Eturauhasen uhrit

Aurine 79

Olen eturauhasvaivoista kärsivän miehen puoliso. Miehellä ikää 28v. Aina on vessassakäynti ollut jokseenkin hankalaa, heikko suihku, usein vessahätä jne. No sitten tulivat säryt ja kivut tuossa noin vuosi sitten ja sen jälkeen ei ole juuri normaalisti elettykään. Uskomatonta miten sellainen pieni rauhanen ottaa otteen elämästä! Urologilla käytiin ja saatiin lääkettä, mistä ei ollut juuri jatkossa apua. Oli kirvelyä, pakotusta ja nämä virtsavaivat tietenkin jatkuivat. Lisäksi syövän ym. pelko astuivat kuvioihin. Vaivat veivät miehestä voiton ja joutui aloittamaan masennuslääkityksen. Siis muuten terve mies! Tällä hetkellä menee neljää eri pilleriä päivässä ihan vain tämän vaivan vuoksi.Virtsarakon tähystyksessä on ollut kerran ja se tuoti valtavaa tuskaa, jonka jälkeen ei ole moiseen enää uskaltautunut, vaikka sitä on taas ehdotettukin. Minä puolisona olen kääntänyt netin ympäri, lukenut urologiaa ja lääketieteen julkaisuja löytääkseni JOTAIN mikä auttaisi tähän vaivaan. Urologillehan sitä pitäisi taas mennä, mutta jo ajatuskin nostaa tuskanhien miehen otsalle, johtuen juuri kiduttavasta tähystyksestä taannoin. Enää en tiedä mitä ihmettä teen, eturauhanen syö voimat meistä molemmista eikä mitään tulevaisuutta voi suunnitella, lapsia ym kun toisella on alituinen piinaava vaiva. Onkohan muita kohtalotovereita, onko muita eturauhasen uhreja, pariskuntia? Miten ja mistä saisi apua, onko mitään vertaistukea tarjolla, vaihtoehtoisia hoitomuotoja?

6

10235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nsdap

      Ensinnäkin osanotto teitä kiusaavasta taudista. Tuli heti mieleen, että jos rakko tähystettiin, niin mitä siellä näkyi? Oliko haavaumia, ärtynyt tai kutistunut? Vai oliko normaali? Ja jos kyseessä on eturauhastulehdus, niin miten se iski? Kuumeen ja kivun kanssa vai onko miehesi kenties palelluttanut paikkansa? Jos on paleltunut, niin sitten siihen ei juuri muu pure kuin lämpö. Vaiva on todella hankala, koska siihen ei ole varsinaista lääkettä. Vaiva voi rauhoittua, mutta nöyränä se koko ajan pitää. Bakteeritulehdukseen tepsii antibiootit, mutta vaiva on miehelläsi jo ilmeisesti mennyt krooniseksi. Tuskin noin nuorella miehellä kyse on syövästä tai liikakasvusta. Tuo rakko on joka tapauksessa tutkittava.
      Minun vaivaani hoidettiin tai paremminkin yritettiin hoitaa eturauhastulehduksena monen monituista vuotta ennen kuin rakko tähystettiin ja todettiin se erittäin ärtyneeksi ja kutistuneeksi. Semmoinenkin tauti kuin ns. rakkoreuma vaivaa monia. Oireet ovat saman suuntaiset kuin eturauhastulehduksessakin.

    • JaJu

      Mitä lääkkeitä hän syö? Muita oireita? Kauanko ollut nämä oireet?

    • oiuy

      Mul on kans joskus vaikeita aikoja tän eturauhasen kroonisen tulehduksen kanssa. Ikää on 36 vuotta. Pahimmillaan se kaataa sänkyyn ja saa pelkäämään jotain vakavaa sairautta. Kun tulehdus ärtyy näin syksyn kylmien tultua, kivut, pistelyt ja erilaiset oudot tuntemukset valtaavat kropan.

      Mulla on mm. oireena se, että eturauhanen painaa/tuntuu peräsuolessa ja koko ajan on tunne, että pitää mennä vessaan isolle hädälle. Sama tunne on myös virtsaamisen kanssa. Koko alaselkä on ajoittain kipeä. Pahinta on se, että mua pistelee ja puuduttaa eri puolilta kroppaa pahimman tulehduksen aikaan. Nämä on ikäänkuin liikkuvia kipuja, kevyitä puutumisia ja pistelyn tuntemuksia ja voivat tulla mihin vain kroppaa. Päässä kipu vaeltelee eri puolille ja nytkin keuhkot tuntuvat jotenkin kipeiltä. Joskus eturauhasen tulehdus tuntuu nivelissä, jotka alkavat naksumaan ja paukahtelemaan äänekkäästi. Pahinta on tällöin se, kun selkärangan ylin nikama pään sisällä naksuu aina päätä kääntäessä. Tällöin pelkää väkisinkin jonkun verisuonen katkeavan. Nää oireet kaatoivat mut sänkyyn ja sairaslomalle pariksi viikoksi silloin kun oireet kroonistuivat aikoinaan muutama vuosi sitten.

      Asian kanssa on vain opittava elämään. Se teki minullekin aluksi vaikeata. Kävin psykiatrilla muutaman kerran kroonistumisen alussa kun tajusin, että lääkkeet ei auta ja mitään varmaa hoitoa ei ole. Nyt menee jo ihan kivasti parin vuoden jälkeen, mutta vieläkin meinaa lamaantua silloin kuin oireet ovat pahimmillaan ja koko kropassa on epämääräisiä oireita. On vain uskottava siihen, että kaikki oireet johtuvat eturauhasesta ja mitään vakavampaa ei ole, vaikka koko kroppa oireilee. Mä juoksin kroonistumisen alkuaikoina monella yksityislääkärillä kertomassa koko kropan oireista, mutta kaikki vakuuttivat oireiden johtuvan eturauhasesta.

      Elämänrytmiä ja tapoja on vain muutettava siten, että vaivan kanssa tulee toimeen. Vessassakäyntiin on varattava aikaa, pisuaarille muiden silmien vierelle ei voi mennä tippa kerralla valuttamaan. Autoa on pidettävä muutama minuutti talvella käynnissä penkinlämmitin päällä ennen kuin istahtaa autoon, jne. Kyllä näihin tottuu...

      Luontaistuotteista voi olla apu, kannattaa siltä puolelta etsiä apua eturauhasen toimintaa tukevista tuotteista. Kokeilu ja vaikutusten huomaaminen on aikaa vievää puuhaa. Itse syön vain tulehduskipulääkettä tarpeen mukaan. Tulee halvaksi verrattuna luontaislääkkeisiin, joita pitäisi syödä jatkuvasti ja etsiä kokeilemalla vielä se toimiva.

      Yritän pitää suuni kiinni ja olla valittamatta ympärille oleville ihmisille kotona ja töissä, vaikka kuinka tuntuu välillä kropassa pahalta. Ei se kuitenkaan helpota kropan tuntemuksia, jos muut ihmiset surkuttelee mun oireita. Surkuttelu pilaa vain ympärillä olevien ihmisten fiiliksen, kuten teillä on tapahtunut. Itseasiassa monella ihmisellä on kropassaan joku krooninen vaiva, joka vähintään pelottaa ja saattaa myös vaivata kivulla tai muulla epämiellyttävällä tuntemuksella jatkuvasti. Porukka ei vain puhu niistä vaan painaa meilläkin duunia kuin ei mitään.

    • vanhanatietää

      vaikka tuntuu ensin ehkä pilalta, niin 30vuotta tulehduksen kanssa eläneenä voin sanoa,ettei kannata heittää toivoa.olen saanut sen pidettyä siedettävänä.aina lämmintä yllä,jyväpussi yöksi ja muulloinkin pussien alle.aina muista:älä istu kylmälle,hierontaa ja sianpuolateetä(löytyy vain metsästä, luulen.)siemensyöksy niin usein kun mahdollista tavalla tai toisella.rento ja iloinen mieli ja toisen antama ymmärrys ja hyväksyntä, empatia.itseäni vielä auttanut,ehkä vain psykologisesti sinkkipitoinen menbalans ja pullossa oleva EKOomenaviinietikka.ps.vaikka hetkeksi helpottaa ,aina lämmin muista,tauti ei poistu eikä tarviikaan. terv iloinen vaivainen

    • kille

      vaivat pois

      olisko laserhoito (green light) paikallaan ? tulis vaan mennä uroloogin vastaanotolle !

      moi

    • takasotanen

      Voin kuvitella, mitä eturauhasvaivat pahimmillaan voivat olla. Itselläni tämä tautien tauti alkoi reilu 10 vuotta sitten. Palellutin tämän riivatun pähkinän ajaessani talvella pyörällä töihin. Jos vaan olisin aavistanut...
      Tauti tuli jäädäkseen. Välillä on pitkiäkin aikoja lähes ilman oireita. Keväisin yleensä kivut, pistelyt, oudot tuntemukset eturauhasessa, nivusessa, palleissa, reisissä peniksen juuressa alkavat ja pahenevat. Bakteeritulehdusta ei todettu, mutta siitä huolimatta silloinen lääkärini määräsi antibiottina sulfaa (Ditrim Duplo) ja vaiva lähti. Sitä voisi kokeilla.
      Jos ei auta, niin liiku mahdollisimman paljon, juo paljon ja pidä esim. kuumavesipulloa kivesten ja peräaukon välissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1478
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe