Mitä parvekkeelle talveksi?

viherpeukaloton

Meillä on nyt kohta - vihdoin ja viimein - se oma parveke. Ja sitten tietysti on heti talvi. Mutta minä kuitenkin haluaisin sinne jotain. En siis valokaapelia vaan kasveja. Mutta kuoleeko kaikki heti ensimmäisten pakkasten tullen vai onko jostain kanervista tai havukasveista iloa pidempään? Ja jos on niin mistä? Ja mitähän pitäisi ottaa huomioon? Etten osta kalliita kasveja, jotka voi sitten heittää pois jo ennenkuin pääsemme muuttamaan...

8

7771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parvekkeelle on parasta

      hankkia vaan silkkikukkia ja muovikasveja.
      Ihan kokemuksesta voin sanoa.
      Yhtä kaunista on, eikä tartte kytätä lämpömittaria
      talvella eikä kesällä heitellä pois kuivuuteen
      kuolleita.

      • kauneutta ympärille

        Minusta tunnelmaa parvekkeelle saa sypresseistä tai muista havupuista. Koristeltuina tai ilman, kransseja roikkumaan tai pöydälle. Kynttilöitä ja muuta kivaa.
        Sypressit kestää haudallakin ja samoin kranssit.


      • aape

        Mielestäni muovikukat ovat aika mauttomia ja luonnottoman näköisiä! Erotan "kilometrin" päähän muovi/silkkikukan aidosta --eikä muovikukka tee hyvää vaikutelmaa.
        Tietenkin tärkeintä on se että parvekkeen omistaja itse tykkää. Ovathan nuo helppohoitoisia... Itse en kyllä käytä!


    • ollut

      parvekkeella talvella tuija ja kanervia koristeltuina havuilla. Kaunista ja kestävää! :)

    • aape

      Mm kanervat ovat hyviä. Tietysti nekin kuolevat kun tulee tarpeeksi pakkasta, mutta kuolleinakin ne näyttävät kauniilta, jopa läpi talven. Saattavat tosin vähän varistaa.

      Kokeile myös ns. perennoja eli monivuotisia kasveja (ts. maahan istutettuina säilyvät talven yli)ja vaikka pikku havupensaita ruukussa. Ne kestävät jonkin verran pakkasta ruukussakin. Lasitetulla parvekkeella saattavat kestää yli talvenkin. Kuitenkin, monet kasvit voivat olla kauniita kuolleenakin. Perennat eivät yleensä maksakaan paljoa.

      Ongelmahan on, että ruukussa monivuotinenkaan kasvi ei kestä talven yli, koska kasvi ei saa juuriaan syvälle maahan vaan ruukussa juuret jäätyvät läpikotaisin.

    • ...

      Stökis ja pari muuttolaatikko nurinpäin istuimiksi.

    • Mammu-Maija

      Olisiko näistä jotain ideaa?

      Olen laittanut ruukkuihin kanervia, viime vuosina niitä valkoisia. Ilmeikkyyttä saa, kun laittaa jokaisen kanervan väliin männynoksia. Olen tökkinyt havupuun oksatkin kukkapurkkeihin ja säilyvät pitkälle kevääseen. Kastella täytyy, jos ei ole pakkasta, mutta muuten saavat olla.

      Lähempänä joulua laitan parvekkeelle ison pajukartion, jonka ympäri kierrän jouluvalosarjan. Samoin jouluvalot voi asetella niiden havu-kanerva-ruukkujen päälle. Valaisevat vähän, mutta tunnelmanluojana ihanat.

      Ruukkuihin voi ostaa syksyisin puutarhoilta jonkun korkeamman havupuun ja laittaa sen puun lisäksi ruukkuun matalampia kasveja, mm. kallunoita tai kanervia. Puun taimia myydään syksyisin halvalla ja ne kestävät kyllä talven yli - meillä aina kesäänkin asti.

      Kallunoita, kanervia, metsästä poimittuja mustikanvarpuja, pajukoristeita, jouluvaloja (pienikynttiläisiä) jne.

      jos saat jostain puulaatikoita, vahaa ne ruskealla puuvahalla ja asettele kukkaruukkuja havuineen niiden päälle.

      Laita parvekkeelle myös lyhty joko roikkumaan tai asettele sinne ruukkujen sekaan vaikka niiden puulaatikoiden päälle. Oikeata kynttilää täytyy valvoa ja se pitää tietysti vaihtaa joka päivä, mutta jos laitat sinne lyhtyyn valosarjan, lyhty on vaivaton koriste.

      Ja parvekkeen oveen tietysti iso kranssi, jonka koristeita voi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kranssin voi laittaa oven sisä- ja ulkopuolelle.

      Tunnelmallisia iltoja!

    • jättiparveke

      Muutan asuntoon jossa on jättiparveke ilman lasitusta.Toivoisin neuvoja kasveihin jotka sietävät Helsingin talven.Mulla on ideoita mutta ei kokemusta laatikoissa talvehtivista kasveista.Kesän kyllä osaan suunnitella mutta haluaisin neuvoja ja kokemusta .Vanha kunnon villiviini ehkä säilyy.Ei ole niin suurta budjettia että joka vuosi ostaisia uusia kasveja.Kesäkasvit ovat helppo saada mutta talvehtivat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1957
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1346
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1213
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe