PITKITTYNYT NUHA, YSKÄ, KURKKUKIPU?

Christiina

Elikkä nyt on liikkeellä todella sitkeä viirus. Tännekin moni siitä kirjoittanut. Viirukseen kuuluu TODELLA paha yskä, joka voi olla lima, sekä ärsytys yskä samaan aikaan. Monilla myös ilmaantunut kovaa kurkkukipua, nielun turpoamista, korvien lukkoisuutta ja kuumetta. Antibioottihan ei viiruksiin auta. Ainoat keinot ovat lepo, höyryhengitys ja särkylääkkeet. Ystääpiirissäni tätä on nyt noin viidellä ihmisella, ja kaikilla samat oireet, eli viiruksen kynsiin olemme joutuneet!

Jaksamisia kaikille kohtalotovereille! :)

-Enään yskä jäljellä-

14

23334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nielu kipua edelleen

      Joo on vissiin todella sitkeää virusta liikkeellä!Itellä kolmatta viikkoa nielurisat ja kurkku kipeä.Flunssan muita oireita ei juurikaan.Hieman on tukkoisuutta.Olen käynyt lääkärissä ja nielunäytteissä mutta ei mitään bakteeriin viittaavaa.Eli virusta kuulemma.Tutullani on ollut myös pitkittynyttä yskää ja sekin on kuulemma virusta.Onpa hyvä kuulla että tätä on muillakin:)!Aloin jo ihmetellä että mitä ihmettä tää on.

      • niifggf

        Mullakin on samaa juttua! mulla on nii törkeen turvonneet / kipeet nielurisat että kun liikutan kieltäkin vähäsen niin koskee, tekisi niin mieli hakea sairaslomaa kun ei pysty puhumaan oikein kunnolla.


    • tautinen

      on mulla tauti kestänyt. Alkoi pääkivulla ja kuvotuksen tunteella. Imusolmuke kaulalla turposi. Seuraavina päivinä tuli mieletön kurkkukipu, joka siirtyi toispuoleiseksi. Kuumetta oli parina alkupäivänä, korkeimmillaan mittasin 38,9.Nyt viime päivinä kurkkukipu siirtynyt toiselle puolelle nieluun. Nuhaa ei juuri ole, mutta jossain nielussa hiissaa lima, joka kurkkukivun pahimpina päivinä tuli aamulla vihertävänä klimppinä ulos.Yöt ollut pahoja, aamuyöstä heräilin kuivalla järkyttävän kipeällä kurkulla. Jokainen nielaisu oli kuin tikarin vääntö nielussa. Onneksi kipu on nyt vähän hellittänyt. Nyt hankaluutena on tuo hiissaava lima, joka pistää yskimään öisin ja iltaisin,kun menee makuuasentoon. Lääkärissä en ole käynyt, jospa tämä tästä...

      • Hädissään

        Muutaman päivän jatkunut sietämätön kurkkukipu, ei voi niellä eikä nukkua. Alkoi rauhasten turpoamisella ja nyt pään laskeminenkin sattuu. Kävin lääkärissä niluviljelyssä ja verikokeessa, koska kurkku on niin turvonnut varsinkin toiselta puolelta, että "pikkukieli" osuu seinämään.
        Vastauksena kuulin lääkäriltä, että voi olla angiina tai virus. Tämä mononykleoosi voikin sitten kestää jopa 3 viikkoa tällaisena, eikä siihen ole hoitoa. Olisi jo mukavaa nukkua, niin jos joku tietää neuvoja tähän niin olisin eeeerittäin onnellinen. :)


      • ...
        Hädissään kirjoitti:

        Muutaman päivän jatkunut sietämätön kurkkukipu, ei voi niellä eikä nukkua. Alkoi rauhasten turpoamisella ja nyt pään laskeminenkin sattuu. Kävin lääkärissä niluviljelyssä ja verikokeessa, koska kurkku on niin turvonnut varsinkin toiselta puolelta, että "pikkukieli" osuu seinämään.
        Vastauksena kuulin lääkäriltä, että voi olla angiina tai virus. Tämä mononykleoosi voikin sitten kestää jopa 3 viikkoa tällaisena, eikä siihen ole hoitoa. Olisi jo mukavaa nukkua, niin jos joku tietää neuvoja tähän niin olisin eeeerittäin onnellinen. :)

        Mulla kans tää pirullinen kurkkukipu taas!!!Nyt kolmen vuoden sisällä tullut 6 kertaa.

        Aina näin syksyllä ja keväällä!Vimex kesti kolme viikkoa TODELLA pahana!

        Siis yskin verta,yöllä oli koko ajan vahvoja kurkkukarkkeja suussa,eli siis nukkuminen miltei mahdotonta!40 kuumetta,eikä laskenut lääkkeilläkään!!!Kurkku oli niin turvonnut että oli vain herneen kokoinen "aukko" nielussa!!!

        Menin lääkäriin puolikuolleena,valmis sairaalaan makaamaan!Mutta lääkäri sanoi vaan että se on virus et ei voi auttaa!!!!!!! (otti kokeet)
        Luulin oikeesti et kuolen siihen paikkaan,kipu oli niin sietämätöntä!!!!!

        Ei voinut hengittää suun kautta ollenkaan,mut nenäkin oli niin tukossa et ilma kulkenu oikein sitä kauttakaan!!!

        Ja tiiättekö millä 3 viikkoa kestänyt tauti lähti kertaheitolla???

        !!!!!!!! !! !!!!!!! VALKOSIPULILLA!!!!!!!!!!!

        Illalla nielaisin kolme paloiteltua valkosipulin kynttä,veden kanssa.Ja kappas vaa aamulla,ei ollut enää minkäänlaista kurkkukipua ja kuumekkin oli poissa!!!!!

        Kokeilkaa ihmeessä!!


    • kaimasi

      Jep! Todellakin ollut flunssa sitkeessä. En enää edes ole varma, kauanko tää sama yskä on jatkunut. Ainakin kolmen viikon verran, ellei jopa pidempään. Ja tämä on jo toinen kerta tänä syksynä. Alussa sain "kohtauksia" jolloin tuntui, ku joku hivelis keuhkoja, ja se pisti yskittämään minuuttitolkulla. En meinannut saada henkeä ollenkaan, ja puhuminenkin oli työlästä.
      Nyt on yskä lähteny aika hyvin pois, mutta vieläkin meinaa välillä hieman yskittää. Äänikin saattaa aivan yhtäkkiä mennä käheäksi. Todella rasittavaa. Mietin, et pitäisikö sitä kohta keuhkokuviin tässä mennä ? Kun toisinaan yskä tulee vieläkin välillä "syvältä", vaikka suurimmaksi osaksi kuivayskää.

    • Caycy

      Sama asia onnistuu vesipiippu-inhalaattorilla, löytyy useimmista apteekeista ja on helpompi käyttää kuin höyryhengityslaitteet, voi ottaa vaikka työpaikalle mukaan.

    • kohtalotoveri

      Oiskohan samaa tautia. Eile yhtäkkiä iski kamala kurkkukipu, kuume nousi, lihakset jumissa ja kipeät.
      Mikähän tähän muu auttaa kuin lepo ja kuuma juoma, en tiedä. Yskää tai räkää ei ole, myös tätä ennen oli ruokahaluttomuutta ja mahakipuja.

    • Tuskastunut myös...

      Sama täällä!

      Olen ollut koko kevään kipeänä :O(

      Alkaa kovalla kurkkukivulla, joka on vaan toisella puolen kurkkua...
      ensin oli vasen puoli korva nivel ja lihassärky, yskä ja kuumeilu..
      Sain lääkkeet, painui tauti keuhkoputkeen tosi pahasti... epäillään nyt jopa hinkuyskää, jos uusiutuu!
      ja niinhän se sitten teki! nyt alkoi oikea puoli kurkusta olla tosi kipee, ja muut samat oireet!
      ei auta lääkkeet ei, nyt röngteniin ja keuhkokuviin menossa lääkärille iltapäiällä!

      Jospa tämä tästä, arvatkaa, jatkanko avantouintia syksyllä? taatusti!!
      Uin jouluun asti--- ei mitään pöpöjä tullut, vaikka muilla meillä oli, jotka ei siis uineet!
      heti kun lopetin uimisen, iski vaikka mitkä taudit!

      Viime talven uin koknaan, enkä sairastanut uhtään mitään!

    • BaijerilaisenKuski

      itsellänikin ollut nyt toista viikkoa samaisia oireita mutta kuumetta ei ole ollut (ainakaan vielä) :/ ois kiva tietää jos jotaa keinoa löytyy lisää millä sais oloa kohenemaan... en ole ollut näin huonossa kunnossa edes viikon ryyppäämisen jälkeen.

    • argrtytyty

      Itsellä oli samanlainen olotila..eli ei kuumetta, mutta kova yskä ja nuha..kunnes kaverini kertoi, että rohkeasti vaan lenkille...ja hups, seuraava päivänä ei enää mitään oiretta. Toimi. Kannattaa kokeilla, mutta kunhan ei vedä liian kovaa ja ei kuumeisena!

    • huolestunut2

      Poikani luokalla eräällä tytöllä on mononykleoosi. Tyttö kävi aamulla terveydenhoitajalla mutta terkka ei antanut tytölle lupaa lähteä koulusta.... Poika kertoi että tytöllä on jo pitemmän aikaa ollut tunnilla ääni pois, mutta välitunnilla hän pystyy ihan hyvin puhumaan. Tyttö myös seurustelee joten saattaa olla että tämä kumppanikin on saanut tartunnan.....

      • Äkäpussi 111

        Kyllä on ihmeellistä kun ei käsketty lähteä kotiin! :(


    • banaani4

      Miten teillä nykyään menee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe