Kauhujen saari (jatkis)

Yavanna

Hawaji

Jill seisoi laiturilla, seitsemän muun ihmisen keralla. He kaikki, kuten Jillkin, odottivat purjevenettä, joka veisi heidät kohti seikkailua, jonka vain yksi voisi voittaa. Niin palkintohan kaikkia eniten kiinnosti.
Jill tarkasteli noita seitsemää, jotka rauhattomina liikehtivät laiturilla. Hän päätti tutustua laiturilla oleviin, vaikka saarellahan he tutustuisivat joka tapauksessa. Hän astui lähinnä seisovan miehen luokse. ’Nyt olisi vain keksittävä jotakin sanottavaa.’ Hän ajatteli ja kysyi. ”Jännittääkö?”
Mies kääntyi kohti Jilliä ja katsoi tätä hetken vaiti. ”Kyllä.” Hän sanoi viimein ja hymyili.
Oli taas hetken hiljaista, kunnes mies sanoi. ”Niin minä olen Matt.”
”Keitähän nuo muut ovat?” Jill mietti ääneen.
”Minun listani mukaan, nuo kaksi pelleä tuolla ovat David ja Wes.” Matt sanoi pidellen listaa kädessään ja osoitti kahta nuorta miestä, jotka seisoivat laiturin reunalla ja yrittivät tuuppia toisiaan reunalta alas.
”Typerää.” Jill tuhahti, kun toinen oli vähällä lentää alas laiturilta.
”Sitten olemme me kaksi sekä, Fiona, Craig, Cecile ja Mona.” Matt selitti.
Jill mietti kuka mahtoi olla kuka ja tarkasteli niitä kolmea, jotka eivät hullutelleet.
”Listassa lukee vielä, että mukaan tulee kuvaaja Scott ja juontajamme Mr. J tietysti.” Matt luetteli loputkin listasta ja tunki sen takaisin taskuunsa.
”Mistäs sinä tuon listan sait?” Jill kysyi.
”Tulostin netistä, ennen lähtöä, Crazy Show:n kotisivuille oli nimittäin jo laitettu osallistujalista, muttei vielä muuta uutta.” Matt sanoi ja käänsi katseensa kohti läheistä parkkipaikkaa, sillä jostain kauempaa kuului selvä autonmoottorin murina.
Samassa parkkipaikalle, lähelle laituria saapui taksi, joka pysähtyi renkaat kirskuen. Hetken päästä autosta nousi mies kameran kanssa ja hänen jälkeen vanhempi mies, joka tuntui arvostelevan tiukkaan sävyyn kuljettajan ajotaitoja. Vastaukseksi kuski näytti keskisormea ja kaasutti saman tien pois saatuaan rahat vastahakoiselta mieheltä, joka tuntui huutavan vielä jotain pois kaasuttavan auton perään.

”Samperi!” Mies manasi ja pyyhki tomua pois paidaltaan ja käveli nopein askelin kameraa pitelevän miehen perään. ”Seuraavan kerran studio saa hommata paremman auton.” Mies jatkoi ja mulkaisi kameraa pitelevää miestä. ”Scott, kuunteletko sinä edes.” Hän tiuskaisi.
”Mitä, ai joo.” Scottiksi kutsuttu mies sanoi ja laski kameransa. ”Tosiaan studiolta saavat hommata meille paremman kyydin, tai siis oman auton, vai mitä Jon.”
”Anna olla.” Joniksi kutsuttu mies sanoi väsyneesti ja tarkasteli ääneti laiturilla seisovaa ihmisryhmää.
Hän asteli ihmisryhmän keskelle ja pyysi heitä kuuntelemaan. ”Noniin osanottajat, purjeveneen pitäisi tulla.” Hän sanoi, katsoi kelloaan ja jatkoi. ”Parinkymmenen minuutin kuluttua, joten meillä on aikaa esittäytyä.”
Vastaukseksi tuli hyväksyvää puheen sorinaa.
”Minäpä aloitan.” Jon sanoi. ”Olen Jonathan Miller, mutta sanokaa Joniksi tai Mr. J:ksi.”
Oli hetken aikaa hiljaista.
”Tuo kameran kanssa heiluva tuolla on Scott Wilkinson.” Jon jatkoi ja mulkaisi Scottia, joka parhaillaan kuvasi kahta naista, jotka ilmeistä päätellen olisivat halunneet olla mahdollisimman kaukana Scottista.
Naisista toinen, jolla oli kaakaon värinen iho, mustat hiukset usealla pienellä letillä mulkoili pahasti Scottia ja kyllästyttyään hän ärähti. ”Painu siitä jo kameroinesi.”
”Fiona, anna olla.” Punapäinen päivettynyt nainen sanoi.
”No, en hitossa anna.” Fiona sanoi. ”Älä väitä Mona, ettei tuo iilimato häiritse sinua.”
”En väitäkään, mutta en jaksa haastaa riitaa.” Monaksi kutsuttu vastasi.
”Hei, sinä juuri, sinä sen kameran kanssa, mene noita kahta pösilöä kuvaamaan.” Vaalea mies huikkasi Scottille ja osoitti laiturin reunalla hilluvia Davidia ja Wesiä.
Scott oli hiljaa ja hivuttautui sitten lähemmäksi hulluttelevaa kaksikkoa ja oli törmätä blondiin naiseen. "No mutta hei söpöläinen." Scott sanoi luullen olevansa kovinkin fiksu.
"Ala vetää." Blondi sanoi. "Sitä paitsi minun nimeni ei ole söpöläinen, se on Cecile." Hän lisäsi.
”Kiitti, kuka oletkin.” Fiona sanoi ja hymyili miehelle.
”Sano Craig.” Mies vastasi ja hymyili. ”No eihän nyt noin kauniita neitoja voi pulaankaan jättää.” Hän lisäsi.
”Ei oikeastaan oltu pulassa.” Fiona sanoi ja virnisti.
”Hei, purjevene.” Mona huudahti katsellen merelle, josta tosiaan lipui kaunis vaalea purjevene hitaasti kohti rantaa.
”Mennään lähemmäksi.” Fiona sanoi ja meni lähemmäksi Davidia ja Wesiä.
Juuri, kun tuo mainittu kaksikko oli tippua laiturilta, Fiona nappasi kiinni heidän paidankauluksistaan ja veti kauemmaksi reunasta. ”Yritättekö te luupäät tappaa itsenne.” Hän ärähti.
David ja Wes olivat hiljaa.
Kesti tovin ennen kuin purjevene pääsi rantautumaan.
”Taisi ne rahat upota tuohon loistoalukseen.” Scott sanoi Jonille, jonka luokse oli mennyt. Jon ei välittänyt kommentoida Scottille vaan astui purjeveneeseen, josta oli jo aika kuvata ensimmäinen lähetys, jotta kisa saataisiin alkuun.
Pian Gabriella irrottautui laiturista ja matka saarelle saattoi alkaa. Saarelle, jonne matka kestäisi useita päiviä.

*********

Suuri purjevene eteni tasaisesti eteenpäin merellä, auringon paistaessa sinisellä taivaalla, jossa ei ollut pilvenhattaraakaan. Auringon säteet välkehtivät merenpinnasta ja leppoisa tuuli keinutti venettä hiljakseen.
Vene oli menossa yhteen monista tyynen valtameren pienistä saarista, jolla veneen matkustajat asuisivat kuukauden, täysin eristyksissä muusta maailmasta tehden heille määrättyjä tehtäviä ja yrittäen selvitä omillaan ilman nykyajan tekniikkaa, sillä siellä ei ollut tv:tä, tietokoneita, puhelinta ja kuuluvuusalue oli niin huono, ettei saarelta pystynyt soittamaan kännykällä mihinkään, eli nekin olivat hyödyttömiä. Mutta saarella on tietysti hätätapauksien varalta radiopuhelin, jolla saisi tarvittaessa yhteyden Hawajilla sijaitsevaan tukikohtaan.

Jon seisoi veneen keulassa nautiskellen leppeästä tuulesta kasvoillaan ja odotti kovasti saarelle pääsyä.
Matkaa oli taitettu jo kolmenpäivän ajan, eikä saarelle enää olisi pitkä matka, tosin matkustajista se saattoi tuntua pitkältä, sillä tunnelma oli kireä. Mitä muuta siitä tulee, kun niin moni joutuu jakamaan niin pienen tilan.
Kamera mies Scott Wilkinsonin kuvasi osanottajia, etenkin naisia. Nytkin hän oli erään viehättävän, tummapintaisen naisen seurassa ja kuvasi tätä innolla, nainen vain ei ollut yhtä innokas ja näytti keskisormea Scottille käskien tätä menemään pois.
’Kunpa hän tekisi muutkin työnsä yhtä innokkaasti.’ Jonathan ajatteli vilkaistessaan sinne päin missä, Wilkinson juuri oli.

Ihmiset olivat jo melkein räjähtämispisteessä ja yksi halusi lopettaa koko pelin, kun viides päivä alkoi olla lopullaan. Oli pimeää ja vain muutama tähti tuikki taivaalla, kun saari vihdoin tuli näkyviin. Sen keskellä puiden ympäröimänä komeili tulivuori, joka oli jo pitkän aikaa ollut lepotilassa ja nyt se piirtyi rosoisena vasten tähtitaivasta.
Vene lipui hitaasti läpi koralliriutan ja suoraan laiturille, jonne se kiinnitettiin huolella, sillä se oli ainut liikenne väline, jolla he pääsisivät saarelta pois, joten kannatti pitää hyvää huolta veneestä ja katsoa ettei se päässyt ajelehtimaan koralliriutalle, joka saattaisi repiä sen pohjan rikki.

******

Aamulla auringon noustessa lähetys alkoi ja Jonathan muuntautui Mr. J:ksi ja Crazy Show:n Autiosaarella - sarjan ensimmäinen jakso alkoi. Ensin tietysti esiteltiin osanottajat neljä miestä ja neljä naista. Heidät jaettiin pariksi ryhmäksi, jotka kumpikin saivat oman bambutalon. Bambutaloja oli viisi, joista kahdessa asuisivat kuukauden ajan osanottajat, jotka oli jaettu kahteen ryhmään, yhdessä kuvaustiimi ja juontaja. Kaksi muuta taloa oli tarkoitettu vapaa – ajan viettoa varten ja toisessa sijaitsi myös radiopuhelin. Näin ensimmäisenä päivänä otettaisiin rennommin ja osanottajat saivat rauhassa tutustua saareen.

Pari päivää sujui ongelmitta, sitten kolmantena päivänä tuli tiedotus Hawajilta. Suuri myrsky oli lähestymässä saarta.
”Tänä päivänä emme poikkeuksellisesti kuvaa mitään, eikä suoraa lähetystä ole, sillä keskitymme vahvistamaan asumuksiamme, sekä kiinnitämme Gabriellan paremmin, jottei myrsky hakkaisi sitä kappaleiksi, mikäli myrsky nyt tulee tänne.” Jon sanoi kilpailijoille, jotka nyökkäsivät salaa tyytyväisinä, kun ei tarvinnut suorittaa niitä typeriä tehtäviä. Ainoat, jotka näyttivät hapanta naamaa, olivat David ja Wes, jotka tuntuivat pitävän toinen toistaan hölmömmistä tehtävistä. He kumminkin päättivät auttaa muita.
Koko päivän kaikki uurastivat ja katsoivat, että bambutalot olivat nyt niin vahvoja kuin vain suinkin. Craig ja Scott kävivät tarkistamassa Gabriellan kiinnityksen ja paransivat kiinnitystä lisää parilla köydellä.
Illalla, Jill ja Matt seisoivat hiekkarannalla, kuunnellen laineiden levollista liplatusta. He katsoivat tummuvaa taivasta, jota valaisi juuri noussut kuu tähtien keralla. Kaikki oli täydellistä, kunnes jostain hyvin kaukaa kantautui matala jyly ja samassa taivaanrannan peitti suuri tumma pilvi.
”Ei hätää, se on vielä melko kaukana.” Matt sanoi hiljaa ja katseli hitaasti suurenevaa pilveä, joka levittäytyi pitkin taivaanrantaa peittäen jo tähtitaivaankin näkyvistä.
”Mennään silti sanomaan muille, että se on tulossa.” Jill sanoi, sillä hän ei erityisemmin pitänyt rajuilmasta, eteenkään jos oli suojatta sen tullessa.
”Mennään vain, vaikka voihan olla, että se ei osu saarelle ollenkaan.” Matt sanoi ja he alkoivat kävellä hiljakseen kohti bambutaloja.
He astuivat suurimman bambutalon ovesta sisälle.
”Myrsky lähestyy, mutta ei huolta, se ei ole täällä ainakaan pariin tuntiin.” Matt sanoi.
”Pitäkäämme siis siihen asti hauskaa.” David hihkui.
”Ääliö.” Fiona tuhahti hiljaa ja pyöräytti silmiään merkitsevästi.
Craig, Mona, Matt, Fiona ja Jill innostuivat pelaamaan korttia, Cecile luki naistenlehteä, David ja Wes suunnittelivat lainelautailua, nähtyään yhä vain suurenevat aallot, jotka löivät rantaan kuohuen.
”Ette mene minnekään.” Jon sanoi huomattuaan nuortenmiesten aikeet. ”Turhan riskialtista.” Hän perusteli nähdessään Wesin ja Davidin nyreät ja kysyvät ilmeet.
”Ilon pilaaja.” Wes mutisi ja painui Davidin kanssa takaisin sisälle.
Oli kulunut jo melkein kaksi tuntia siitä, kun Jill ja Matt olivat kuulleet etäisen jyrinän ja nähneet lähestyvät myrskypilvet. Taivas oli nyt täysin musta ja tuuli oli yltynyt miltei myrskyksi ja ravisteli majojen seiniä. Aaltojen pauhu kuului nyt majoihin asti. ’Menisi nyt vain ohitse.’ Jill toivoi ja kuunteli ulkona raivoavaa tuulta ja merta.
Hetkeksi tuuli tuntui tyyntyvän, mutta sitten rävähti salama ja heti perään kuului valtava jyrinä. Se oli niin valtava, ettei Jill milloinkaan ennen ollut kuullut sellaista. Nyt myrsky ärjyi täydellä voimallaan ja majassa olijoista alkoi tuntua kuin se yrittäisi repiä majat irti. Sade hakkasi majan kattoa ja jostain kuului kovaa ryskettä ja hetken kaikki jo luulivat majan rysähtävän kasaan, mutta ei, se oli yhä pystyssä.
”On parasta, että olemme yön yli täällä.” Jon sanoi eikä pitänyt yhtään ulkona raivoavasta myrskystä, eikä siitä, että oli huomannut Scottin kadonneen.

Aamulla kaikki oli tyyntä ja rauhallista, mutta maisema oli murjotun näköinen. Palmupuita oli nurin hujan hajan ja pystyssä oli vain vapaa – ajan viettoon tarkoitettu maja, sekä pari muuta majaa. Maja jossa radiolähetin oli ollut, oli nyt nurin kuin jokin suuri voima olisi pyyhkäissyt sen ylitse.
Matt juoksi kasalle, joka oli vielä eilen ollut maja ja kaiveli hetken löytäen viimeinen radiolähettimen, joka oli ihme kyllä säilynyt rytäkästä ehjänä.
Hän vei sen suureen majaan, jotta Jon tai Scott voisi sen tarkastaa ja ilmoittaa lähimpään tukikohtaan, heidän selvinneen hengissä myrskystä.

Jon, Craig ja David menivät rantaan katsomaan, miten Gabriella oli selvinnyt myrskystä. Gabriella ei ollut enää paikallaan ja vain pari köydenpätkää oli laiturin säleissä kiinni ilmoittamassa siitä missä Gabriella oli ollut. Läheisissä rantakivissä oli muutamia vaaleita naarmuja ja rantaan oli ajautunut useita vaaleita säleitä. Uljas purjevene Gabriella oli hakkautunut kiviin ja koralleihin ja hajonnut säleiksi.
”Senhän piti olla hyvin kiinnitetty.” Jon sanoi ja katsoi typertyneenä lautakasaa, joka oli ollut laituri. ”Meidän pitää ottaa yhteys tukikohtaan, jotta voivat hakea meidät pois.”
”Miksi?” David kysyi.
”Koska, meillä ei ole muuta keinoa poistua täältä, kuin tuo purjevene ja tukikohta.” Jon vastasi kertomatta kuitenkaan sitä, että Scott oli yhä kateissa ja lisäsi. ”Olemme menettäneet toisen, joten ei ole kovinkaan viisasta jäädä tänne enää, ellemme saa uutta purjevenettä.”
David nyökkäsi ja oli hiljaa. Hän katseli köydenpätkiä, jotka osittain lilluivat vedessä ja ihmetteli, kuinka siististi ne olivat leikkautuneet poikki, niin kuin joku olisi ne leikannut poikki. ’Outoa.’ David ajatteli ja painui sitten muiden perään.

Mitä sitten tapahtuu? Kuka katkaisi köydet ja minne katosi kuvaaja?....
... Sen ratkaiset sinä, joka kirjoitat jatkoa tälle jatkotarinalle....

5

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yavanna

      Höh... eiks kukaan uskalla jatkaa tätä? Ihan rohkeesti vaan nyt kirjoittamaa(huom jätetään sitten ne alapää- ja muut törkyjutut pois). Tiedän, et täällä on hyviä kirjoittajia, mutta kai mutta ketään ei kai sit kiinnosta jatkaa...

      Noh ehkäpä mun sit on jatkettava, siis jos saan hyväkin inspiksen...


      *Jää hiljaa odottamaan jatkoa*

    • Yavanna

      David sai nopeasti muut kiinni ja kysyi sitten Jonilta. ”Pitäisikö muille kertoa ensin, että olemme jumissa täällä, siihen asti kunnes joku tulee hakemaan meidät täältä?”
      ”Olet oikeassa.” Jon sanoi ja jatkoi. ”Voisit käydä sanomassa muille, että tulevat vapaa-ajan majaan.”
      ”Ok. Olen jo menossa.” David sanoi ja painui edeltä. Hän törmäsi ensin Fionaan ja Mo-naan. David kertoi nopeasti, että koko porukka kokoontuu vapaa-ajan majalla.
      ”Miksi meidän pitää kokoontua? Onko tapahtunut jotain… vakavaa?” Fiona kysyi.
      ”Tavallaan.” David sanoi ja jatkoi. ”En nyt ehdi jaaritella, pitää vielä saada tieto, Jillille, Wesille ja Mattille.”
      ”Hyvä on.” Fiona sanoi ja alkoi harppoa kohti vapaa-ajan majaa kiskoen Monan mukaan-sa.
      David lähti etsimään ystäväänsä, sekä Mattia ja Jilliä, jotka hän löysikin siivoamasta pa-hinta sotkua. David selitti nopeasti samat asiat heille, kuin oli vähän aikaisemmin kerto-nut Fionalle.
      Yhdessä he menivät vapaa-ajan majalle, jossa Jon, Fiona ja Mona jo odottivatkin.

      Jon käveli edestakaisin ja silmäili samalla kilpailijoita, jotka istuivat, kuka missäkin. ’Mi-hin ihmeeseen Craig jäi kuhnimaan?’ Hän ajatteli. ’Ja missä ihmeessä on Scott?’
      Jon alkoi tosissaan olla huolissaan Scottista, sillä ei ollut lainkaan hänen tapaistaan kadota noin vain jonnekin.
      Juuri kun Jon oli aikeissa lähteä etsimään Craigia, tämä tulikin majaan.
      ”Missäs sinä kuhnit?” Jon kysyi
      ”Missäs luulisit.” Craig vastasi.
      ”No antaa olla.” Jon sanoi ja jatkoi. ”Mene paikallesi, niin päästään aloittamaan.”
      Jon silmäili kaikkia ja mietti, kuinka kertoisi tilanteen. Ennen kaikkea, kuinka hän kertoi-si, että Scott oli kadonnut, vai jättäisikö kertomatta. Jon henkäisi syvään ja aloitti.
      ”Näyttää siltä, että me emme pääse pois tältä saarelta, ennen kuin joku meidät täältä ha-kee, sillä yöllinen myrsky katkoi köydet purjeveneestä, niin että se hakkautui pirstaleik-si.” Jon kertoi. ”Kilpailutoiminta keskeytetään ainakin siihen asti, kunnes saamme uuden veneen. Ai niin ja jos joku teistä näkee Scottin, niin voisi pyytää häntä tulemaan puheille-ni.”
      ”Oliko siinä kaikki?” Matt kysyi.
      ”Kyllä, halusin vain kertoa kaikille, mitä on tapahtunut, jottei syntyisi väärinkäsityksiä.” Jon vastasi ja jatkoi. ”Voitte nyt mennä vapaasti jatkamaan mitä nyt olittekin tekemässä ja minä puolestani painun ottamaan yhteyttä tukikohtaamme.”

      Kilpailijat hajaantuivat keskustellen tapahtuneesta.
      David kertoi Wesille huomiostaan ja yhdessä he painuivat laiturin rippeille katsomaan tapahtunutta.
      ”Katso.” David sanoi Wesille ja näytti vedessä lilluvaa köydenpätkää.
      ”Sehän on katkaistu.” Wes sanoi ja kumartui lähemmin katsomaan köydenpätkää, joka liikkui hitaasti edestakaisin virran mukana. ”Menen hakemaan Jonin tänne. Hänelle on kerrottava, että joukossamme on sabotoija.”
      Tämän sanottuaan Wes lähti ja David jäi tutkimaan laiturin ympäristöä, löytääkseen jota-kin mikä kertoisi, että kuka olisi voinut tehdä niin katalan tempun. Hän kumartui lä-hemmäksi erästä kiveä, jossa näkyi olevan valkoisia raitoja, maalia Gabriellasta. Hän kuu-li askelia ja ajatteli, että Wes oli tulossa takaisin ja nousi ylös.
      ”Sinähän tulit nopeasti takaisin.” David sanoi kääntyessään, mutta mitään hän ei ehtinyt nähdä, sillä pimeys iski hänen ylitseen kuin suuri hyökyaalto ja vei mukanaan.

      Jon meni isolle majalle, ottaakseen yhteyttä tukikohtaan. Hänen astuessaan sisälle majaan, häntä odotti masentava näky, sillä radiolähetin, joka vielä aamulla oli ollut ehjä, oli nyt isketty täysin palasiksi.
      ’Mitä ihmettä on tekeillä?’ Jon ajatteli ja katseli lattialla lojuvia radiolähettimen palasia.
      Hän päätti koota kilpailijat taas kokoon ja kysyä, kuka oli hajottanut radion. Oli ilmisel-vää, että joku yritti sabotoida Autiosaarella kisaa. No ainakin tunnelma olisi aito. Jon harppoi ovelle ja oli törmätä Wesiin, joka oli tulossa majaan.
      ”Minulla olikin asiaa sinulle.” Wes sanoi.
      ”Mitä nyt on tapahtunut.” Jon kysyi ärtyneenä, sillä viimeinen asia, mitä hän tällä hetkellä halusi, oli lisää ongelmia.
      ”David näytti minulle köydet, joilla Gabriellan piti olla sidottu kiinni ja kun minä niitä katsoin, niin olen sitä mieltä, etteivät ne ole hankautuneet poikki, vaan joku on ne tahal-laan katkaissut.” Wes selitti.
      ”No voi tuhat tulimmaista.” Jon älähti. ”Sehän tästä nyt vielä puuttuikin.”
      ”Mikä sinulle tuli? Etkö saanutkaan lähetettyä viestiä tukikohtaan?” Wes kysyi hämmäs-tyneenä.
      ”En, sillä joku on hajottanut radiolähettimen, me olemme täällä omillamme, emmekä saa apua.” Jon sanoi ärtyneenä. ”Meitä ei kaivata ainakaan viikkoon vielä, mutta luule, että alkavat ihmetellä, kun eivät saa lisää jaksoja lähetettäväksi televisioon.”
      Wes oli hiljaa, hän oli halunnut vain olla hauskassa kisassa ja tämä nyt ei ainakaan ollut enää hauskaa.
      ”Mennään hakemaan muut, heidän täytyy saada tietää, miten pahassa jamassa me nyt olemme.” Wes sanoi.

      Matt ja Jill kävelivät hiekkarannalla, kun Fiona ja Mona istuivat vähän kauempana ja nauttivat auringon lämmöstä. Äkkiä Matt näki jotakin roikkumassa palmussa, jonka vih-reät lehdet melkein hipoivat vedenpintaa.
      ”Jill on parempi, ettet katso.” Matt sanoi, sillä hän oli jo huomannut, että mikä palmussa roikkui.
      Mattin kiellosta huolimatta Jill vilkaisi kaarella olevaan palmuun ja se mitä siellä oli, sai hänen sisuksensa kääntymään ympäri.
      ”Jill kiltti, mene hakemaan Jon tänne, äläkä sano Fionalle ja Monalle vielä mitään.” Matt sanoi.
      Jill nyökkäsi pidellen kättään suunsa edessä, jottei olisi oksentanut siihen paikkaan. Hän kääntyi ja lähti juoksemaan kohti suurinta majaa ja törmäsi päin Wesiä, joka harppoi vas-taan.
      ”Auh!” Jill älähti. ”Katsoisit eteesi.”
      ”Sinähän se törmäsit minuun.” Wes sanoi hieroen kipeytynyttä käsivarttaan ja kysyi. ”Mihin sinulla oli niin kiire?”
      ”Minä… ” Jill aloitti, mutta huomasi Jonin, joka oli tullut Wesin perässä. ”Jon sinua minä etsinkin. Matt ja minä… me löysimme ruumiin.”
      ”Ei, ei, ei, ei.” Jon sanoi ja katsoi Jilliä epäuskoisesti. ”Kerro, ettei tuo, mitä sanoit, ollut totta.”
      ”Mutta kun se on totta.” Jill sanoi ja jatkoi. ”En minäkään uskoisi, ellen olisi nähnyt.”
      Wes ja Jon lähtivät seuraamaan Jilliä, joka johdatti heidät Mattin luokse. Fiona ja Mona huomasivat heitä ja nousivat paikoiltaan ja liittyivät seurueeseen.
      ”Mitä on tekeillä?” Fiona kysyi nähtyään huolestuneen ilmeen Jonin, Wesin ja Jillin kas-voilla.
      ”Kun tietäisinkin.” Jon sanoi.
      Enempää he eivät keskustelleet, sillä he olivat saapuneet Mattin luo. Mona parkaisi ja käänsi katseensa pois palmusta, nähtyään mikä siinä roikkui.
      ”Sehän on…” Wes aloitti
      ”Scott!” Jon älähti. ”Miten hemmetissä hän tuonne päätyi?” Hän kysyi ja katsoi epäuskoi-sena palmussa roikkuvaa Scottin velttoa ruumista.
      ”Meidän on saatava hänet alas ja haudattua, ennen kuin hänen ruumiinsa alkaa haista.” Matt sanoi ja ryhtyi availemaan solmuja köydestä, jolla Scott oli puuhun sidottu.
      Jon ja Wes auttoivat Mattia, kun naiset seisoivat paikallaan ja seurasivat hiljaa miesten työskentelyä.
      Pitkän tovin kuluttua he saivat Scottin ruumiin irti palmusta. Wes ja Matt kantoivat ruu-miin majalle, jossa heitä vastaan talsi Craig.
      ”Onko tuo Scott? Mitä hänelle on tapahtunut?” Hän kysyi.
      ”Sen kun tietäisimme.” Matt sanoi. ”Löysimme hänet killumasta palmusta.”
      ”Itsemurha kenties.” Craig ehdotti.
      ”Tuskin, mutta ei poissuljettua.” Matt vastasi ja laski Scottin ruumiin hiekalle. ”Saat aut-taa hautaamaan hänet.” Hän lisäsi.
      Juuri kun Matt ja Craig olivat kaivamassa hautakuoppaa, joku käveli heidän luokseen. Matt kääntyi katsomaan, kuka tulija oli.
      ”David.” Matt sanoi hämmästyneenä ja huomasi, että tämä oli lyönyt päänsä johonkin. ”Mitä sinulle on tapahtunut?”
      ”Minä…” David aloitti, mutta silloin…

      Jatkakaahan tarinaa...

      • C.....

        ...viidakosta kantautui jättiläismäisen variksen rääyntää etäisesti muistuttava ääni. David jähmettyi paikalleen ja Matt ja Craig pomppasivat molemmat kauhusta. Sitten oli hiljaista.
        -"Mitä maan nimessä tuo oli?" Matt supisi pelokkaasti.
        Haudankaivajien katseet kääntyivät takaisin Scotin ruumiiseen kuin varmistaakseen että se oli vielä siinä. Kyllä se oli, samassa asennossa johon he olivat sen jättäneet, elämänhohdon menettäneet silmät kirkasta taivasta välinpitämättömästi tuijottaen.
        Matt tunsi pitkästä aikaa haluavansa kunnon ryyppyä, Budweiseriä ehkä. Hän muisti yhtäkkiä kuinka hän ja pari muuta toveria, Tom Harrigan ja Floyd McCaslin olivat opiskeluvuosinaan pitäneet viiden bileet Jamie Watsonin ja Susan Brownin kanssa Denverissä. Tom oli hankkinut korillisen kaljaa ja mitä enemmän tuo korillinen hupeni, sitä rennommalta kaikista alkoi tuntumaan. Aamuun mennessä nuo yön fantastiset hetket olivat kuitenkin salakavalasti romahtaneet kasaan muodostaen pahamaineisen krapulan ja sitten joka iikalla oli koko loppupäivän pää jyskyttänyt kuin leka ja oksennuskiintiöt tulivat täyteen. Hauskanpidon loppu, itku pitkästä ilosta, niinhän sitä sanotaan.
        -"Kuule, haudataan nyt vain Scott." Craig sanoi muistuttaen Matia heidän tehtävästään.
        Matt säpsähti nyökäten ja ruostuneet lapiot alkoivat taas viskoa keltaista karheaa hiekkaa kuopan ympärille.
        -"Minä käyn sanomassa tästä muille." David ilmoitti hieroen kipeää kuhmua päässään.
        Pian laskettiin ruumis kuoppaan.

        Muut ryhmäläiset olivat kokoontuneet isoon majaan, jossa radion rippeet lojuivat. Wes näytti helpottuneelta nähdessään veljensä olevan kunnossa.
        -"No kuka ihme sinulle tuon teki?" Jon kysyi kärsimättömänä.
        -"En tiedä." David intti. "Kuulin vain askelia takantani ja kun käännyin, kaikki pimeni."
        Huolestunutta puheen sorinaa alkoi kuulua sieltä täältä.
        -"Olisiko voinut olla joku meistä?" Jill kysyi.
        Lisää huolestunutta puheen sorinaa.
        -"Tai ehkä joku joka oli täällä ennen meitä?" Wes ehdotti.
        -"Tai jokin." Fiona korjasi.
        Nyt alkoi majassa olla jo pienen paniikin ilmapiiriä, jota Jon yritti kuitenkin katkaista.
        -"No niin, no niin, rauhoitutaanpas nyt vähän!" Hän kuulutti.
        -"Ensinäkin, ennen kuin alamme syytellä toisiamme tai uskoa mörköihin meidän pitää ryhdistäytyä. Kun olemme sen tehneet etsikäämme Matt ja Craig käsiimme ja kuulustelkaamme sitten toinen toistamme, yksi kerrallaan tietenkin. Jos joku on nähnyt tai kuullut jotain..."
        Jonin puhe jäi kesken. Majan ulkopuolelta rannikolta alkoi kuulua huutoja ja karjuntaa. Kaikki majassa olijat jähmettyivät paikalleen. Pian oviaukon suulta alkoi kuulua askeli. Matt astui aukosta majaan kauhistunut ilme kasvoillaan, tumma verivana otsassa olevasta haavasta poskelle valuen, mutta ennenkaikkea yksin.
        -------------
        Jatkakaa!


      • Oletko..
        C..... kirjoitti:

        ...viidakosta kantautui jättiläismäisen variksen rääyntää etäisesti muistuttava ääni. David jähmettyi paikalleen ja Matt ja Craig pomppasivat molemmat kauhusta. Sitten oli hiljaista.
        -"Mitä maan nimessä tuo oli?" Matt supisi pelokkaasti.
        Haudankaivajien katseet kääntyivät takaisin Scotin ruumiiseen kuin varmistaakseen että se oli vielä siinä. Kyllä se oli, samassa asennossa johon he olivat sen jättäneet, elämänhohdon menettäneet silmät kirkasta taivasta välinpitämättömästi tuijottaen.
        Matt tunsi pitkästä aikaa haluavansa kunnon ryyppyä, Budweiseriä ehkä. Hän muisti yhtäkkiä kuinka hän ja pari muuta toveria, Tom Harrigan ja Floyd McCaslin olivat opiskeluvuosinaan pitäneet viiden bileet Jamie Watsonin ja Susan Brownin kanssa Denverissä. Tom oli hankkinut korillisen kaljaa ja mitä enemmän tuo korillinen hupeni, sitä rennommalta kaikista alkoi tuntumaan. Aamuun mennessä nuo yön fantastiset hetket olivat kuitenkin salakavalasti romahtaneet kasaan muodostaen pahamaineisen krapulan ja sitten joka iikalla oli koko loppupäivän pää jyskyttänyt kuin leka ja oksennuskiintiöt tulivat täyteen. Hauskanpidon loppu, itku pitkästä ilosta, niinhän sitä sanotaan.
        -"Kuule, haudataan nyt vain Scott." Craig sanoi muistuttaen Matia heidän tehtävästään.
        Matt säpsähti nyökäten ja ruostuneet lapiot alkoivat taas viskoa keltaista karheaa hiekkaa kuopan ympärille.
        -"Minä käyn sanomassa tästä muille." David ilmoitti hieroen kipeää kuhmua päässään.
        Pian laskettiin ruumis kuoppaan.

        Muut ryhmäläiset olivat kokoontuneet isoon majaan, jossa radion rippeet lojuivat. Wes näytti helpottuneelta nähdessään veljensä olevan kunnossa.
        -"No kuka ihme sinulle tuon teki?" Jon kysyi kärsimättömänä.
        -"En tiedä." David intti. "Kuulin vain askelia takantani ja kun käännyin, kaikki pimeni."
        Huolestunutta puheen sorinaa alkoi kuulua sieltä täältä.
        -"Olisiko voinut olla joku meistä?" Jill kysyi.
        Lisää huolestunutta puheen sorinaa.
        -"Tai ehkä joku joka oli täällä ennen meitä?" Wes ehdotti.
        -"Tai jokin." Fiona korjasi.
        Nyt alkoi majassa olla jo pienen paniikin ilmapiiriä, jota Jon yritti kuitenkin katkaista.
        -"No niin, no niin, rauhoitutaanpas nyt vähän!" Hän kuulutti.
        -"Ensinäkin, ennen kuin alamme syytellä toisiamme tai uskoa mörköihin meidän pitää ryhdistäytyä. Kun olemme sen tehneet etsikäämme Matt ja Craig käsiimme ja kuulustelkaamme sitten toinen toistamme, yksi kerrallaan tietenkin. Jos joku on nähnyt tai kuullut jotain..."
        Jonin puhe jäi kesken. Majan ulkopuolelta rannikolta alkoi kuulua huutoja ja karjuntaa. Kaikki majassa olijat jähmettyivät paikalleen. Pian oviaukon suulta alkoi kuulua askeli. Matt astui aukosta majaan kauhistunut ilme kasvoillaan, tumma verivana otsassa olevasta haavasta poskelle valuen, mutta ennenkaikkea yksin.
        -------------
        Jatkakaa!

        Kopioinnut nuo Juplin.netistä?


      • Yavanna
        Oletko.. kirjoitti:

        Kopioinnut nuo Juplin.netistä?

        En kopioinu vaan tuo vaa molemmissa paikoissa. Ihan on mun oma raapustus. Olen vain eri nikillä Juplinissa. :)
        Olen vain laittanut sen kumpaakin paikkaan, kun olen ajatellunna, että jos vaikka joku sattumalta haluaisi jatkaa ko. tarinaa. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe