keijunmekon talvetus

pimpulan

Onko kukaan onnistunut talvettamaan keijunmekkoa
??? ja missä lämpötilassa
Upea keijunmekkoni kukkii vielä suojaisella
teranssilla-

Olisin kiitollinen tiedosta!

13

4340

Vastaukset

 • ja valoisassa vielä paremmin. Kastelua on vähennettävä lepokaudella ja lannoittaa ei kannata juuri ollenkaan. Kukka kyllä raaskuuntuu talven mittaan aika pahasti, mutta leikkaat sitten keväällä kuolleet osat pois.

  Nyt on niin viileää jo ulkona, että se sisälletuonti on paha stressi sille. Yritä jotenkin tasata sitä järkytystä, jos voit.

  Itselläni on neljävuotias keijunmekko koemilessä. Mutta toisaalta olen joka kevät ostanut myös kolmen taimen amppelin. Ihan samaa tahtia ne kasvavat kesällä - tämä vanhus ja ne uutukaiset. Et siis suuria menetä, vaikka joku menisi talvetuksessa pieleenkin.

 • Minä myös pelastin keijunmekon sisälle ennen pakkasten tuloa ja vielä hengissä on. Jopa kasvanutkin sisällä. Tietääkö kukaan voiko siitä ottaa pistokkaita keväällä? Nimittäin vain yksi siemen lähti itämään pusssista viime keväänä. Olen niin ihastunut tähän ja haluaisin lisää ensi kevääksi.

  • Hyvä kun tuli puheeksi. En ole ajatellutkaan että tämä aivan ihastuttava köynnös voisi talvehtia. Viime talvena ihastelin keijunmekon kukkia jotka olivat lumen peitossa. Kauniita olivat.
   Minäpä yritän pelastaa juurakot. Mietiskelen miten saisin porrastettua tämän sisälle tuonnin. Kunhan keksi niin kerron mullekin.

   Iloisin kasvimaaterveisin
   Multasormi II


  • Multasormi II kirjoitti:

   Hyvä kun tuli puheeksi. En ole ajatellutkaan että tämä aivan ihastuttava köynnös voisi talvehtia. Viime talvena ihastelin keijunmekon kukkia jotka olivat lumen peitossa. Kauniita olivat.
   Minäpä yritän pelastaa juurakot. Mietiskelen miten saisin porrastettua tämän sisälle tuonnin. Kunhan keksi niin kerron mullekin.

   Iloisin kasvimaaterveisin
   Multasormi II

   Tänään minäkin raaskin ottaa kehikosta varret alas, kolmemetrisiksi kasvoivat jo kuistin kattolaudoistakin roikkuen nätisti. . Lehdet olivat jo pakkasen pehmittämiä, muuten kukkivat vielä komeasti . Mutta kokeilen minäkin tuota talvettamista . Leikkasin puolen metrin varret ja istutin taimi kokkereet laakeaan astiaan 10 tainta.
   Arvelin viedä ne kellariin talvehtimaan.


 • Minun keijunmekkoni sen kuin pituuta kasvaa. Minulla on se eteisen lasikuistilla, lämpötila n. 20 astetta. Saapi nyt nähdä, saanko sen talven yli menemään hengissä. Nyt ainakin näyttää hyvälle!

  • Siirsin keijunmekkoni lokakuun lopulla autotalliin jossa
   lämpötila n.15 astetta-
   osa on kuivanut mutta huomasin ilokseni
   että se kukkii yhä :0)
   Kiitos vinkistä siirtää se sisätiloihin talveksi
   yritän "talvettaa" kasvini


 • Voiko keijunmekon leikata "alas" kärsiikö se siitä. Nyt autotallissa eikä tilaa ole
  valtavalle ruukulle.
  Joutuisin istuttamaan sen pienempään altakasteluruukkuun ja ikkunalle.

 • Vein Keijunmekon autotalliin jossa
  se yhä kukkii 0)
  Lämpötila 10 astetta melko pimeä paikka
  3 pikkuikkunaa ylhäällä.
  Leikkaanko alas sen myöhemmin keväällä
  alapuolelta näyttää aivan kuolleelta...
  Hyvät neuvot ovat kalliita !

 • Toin myös keijunmekon sisälle pakkasöiden jälkeen, kun kukki niin komesti ja edelleenkin kukkii.Vaikka on jo marraskuu.Olen itse ottanut siemeniä kukasta. Jos on pölyttäjät puuttunut olen itse ohuella heinällä tai muulla sellaisella pölytellyt.On onnistunut. Siemenet itää kyllä vaikka ohut kerros multaa onkin päällä.Mutta ei saa kuivahtaa multa. Suihkutelkaa vähän vaikka joka påivä.Itävyys prosentti aika alhainen. 5 siementä oli pussissa ja kaksi iti aikoinaan kun ostin 5mk pussi.

 • Keijunmekosta vielä.Kylvin jokin aika sitten siemeniä ja nyt ilokseni ne lähti kasvamaan.
  Ovat sentin mittaisia,hentoja pikku piiperoita.Ja siemeniä olis vaikka kuinka paljon.

  Miten jatkan tästä,annanko kasvaa ja kuinka pitkäks,joku jossain kertoi että olisi parasta laittaa suoraan kasvamaan siihen ruukkuun,missä saa olla kesän eli amppelissa.
  Mitenkähän siirto onnistuu...

 • Keijunmekko viihtyy erittäin hyvin varjoisella verannalla toisin kuin siemenpussissa suositellaan. Kasvaa aivan villisti ja on suuret vihreät lehdet ja kukkia aivan täynnä.
  Aurigossa lehdet muuttuvat punaiseksi. Ikkunaan voi laittaa kalastajanlankoja joi
  ta köynnös kiipeilee. Kunnon kastelu ja lannoitus kerran viikossa ja tavallinen kuk
  karuukku. Talvehtii niinkuin pelargonia kannattaa vahvasti typistää. Voi ottaa
  pistokkaita keväällä . Siemenet kannattaa kylvää viimeistään HELMIKUUN alussa
  pienoiskasvihuoneeseen varjoisalle ikkunalle viileään huoneeseen ja vettä reilus. kylvömultaan. Itää noin kahdessa viikossa. Istuta vappuna ruukkuihin
  Siementä ei saa peittää lainkaan. Pistokkaat voi myös laittaa samoin pienois
  kasvihuoneeseen. Paras kasvi varjoisalle verannalle . Ilta ja aamu aurinko riittää.
  Et tarvietse enää ikkunaverhoja vaan Keijunmekkoja.

 • keijumekkoni on varjoisella parvekkeella ja yhtäkkiä kaikki kukat tipahtivat lattialle. missä vika?

  liikaa/liian vähän vettä??

 • On hyvin talvehtinut olohuoneen lattialla. Suuret 2:si metriset tuuheat kuoli ehkä vedenpuutteeseen. Olisi varmaan pitänyt typistää, mutta kukkivat vielä tosin marraskuulla niin en raskinut leikkoa.Välillä käytin tavallisen lampun valoa päivittäin sen yläpuolella pieni tilkka vettä joka toinen päivä. Kolme tainta oli tässä purkissa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.