Juopottelu jouluna

Enkuli83

Joulun perinteisiinhän kuuluu oluen litkiminen, joten kuinka moni teistä juopi terästettyä glögiä tms jouluna?
Itse en koskaan juo jouluna mitään alkoholia. Enkä ymmärrä niitä ihmisiä, jotka vetää kännit myös jouluna.
Itse en tuosta oluen juomisperinteestä tiennyt kuin vasta nyt.

Sain neljä vuotta sitten pienen muotoisen shokin kun ensimmäistä joulua vietettiin avopuolison kanssa ja menimme sitten anoppilaan illalla, niin siellä oli viinapullot pöydillä ja illalla oli tarkoitus lähtee vielä sukulaisten luo ryyppäämään.

Tuohon mennessä en tiennyt, että joulu kuuluu kanssa ryyppäämis päivään.
Ikinä en jouluna ole ollut humalassa, enkä tule koskaan olemaan.
Ja anopilla ja appiukolla on ollut joka vuosi, että aattona lähdetään sukulaisten luo ryyppäämään. Ja siinä ollaan miehen kanssa itsekin helisemässä, kun heitä pitää kuskailla.
Saattaavat yömyöhään asti ryypätä ja meidän pitää vielä viedä heidät sitten kotiin yöllä.
Kyllä siinä on parina jouluna mennyt oma joulu pilalle kun on pitänyt vierestä katsoa sitä juomista.
Pelkään kyllä aattoiltaa tänäkin jouluna.
Miehelle olen kyllä sanonut ihan suoraan, että viimeistään klo 20.00 ollaan kotona ja vietetään yhdessä rauhallista joulua, eikä lähdetä mihinkään enää.
Saa nähdä onnistuuko..

20

1931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nissepossu

      En minäkään ole ikinä joulun aikaan juonut. Joulupöydässä toki on tarjolla olutta ja viiniä sitä haluaville, ollut lapsuudestani saakka, mutta itse en juo koska en muutenkaan niistä pidä. Glögikin ihan alkoholittomana, en tykkää punaviiniin tehdyistä tai muuten terästetyistä. Eli sivistynyt juominen on mielestäni ihan ok, mutta ryyppäjäiset jouluna kuulostaa kyllä aika kauheelle. En itse kyllä suostuisi kuskailemaan ketään, taxi kulkee joulunakin, vaikkakin ehkä hieman tahmeesti.

      Kyllähän monet varsinkin nuoret käy baarissa jouluna. Mua ei sinne saisi kirveelläkään, vaikka olen itsekin nuori (25).

      Joulu on kuitenkin rauhallinen juhla, uusi vuosi on sitten viikon päästä ja korkkaan sen skumpan silloin:)

    • Muijaperhana

      Jos en väärin ole käsittänyt, niin joskus muinoin joulun juhlimiseen taisi tosiaan kuulua kunnon ryypiskely. Olen kyllä iloinen, että suurin osa ihmisistä ei nykyään sitä harrasta.. Itse juon jouluna kyllä olutta, ihan perinteen vuoksi, mutten voisi kuvitella heiluvani umpikännissä. Ja glögi ilman alkomahoolia, kiitos.

      Oletko, Enkuli83, kertonut mielipiteesi anopillesi ja apellesi? Kannattaa keskustella asiasta, vaikka perinteet usein ovat niin syvällä, että niitä on vaikea muuttaa. Tai sitten vaan kieltäydytte miehesi kanssa kuskaamasta heitä. Tilanne on hankala, mutta toivon sulle selviämistä joulusta.

      • Enkuli83

        Kyllä minä olen puhunut tästä asiasta avokin kanssa, ja hän kärsii kans suunnattomasti siitä kuskailusta.

        Anoppi on vielä sellainen just jouluna, että jos heillä ei ole mitään tekemistä aattoiltana, niin hän kuvittelee ettei ole meilläkään, joten sitten lähdetään just anopin sukulaisten luo ryyppäämään.
        Ollaan sanottu heille jo parina jouluna, että voidaan viedään, mutta kyydin kotiin saatte etsiä muualta. Heille se sopii, mutta sitten kun he ovat kotiin lähdössä, niin soitetaanpa pojalla että tulee hakemaan.
        Tai pahempaa on se, että meidän pitää olla koko ilta yömyöhään asti heidän seuranaan. Kun eihän meillä VOI olla mitään muutakaan tekemistä.

        Pitää nyt toivoa että appiukko on jouluna töissä, niin anoppikaan ei lähde sitten mihinkään, toivottavasti.
        Muuten anoppi on kyllä todella ihana ihminen, mutta jouluna se muuttuu ihan toiseks ihmiseks.

        Eiköhän tästä joulusta selviä joten kuten tuon asian tiimoilta.


    • o<=o)

      Ei kuulu alkoholi jouluun, tietysti jos ruoan kans lasin viiniä ottaa niin ei siinä mitään.

      Kaikkien lasten puolesta toivoisin ettei vanhemmat vetäis lärvejä, ja pilais lastensa joulua. Mutta se taitaa olla toiveajattelua.

      Puhu anopilles kun se on selvinpäin, että ootteko muuten aina ryypänny jouluisin? Saat vähän viriteltyä keskustelua aikaan, voit sitte avautuu jos tulee semmonen fiilis..

      Ja miehes on luultavasti jo senverran iso poika että uskaltaa sanoa äidilleen että: MENKÄÄ TAKSILLA!

      • Enkuli83

        Kyllä on mies sanonut siitä, että hommatkaa vaan kyyti kotiin, mutta eipä tuo näytä menevän jakeluun. Ne kun luulee, ettei meillä ole muuta tekemistä, niin joudetaan ihan hyvin kuskaamaan.
        Mutta nyt kyllä aion pistää hanttiin. Piilotanpahan vaikka auton avaimet, niin eipä lähdetä minnekään :)

        Jos anoppi rupeaa taas joulun alla puhumaan sukulaistensa luokse lähtemisestä, niin viimeistään silloin sanon ettei aiota osallistua niihin kekkereihin.


      • .......................
        Enkuli83 kirjoitti:

        Kyllä on mies sanonut siitä, että hommatkaa vaan kyyti kotiin, mutta eipä tuo näytä menevän jakeluun. Ne kun luulee, ettei meillä ole muuta tekemistä, niin joudetaan ihan hyvin kuskaamaan.
        Mutta nyt kyllä aion pistää hanttiin. Piilotanpahan vaikka auton avaimet, niin eipä lähdetä minnekään :)

        Jos anoppi rupeaa taas joulun alla puhumaan sukulaistensa luokse lähtemisestä, niin viimeistään silloin sanon ettei aiota osallistua niihin kekkereihin.

        Jos viette ne vaan sinne juominkeihinsa ja sit himaan ja kännykät kiinni. Siellähän sit ovat:)


      • Anonyymi

        Jouluna pitää olla tallin tillin, esim 5 lonkeroo ja hehkuviiniä pullo. Näistä saa mukavan joulullisen vaikutelman. Rappikseen kantsii ottaa sandels keskaria.


    • ei juoda jouluna

      näin on!

    • läpy

      Meilläkin kotona on ruokapöydässä viiniä ja kaljaa niitä haluaville, mutta ei jouluna koskaan mitään kossua ole juotu.

      Isällä on tapana aina myöhään yöllä ottaa muutama konjakki paukku, mutta tähänkin tapaan olen täysin tottunut ja se jo oikeastaan pikemminkin kuuluu jouluun.

      Tapaninpäivänä kun baarit ovat yleensä auki niin olen saattanut lähteä baariin, sillä en pidä sitä enää jouluna.

      Olen pahoillani enkuli, että joudut katsomaan muiden kännäystä jouluaattona, sillä silloin pitäisi pystyä pitämään hauskaa yhdessä jotenkin muuten kuin ryyppäämällä.

      Onko teidän pakko mennä avokkisi luokse jouluksi? Voisitteko mennä esimerkiksi omien vanhempiesi luokse?

    • kathleen

      Itse vietän aattoillan avomiehen ja hänen vanhempiensa kanssa. Juomme viiniä aterialla, mutta mitään humalahakuista juomista en kyllä jouluna ymmärrä. Pidän punaviinipohjaisesta glögistä, mutta kohtuudella sitäkin. Baariin ei tulisi mieleenikään lähteä, vaikka nuori olenkin. Riehakkaammat juhlat saavat odottaa uuteen vuoteen.

    • classico

      Ryyppääminen jouluna passaa mielestäni vain pikkujouluihin, eivätkä kyseiset pirskeet voi venyä Tuomaan päivää myöhemmäksi...

    • ...o_O...

      Yummyyyy... Kyllä waan maistuu. Jouluoluset!

    • Anoppi myös

      anopille, että tuli otettua tuossa sen verran punkkua ettei meistä ole kuskiksi nyt kummastakaan.

      No, kun joulurauha on julistettu, meillä loppuu työnteko ja alkaa joulunvietto. Iltapäivällä vähän glögiä kuuluu asiaan, istutaan, seurustellaan. Saunan jälkeen juodaan oluet ja ruuan kanssa viiniä ja ruuan jälkeen on tarjolla konjakkia.

      Humalluta ei mihinkään örinäkuntoon eikä mitään kossuja korkata. Illalla katsellaan telkkaa ja pelataan lasten/nuorison kanssa pelejä tai lähdetään ulos kävelylenkille.

      Ollaan sellaisessa mukavassa seurustelukunnossa, juttu ja huumori luistaa.

    • Ei alkoholia

      Kun mieheni kanssa aikoinaan mentiin yhteen, niin siitä alkoi meidän perheen omien perinteiden luominen. Heti alusta asti teimme selväksi molempien vanhemmille, ettemme halua kulkea jouluna kylästä kylään. Miksi muuten pitää pakottaa itsensä kärsimään jonkun sellaisen seurassa, josta ei pidä?

      Voi kun miehet uskaltaisivat ottaa itseään niskasta kiinni ja sanoa suoraan äidillensä mitä mieltä ovat. Moni anoppisuhde kaatuu juuri tähän vaikeuteen. Miniän ei kuulu pottuilla anopillensa.

      Itse en todellakaan osallistuisi mihinkään ryyppyjuhliin jouluna. Joulun henki on jossain ihan muualla kuin pullossa! Ihan oksettaa, että monessa perheessä lapset joutuvat kärsimään vanhempien alkoholinkäytön takia. Mielestäni viina ei sovi mihinkään juhlaan. Tunnelma menee heti pilalle. Ilman päihteitäkin on elämää ja todellista sellaista!

    • tyttötonttu]

      Jouluun ei kuulu alkoholi, lukuunottamatta alkoholisteja. Mutta muistelkaapa miksi se joulu meillä oikeen on?

    • Amalia

      Vaikken ole uskovainen enkä mitenkään alkoholia vastaan(juon kyllä silloin tällöin,joskus paljonkin),niin jouluna en silti joisi.Jotenkin se ei vaan kuulu jouluun.En edes glögiin laita terästystä tai juo perhekaljaa.Vuodessa on niin paljon päiviä,jolloin voi juoda,niin miksi pitäisi joulunakin?Joulu on rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa.Pilallehan se menee,jos änkyräkännissä ollaan.

    • normi jätkä

      olen toiminut joulupukin kuskina ja muun juhlaväen kuskina joka joulu ja minua ei ole vituttanut tämä asia koskaan mutta minua vituttaa kaikenmaailman siveyden sipulit jotka vetää hernettä nenään toisten juhlimistavoista.

      • Anonyymi

        Meillä käy sama juoppo pukki aina. Kerran se oli niin kännissä että oli unohtanut parran korvatunturille. Sain 20 % alennuksen maksusta kun huomautin asiallisesti tästä pukista.

        Eteisessä otettiin vielä huikat ja toivotettiin kännistä joulua eteenkinpäin!


    • juureksia ja viinaa

      Jouluhan on nimenomaan syömingin ja ryyppäyksen aika! Isännän tulee ottaa kunnolla ja tarjota parhaintaan (niin ruuan kuin juoman suhteen). Tuntuisi oudolta jos isännällä ei olisi tarjota muuta kuin vettä ja maitoa juomaksi.

    • enkuli83

      moi
      olen sitä mieltä että joulu selvänä
      lapsuuteni joulut ovat muisto asiasta
      kuinka aina sai pelätä mitä joulu taas tuo
      tullessaan, ja vieläkin n. 40 v. takaa ne muistuvat aina mieleen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe