Ohjelmaa 8-12 vuotiaille tytöille ja pojille.

Lindalidna

Olisiko kenelläkään minkäänlaista ohjelmaa 8-13 vuotialle lapsille? Vieraita juhliin tulee vähän yli kymmenen. Myös reseptivinkit ja koristeluvinkit on tarpeen.:)

29

12528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aivopähkinä

      Moi vaan. Oon itse 12 vee tyttö ja mäkin pidän halloween bileet mulla olisi paljon vinkkejä. ruoka vinkkejä, tekemistä ja koristelu apua. Jos kiinnostaa niin thässäpä sulle :)

      Leikit ja pelit:

      Intiimiverho
      Yksi menee makaamaan lattialle, muut odottavat oven takana, ja pari katsojaa. Lattialla makaavan päälle laitetaan peitto. Hänen käsketään ottavan jotain pois päältään. Hänen olisi tarkoitus tajuta ottaa peitto pois päältään. Mutta jos ei tajua niin sitä jatketaan kunnes ei ole paljo mitään päällä. Sitten sanotaan että ota jo nyt hemmetissä se PEITTO pois sun päältä. =)

      Kynttiläsäikytys
      Valitaan pari vapaa ehtoista joiden silmät sidotaan huivilla. muut katsovat. kun kaikilla on silmät sidottuina heidän suunsa teipataan ilmastointi teipillä. heidät käsketään lattialle mahalleen makaamaan kasvot kyljellään. Sitten sanotaan että asetan nyt kynttilän päänne päälle ja että olkaa varovaisia, ihan hiljaa ja liikkumatta ettei se tipahda. kaikkien päiden päällä on kuitenkin siis oikea kynttilä. Sitten raapaistaan tuli tikkua. Ja muka sytytetään heidän päällä olevat kynttilät. ne menee ihan paniikkiin ja sanotaan että se voittaa jonka kynttilä ei tipahda. =)

      Huijaus
      Valitaan pari vapaaehtoista ja he menevät toiseen huoneeseen. Tarvitaan muutama katsoja. katsojille kerrotaan että toisille sanotaan esim että heidän on esitettävä kuin he ajaisivat mopolla mutta katsojien pitäisi ajatella heidät esim vessanpöntölle. Se on todella hupaisaa.

      Kestääkö kantti?
      Tarvitaan kaksi mehupilliä ja vieraat jaetaan kahteen ryhmään. Molemmissa ryhmissä he menevät rinkiin istumaan. Molemmille ryhmille annetaan yksi pilli ja heidän on kuljetettava sitä suusta suuhun ainoastaan suunsa avulla. Jos pilli tipahtaa vahingossa lattialle on se myös sieltä otettava suulla. Kun yki kierros on mennyt lyhennetään pillejä aina noin sentin verran. Se joukkue voittaa jonka pilli on lyhyempi kun heillä ei enää kantti kestä.

      Nukelle pusu
      Mennään rinkiin istumaan. Ja otetaan nukke. Jokaisen on pussattava nukkea paikkaan jonka he itse saavat valita. Yhdessä voidaan kuitenkin sopia mihin tiettyihin paikkoihin EI saa pussata. Sitten kun jokainen on pussannut sitä johonkin, hänen on pussattava oikealla puolella istuvaa henkilöä siihen paikkaan. Hauskaa =)

      Arvaa maku
      Vieraat käsketään tiettyyn huoneeseen ja laitetaan kippoihin erilaisia syötäviä aineita. Tässä tapauksessa halloweeniin liittyviä. Heille annetaan jokaista sorttia vähän ja heidän pitää maun perusteella tietää mitä se on. Kuka arvaa eniten oikein, niin voittaa. Tepsii aina.

      YÖK MATOJA!
      Pyydät taas vieraat eri huoneeseen. Laita kulhoon kylmää keitettyä spagettia (voit laittaa hiukan ruokaöljyä sekaan jotta niistä tulee liukkaita) ja spagettien alle paperi karkki. Huijaa että ne ovat matoja. Sido ensimmäisen silmät ja pyydä hänet huoneeseen. Hänen tehtävänsä on kaivaa AINOASTAAN suulla matojen seasta karkki. kellä menee vähiten aikaa niin voittaa. :)

      Naamiaiskilpailu
      Helppo tapa järjestä ajanvietettä, on arvostella jokaisen juhlijan puku ja pyytää tätä kertomaan sen taustoista. Jokainen haluaa olla hetken parrasvaloissa. Tämä leikki kannattaa ilmoittaa jo kutsussa, niin saat helpommin ihmiset pukeutumaan juhlan henkeen. Jotta kenellekään ei tulisi paha mieli, voit pitää lapsille erikseen vaikka noitasarjan, hirviösarjan, kissasarjan jne. Ja ’voittajille’ makea karkkipalkinto.

      Murhaajaleikki
      Vanha kunnon Murhaaja-leikki pitää pintansa Halloweeninakin. Halloweenina ei tarvitse kainostella, tämä leikki toimii vanhemmallakin iällä. Muistatko säännöt?
      Leikin ensimmäinen askel on lappujen nosto. Yhdessä lapussa on risti, yhdessä P ja loput ovat tyhjiä. Risti leimaa nostajansa murhaajaksi, P poliisiksi.
      Varsinainen leikki alkaa kun valot sammutetaan ja murhaaja ryhtyy toimeen. Kun joku tuntee ristinmerkin selässään hän on mennyttä ja kaatuu koristen maahan. Poliisi, joka on viereisessä huoneessa saapuu paikalle ja laittaa valot päälle. Poliisi kuulustelee kaikkia vielä elossa olevia, missä he olivat murhan tapahtuessa, kenen kanssa ja mitä tehden. Poliisi saa arvata kerran kuka murhaaja oli, jos hän arvaa oikein peli päättyy, mutta jos hän ei osu oikeaan, murhaaja jatkaa hirmutekojaan.

      Omenanmetsästys
      Halloween on kauhujuhlan ohella myös sadonkorjuun juhla. Vanha kunnon, kaikkia hauskuttava leikki on laittaa omenoita kellumaan vesivatiin. Jokaisen on vuorotellen ongittava omansa suullaan ilman käsiä. Muista suojata lattia.

      Arvaa tuoksu!
      Lapset voivat leikkiä vaikkapa hauskaa tuoksuarvausleikkiä. Asetetaan esille erilaisia tuoksuja, esimerkiksi mausteita, vihanneksia ja ruoka-aineita. Yksi kerrallaan ja side silmillä kilpailija pyrkii tunnistamaan kohteet pelkän hajuaistin perusteella.

      Sitten herkut:

      Herkut:
      Muffinsseja (päälle tomusokeri&vesi kuorrutus ja sen kovetuttua suklaasta hämähäkin seittiä) Kakku, Sipisiä, Limua, päärynä mehua ( muka myrkkyä niinku) Haamu tikkarit ( tikkareista paperit pois ja niitten päälle valkosta paperia/kangasta ja siihen silmät ja suu, niinku haamu) Haamubanaanit ( puolita banaani, tai vaikka kolmeen osaan ja sit kastat sitä sulatetussa valko suklaassa ja sit teet sille silmät jostain)
      Nekkuja naamariin!

      Repo ja Naakku päättivät valmistaa pikkujoulukekkereihin nekkuja. Avuksi saapui naapurin lihava spanieli Rekku.
      Mestarikokkien ohjeiden mukaan sinäkin voit kyhätä kemuihisi tanakan satsin tahmaisia nekkuja joka tassuun!

      Tee voipaperista tai värillisestä foliosta (sitä saa askarteluliikkeistä) pieniä tötteröitä ja aseta ne pystyyn karkealla suolalla tai lumella täytettyyn astiaan.

      Tarvitset:
      • 2 1/2 dl kuohukermaa
      • 4 dl sokeria
      • 1/2 dl siirappia
      • 1 dl fariinisokeria
      • 1 tl vanilliinisokeria
      • (1 dl mantelirouhetta)
      Sekoita kerma, sokeri, fariinisokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia välillä hämmentäen seosta.

      Herkku alkaa olla valmista kun pieni, kylmään veteen tiputettu pisara jähmettyy niin, että voit muovailla sitä hyppysissäsi. Nosta kattila levyltä, sekoita karkkimassaan rouhitut mantelit ja vaniljasokeri. Älä missään nimessä raaputa kiteytynyttä seosta kattilan reunoilta, koska tällöin saattaa koko herkku kiteytyä.

      Kaada nekkuseos tötteröihin ja paina tikut kuhunkin nekkuun. Anna jäähtyä viileässä.
      Nämä taatusti lisäaineettomat kermanekut lyövät laudalta kaupan karkit. Hei tonttu-ukot hyppikää, hetken kestää nekkua ja sekin ihanaa herkkua!

      Sitten pari koriste vinkkiä:

      Koristeet:
      Lyhtyjä ulos, Ulos kyltti * Varoitus! Olet halloween alueella!* Kurpitsoja oranssistä kartongista tai silkkipaperista yms, kartongista voit tehdä myös noitia/vampyyrejä/haamuja jne. pari kynttilää ei olisi pahitteeksi, jouluvaloja portaiden kaiteisiin, tekohämähäkin seittiä, jne.

      Hämähäkinseittiä koristelua varten saat käyttämällä erivärisiä ja -paksuisia ompelulankoja. Tunnelmaa voit lisätä kostuttamalla seitin muotoon punotut langat suihkupullolla.

      Nopea Halloween-koristelu onnistuu myös ilmapalloilla sekä erivärisillä paperisuikaleilla. Käytä mielikuvitustasi!

      TOIVOTTAVASTI NÄISTÄ OLI APUA. Käytän näitä itse omissa juhlissani :>

      • Lindalidna

        Noista todellakin OLI apua. Taidan kokeilla melkeinpä kaikkia. (: Kiitoss!


      • Aivopähkinä
        Lindalidna kirjoitti:

        Noista todellakin OLI apua. Taidan kokeilla melkeinpä kaikkia. (: Kiitoss!

        Ole hyvä vaan. :)


      • VIISASTYTTO

        Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • mä myös kyllästyny!

        siis vittu täysin samaa mieltä!
        vittu ku osaa olla niii hemmetin tyhmä???
        en tajuu mite se voi olla vaarallista....??????????????????????!!!!!!!!!!!!!
        ai jos se kynttilä vaikka syttyis vahingos?? vittu urpo!!
        (VIISASTYTTÖ??)


      • Viisaampi tyttö :P
        VIISASTYTTO kirjoitti:

        Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        VIISASTYTTÖ, TÄÄ ON SULLE: eli siis ensinnäkään sitä kynttilää ei sytytetä, joten ei se oo :). Sä oot todellakin "viisastyttö" :O.


      • jokuvaa...
        mä myös kyllästyny! kirjoitti:

        siis vittu täysin samaa mieltä!
        vittu ku osaa olla niii hemmetin tyhmä???
        en tajuu mite se voi olla vaarallista....??????????????????????!!!!!!!!!!!!!
        ai jos se kynttilä vaikka syttyis vahingos?? vittu urpo!!
        (VIISASTYTTÖ??)

        tajusiks et sitä kynttilää ei oikeesti sytytetä


      • akmak
        jokuvaa... kirjoitti:

        tajusiks et sitä kynttilää ei oikeesti sytytetä

        Jotkun oon vaan niin mulkkui etteine Tajua


      • Asiaa kaikille
        VIISASTYTTO kirjoitti:

        Oikeesti, siis toi kynttilasaikytys on tosi vaarallista vaikka halloween bileissa pitaakin olla vahan jannitysta, toi on kylla jo ihan pahkahullua siis haloo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Viisastytto hei!

        Eihän sitä kynttilää oikeesti sytytetä.
        Oon ittekki ollu halloweenjuhlis, jossa oli toi kynttiläsäikytys.
        Se tuntuu tosi pelottavlta, etkä sä haluu ensin sitä.
        Mutta sitten kun se kynttilä on siinä pään päällä, tulee semmonen olo,
        et sen menoa nyt. Ja sit kun se raapasee sen tikun sä tiiät et se on ihan kohta ohi.
        Ja ei siinä oo mitään vaarallista. Sun pään päälles vaan laitetaan kynttilä!


        Ja sitten semmonen yks neuvo halloweenjuhliin:

        Tehkää ihan syötävistä aineista semmonen juoma.
        Laittaakaa esim. kahvii, kinkun palasia, jogurttia yms.

        Se tepsii aina ja sit ohjeet pelin kulkuun:

        Pyydä vieraat huoneeseen, jossa voi odotella hetken. (laita sinne karkkia ja tekemistä)
        Ota juomat valmiiksi (tee ne siis valmiiksi kaikille)
        Pyydä 2 vapaaehtoista, joiden silmät sidotaan.
        Kuljeta heidät juomien viereen ja anna juomat heille käteen.
        Ota 2 sekuntikelloa ja ota aikaa kauanko vierailla menee juoda juoma.
        Kisan voittaa se jolla meni vähiten aikaa jouda juoma.

        Muista laittaa kaikille vieraille saman verran juomaa!!

        - K


    • ROC

      8-12 VUOTIALLE ON HELPPO KEKSIÄ OHJELMAA KUIN
      12-15. 8-12 VITIAILLE KÄY SOKKO JA TYYNISOTA PIMEÄSSÄ MYÖS PIILONEN PIMEÄSSÄ ON HYVÄ IDEA

      • Lindalidna

        Täytyypä kokeilla tuota tyynysotaa :) :D


      • ihku pissiis sisko:)
        Lindalidna kirjoitti:

        Täytyypä kokeilla tuota tyynysotaa :) :D

        nii mäki ollaa vähä niiku ihku pissis siskoi!!!
        siis ihQuuuu!!!
        1hQ D44!!


      • PARAS IHMINE
        ihku pissiis sisko:) kirjoitti:

        nii mäki ollaa vähä niiku ihku pissis siskoi!!!
        siis ihQuuuu!!!
        1hQ D44!!

        nolis !


    • hemmo

      Vaik on jo vuosi 2008 nii voin antaa niit jos joku haluu lukee. Itse pidän halloweensynttärit 31.10 ja on vaikka miten paljon ideoita. Voin antaa niistä joitakin.

      Halloweenbooli: Laita kumihanskaan punaista mehua ja sitten pakkaseen. Kun käsi on jäätynyt lisää se booliin.

      Koristeluita: Osta jotain kauhean näköisiä matoja yms. ja laita niitä seinille ja pöydille sinitarralla kiinni. Peitä ruokapöytä mustalla muovisäkillä.

      Siinä oli jotain vaikka minulla itselläni on 10 kertaa enemmän ideoita, mutta en jaksa kirjoittaa niitä.

      • Hannajdbnsjd

        Ota joku ämpäri ja sitten pistä pahvi siihen päälle ja leikkaa pahvin keskelle reikä ja sitten esim. tikkarin jonka päällle pistät jonkun valkoisen rievun kiinni. Niin ja sitten teet viivan minkä takaa pitää yrittää heittää sitä tikkaria eli kummitusta sinne ämpärin keskelle reikään ja sitten palkinnoksi voi saada sen "kummituksen" :D Toivottavasti tajusit!


      • no voi lol
        Hannajdbnsjd kirjoitti:

        Ota joku ämpäri ja sitten pistä pahvi siihen päälle ja leikkaa pahvin keskelle reikä ja sitten esim. tikkarin jonka päällle pistät jonkun valkoisen rievun kiinni. Niin ja sitten teet viivan minkä takaa pitää yrittää heittää sitä tikkaria eli kummitusta sinne ämpärin keskelle reikään ja sitten palkinnoksi voi saada sen "kummituksen" :D Toivottavasti tajusit!

        EN TAJUNNU!


      • iloneeeee

        hyvii vinkkejä


    • joooooooo ooooon

      koristeluvinkkejä: oikeastaan vaan netti sivuja joista löytää hyviä vinkkejä: PiiRoo, Goodies, Trendi Frendi, kotiliesi... tossa vähä noita... (sivuilta löytyy myös hyviä ruoka vinkkejä...)
      ((ouuha vinkkejä goodiesista...))

    • 12 WEE TYYPPI

      mäkin pidän halloween juhlat ja hei oikeesti noi vinkit on aika tylsii...
      hyviä netti sivuja kyllä oli :)
      no täs tuleee PAREMPII VINNKEIJÄ:
      noin 11-12 weet vois kutsuu poikii jos haluu tulee kaks kertaa hauskemmat juhlat mut jos alle 10wee unohtakaa poitsut...
      olkaa totuutta vai tehtävää: pyöritetään pullooo ja tarviiko ees selittäää??? hauskaa ku mikä!!!
      totta kai kaikkee muuta hauskaa tiiän mut enpä taia kertoo ku ei jaksa ja HEI!:huomioi jos monen ikäisiii vieraita...
      8 weet viel leikkiii prinsessoit(HAHHA) ja 9 weet siinä rajalla...
      10 weet on jo vähä isompii ja niitte kaa voi kaikkee hauskaa (tai oikeestaa 10 weest ylös päi :) )
      olkaa hyvä, vinkeistä!!!!!
      hahahahah
      muutes joku siel halloween juhlis vois olla murhaaja... ne ketkä tuntee mut tajuuu ton :)

      en jaksa selittää mite ja missä mut joka tapauksess :)

      • Kiitoksia:DD

        NO sanoit et sull on parempii ideoita, mut eipä oikee kuulunu!!!
        Joku pullonpyöritys on niiin normii!!!!
        Mut noi alussa olevat ideat oli loistavia!!!:DD Kiiitti tosi paljon!:))


      • PARAS IHMINE

        Mul ja mu frendeil just tollaset halloween bileet :D:D: siel oli tyttöi ja poikii ja sit alettii to&tee ;)


    • lokakuu...

      Ohjelmaa ulos:
      1. Eka vinkki ohjaa oikeaan paikkaan, mutta siellä odottaakin näkyvällä paikalla vihje joka kertoo että väärässä paikassa ja ohjaa toiseen paikkaan. Siellä oleva vihje ohjaa takaisin hakemaan samasta paikasta oikea vihje.
      2. Onginta. Kattilallinen vesi-perunaseosta josta käsin ongitaan muovielukoita (hämähäkit, rotat, luurangot). Vihjeessä kerrotaan tietenkin että limasta joutuu jotain ottamaan käsin.
      3. Veren juonti. Pullollinen punaista tomaattimehua.
      4. Kaivamisjuttu. Laatikko santaan ja sinne vaikka suklaisia lasisilmiä, jotka voi vihjeessä kertoa olevan häränsilmiä.
      5. Kaninpapanoita. Laatikko taas johonkin piiloon ja sinne suklaisia pyöreitä muroja.

      • Lampunlapsi

        Aarrejahti on omalle kotipihalle helppo järkkää, ei tarvii kun vähän paperii ja itse aarteen, voi aarre jahti jonnekkin kauemmas toki kauemmas ulottua! Vihjeet kannattaa kääriä rullalle ja sinetöidä vaikka koristelusulalla(teippaa sulka kiinni kääröön) ja viedä jonnekkin.


    • lålhaamu

      täs on iha parhaita ohjeit akannattaa kokkeilla mut ei jos on 8-10 wee väkee...

      1. ja 2. on nii parhaia et en viitii ,kertoo koska en haluu et ne levii kaikkialle
      3.laulakaa singsstaria

      4.katsokaa kauhuleffoja

      5.kertokaa kauhutarinoita

      6.lappumurhaajaa

      7.perus hillumine ulkona ja sillee

      8.pimee piilosta

      9. perus totuus vai tehtävä

      10.omenan onkiminen

      11.disko

      .... en jaxa kirjottaa enenpää



      ruoista vähä:

      -booli

      -perus juhlanaposteltavat jotka voi syyä seisaaltee ja sillee (karkkia, popparit, sipsit ym. ym.-...

      -jtn kauhuruokia

      -laita cocista ja vanilija jädee se kuohuukivasti se on iha sika hyvää kannattaa maistaaa

      en jaxa enenpäää


      ja koristeluun vöhän:

      -himee valaistus -ehdoton

      -kynttilät -tunnelman luoja

      -ilmapallot -perus

      -kartongista tai stryroksista hautakiviä joissa vieraiden nimet -saa takuullä kylmät väreet

      -serpentiini

      -tekohämähäkinseitti -saa esim. tiimarista ja anttilasta

      -kirjoita vessan piliin jtn pelottavaa PUNASELLA vesivärilä tai spraymaalilla mut ei kannaa kertoo vanhemmille sparymaalista xd

      -kylttejä joissa lukee esim. kauhujentalo, kyöpelinvupri, salen tm. ym.

      -KUrpitoja

      ei jaxa enenpää siin oli jtm -.-

    • salattu28

      menkää karkki vai kepponen kierrokselle

    • joku outo

      Tässä jotain ruoka vinkkejä

      1. Kissan wc kakku
      tarvitset:
      kakkupohjia
      keksejä vanilija kastiketta
      pätkiksiä

      Otat jokun kissan wc:n näkösen kulhon ja laitat pohjalle kakkupohjan.
      Sitten murskaat keksit ja laitat siihen kakku pohjan päälle ne keksit ja vanilija kastikkeen. Sulata pätkiksiä hetki mikrossa ja laita kakun päälle. (kuvia googlessa)


      2. makeat somet
      tarvikkeet:

      omar karkkeja
      manteli lastuja

      Sulata omareita hetki mikrossa. Muokkaa niistä sormen muotoisia ja laita manteli lastut kynsiksi. (tästäkin kuvia googlessa nimellä omar sormet)

    • QQQ

      Viisastytto ei o tod kauheen viisas...

    • toitsu ;)

      Voisitte olla silmän-isku murhaajaa, tai jos on kyse halloween juhlista niin lima pataa! Lima-pata: Ostakaa erillaisia limoja, tai tehkää itse. Laittakaa ne isoon pataan, ja pata laatikkoon. Laatikkoon reikä (padan suun aukon kohdalle) Ja sitokaa vieraan silmät, ja käskekää hänen työntää käsi sinne.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe