Webaston käyttö

Iso-F

Alkaa olla se aika vuodesta kun noita Webastoja aletaan taas käyttää muutenkin kuin niiden oman koneistonsa voiteluun ja varmaan täälläkin asiasta keskusteluja on käyty. Tällä hetkellä ei vain tunnu hakukone toimivan ja pikaisella selauksella en löytänyt vastauksia mieltäni askarruttaviin kysymyksiin joten aloitetaan nyt sitten uusi aihe.. Onhan tämä kuitenkin varmasti monelle muullekin ajankohtaista asiaa.

Eli hommasin tuossa kesällä Citroen Jumpy 2.0 HDi:n vuosimallia 2004 jonka varusteisiin kuuluu Webasto vuorokausiajastimella (mallinro 1533). Auton mukana tuli valokopioitu käyttöohje ajastimelle mutta itse kamiinasta ei ole kyllä mitään tietoa. Kahan nettisivuiltakaan ei näihin kysymyksiin vastausta löytynyt.. Pitänee vielä koittaa Webaston pääsivuilta Saksasta mutta kysytään täältä nyt ensin.

Osaako joku sanoa että mikä tuo Webaston malli noissa Fiat Scudo/Peugeot Expert/Citroen Jumpyissa on? Tuon kokoiseen autoon kai riittäisi Thermo Top E-malli mutta kun jossain mainittiin että noissa autoissa se poltin on 5,2kW tehoinen ja siitä päättelin että saattaisi olla Thermo Top C.

Ja sitten se että kun siinä ajastimen ohjepaperissa puhutaan näistä toimintatavoista eli lämmitys ja tuuletus ylimalkaisesti vain että "toimintatapaa voidaan muuttaa vain tietyissä lämmitintyypeissä". Tuossa kesähelteillä kun auton ostin, kokeilin tietenkin myös että Webasto toimii. Ja toimihan se. Päätin myös kokeilla sen ajastimen ohjelmointia sekä tuota tuuletustoimintaa mutta kyllä siellä mielestäni liekki syttyi vaikka olin valinnut tuuletustilan.

Olettaisin tuon tuuletustilan tarkoittavan sitä että Webasto käynnistyy muuten normaalisti mutta ei sytytä liekkiä vaan pyörittää vain auton puhaltimia. Onko siis olettamukseni väärä vai eikö noissa Thermo Top E/C malleissa vain ole kyseistä toimintatilaa? Kesähelteillähän tuollainen toimintatapa olisi ihan kiva olla että saisi auton tuulettumaan esim. vähän ennen töistä kotiin lähtöä mutta kun allekirjoittanut ei silloin auringonpaahteessa pitänyt autonsa lisäLÄMMITTIMEN toiminnan opettelemista kovin sydäntä lähellä olevana aktiviteettina, vaan ilmastointi kiinnosti enempi ;) Totesin vain että lämmitin toimii.

Tuo tuuletushan kuitenkin, ominaisuus tai ei, toimii kyllä kunhan vääntä auton sisälämmönsäätimen kylmälle. Tällöinhän Webasto pyörittää kyllä tuuletinta, mutta lämpöhän ei auton sisälle siirry koska auton lämmityskennon kauttahan se joka tapauksessa kulkee, eikö?

Ja vastaavasti kai talvella jos unohtaa Webaston kelloa ohjelmoidessaan siirtää lämmitysvivun punaiselle puolelle, niin aamulla on lämmin motti mutta kylmä hytti?

Entä mitenkäs tuo Webasto säätelee sitä auton puhallinta? Eli jos edellä mainitussa talvitilanteessa muistaa kyllä lämmöt laittaa päälle, mutta puhaltimen nappi sojottaa kohti off-asentoa, niin onko Webastolla joku konsti kuitenkin pyörittää sitä puhallinta?

Ja nyt kun melkein kaikki muu on jo kysytty niin vielä kiinostaisi se polttoainepumpun naksutus Webastoa käyttäessä. Eli kun auto on sammutettuna niin käyttääkö Webasto auton omaa polttoainepumppua vai onko sillä joku oma lypsykone jolla se ryystää tavaraa auton tankista?

Edellä mainittujen kysymysten lisäksi olisi kiva myös kuulla huolto- ja hoitovinkkejä tuon kaminan ylläpitoon, sillä auton mukana ei tosiaan tullut, ajastinta lukuunottamatta, mitään lukemisen arvoisia papereita kyseisen pienoisinfernon sielunelämästä ja Kaha:n sivujakaan selatessa ei ihan helposti pääse kokemaan jumalallista valaistumisen tunnetta lisälämmitinasioiden suhteen.

8

15885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • websu

      Sitä en kyllä osaa sanoa mikä malli autossasi on, mutta minulla thermo top e:ssä kyllä toimii tuuletus eli liekki ei pala eikä tarvitse polttaa polttoainetta turhaan. Auto ei lämpiä sisältä jos tuulettimen katkaisija on nollalla. Webastolla on oma polttoainepumppu. Ei nuo sen kummempaa huoltoa tarvitse, käyttää vaan tarpeeksi niin pysyvät kondiksessa useita vuosia. On siellä kahan sivuilla kyllä jonkinlaisia räjäytyskuviakin http://www.kaha.fi/file_root/Lisavarusteet/Webasto/Luettelot/WEBASTO1_Thermo_Top.pdf , itse lämmitinpakettia ei varmasti kannata ruveta itse aukomaan jos ei oikeasti tiedä miten ilmennyt vika korjataan.

    • Vsku

      Itsellä kokemusta lähinnä "eberistä", mutta käytöltään aikalailla samanlaisia.

      Kohta 1.
      Alkaa tosiaan lämmittimelle olemaan käyttöä.

      Kohta 2.
      Pätevä vehje autossa.
      Ohjeita itse lämmittimestä varmaan kaupan mukana välttämättä ei tule.

      Kohta 3.
      Kuulopuheiden mukaan "alkuperäislaitteet" eivät ole samoja kuin jälkikäteen asennettavat.
      Samoin niihin on jälkeenpäin vaikea saada varaosia.
      ( Nämä siis kuultua tietoa, enkä tiedä väitteiden paikkaansapitävyydestä.)

      Kohta 4. 5.
      Tuuletuksen toimintoakaan ei varmaan kaikki laitteet tue.

      Kohta 6. 7. 8.
      On väärin tuulettaa hyttiä jättämällä sisälämmön säädön kylmälle, silloin itse laite voi ylikuumentua ja vaatia itse lämmittimestä lämpökytkimen kuittailuja.
      Pahimmassa tapauksessa joudut vaihtelemaan osia, koneen saattamiseksi toimintakuntoon.

      Puhaltimen nopeus ei voi olla "off" tilassa jos haluat puhaltimen puhaltavan lämmintä myös hyttiin.

      Poikkeuksena lämmönsäätöön sekä puhaltimen pyörimisnopeuden valintaan on jos autossa on automaattinen ilmastointi.
      Tällöin lämmittimen asennuksen yhteydessä on asennettu puhaltimen ohjaukseen erillinen rele joka määrää puhallin voimakkuuden asentajan määrämälle tasolle.

      Automaattisella ilmastoinnilla varustettu auto on hieman hitaanpi sulattamaan lasit jäästä kuin manuaali.

      Kohta 9.

      Polttoaine lämmittimissä on oma pumppu joka pumppaa polttoaineen lämmittimelle.
      Siita tulee se naksutus.
      Polttoaine otetaan yleensä suoraan tankista.

      Kohta 10.

      Selvitä ensin itsellesi mikä lämmitin on autoosi asennettu. ( Tyyppikilpi)
      Olettaisin lämmittimen löytyvän auton konehuoneesta.

      Sen jälkeen on jo helpompi selvittää esim. vikoja.

    • keijoh1

      Tärkein webaston käytöstä on käytä lämmitintä yhtämonta minuttia kuin ajat ,eli ajat 30min käytä maks.lämm.30min näin ei tule tilanne eteen että virta loppuu.

    • Asentaja tonki

      No nakutus on webaston oman tyky-pumpun ääni. Se tuuletus toiminta on lämmittimelle itselleen, että jäähtyy käytön jälkeen eikä siten vaurioidu. Kuuluu siis webaston puhaltimen ääni, mutta ei lämmitä, eli ei tule pakokaasua webaston pakoputkesta. Auton puhallin, siis ohjaamossa, toimii vaikka nappulat olisi offilla...

    • Massimiliano

      Yksi lisäominaisuus olisi hyvä olla Webastoissa: Kuumalla kesähelteellä moottorin sammuttamisen jälkeen Webaston kiertovesipumppu voisi olla päällä pari minuuttia. Tämmönen lisäominaisuus voisi säästää sylinterikantta.

      • tosi järkevää...

        ..nostaa esille 6v vanhoja keskusteluja


      • Ave4ever2004

        Entä 10 vuotta vanhaa keskustelua?! :)

        Mitä sillä on väliä, jos keskustelussa on tuotu tärkeitä pointteja esille? Luulen löytäneeni tästä keskustelusta vastauksen pulmaani, jota kyselin tuossa ylempänä.


      • Anonyymi
        Ave4ever2004 kirjoitti:

        Entä 10 vuotta vanhaa keskustelua?! :)

        Mitä sillä on väliä, jos keskustelussa on tuotu tärkeitä pointteja esille? Luulen löytäneeni tästä keskustelusta vastauksen pulmaani, jota kyselin tuossa ylempänä.

        Juuri Näin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe