Enkelinpasuuna

otonmummo

Sain lahjaksi enkelinpasuunan enkä tiedä, mitä sille pitäisi tehdä talven varalle. Se on kasvanut n.metrin korkuiseksi ja kukkii edelleen. Violettikukkainen.
Se on ruukussa ulkona.
Jos joku tuntee kasvin, olisin iloinen hoito-ohjeista. Kiitos jo etukäteen.

8

4209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pasuunasta

      kirjoitappa tuohon tekstin suomi24 alla olevaan hakupalkkiin enkelinpasuuna niin siitä olevia keskusteluja löytyy siitä,on niin monenmoista selvitettävää etten nyt jaksa ja kun en tiedä millaisia säilytyspaikkoja sinulla on,kysy lisää jos jos jokin asia jää epäselväksi

    • terhi

      Minäkin kaipaan tietoa pasuunakukasta, sen talvetuksesta ja hoidosta.

      (Laitoin tuohon hakupalkkiin vaikka mitä hakusanoja, mutta aina tuli, että mitään tietoa ei löytynyt. Rohkenin sitten kysäistä täältä, jos olisi joku tietäjä, kuka viitsii vastata.)

      Pyytäisinkin jotakuta ystävällistä pasuunakukan omistajaa, kuka on menestyksekkäästi saanut oman kukkansa talvehtimaan ja kukkimaan vuosikausia, jakamaan tietonsa meidän kanssa.

      Oman kukkani löysin kompostiin hyljättynä. Siinä on valtavan paksuja varrentynkiä, mutta yksikään niistä ei näytä olevan elossa. Kuolleilta näyttävien varsien juurelta on kuitenkin tänä kesänä kasvanut uudet versot, ovat nyt noin 35 cm pitkät.

      Minulla on mahdollisuus talvettaa kasvi joko autotallistaa, jonne pääsee vähän valoa ja lämpötila on noin 10 astetta. Tai sitten pimeä, kuiva talouskellari olisi toinen paikka. Entäs leikkaus? Milloin ja miten?

      Kiitos paljon, jos joku viitsii ja jaksaa auttaa noviisia!

      • -:-

        Pistä kasvi autotalliin...se on sille todella hyvä lämpötila ja valoakin tarvitsee. Vähän annat vettä talven aikana silloin tällöin.

        Leikata voit sekä syksyllä että keväällä ottamalla kolmasosan mitasta pois. Jos et raaski...tee vaikka edes toinen leikkaus. Ei kukka siitä kuole. Ehkäpä se innostuu niin että saat nauttia niistä ensi vuonna.


    • iskän vinkit

      Moikka!
      Olen kasvattanut pasuunoita monta monituista vuotta.
      Talvehtii sisällä tai esim.autotallissa.Syksyllä tipauttaa lehdet tyystin pois ja kasvattaa keväällä uudet.Talvella niukasti kastelua.
      Keväällä sitten kun kasvi herää eloon niin voit leikata.Ota leikot talteen ja laita vesilasiin.Ei mene kauankaan kun niissä on juuret.
      Kesällä laita kasvi isoon ruukkuun.Kannattaa laittaa kanan kakkaa mullan sekaan.Kastelua tarvitsee paljon.Aurinkoisessa paikassa joka päivä.
      Veden sekaan kannattaa laittaa lannoketta.Näin kasvi viihtyy hyvin ja kasvaa kohisten. Loppusyksyllä alkaa kukkimaan.
      Sanoisin että yksi helpoimmin kasvatettava kasvi.

      • terhi

        Kiitos teille molemmille vastanneille vinkeistä. Pidän kasvin siis autotallissa ja leikkaan keväällä. NYt näyttää niin onnettoman pienelle ruikulle, etten raaski vielä leikata :)


      • Kukan ystävä muutaman vuode...
        terhi kirjoitti:

        Kiitos teille molemmille vastanneille vinkeistä. Pidän kasvin siis autotallissa ja leikkaan keväällä. NYt näyttää niin onnettoman pienelle ruikulle, etten raaski vielä leikata :)

        Ei kannatakaan leikata, jos se on pieni. Minulla kasvoi lähes itseni kokoiseksi, kun alkoi kukkimaan loppukesällä. Teki vielä uusia nuppujakin tässä aivan lokakuun alkupuolella, mutta eivät kaikki jaksaneet kukkia. Leikkasin kolmasosan pois (ohjeita katselin täältä jostain) ja sain sen paremmin mahtumaan ulkorakennukseen. Minulla on siellä huone, jossa pidän talven pientä lämpöä. Siellä ovat talvehtineet niin pasuunat kuin joriinitkin. Nämä pasuunat kyllä tahtovat venähtää niin suuriksi, että jo sen takia mielellään syksylläkin pätkäisee pituudesta pois. Ihana kukka.


    • sellaisen violetin

      Hei
      Löydät tietoa kukasta kun laitat google hakuun pasuunakukka. Mulla kukkii parhaillaan oranssin värinen (punakeltainen) pasuuna olkkarissa. Kukinnan jälkeen vien sen kellariin talvehtimaan. Odotin koko kesän että kukkisi vaan aloitti vasta näin talven tullessa.

    • Pasuuna2222

      Kun siirrät enkelinpasuunan kesäksi ulos, niin totuta se aurinkoon varovasti. Pidä sitä ensiksi puolivarjossa vaikka kuukausi ja sen jälkeen voit siirtää sen aurinkoon. Pasuuna ei kuulemma pidä tuulesta, joten sille kannattaa etsiä suojainen paikka. Kesällä se kaipaa paljon vettä, mutta talvella lehtien pudottua tilkka vettä riittää silloin tällöin. Jos pidät sitä ruukussa, niin huolehdi salaojituksesta. Veden täytyy päästä pois ruukusta. Kannattaa valita iso saviruukku ja laittaa sen pohjalle pieniä kiviä. Kun kasvi on iso, niin se voi kaatua jos ruukku on liian pieni ja kiikkerä. Muista että enkelinpasuuna on myrkyllinen. Tosin lehdet ovat niin pahanmakuisia, ettei niitä syö kukaan. Jopa etanat tuntuvat karttavan kasvia. Jos etanoita kuitenkin ilmestyy, niin ripottele mullan päälle sahajauhoja. Etanat eivät pidä siitä, koska sahajauho tarttuu etanan limaiseen pintaan. Myös kahvinporot taitavat ajaa saman asian?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe