Ohjelmaa 8-12 vuotiaille tytöille ja pojille.

Lindalidna

Olisiko kenelläkään minkäänlaista ohjelmaa 8-13 vuotialle lapsille? Vieraita juhliin tulee vähän yli kymmenen. Myös reseptivinkit ja koristeluvinkit on tarpeen.:)

29

12346

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aivopähkinä

   Moi vaan. Oon itse 12 vee tyttö ja mäkin pidän halloween bileet mulla olisi paljon vinkkejä. ruoka vinkkejä, tekemistä ja koristelu apua. Jos kiinnostaa niin thässäpä sulle :)

   Leikit ja pelit:

   Intiimiverho
   Yksi menee makaamaan lattialle, muut odottavat oven takana, ja pari katsojaa. Lattialla makaavan päälle laitetaan peitto. Hänen käsketään ottavan jotain pois päältään. Hänen olisi tarkoitus tajuta ottaa peitto pois päältään. Mutta jos ei tajua niin sitä jatketaan kunnes ei ole paljo mitään päällä. Sitten sanotaan että ota jo nyt hemmetissä se PEITTO pois sun päältä. =)

   Kynttiläsäikytys
   Valitaan pari vapaa ehtoista joiden silmät sidotaan huivilla. muut katsovat. kun kaikilla on silmät sidottuina heidän suunsa teipataan ilmastointi teipillä. heidät käsketään lattialle mahalleen makaamaan kasvot kyljellään. Sitten sanotaan että asetan nyt kynttilän päänne päälle ja että olkaa varovaisia, ihan hiljaa ja liikkumatta ettei se tipahda. kaikkien päiden päällä on kuitenkin siis oikea kynttilä. Sitten raapaistaan tuli tikkua. Ja muka sytytetään heidän päällä olevat kynttilät. ne menee ihan paniikkiin ja sanotaan että se voittaa jonka kynttilä ei tipahda. =)

   Huijaus
   Valitaan pari vapaaehtoista ja he menevät toiseen huoneeseen. Tarvitaan muutama katsoja. katsojille kerrotaan että toisille sanotaan esim että heidän on esitettävä kuin he ajaisivat mopolla mutta katsojien pitäisi ajatella heidät esim vessanpöntölle. Se on todella hupaisaa.

   Kestääkö kantti?
   Tarvitaan kaksi mehupilliä ja vieraat jaetaan kahteen ryhmään. Molemmissa ryhmissä he menevät rinkiin istumaan. Molemmille ryhmille annetaan yksi pilli ja heidän on kuljetettava sitä suusta suuhun ainoastaan suunsa avulla. Jos pilli tipahtaa vahingossa lattialle on se myös sieltä otettava suulla. Kun yki kierros on mennyt lyhennetään pillejä aina noin sentin verran. Se joukkue voittaa jonka pilli on lyhyempi kun heillä ei enää kantti kestä.

   Nukelle pusu
   Mennään rinkiin istumaan. Ja otetaan nukke. Jokaisen on pussattava nukkea paikkaan jonka he itse saavat valita. Yhdessä voidaan kuitenkin sopia mihin tiettyihin paikkoihin EI saa pussata. Sitten kun jokainen on pussannut sitä johonkin, hänen on pussattava oikealla puolella istuvaa henkilöä siihen paikkaan. Hauskaa =)

   Arvaa maku
   Vieraat käsketään tiettyyn huoneeseen ja laitetaan kippoihin erilaisia syötäviä aineita. Tässä tapauksessa halloweeniin liittyviä. Heille annetaan jokaista sorttia vähän ja heidän pitää maun perusteella tietää mitä se on. Kuka arvaa eniten oikein, niin voittaa. Tepsii aina.

   YÖK MATOJA!
   Pyydät taas vieraat eri huoneeseen. Laita kulhoon kylmää keitettyä spagettia (voit laittaa hiukan ruokaöljyä sekaan jotta niistä tulee liukkaita) ja spagettien alle paperi karkki. Huijaa että ne ovat matoja. Sido ensimmäisen silmät ja pyydä hänet huoneeseen. Hänen tehtävänsä on kaivaa AINOASTAAN suulla matojen seasta karkki. kellä menee vähiten aikaa niin voittaa. :)

   Naamiaiskilpailu
   Helppo tapa järjestä ajanvietettä, on arvostella jokaisen juhlijan puku ja pyytää tätä kertomaan sen taustoista. Jokainen haluaa olla hetken parrasvaloissa. Tämä leikki kannattaa ilmoittaa jo kutsussa, niin saat helpommin ihmiset pukeutumaan juhlan henkeen. Jotta kenellekään ei tulisi paha mieli, voit pitää lapsille erikseen vaikka noitasarjan, hirviösarjan, kissasarjan jne. Ja ’voittajille’ makea karkkipalkinto.

   Murhaajaleikki
   Vanha kunnon Murhaaja-leikki pitää pintansa Halloweeninakin. Halloweenina ei tarvitse kainostella, tämä leikki toimii vanhemmallakin iällä. Muistatko säännöt?
   Leikin ensimmäinen askel on lappujen nosto. Yhdessä lapussa on risti, yhdessä P ja loput ovat tyhjiä. Risti leimaa nostajansa murhaajaksi, P poliisiksi.
   Varsinainen leikki alkaa kun valot sammutetaan ja murhaaja ryhtyy toimeen. Kun joku tuntee ristinmerkin selässään hän on mennyttä ja kaatuu koristen maahan. Poliisi, joka on viereisessä huoneessa saapuu paikalle ja laittaa valot päälle. Poliisi kuulustelee kaikkia vielä elossa olevia, missä he olivat murhan tapahtuessa, kenen kanssa ja mitä tehden. Poliisi saa arvata kerran kuka murhaaja oli, jos hän arvaa oikein peli päättyy, mutta jos hän ei osu oikeaan, murhaaja jatkaa hirmutekojaan.

   Omenanmetsästys
   Halloween on kauhujuhlan ohella myös sadonkorjuun juhla. Vanha kunnon, kaikkia hauskuttava leikki on laittaa omenoita kellumaan vesivatiin. Jokaisen on vuorotellen ongittava omansa suullaan ilman käsiä. Muista suojata lattia.

   Arvaa tuoksu!
   Lapset voivat leikkiä vaikkapa hauskaa tuoksuarvausleikkiä. Asetetaan esille erilaisia tuoksuja, esimerkiksi mausteita, vihanneksia ja ruoka-aineita. Yksi kerrallaan ja side silmillä kilpailija pyrkii tunnistamaan kohteet pelkän hajuaistin perusteella.

   Sitten herkut:

   Herkut:
   Muffinsseja (päälle tomusokeri&vesi kuorrutus ja sen kovetuttua suklaasta hämähäkin seittiä) Kakku, Sipisiä, Limua, päärynä mehua ( muka myrkkyä niinku) Haamu tikkarit ( tikkareista paperit pois ja niitten päälle valkosta paperia/kangasta ja siihen silmät ja suu, niinku haamu) Haamubanaanit ( puolita banaani, tai vaikka kolmeen osaan ja sit kastat sitä sulatetussa valko suklaassa ja sit teet sille silmät jostain)
   Nekkuja naamariin!

   Repo ja Naakku päättivät valmistaa pikkujoulukekkereihin nekkuja. Avuksi saapui naapurin lihava spanieli Rekku.
   Mestarikokkien ohjeiden mukaan sinäkin voit kyhätä kemuihisi tanakan satsin tahmaisia nekkuja joka tassuun!

   Tee voipaperista tai värillisestä foliosta (sitä saa askarteluliikkeistä) pieniä tötteröitä ja aseta ne pystyyn karkealla suolalla tai lumella täytettyyn astiaan.

   Tarvitset:
   • 2 1/2 dl kuohukermaa
   • 4 dl sokeria
   • 1/2 dl siirappia
   • 1 dl fariinisokeria
   • 1 tl vanilliinisokeria
   • (1 dl mantelirouhetta)
   Sekoita kerma, sokeri, fariinisokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia välillä hämmentäen seosta.

   Herkku alkaa olla valmista kun pieni, kylmään veteen tiputettu pisara jähmettyy niin, että voit muovailla sitä hyppysissäsi. Nosta kattila levyltä, sekoita karkkimassaan rouhitut mantelit ja vaniljasokeri. Älä missään nimessä raaputa kiteytynyttä seosta kattilan reunoilta, koska tällöin saattaa koko herkku kiteytyä.

   Kaada nekkuseos tötteröihin ja paina tikut kuhunkin nekkuun. Anna jäähtyä viileässä.
   Nämä taatusti lisäaineettomat kermanekut lyövät laudalta kaupan karkit. Hei tonttu-ukot hyppikää, hetken kestää nekkua ja sekin ihanaa herkkua!

   Sitten pari koriste vinkkiä:

   Koristeet:
   Lyhtyjä ulos, Ulos kyltti * Varoitus! Olet halloween alueella!* Kurpitsoja oranssistä kartongista tai silkkipaperista yms, kartongista voit tehdä myös noitia/vampyyrejä/haamuja jne. pari kynttilää ei olisi pahitteeksi, jouluvaloja portaiden kaiteisiin, tekohämähäkin seittiä, jne.

   Hämähäkinseittiä koristelua varten saat käyttämällä erivärisiä ja -paksuisia ompelulankoja. Tunnelmaa voit lisätä kostuttamalla seitin muotoon punotut langat suihkupullolla.

   Nopea Halloween-koristelu onnistuu myös ilmapalloilla sekä erivärisillä paperisuikaleilla. Käytä mielikuvitustasi!

   TOIVOTTAVASTI NÄISTÄ OLI APUA. Käytän näitä itse omissa juhlissani :>

   • Lindalidna

    Noista todellakin OLI apua. Taidan kokeilla melkeinpä kaikkia. (: Kiitoss!


   • Aivopähkinä
    Lindalidna kirjoitti:

    Noista todellakin OLI apua. Taidan kokeilla melkeinpä kaikkia. (: Kiitoss!

    Ole hyvä vaan. :)


   • VIISASTYTTO

    Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


   • mä myös kyllästyny!

    siis vittu täysin samaa mieltä!
    vittu ku osaa olla niii hemmetin tyhmä???
    en tajuu mite se voi olla vaarallista....??????????????????????!!!!!!!!!!!!!
    ai jos se kynttilä vaikka syttyis vahingos?? vittu urpo!!
    (VIISASTYTTÖ??)


   • Viisaampi tyttö :P
    VIISASTYTTO kirjoitti:

    Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VIISASTYTTÖ, TÄÄ ON SULLE: eli siis ensinnäkään sitä kynttilää ei sytytetä, joten ei se oo :). Sä oot todellakin "viisastyttö" :O.


   • jokuvaa...
    mä myös kyllästyny! kirjoitti:

    siis vittu täysin samaa mieltä!
    vittu ku osaa olla niii hemmetin tyhmä???
    en tajuu mite se voi olla vaarallista....??????????????????????!!!!!!!!!!!!!
    ai jos se kynttilä vaikka syttyis vahingos?? vittu urpo!!
    (VIISASTYTTÖ??)

    tajusiks et sitä kynttilää ei oikeesti sytytetä


   • akmak
    jokuvaa... kirjoitti:

    tajusiks et sitä kynttilää ei oikeesti sytytetä

    Jotkun oon vaan niin mulkkui etteine Tajua


   • Asiaa kaikille
    VIISASTYTTO kirjoitti:

    Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Viisastytto hei!

    Eihän sitä kynttilää oikeesti sytytetä.
    Oon ittekki ollu halloweenjuhlis, jossa oli toi kynttiläsäikytys.
    Se tuntuu tosi pelottavlta, etkä sä haluu ensin sitä.
    Mutta sitten kun se kynttilä on siinä pään päällä, tulee semmonen olo,
    et sen menoa nyt. Ja sit kun se raapasee sen tikun sä tiiät et se on ihan kohta ohi.
    Ja ei siinä oo mitään vaarallista. Sun pään päälles vaan laitetaan kynttilä!


    Ja sitten semmonen yks neuvo halloweenjuhliin:

    Tehkää ihan syötävistä aineista semmonen juoma.
    Laittaakaa esim. kahvii, kinkun palasia, jogurttia yms.

    Se tepsii aina ja sit ohjeet pelin kulkuun:

    Pyydä vieraat huoneeseen, jossa voi odotella hetken. (laita sinne karkkia ja tekemistä)
    Ota juomat valmiiksi (tee ne siis valmiiksi kaikille)
    Pyydä 2 vapaaehtoista, joiden silmät sidotaan.
    Kuljeta heidät juomien viereen ja anna juomat heille käteen.
    Ota 2 sekuntikelloa ja ota aikaa kauanko vierailla menee juoda juoma.
    Kisan voittaa se jolla meni vähiten aikaa jouda juoma.

    Muista laittaa kaikille vieraille saman verran juomaa!!

    - K


  • ROC

   8-12 VUOTIALLE ON HELPPO KEKSIÄ OHJELMAA KUIN
   12-15. 8-12 VITIAILLE KÄY SOKKO JA TYYNISOTA PIMEÄSSÄ MYÖS PIILONEN PIMEÄSSÄ ON HYVÄ IDEA

   • Lindalidna

    Täytyypä kokeilla tuota tyynysotaa :) :D


   • ihku pissiis sisko:)
    Lindalidna kirjoitti:

    Täytyypä kokeilla tuota tyynysotaa :) :D

    nii mäki ollaa vähä niiku ihku pissis siskoi!!!
    siis ihQuuuu!!!
    1hQ D44!!


   • PARAS IHMINE
    ihku pissiis sisko:) kirjoitti:

    nii mäki ollaa vähä niiku ihku pissis siskoi!!!
    siis ihQuuuu!!!
    1hQ D44!!

    nolis !


  • hemmo

   Vaik on jo vuosi 2008 nii voin antaa niit jos joku haluu lukee. Itse pidän halloweensynttärit 31.10 ja on vaikka miten paljon ideoita. Voin antaa niistä joitakin.

   Halloweenbooli: Laita kumihanskaan punaista mehua ja sitten pakkaseen. Kun käsi on jäätynyt lisää se booliin.

   Koristeluita: Osta jotain kauhean näköisiä matoja yms. ja laita niitä seinille ja pöydille sinitarralla kiinni. Peitä ruokapöytä mustalla muovisäkillä.

   Siinä oli jotain vaikka minulla itselläni on 10 kertaa enemmän ideoita, mutta en jaksa kirjoittaa niitä.

   • Hannajdbnsjd

    Ota joku ämpäri ja sitten pistä pahvi siihen päälle ja leikkaa pahvin keskelle reikä ja sitten esim. tikkarin jonka päällle pistät jonkun valkoisen rievun kiinni. Niin ja sitten teet viivan minkä takaa pitää yrittää heittää sitä tikkaria eli kummitusta sinne ämpärin keskelle reikään ja sitten palkinnoksi voi saada sen "kummituksen" :D Toivottavasti tajusit!


   • no voi lol
    Hannajdbnsjd kirjoitti:

    Ota joku ämpäri ja sitten pistä pahvi siihen päälle ja leikkaa pahvin keskelle reikä ja sitten esim. tikkarin jonka päällle pistät jonkun valkoisen rievun kiinni. Niin ja sitten teet viivan minkä takaa pitää yrittää heittää sitä tikkaria eli kummitusta sinne ämpärin keskelle reikään ja sitten palkinnoksi voi saada sen "kummituksen" :D Toivottavasti tajusit!

    EN TAJUNNU!


   • iloneeeee

    hyvii vinkkejä


  • joooooooo ooooon

   koristeluvinkkejä: oikeastaan vaan netti sivuja joista löytää hyviä vinkkejä: PiiRoo, Goodies, Trendi Frendi, kotiliesi... tossa vähä noita... (sivuilta löytyy myös hyviä ruoka vinkkejä...)
   ((ouuha vinkkejä goodiesista...))

  • 12 WEE TYYPPI

   mäkin pidän halloween juhlat ja hei oikeesti noi vinkit on aika tylsii...
   hyviä netti sivuja kyllä oli :)
   no täs tuleee PAREMPII VINNKEIJÄ:
   noin 11-12 weet vois kutsuu poikii jos haluu tulee kaks kertaa hauskemmat juhlat mut jos alle 10wee unohtakaa poitsut...
   olkaa totuutta vai tehtävää: pyöritetään pullooo ja tarviiko ees selittäää??? hauskaa ku mikä!!!
   totta kai kaikkee muuta hauskaa tiiän mut enpä taia kertoo ku ei jaksa ja HEI!:huomioi jos monen ikäisiii vieraita...
   8 weet viel leikkiii prinsessoit(HAHHA) ja 9 weet siinä rajalla...
   10 weet on jo vähä isompii ja niitte kaa voi kaikkee hauskaa (tai oikeestaa 10 weest ylös päi :) )
   olkaa hyvä, vinkeistä!!!!!
   hahahahah
   muutes joku siel halloween juhlis vois olla murhaaja... ne ketkä tuntee mut tajuuu ton :)

   en jaksa selittää mite ja missä mut joka tapauksess :)

   • Kiitoksia:DD

    NO sanoit et sull on parempii ideoita, mut eipä oikee kuulunu!!!
    Joku pullonpyöritys on niiin normii!!!!
    Mut noi alussa olevat ideat oli loistavia!!!:DD Kiiitti tosi paljon!:))


   • PARAS IHMINE

    Mul ja mu frendeil just tollaset halloween bileet :D:D: siel oli tyttöi ja poikii ja sit alettii to&tee ;)


  • lokakuu...

   Ohjelmaa ulos:
   1. Eka vinkki ohjaa oikeaan paikkaan, mutta siellä odottaakin näkyvällä paikalla vihje joka kertoo että väärässä paikassa ja ohjaa toiseen paikkaan. Siellä oleva vihje ohjaa takaisin hakemaan samasta paikasta oikea vihje.
   2. Onginta. Kattilallinen vesi-perunaseosta josta käsin ongitaan muovielukoita (hämähäkit, rotat, luurangot). Vihjeessä kerrotaan tietenkin että limasta joutuu jotain ottamaan käsin.
   3. Veren juonti. Pullollinen punaista tomaattimehua.
   4. Kaivamisjuttu. Laatikko santaan ja sinne vaikka suklaisia lasisilmiä, jotka voi vihjeessä kertoa olevan häränsilmiä.
   5. Kaninpapanoita. Laatikko taas johonkin piiloon ja sinne suklaisia pyöreitä muroja.

   • Lampunlapsi

    Aarrejahti on omalle kotipihalle helppo järkkää, ei tarvii kun vähän paperii ja itse aarteen, voi aarre jahti jonnekkin kauemmas toki kauemmas ulottua! Vihjeet kannattaa kääriä rullalle ja sinetöidä vaikka koristelusulalla(teippaa sulka kiinni kääröön) ja viedä jonnekkin.


  • lålhaamu

   täs on iha parhaita ohjeit akannattaa kokkeilla mut ei jos on 8-10 wee väkee...

   1. ja 2. on nii parhaia et en viitii ,kertoo koska en haluu et ne levii kaikkialle
   3.laulakaa singsstaria

   4.katsokaa kauhuleffoja

   5.kertokaa kauhutarinoita

   6.lappumurhaajaa

   7.perus hillumine ulkona ja sillee

   8.pimee piilosta

   9. perus totuus vai tehtävä

   10.omenan onkiminen

   11.disko

   .... en jaxa kirjottaa enenpää   ruoista vähä:

   -booli

   -perus juhlanaposteltavat jotka voi syyä seisaaltee ja sillee (karkkia, popparit, sipsit ym. ym.-...

   -jtn kauhuruokia

   -laita cocista ja vanilija jädee se kuohuukivasti se on iha sika hyvää kannattaa maistaaa

   en jaxa enenpäää


   ja koristeluun vöhän:

   -himee valaistus -ehdoton

   -kynttilät -tunnelman luoja

   -ilmapallot -perus

   -kartongista tai stryroksista hautakiviä joissa vieraiden nimet -saa takuullä kylmät väreet

   -serpentiini

   -tekohämähäkinseitti -saa esim. tiimarista ja anttilasta

   -kirjoita vessan piliin jtn pelottavaa PUNASELLA vesivärilä tai spraymaalilla mut ei kannaa kertoo vanhemmille sparymaalista xd

   -kylttejä joissa lukee esim. kauhujentalo, kyöpelinvupri, salen tm. ym.

   -KUrpitoja

   ei jaxa enenpää siin oli jtm -.-

  • salattu28

   menkää karkki vai kepponen kierrokselle

  • joku outo

   Tässä jotain ruoka vinkkejä

   1. Kissan wc kakku
   tarvitset:
   kakkupohjia
   keksejä vanilija kastiketta
   pätkiksiä

   Otat jokun kissan wc:n näkösen kulhon ja laitat pohjalle kakkupohjan.
   Sitten murskaat keksit ja laitat siihen kakku pohjan päälle ne keksit ja vanilija kastikkeen. Sulata pätkiksiä hetki mikrossa ja laita kakun päälle. (kuvia googlessa)


   2. makeat somet
   tarvikkeet:

   omar karkkeja
   manteli lastuja

   Sulata omareita hetki mikrossa. Muokkaa niistä sormen muotoisia ja laita manteli lastut kynsiksi. (tästäkin kuvia googlessa nimellä omar sormet)

  • QQQ

   Viisastytto ei o tod kauheen viisas...

  • toitsu ;)

   Voisitte olla silmän-isku murhaajaa, tai jos on kyse halloween juhlista niin lima pataa! Lima-pata: Ostakaa erillaisia limoja, tai tehkää itse. Laittakaa ne isoon pataan, ja pata laatikkoon. Laatikkoon reikä (padan suun aukon kohdalle) Ja sitokaa vieraan silmät, ja käskekää hänen työntää käsi sinne.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   300
   2129
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   116
   2015
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   70
   1520
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   154
   1480
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   206
   1453
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   1099
  7. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   98
   759
  8. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   40
   752
  9. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   310
   752
  10. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   63
   716
  Aihe