuin.


 • tarkoittaako nimimerkkisi jotain?

 • Alpo Räisänen
  "Silmäkkeiden nimet ja nimitykset suomen kielessä."

  Siellä pukro

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.