kätten yhteenliittäminen

luminara

Eli tahtoisin tietää teidän kokemuklsianne jotka olette järjestäneet kyseisen juhlan omalta osaltanne. Millainen rituaali? mitä ohjelmaa? miten ilmoititte vieraille juhlan luonteen ja miten muun uskonnon edustaja vieraat ottivat tilanteen? varsinkin jos puolisonne on kristitty miten juhla onnistui noin kokonaisuudessaan? Itsellläni se tiedossa näillä näkymin parin vuoden sisään...

4

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helmikuun morsian

      ... on pakanahäät tulossa helmikuun alussa Imbolcin aikaan. Eli ensin virallistamme avioliiton maistraatissa ja sitten juhlimme ystävien ja sukulaisten keran, kuten muutkin. Ainoana erona on, että ennen juhlaa on pakanasiunaus, johon tulee tuo käsien yhteenliittäminen ja lisäksi muuta symboliikkaa (meille tärkeää).

      Kutsuttujen joukossa on ainakin yksi jehovantodistaja ja yksi lestadiolainen sekä useita kristittyjä. Olemme päättäneet suhtautua asiaan niin, että kyseessä ovat meidän häämme, joten me saamme päätää miten niitä juhlimme. Olemme kertoneet siunauksesta etukäteen ihan niinkuin kertoisimme vihkikirkostakin - ilman sen kummempia anteeksipyytelyjä ja ihmiset ovat suhtautuneet siihen erittäin kauniisti. Meinasimme lisäksi laittaa kutsuun tekstin, jossa mainitsemme siunauksen luonteesta ja ilmoitamme, että emme pahastu mikäli toisenlaista uskoa todistavat vieraamme saapuvat paikalle vasta siunauksen jälkeen. Totesimme kuitenkin, että tuo maininta on tarpeeton - niille, joiden tiedämme suhtautuvat pakanuuteen nuivasti ilmoitamme asiasta henkilökohtaisesti.

      Mieheni ei ole pakana, mutta asia on minulle hyvin tärkeä. Arvostan suuresti myös sitä, että tulevien häiden vuoksi mies lukee tälläkin hetkellä Lady Sheban Varjojen kirjaa ja on muutoinkin kiinnostunut perehtymään uskontooni.

      Siunausta sinulle; muista, että häät ovat rakkauden ja elämän juhla, juhli niitä sitten kristillisesti tai pakanallisesti!

      • kyselevä mieli

        Olen miettinyt kun omista häistäni jäi eräitten uskontojen edustajia pois... No tuliko kaikki kutsutut teidän häihin vai oliko jonkun uskonnon raja niin jyrkkä ettei voinut osallistua?

        PS: Onnea avioliitollenne!:)


      • edellinen...
        kyselevä mieli kirjoitti:

        Olen miettinyt kun omista häistäni jäi eräitten uskontojen edustajia pois... No tuliko kaikki kutsutut teidän häihin vai oliko jonkun uskonnon raja niin jyrkkä ettei voinut osallistua?

        PS: Onnea avioliitollenne!:)

        Siis et varmaan enää muista tulla maaliskuussa kertomaan, miten kävi tulivatko kaikki kutsutut?

        Olisi kuitenkin hienoa kuulla pakanahäistäsi, jos sitten maaliskuussa kirjoittelet, vaikka näin hyvissä ajoin kyselinkin.


      • että lähin ystäväni..
        edellinen... kirjoitti:

        Siis et varmaan enää muista tulla maaliskuussa kertomaan, miten kävi tulivatko kaikki kutsutut?

        Olisi kuitenkin hienoa kuulla pakanahäistäsi, jos sitten maaliskuussa kirjoittelet, vaikka näin hyvissä ajoin kyselinkin.

        Pitäisi siunaamistilaisuuden.. mutta kun kysyin häneltä hän kuulosti varsin negatiiviselta.. Ajatuksemme oli että maistraatissa virallistetaan ja lähimmäisten kanssa siunataan.

        Nyt en sitten tiedäkkään mitä tehdä. En tunne muita wiccoja johon voisin kyseisessä tehtävässä luottaa.. Ehdotuksia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe