Sieni kasvaa sisuksissa?

pelästynyt

Onko todella mahdollista, että jokin homesieni pesiytyy kroppaan ja jatkaa kasvuaan siellä? Jos näin on ja jollein on niin käynyt, niin kertokaa ihmeessä koko tarina!

37

25428

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A42 Aktinomykoosi (sädesien...

      A42 Aktinomykoosi (sädesieni -infektio)
      A42.0 Keuhkojen aktinomykoosi
      A42.0 J17.0 Aktinomykoosiin liittyvä keuhkokuume
      A42.1 Vatsan aktinomykoosi
      A42.2 Kaulan ja kasvojen aktinomykoosi
      A42.7 Aktinomykoosiin liittyvä septikemia
      A42.8 Muu aktinomykoosi

      AKTINOMYKOOSI
      Aktinomykoosi eli sädesienitauti on erittäin harvinainen keuhkojen, vatsan tai kaulan alueella esiintyvä bakteeri-infektio. Keuhkojen aktinomykoosi aiheuttaa vaikean tulehduksen ja saattaa vaurioittaa keuhkoja pysyvästi.
      Aktinomykoosin oireita ovat uusiutuva lievä kuume, laihtuminen, yskä ja runsaat yskökset. Yskökset saattavat olla poikkeavan värisiä / tai niissä voi olla veriviiruja. Keuhkopussinontelon voi kertyä märkäeritettä (keuhkopussin empyeema).

      Kaulaan muodostuvat paiseet puhkeavat toisinaan ja tyhjenevät ihon läpi.

      Aktinomykoosia hoidetaan suurilla laskimonsisäisillä penisiliini annoksilla 4 viikon ajan ja hoitoa jatketaan vielä penisiliinitableteilla puolen vuoden ajan.


      Lähde: Hengitys, Kodin terveyskirjasto, Weilin Göös, kirj. Charles B. Clayman v. 1993 (lääketieteellinen avustaja: Kari Liippo lääk. ja kir. tri, keuhkosairausopin dosentti).

      • pelästynyt

        Kiitos asiallisista vastauksista,ilmeiseti tuokin tauti saadaan siis hoidettua. Aika pelottavalta kuitenkin kuulostaa!


    • ominaista kivuttomat kovett...
      • !!!!

        Olisipa kiva tietää mitä tälle tapaukselle kuuluu. Miten hoidettiin ja kuinka parani? Onko muitakin vastaavia tapauksia? olen kuullut että suolistossa kasvaisi jotain hiivoja tai homeita,onko näitä?


    • sienittynyt

      on se täysin mahdolista. kun se saa oikein vallan, siihen kuolee..

      • pelästynyt

        Jos tiedät sairaudesta enemmän, voitko kertoa. Miten tauti todetaan , ja ei kai tauti "tartu" ihmisestä toiseen?


      • sienittynyt
        pelästynyt kirjoitti:

        Jos tiedät sairaudesta enemmän, voitko kertoa. Miten tauti todetaan , ja ei kai tauti "tartu" ihmisestä toiseen?

        mulla on kunto tosi huono ja syön jatkuvasti antibiotteja.silmissä on hieman rihmastoa..


    • mm. aktinomykoosi nykyään ...

      Arno Forsius

      Sienitautien historiaa

      Sienitaudeilla on ollut tärkeä osuus lääketieteellisen mikrobiologian kehityksessä. Eräät tauteja aiheuttavat mikrosienet olivat havaittavissa jo vähemmän tehokkailla mikroskoopeilla.

      Ihminen on aika hyvin suojattu sienien tartunnoilta, ihoa ja kynsiä lukuun ottamatta. Ihmisellä suuri osa vakavien sienitautien aiheuttajista on ns. opportunistisia mikrobeja, jotka aiheuttavat sairauden vain "tilaisuuden" tullen, paikallisen tai yleisen vastustuskyvyn alentuessa. Näitä "tilaisuuksia" onkin nykyään lisääntyvästi, sillä niitä luovat kortisonin, solunsalpaajien, sädetyksen ja laajakirjoisten antibioottien käyttö sekä hoidon ansiosta pitkään jatkuvat sairaudentilat, kuten diabetes, leukemiat ja muut pahanlaatuiset kasvaintaudit, agranulosytoosi sekä muut immuunipuutostilat, HIV ja AIDS mukaan lukien.

      Rajanveto sienien ja bakteerien välillä on ollut usein vaikeaa. Aikaisemmin sienitauteihin luetuista sairauksista mm. aktinomykoosi ja nocardioosi katsotaan nykyään bakteerien aiheuttamiksi. Toisaalta alkueläintautina ennen pidetty coccidioidomykoosi luetaan nyt sienitauteihin.

      Italialainen Agostino Bassi (1773—1856) totesi vuonna 1834 ensimmäisenä sienen aiheuttaman sairauden, silkkiperhostoukkien muskardiini -taudin, jonka syyksi osoittautui sieni Botrytis paradoxa. Saksalainen Johann Lucas Schönlein (1793—1864) saattoi jo vuonna 1839 osoittaa, että ihmisellä ihon rupisilsa eli favus oli sienisairaus. Se olikin ensimmäinen varmuudella mikrobin aiheuttamaksi todettu sairaus ihmisellä. Kyseinen sieni sai löytäjänsä mukaan nimen Achorion schoenleinii, nykyään Trichophyton schoenleinii. Sekä ruotsalainen Berg että saksalainen Langenbeck varmistivat vuonna 1839 sammaksen aiheuttajaksi hiivasienen Candida albicans (aikaisemmin Oidium albicans).

      John Hughes Bennett (1812—1875) kuvasi vuonna 1842 Aspergillus fumigatus -sienen aiheuttaman aspergilloosin, ihon ja limakalvojen kroonisen granuloivan tulehduksen. Rudolf Virchow (1821—1902) totesi vuonna 1856 ensimmäisenä ruumiinavauksessa aspergilloosin keuhkosairauden syynä. Hän alkoikin nimittää sienten aiheuttamia sairauksia mykooseiksi. A. Paltauf havaitsi Saksassa vuonna 1885, että keuhkojen sienisairaus voi aiheuttaa tulehduspesäkkeitä aivoihin, aivan samoin kuin bakteeritkin. Aspergillus niger -sieni oli yleinen ns. otomykoosissa, korvakäytävän sienitaudissa. Sen tutkijana tunnetaan erityisesti sveitsiläinen Siebenmann vuodesta 1883 alkaen. Fonseca totesi vuonna 1911, että sieni Hermodendrum pedrosoï aiheuttaa syylämäisiä ihomuutoksia.

      Sienimikrobien viljelyn uranuurtajaksi kohosi ranskalainen Raymond Sabouraud (1864—1938) , joka kehitteli vuodesta 1903 alkaen elatusaineita ihosienten diagnostiikan parantamiseksi. Diagnostiikan vaikeuksia kuvaa hyvin, että varsin yleinen eczema seborrhoicum todettiin vasta 1980-luvun lopulla sienen aiheuttamaksi. Sekin tapahtui tavallaan sattumalta, kun huomattiin eräiden sienitautien hoitoon käytetyn lääkityksen tehoavan siihen. Sen jälkeen selvisi myös, että kyseessä oli sama sieni, joka aiheuttaa Pityriasis versicolorin ja päänahan hilsetaudin. Sienestä oli käytetty aikaisemmin nimityksiä Pityrosporum ovale ja orbiculare, mutta nyt sen nimenä on Malassezia furfur.

      1800-luvun loppu ja 1900-luvun alku olivat sisäisten ja yleisten sienitautien löytämisen aikaa. Paltauf kuvasi vuonna 1885 ihmisellä ensimmäisen mucormykoosin, jota esiintyy erityisesti sokeritaudin ja leukemian yhteydessä, useimmin pään, keuhkojen ja ruoansulatuskanavan alueella. Yhdysvaltalainen Thomas Gaspar Gilchrist (1862—1927) löysi vuonna 1892 taudin blastomycosis verrucosa, jonka aiheuttaa Blastomyces dermatitidis. Samana vuonna Posadas ja R. Wernicke kuvasivat coccidioidoosin, jonka aiheuttaja on Coccidioides immitis. O. Busse ja Buschke eristivät vuonna 1894 eräästä tautiin menehtyvästä potilaasta hiivamaisen organismin, josta on käytetty nimiä Cryptococcus neoformans ja Torula histolytica. Cryptococcoosia tai toruloosia on pidetty ensisijaisesti keskushermoston sienitautina, mutta se pesii useimmin keuhkoissa.

      B. R. Schenck eristi Yhdysvalloissa vuonna 1896 ihon ja ihonalaisen kudoksen tulehduksesta sienen, joka sai löytäjänsä mukaan nimen Sporotrichum schenckii. S. T. Darlingin vuonna 1906 kuvaaman histoplasmoosin aiheuttaja on Histoplasma capsulatum. Muita sieniä, jotka voivat aiheuttaa syvien kudosten tulehduksia tai yleissairauksia, ovat Torulopsis (tai Candida) glabrata, Geotrichum candidum sekä aikaisemmin mainittu Candida albicans. Myöhemmin on todettu, että Aspergillus glaucus -ryhmän sienillä saattaa olla osuutta homepölykeuhkon synnyssä.

      Pinnallisia sienitauteja hoidettiin aikaisemmin erilaisilla liuoksilla, hauteilla ja voiteilla. Niiden vaikuttavia aineita olivat metallien ja puolimetallien suolat ja muut yhdisteet sekä eräät väriaineet ja antiseptiset orgaaniset yhdisteet. Syvien tulehdusten hoitona käytettiin yleisimmin kaliumjodidia suun kautta annettuna.

      Varsinaiset antimykoottiset lääkkeet, jotka vaikuttivat sienten kasvua ja kehitystä estävästi, kehitettiin 1950-luvun lopulta lähtien. Ne voidaan jakaa bakteerilääkkeiden tavoin antibiootteihin ja kemoterapeutteihin. Antibiooteista vanhin on griseofulviini, joka löydettiin jo vuonna 1958. Muita sieniin tehoavia antibiotteja ovat amfoterisiini B, nystatiini ja natamysiini. Kemoterapeuttisia sienilääkkeitä ovat mm. undesyleenihappo, tolnaftaatti, flusytosiini, atsoliyhdisteet, terbinafiini, amorolfiini ja siklopiroksiolamiini. Pinnallisissa sienisairauksissa käytetään enimmäkseen paikallista hoitoa. Systeemisissä sienisairauksissa sisällisesti käytettäviä lääkkeitä ovat mm. amfoterisiini B, flusytosiini, mikonatsoli, ketokonatsoli, flukonatsoli ja itrakonatsoli.

      Julkaistu aikaisemmin: Suomen Lääkärilehti 1998: 9: 1034. Tarkistettu lokakuussa 2000.

      Kirjallisuutta:

      Bynum, W. F. and Porter, R. (editors): Companion Encyclopedia of the History of Medicine, Volumes 1 and 2. Routledge, London and New York. First published 1993. Reprinted Great Britain 1994

      Cecil, R. L. (editor): A Textbook of Medicine. Seventh Edition, Illustrated. W. B. Saunders Company. Reprinted, Philadelphia 1949

      Müller, R.: Medizinische Mikrobiologie, Parasiten, Bakterien, Immunität. Vierte, neubearbeitete Auflage, Urban & Schwarzenberg, Berlin-München 1950

      Mäkelä, O. ym. (toim.): Lääketieteellinen mikrobiologia. 6. uudistettu painos. Kustannus Oy Duodecim. Jyväskylä 1993

      Schott, H. (und Mitarbeiter): Die Chronik der Medizin. 1. Auflage 1993. Printed in Belgium 1997

    • OIREET JA SAIRAUDET

      Tuula Husman

      HOMEALTISTUKSEN AIHEUTTAMAT OIREET JA SAIRAUDET


      Epidemiologisten tutkimuksien mukaan kosteusvauriomikrobeille altistumiseen liittyy selvä oireilun ja sairastavuuden yleistyminen. Yksilötasolla syy-yhteyden osoittaminen on huomattavasti vaikeampaa. Kosteusvauriokohteissa asuvat tai työskentelevät altistuvat monille erilaisille kemiallisille ja mikrobiologisille haittatekijöille. Mikä tekijä kulloinkin on oireilun syynä, jää monesti epäselväksi. Ajallinen yhteys altistuksen ja oireilun alkamisen ja päättymisen välillä puhuu ryhmätasolla syy-yhteyden puolesta. Useimmiten korjaustoimilla saadaan aikaan merkittävä oireilun väheneminen ja terveyden palautuminen. Molekyylitason mekanismien selvittämistä tutkitaan.


      Ärsytysoireet


      Kosteusvaurioituneissa kiinteistöissä oleskelevilla todetaan usein erilaisia ihon ja limakalvojen ärsytysoireita. Näille oireille on usein mahdotonta löytää yhtä selittävää tekijää, vaan kyseessä on useimmiten useiden tekijöiden yhteisvaikutus. Mikrobien pintarakenteet kuten endotoksiinit ja glukaanit sekä mikrobitoksiinit voimakkaita, pienissäkin pi-toisuuksissa elimistöä ärsyttäviä aineita. Monet mikrobit, muun muassa homeet ja sädesienet erittävät haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (engl. volatile organic compounds = VOC), jotka voimistavat biologisten pölyjen yhteisvaikutusta.


      Yleisimpiä ärsytysoireita ovat ihon ja silmien punoitus, silmien, nenän ja nielun kutina ja kirvely, äänen käheys, aivastelu, nenän tukkoisuus ja nuhaoireet. Lisäksi monilla altistuneilla on päänsärkyä, väsymystä, kuumeilua, huimausta, pahoinvointia ja muita yleisoireita.


      Infektiot


      Väestössä erilaiset hengitystietulehdukset ovat hyvin yleisiä. Keskimäärin puolet aikuisista sairastaa vähintään yhden flunssan tai nuhakuumeen vuoden aikana. Lapsilla virusten aiheuttamat infektiot ovat vielä yleisempiä. Alle kouluikäisistä yli 70% ja kouluikäisistäkin 60% sairastaa vuoden aikana flunssaa tai nuhakuumetta.


      Poikkeukselliseksi homekohteen infektiosairastavuuden tekevät joko tiheään toistuvat infektiot, niiden pitkittynyt paraneminen tai aiemmin terveen henkilön sairastavuuden selvä lisääntyminen, joka usein liittyy johonkin muutostekijään, esimerkiksi aikuisilla asunnon tai työpaikan tai lapsilla hoitopaikan tai koulun vaihtamiseen. Lasten infektiosairastavuuden tarkastelu on helpointa ryhmätasolla erityisesti, jos on käytettävissä vastaavanikäinen vertailuväestö. Eri vuosina infektioepidemiat ovat voimakkuudeltaan jonkin verran erilaisia, mutta tyypillisesti lievä flunssa-aalto todetaan syksyllä koulujen alkaessa ja toinen voimakkaampi alkutalven aikana. Homealtistukseen liittyy sekä lapsilla että aikuisilla poskiontelontulehdusten ja joskus myös keuhkoputkentulehdusten ja kurkunpääntulehdusten yleistyminen. Myös silmien sidekalvontulehduksia voi olla homekohteissa toistuvasti.


      Kosteusvaurioituneissa kiinteistöissä infektioita aiheuttavat oletettavasti tavanomaiset flunssavirukset ja hengitystiebakteerit. Infektioalttius johtunee altistuksen aiheuttamasta limakalvoturvotuksesta ja häiriöistä limakalvon värekarvatoiminnassa. Homeet ja sädesienet ja erityisesti niiden erittämät toksiinit ja aineenvaihduntatuotteet ovat hengitysteitä ärsyttäviä ja eräät niistä immunosuppressiivisia.


      Kiinteistöjen perusteellisen korjaamisen jälkeen hengitystieinfektioiden on todettu vähenevän merkittävästi. Eräässä kosteusvaurioituneessa koulussa lääkekuurien tarve väheni 30% ja lääkärissäkäynnit puoleen korjausten jälkeen.


      Erikoistilanteissa kosteusvauriomikrobien on osoitettu aiheuttavan suoran infektion joko hengitysteissä tai muissa kudoksissa. Suurin riski on potilailla, joilla on jokin perussairaus, kuten diabetes tai elimistön puolustusjärjestelmään vaikuttava lääkitys kuten solusalpaaja- tai kortisonihoito. Aspergillus fumigatus -home voi kasvaa hengitysteissä keuhkoputkissa, poskionteloissa tai korvakäytävässä. Sädesienet eli aktinobakteerit voivat lisääntyä poskionteloissa, likaisissa haavoissa tai kudoksissa, joissa on jokin vierasesine kuten nivelproteesi tai ehkäisykierukka. Myös hiivat ja muut sienet voivat kasvaa elimistössä, esim. Mucor, Fusarium tai Aureobasidium. Tällaiset tapaukset ovat onneksi harvinaisia. Vakavien sieni-infektioiden hoito on hyvin vaikeaa ja kallista. Elinsiirto- tai leukemiapotilaalle sieni-infektio on usein hengenvaarallinen, koska heidän solupuolustuksensa on perussairauden vuoksi pahoin häiriytynyt.


      Sisäilmassa esiintyvistä bakteereista legionellat aiheuttavat rajuoireista keuhkokuumetta ja toisena tautimuotona Pontiac-kuumetta, jossa on influenssan kaltainen taudinkuva. Legionella-bakteerit ovat vakavin sisäilmaan liittyvä mikrobien aiheuttama terveysriski, koska legionelloosi voi huonokuntoisella potilaalla olla henkeä uhkaava. Legionellat aiheuttavat myös lievempiä taudinkuvia. Terveyskeskuksen päivystyspotilaista n. 3-4 %:lla on legionella-vasta-aineita.


      Legionella-bakteereita esiintyy yleisesti maaperässä ja luonnonvesissä. Rakennetussa ympäristössä legionella viihtyy erityisesti jäähdytyslaitteella varustettujen ilmanvaihtokoneiden lauhdutinvesissä, vesijohtojen sakassa, hanojen tiivisteissä ja suihkupäissä sekä myös verkoston sellaisissa osissa, joissa virtaama on vähäistä.


      Tuberkuloosia aiheuttava Mycobacterium tuberculosis voi säilyttää tautia aiheuttavat ominaisuutensa pitkiäkin aikoja aerosolina ilmassa sekä jopa kuivuneena pölyssä. Tuberkuloosin on osoitettu leviävän ilmanvaihtojärjestelmän mukana mm. sairaaloissa. Tuberkuloosibasillin sukuisia, atyyppisiä (epätyypillisiä) mykobakteereita on yleisesti sekä maaperässä että luonnonvesissä ja niitä on osoitettu myös kosteusvauriorakennusten sisäilmasta ja rakenteista. Eräät atyyppisistä mykobakteereita aiheuttavat infektioita ihmisen elimistössä ja voivat aiheuttaa lisäksi immunologisia muutoksia.


      Myös eräät virukset voivat levitä hengitysilman välityksellä. Vesirokkovirus on eräs herkimmin tarttuvia virustauteja. Myös myyräkuumeen aiheuttajavirus voi tarttua ihmiseen hengitysteihin joutuvan pölyn mukana kesämökin, kellarin tai ulkorakennusten siivouksen yhteydessä. Myyräkuume on rajuoireinen kuumesairaus, jonka oireita ovat päänsärky, lihaskivut ja häiriöt munuaisten toiminnassa.


      Allergiat


      Allergiasairauksilla ymmärretään tavallisesti välittömän yliherkkyyden mekanismilla, IgE-vasta-aineiden välityksellä syntyvää allergista nuhaa, silmätulehdusta ja astmaa. Astmaa sairastaa koko väestöstä noin 5 %, mutta osuus on suurempi nuorissa ikäluokissa (n. 6%) kuin vanhoissa. Pojilla astmaa esiintyy hiukan enemmän kuin tytöillä, mutta iäkkäämmissä ikäryhmissä naiset sairastavat astmaa miehiä enemmän. Astmaoireita on astmaatikkojen lisäksi noin 5 %:lla väestöstä.


      Geneettinen atopiataipumus on merkittävä astman riskitekijä, mutta ympäristötekijöillä on astmariskiä lisäävä vaikutus. Myös ravintoon, ympäristön mikrobialtistukseen ja hormonaalisiin tekijöihin liittyvät riskitekijät ovat nykyisin tutkimuksen kohteena astman riskitekijöitä selvitettäessä.


      Kaikki astmat eivät ole allergisia astmoja. Pikkulapsilla hengitysteiden ahtautta ja vinkunaa esiintyy virusperäisten keuhkoputkentulehdusten yhteydessä. Osalle heistä kehittyy myöhemmin astma, osa paranee iän karttuessa. Joillakin astmaatikoilla ei voida osoittaa mitään selvää allergiaa, mutta astmaoireet pahenevat erilaisten ympäristötekijöiden, kuten biologisten pölyjen vaikutuksesta. Aikuisen astma voi olla sisäsyntyinen, jolloin syytä ei ole saatu selville, tai soluvälitteiseen viivästyneeseen yliherkkyyteen tai toksiseen reaktioon liittyvä, ulkoisen ärsykkeen aiheuttama astma. Sekä välitön yliherkkyys että soluvälitteinen yliherkkyys tai toksinen reaktio voi olla ammattiastman mekanismina. Homekohteissa astman riski on eri tutkimuksissa ollut 1.3-3-kertainen tavanomaiseen verrattuna. Vain pieni osa todetuista astmatapauksista täyttää ammattiastman diagnostiset kriteerit. Homeen aiheuttama astma on usein vaikeahoitoisempi kuin tavanomainen astma.


      Allergista nuhaa on väestössä noin 25-30 %:lla. Allergisen nuhan yleisyys on suurimmillaan kouluiässä ja nuorilla aikuisilla. Yleensä oireilu vaimenee iän myötä. Tavallisimpia allergisen nuhan aiheuttajia ovat heinien ja puiden siitepölyt sekä kotieläinten hilseen ja syljen proteiinit. Varsin usein allergisen nuhan oireisiin liittyy silmäoireita. Hometaloissa altistumiseen ei ole osoitettu liittyvän selvää allergisen nuhan yleistymistä. Kuitenkin nuhapotilaiden oireet voivat altistuksen yhteydessä voimistua ja siitepölynuhaa potevan oireisto voi muuttua ympärivuotiseksi.


      Atooppista ihottumaa esiintyy 15-20%:lla väestössä ja iho-oireilu vaimenee yleensä iän mukana. Atoopikot oireilevat kuitenkin erilaisista ulkoisista ärsykkeistä herkemmin kuin muu väestö. Lapsuuden maitorupi, kouluiän taiveihottuma ja aikuisiällä esiintyvä atooppinen ekseema ovat atopiataipumukseen liittyviä ihosairauden muotoja, joiden paheneminen liittyy varhaislapsuudessa yleisimmin ruoka-aineallergioihin. Myöhemmällä iällä atooppisen ihon kutinaa ja atooppista ihottumaa pahentavat monet ulkoiset tekijät kuten pöly sekä ärsyttävät kemikaalit ja kuidut, hikoilu, mutta myös sisäsyntyiset tekijät kuten stressi, hormonaaliset syyt jne. Hometaloissa atooppisen ihottuman oireet voivat pahentua.


      Spesifi ihotestein tai IgE-vasta-ainetestein osoitettava I-tyypin homeallergia on altistuneilla varsin harvinainen. Tutkimuksissa on osoitettu 3-5%:lla homekoulujen lapsista positiivinen ihotesti käytettävissä oleville kaupallisille homeuutteille. Homeallergian riski on suurin astmaatikoilla ja astmaoireisilla lapsilla. Jopa kolmanneksella astmaa sairastavista lapsista on homeallergia. Homeallergian yleisyyttä suomalaisessa aikuisväestössä ei ole tutkittu. Ulkomaisten tutkimustulosten mukaan homeallergiaa on 3-20%:lla tutkituista.


      Muut hengityselinsairaudet


      Homepölykeuhko eli alveoliitti on immunologinen yliherkkyyssairaus, jossa tavallisimmin mikrobipöly tai jokin muu biologinen pöly aiheuttaa soluvälitteisen viivästyneen tulehdusreaktion keuhkorakkuloissa. Sairauteen liittyy puolustussolujen (lymfosyytti-solujen) aiheuttama solulisä keuhkojen huuhtelunesteessä, IgG-vasta-aineiden nousu ja restriktiivinen löydös spirometriassa sekä diffuusiokapasiteetin alenema. Vakavissa tapauksissa keuhkoissa todetaan röntgenkuvassa näkyvää sidekudoslisää (honey comb -muutos). Diagnostiikassa käytetään myös HRCT-tutkimusta ja joskus avointa biopsiaa. Alveoliitti uusiutuu herkästi, jos altistus jatkuu tai uusiutuu. Alveoliitti on väestössä harvinainen. Maanviljelijöistä muutamalla prosentilla on työhön liittyviä alveoliitin oireita. Uusia alveoliittitapauksia todetaan Suomessa vuosittain noin sata tapausta, joista pääosa diagnosoidaan maanviljelyksen ja mekaanisen puunjalostuksen parissa työskentelevillä. Muutamia hometaloaltistukseen liittyviä alveoliittitapauksia todetaan vuosittain. Alveoliittiä ei ole Suomessa tiettävästi todettu lapsilla.


      Alveoliitin oireita ovat kuume, kuiva yskä, hengenahdistus ja rasituksessa korostuva hapennälkä, joskus lihaskivut ja kroonisessa muodossa laihtuminen ja yleinen sairaudentunne.


      ODTS (organic dust toxic syndrome) eli orgaanisen pölyn aiheuttama toksinen oireyhtymä on alveoliitin kaltainen sairaus, jossa orgaaninen pöly, kuten mikrobipöly aiheuttaa soluvälitteisen tulehdusreaktion keuhkoissa. Pääasiallinen solukuva on erilainen kuin alveoliitissa, puolustussoluista aktivoituvat granulosyyttisolut, joita keuhkoputkien limakalvolta löytyy runsaasti. Tyypillisimmillään ODTS on pian altistustilanteen jälkeen syntyvä rajuoireinen, influenssan kaltainen, itsestään paraneva sairaus, johon ei liity muutoksia keuhkojen röntgenkuvassa. Keuhkojen toimintakokeissa voi esiintyä palautuvia muutoksia. Oireisto toistuu helposti, jos altistava tilanne uusiutuu. Kyseessä on soluvälitteisen yliherkkyysmekanismin välityksellä syntyvä oireyhtymä, jossa IgG-luokan vasta-aineet voivat sakkautua ja aiheuttaa kudosvaurion.


      ODTS:n oireet ovat tyypillisimmillään rajummat ja monimuotoisemmat kuin alveoliitin. Lämpöilyn, kuivan yskän ja hengenahdistuksen lisäksi oireena voi olla päänsärkyä, nuhaa, lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta, ihon punoitusta sekä lihas- ja nivelkipuja. ODTS:n yleisyydestä ja taudinkulusta ei ole tehty väestötason tutkimuksia Suomessa. ODTS:n oireita esiintyy viljelijöistä alle 10%:lla esimerkiksi puintityössä.


      Matalampien altistustasojen aiheuttamat ODTS-reaktiot ovat lieväoireisia ja niihin liittyy palautuvia muutoksia keuhkojen toiminnassa. Lievissä tapauksissa voi esiintyä vain lyhytaikaista kuumeilua. ODTS:n krooniset muodot tunnetaan huonosti.


      Mykotoksikoosi on huonosti tunnettu ODTS-oireilun yhteydessä esiintyvä oireyhtymä, jolle ei ole julkaistuja diagnostisia kriteerejä. Mykotoksikoositapauksia on julkaistu useista maista jopa epidemioina. Oireistoon voi liittyä keuhkokipua, nenäverenvuotoa tai veriyskää, mustelmataipumusta, vatsakipua, ripulia ja verivirtsaisuutta sekä voimakkaita limakalvo-, iho- ja silmäoireita. Kyseessä ei todennäköisesti ole allergia eikä yliherkkyysoire vaan mikrobien aineenvaihduntatuotteiden suoran toksisen vaikutuksen aiheuttama solutuho ja kudosvaurio. Mykotoksikoosiin voi liittyä sisäelinvaurioita kuten maksa-arvojen nousua, verenkuvan ja luuytimen toiminnan muutoksia, munuaisten toimintahäiriöitä ja neurologisia oireita. USA:ssa mykotoksiinialtistukseen on epäilty liittyvän pikkulapsilla kuolemaan johtavaa hemorragista pneumoniittia. Mykotoksiineita tunnetaan useita kymmeniä. Ne estävät proteiinisynteesiä ja solunjakautumista ja monet niistä ovat syöpävaarallisia eläimillä.


      Kostutinkuume on sairaus, joka on saanut nimensä ilmankostutuslaitteiden mikrobiologisesta saastumisesta aiheutuvasta kuumetaudista. Aerosolina hengitysilmaan pääsevät mikrobit tai niiden osat aiheuttavat oireita. Kostutinkuume on todennäköisesti bakteereiden pintarakenteen endotoksiinin aiheuttama, allergista alveoliittia lievempi sairaustila. Bakteereiden lisäksi aiheuttajia voivat olla myös muut mikrobit, levät ja alkueläimet. Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, puristus rinnassa, hengenahdistus ja lihaskivut. Röntgenkuvassa havaittavia keuhkomuutoksia ei yleensä esiinny, mutta keuhkojen toimintakokeiden tulos voi vaihdella altistuksen ja oireilun mukana. Endotoksiinien vaikutukselle kehittyy elimistössä toleranssi, mikä havaitaan oireiden vaikeutumisena altisteettomien päivien jälkeen uudessa altistustilanteessa. Oireisto vaimenee itsestään muutamassa päivässä, vaikka altistus jatkuu. Allergisen alveoliitin ja kostutinkuumeen välinen raja on liukuva.


      Oireiden palautuvuus


      Homeelle altistuneiden potilaiden kuvaama oireisto ja taudinkuvat ovat kirjavia ja diagnostiikassa on syytä noudattaa normaalia tutkimustapaa ja sulkea pois muut samankaltaisia oireita aiheuttavat taudit. Valitettavan usein syy-yhteyden päättely jää epäsuoran näytön varaan. Kun muut syyt on suljettu pois ja oireistossa esiintyy ajallista vaihtelua, on altistukseen liittyvä syy-yhteys mahdollinen tai todennäköinen. Homealtistukseen liittyvä oireilu on yleensä palautuvaa ja terveydentila normaalistuu muutamien viikkojen tai kuukausien kuluessa. Todettu homevaurio on kuitenkin syytä korjata, vaikka näyttöä syy-yhteydestä ei saataisikaan. Erityistä huomiota on kiinnitettävä korjattujen kohteiden jälkisiivoukseen ja irtaimiston puhdistukseen.


      Mykotoksikoositapauksissa ja yliherkkyyssairauksissa oireisto yleensä lievittyy selvästi altistuksen päättymisen jälkeen, mutta potilas oireilee herkästi altistuessaan luonnon homeille tai altistustilanteen uusiutuessa muissa rakennuksissa. Homeastma on usein hankalahoitoinen ja vaatii tavanomaista enemmän lääkitystä. Myös alveoliitista ja ODTS-oireistosta jää potilaalle usein pysyvä terveyshaitta. Oireisto uusiutuu herkästi, vaikka toimintakokeet normaalistuisivat. Pysyvästä homesairaudesta kärsivä potilas jää usein sairausvakuutusturvan ulkopuolelle eikä saa myöskään ammatillista työkyvyttömyyttä, koska sairaus liittyy tiettyihin rakennuksiin eikä itse työhön. Vaikeakin sairaus voi korjautua ja potilas palata työelämään, kun hänet sijoitetaan tekemään etätyötä toisaalla, mahdollisimman puhtaissa tiloissa.


      http://www.miame.net/rightf41a.html?julk=4&par=38&id=41&kpl=38&kid=0

    • sieni on ja pysyy

      sisuksissasi jos se sinne on pesiytynyt. Ei ole oikein mitään hoitoa jolla sienen pystyisi poistamaan elimistöstä. Oireita lähinnä lievitetään ja yritetään estää sienen leviäminen.

      Potilaan kunnosta riippuu miten nopeasti tilanne on fataali.

      • Sieni poistunut

        Kyllä voi poistaa sieniä elimistöstä HAPPITIPOILLA. Lukekaa, ketä aihe kiinostaa. ei ole omia intressejä eikä muuten edes maksa juuri mitään nuo tipat, jot sillee.


      • kokenut
        Sieni poistunut kirjoitti:

        Kyllä voi poistaa sieniä elimistöstä HAPPITIPOILLA. Lukekaa, ketä aihe kiinostaa. ei ole omia intressejä eikä muuten edes maksa juuri mitään nuo tipat, jot sillee.

        happitipat ja otsoni voi poistaa sienen kyllä, mutta rihmastoa voi jäädä vielä suolistoon


      • koska ne ei viitsi
        Sieni poistunut kirjoitti:

        Kyllä voi poistaa sieniä elimistöstä HAPPITIPOILLA. Lukekaa, ketä aihe kiinostaa. ei ole omia intressejä eikä muuten edes maksa juuri mitään nuo tipat, jot sillee.

        kertoa edes noin helppoja niksejä.

        No niin kaikki nyt vain tiputtelemaan halpoja happitippoja ja kyllä sienet lähtee.

        Kiitos neuvosta, kerron sen jatkossa myös lääkäreillekin tiedoksi.


      • sairastellut
        kokenut kirjoitti:

        happitipat ja otsoni voi poistaa sienen kyllä, mutta rihmastoa voi jäädä vielä suolistoon

        Mitkä ihmeen happitipat?

        Olen jo kolme kertaa pyytänyt eri lääkäreiltä lähetettä sieniviljelyyn, ja huonoin tuloksin. Viimeksi pyysin sitä keuhkolääkäriltä. Hän oikein suivaantui. Yksi esimerkkilause tästä keskustelusta on, että se ei johtaisi mihinkään. Siis tulos.

        Minulle asian selvittäminen olisi tärkeää. Sanoinkin lääkärille, että minun on lähdettävä selvittämään asiaa yksityisellä puolella, jos se kerran niin kummallinen pyyntö on.


      • happitipat....
        Sieni poistunut kirjoitti:

        Kyllä voi poistaa sieniä elimistöstä HAPPITIPOILLA. Lukekaa, ketä aihe kiinostaa. ei ole omia intressejä eikä muuten edes maksa juuri mitään nuo tipat, jot sillee.

        ikävä kyllä huijausta
        Kirjoittanut: lääkisläinen 15.6.2004 klo 14.25


        Happi on yksi yleisimpiä alkuaineita maapallolla. Ihminen pystyy sitä hyödyntämään vain hengitetyssä muodossa, ja sitä kautta sitä todella saadaan tarpeeksi.

        Elimistö muokkaa monissa reaktioissa (vierasaineiden hapetus, immuunipuolustus) hapesta vapaita radikaaleja, jotka ovat monin tavoin elimistölle vahingollisia altistaen syövälle aiheuttamiensa solukalvovaurioiden jne. vuoksi. Happi on yksi niistä tekijöistä, jotka osaltaan aiheuttavat vanhenemiseen liittyvät elinmuutokset ihmisessä.

        Happea on miljardeissa eri orgaanisissa yhdisteissä, se on typen ja vedyn ohella biomolekyylien yleisimpiä osatekijöitä. Vesilitkuun happea on kaasuna vaikeaa saada liukenemaan. Juuri siksi, että elimistö saa happensa hengitysilman kautta ei minkäänlaisista vesilitkuista ole apua.

        Käsite 'aerobinen happi' ei tarkoita mitään. 'Aerobinen' tarkoittaa happea hyödyntävää. "Happea hyödyntävä happi" kuulostaa siis aika järjettömältä tuotteen vaikuttavan aineen nimeltä.

        Esittelysivulla mainitaan hapen parantavan ja puhdistavan. Tämä lienee kyllä näin laveastikin ilmaistuna totta. Esim. ylipainehappihoitoa käytetään mm. sukeltajantaudin ja vaikeiden kudosnekroosien hoidossa. Tällöinkin happi tosiaan on kaasuna ilmaseoksessa tai 100% kaasuna!

        Kaikkeen vapaaseen veteen maapallolla on liuennut jonkin verran happea (miten muuten kalatkaan pysyisivät hengissä). Ne ovat siis täysin samanarvoisia kaikenmaailman happilitkujen kanssa. Ihmiset eivät pysty happea vaikkapa järvivedestä hyödyntämään, eipä siis mistään happiuutteistakaan hyötyä ole. Juokaa siis vaikka hyvää lähdevettä :-)

        happitipat - Suomi24 Keskustelu

        keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000324&posting=22000000003677670 - 85k -


      • tippaakaan
        happitipat.... kirjoitti:

        ikävä kyllä huijausta
        Kirjoittanut: lääkisläinen 15.6.2004 klo 14.25


        Happi on yksi yleisimpiä alkuaineita maapallolla. Ihminen pystyy sitä hyödyntämään vain hengitetyssä muodossa, ja sitä kautta sitä todella saadaan tarpeeksi.

        Elimistö muokkaa monissa reaktioissa (vierasaineiden hapetus, immuunipuolustus) hapesta vapaita radikaaleja, jotka ovat monin tavoin elimistölle vahingollisia altistaen syövälle aiheuttamiensa solukalvovaurioiden jne. vuoksi. Happi on yksi niistä tekijöistä, jotka osaltaan aiheuttavat vanhenemiseen liittyvät elinmuutokset ihmisessä.

        Happea on miljardeissa eri orgaanisissa yhdisteissä, se on typen ja vedyn ohella biomolekyylien yleisimpiä osatekijöitä. Vesilitkuun happea on kaasuna vaikeaa saada liukenemaan. Juuri siksi, että elimistö saa happensa hengitysilman kautta ei minkäänlaisista vesilitkuista ole apua.

        Käsite 'aerobinen happi' ei tarkoita mitään. 'Aerobinen' tarkoittaa happea hyödyntävää. "Happea hyödyntävä happi" kuulostaa siis aika järjettömältä tuotteen vaikuttavan aineen nimeltä.

        Esittelysivulla mainitaan hapen parantavan ja puhdistavan. Tämä lienee kyllä näin laveastikin ilmaistuna totta. Esim. ylipainehappihoitoa käytetään mm. sukeltajantaudin ja vaikeiden kudosnekroosien hoidossa. Tällöinkin happi tosiaan on kaasuna ilmaseoksessa tai 100% kaasuna!

        Kaikkeen vapaaseen veteen maapallolla on liuennut jonkin verran happea (miten muuten kalatkaan pysyisivät hengissä). Ne ovat siis täysin samanarvoisia kaikenmaailman happilitkujen kanssa. Ihmiset eivät pysty happea vaikkapa järvivedestä hyödyntämään, eipä siis mistään happiuutteistakaan hyötyä ole. Juokaa siis vaikka hyvää lähdevettä :-)

        happitipat - Suomi24 Keskustelu

        keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000324&posting=22000000003677670 - 85k -

        lukemaan
        Kirjoittanut: Suosittelen 17.6.2004 klo 17.28


        http://www.suomenhappituote.fi/syitahappivajaukseen.htm

        Lääkisläinen on tuleva lääketehtaitten


        työntekijä, joka näkee ainoan parantavan tuotteen olevan lääkkeissä. Jos koittaisi elää sillätavalla että ei tarvitse lääkkeitä syödä, jää yhden lääkisläisen tulevat lahjukset saamatta....Tulevien läkäreitten on syytä ottaa ihminen huomioon kokonaisuutena, eikä vain valittavana potilaana. Ja lääkäri ei saisi olla vain yhtä oiretta hoitavana koneena. Usein oireet ja sairaudet ovat saaneet alkunsa jostain kauempaa. Niitten syitten ymmärtämiseen tarvitaan muutakin kuin kirjatietoa. Opiskele muutakin kuin vain kirjatietoa ja ole uraauurtava lääkäri tai mikä sinusta onkaan valmistumassa, inhimillisine tunteineen. Myös vaihtoehtohoitoja kannattaa kunnioittaa. Tuhansia ja tuhansia vuosia on niitä kuitenkin käytetty. Lääkkeet ovat melko tuore tuttavuus ihmisen fysiologiassa.

        ***********
        hapetettuja ajatuksia
        Kirjoittanut: lääkisläinen 18.6.2004 klo 10.22


        Jokainen kokeilkoon itse, aivan oikein. Silti terveydenhuoltoalalla toimivana en voi olla puuttumatta asiaan, jos huomaan ihmisten kuluttavan rahojaan (joita harvalla on liikaa) pelkkään placeboon. Idealisti voisi sanoa, että väliäkö hällä jos kokee siitä apua saavansa, mutta monessa tapauksessa paljon halvemmalla voisi kokeilla keinoja joista olisi todellista hyötyä. Miksei asioista saisi keskustella? Viestiketjun ensimmäisessä viestissä nimenomaan kysyttiin, vaikuttavatko happitipat ja onko joku niistä apua saanut.


      • Kaskun ei samantien suolaha...
        tippaakaan kirjoitti:

        lukemaan
        Kirjoittanut: Suosittelen 17.6.2004 klo 17.28


        http://www.suomenhappituote.fi/syitahappivajaukseen.htm

        Lääkisläinen on tuleva lääketehtaitten


        työntekijä, joka näkee ainoan parantavan tuotteen olevan lääkkeissä. Jos koittaisi elää sillätavalla että ei tarvitse lääkkeitä syödä, jää yhden lääkisläisen tulevat lahjukset saamatta....Tulevien läkäreitten on syytä ottaa ihminen huomioon kokonaisuutena, eikä vain valittavana potilaana. Ja lääkäri ei saisi olla vain yhtä oiretta hoitavana koneena. Usein oireet ja sairaudet ovat saaneet alkunsa jostain kauempaa. Niitten syitten ymmärtämiseen tarvitaan muutakin kuin kirjatietoa. Opiskele muutakin kuin vain kirjatietoa ja ole uraauurtava lääkäri tai mikä sinusta onkaan valmistumassa, inhimillisine tunteineen. Myös vaihtoehtohoitoja kannattaa kunnioittaa. Tuhansia ja tuhansia vuosia on niitä kuitenkin käytetty. Lääkkeet ovat melko tuore tuttavuus ihmisen fysiologiassa.

        ***********
        hapetettuja ajatuksia
        Kirjoittanut: lääkisläinen 18.6.2004 klo 10.22


        Jokainen kokeilkoon itse, aivan oikein. Silti terveydenhuoltoalalla toimivana en voi olla puuttumatta asiaan, jos huomaan ihmisten kuluttavan rahojaan (joita harvalla on liikaa) pelkkään placeboon. Idealisti voisi sanoa, että väliäkö hällä jos kokee siitä apua saavansa, mutta monessa tapauksessa paljon halvemmalla voisi kokeilla keinoja joista olisi todellista hyötyä. Miksei asioista saisi keskustella? Viestiketjun ensimmäisessä viestissä nimenomaan kysyttiin, vaikuttavatko happitipat ja onko joku niistä apua saanut.

        surullista.
        Kirjoittanut: lääkisläinen 16.6.2004 klo 09.55


        Tässä ensinnäkin tietoa vetyperoksidista: http://www.ttl.fi/internet/ova/tvetpero.html

        Sitä *ei* todellakaan kannata suuhunsa lykätä, se ei todellakaan niin nopeasti hajoa. Kaskun ei samantien suolahappoa :-)

        >veteen sekoitettuna jää vain O=happimolekyyli >verenkiertoon, vesihän on H2O, imeytyen vatsan >kautta

        Vaikka miten tätä vääntäisi, on totuus toinen: happea ihminen pystyy hyödyntämään vain hengitettynä. Hapen hyödyntäminen nesteen kautta vaatisi kidukset, ja jos joku sellaiset itseltään löytää niin marssikoon välittömästi jonkun fysiologin puheille; hänestä tulee varmasti maailmansensaatio. Tosin kiduksillakin hyödyntäminen onnistuu vain niiden kautta, ei nestettä sisäisesti nauttimalla.

        >Aivan selkeästi huomasin >itsessäni "kirkastumista", ymmärsin mitä minulle >puhuttiin ja kuulinkin paremmin. Ennen olin kuin >jossain umpiossa ja erittäin tunkkainen olo oli >koko ajan, lähinnä päässä.

        Plaseboefekti. Tällaisia vaikutuksia tosin on hapenannolla, mutta ei tällä menetelmällä.

        Väännetään nyt rautalangasta (ja tämän voi kuka tahansa ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan perehtynyt vahvistaa, jos ette minua halua uskoa): ihminen ei pysty hyödyntämään nesteeseen liuotettua happea. Piste.

        >Olen pintahengittäjä ja tunsin että happi >keuhkoista ei mene "loppuunasti".

        Kaikki ihmiset hengittävät levossa pinnallisesti. Ei ole eri "hengittäjätyyppejä". Samanlaiset fysiologiset säätelymekanismit pelaavat kaikilla.

        >Toki hengitystekniikan opiskelulla pääsee >samaan, mutta kokeilunhaluinen kun olin.

        Nimenomaan sillä, ei täysin tehottomilla happiuutteilla.


      • vakuuttaa!
        tippaakaan kirjoitti:

        lukemaan
        Kirjoittanut: Suosittelen 17.6.2004 klo 17.28


        http://www.suomenhappituote.fi/syitahappivajaukseen.htm

        Lääkisläinen on tuleva lääketehtaitten


        työntekijä, joka näkee ainoan parantavan tuotteen olevan lääkkeissä. Jos koittaisi elää sillätavalla että ei tarvitse lääkkeitä syödä, jää yhden lääkisläisen tulevat lahjukset saamatta....Tulevien läkäreitten on syytä ottaa ihminen huomioon kokonaisuutena, eikä vain valittavana potilaana. Ja lääkäri ei saisi olla vain yhtä oiretta hoitavana koneena. Usein oireet ja sairaudet ovat saaneet alkunsa jostain kauempaa. Niitten syitten ymmärtämiseen tarvitaan muutakin kuin kirjatietoa. Opiskele muutakin kuin vain kirjatietoa ja ole uraauurtava lääkäri tai mikä sinusta onkaan valmistumassa, inhimillisine tunteineen. Myös vaihtoehtohoitoja kannattaa kunnioittaa. Tuhansia ja tuhansia vuosia on niitä kuitenkin käytetty. Lääkkeet ovat melko tuore tuttavuus ihmisen fysiologiassa.

        ***********
        hapetettuja ajatuksia
        Kirjoittanut: lääkisläinen 18.6.2004 klo 10.22


        Jokainen kokeilkoon itse, aivan oikein. Silti terveydenhuoltoalalla toimivana en voi olla puuttumatta asiaan, jos huomaan ihmisten kuluttavan rahojaan (joita harvalla on liikaa) pelkkään placeboon. Idealisti voisi sanoa, että väliäkö hällä jos kokee siitä apua saavansa, mutta monessa tapauksessa paljon halvemmalla voisi kokeilla keinoja joista olisi todellista hyötyä. Miksei asioista saisi keskustella? Viestiketjun ensimmäisessä viestissä nimenomaan kysyttiin, vaikuttavatko happitipat ja onko joku niistä apua saanut.

        Kannattaa lukea tästä mitä tiedetään otsoniterapiasta:
        http://www.otsoniterapia.net/

        Hoitomuotoa ei kannata ns. virallinen lääketiede, koska tämä hoito on erittäin tehokasta ja halpaa verrattuna siihen kun käytetään kallita lääkkeitä. Lääkkeiden toiminta loppujen lopuksi perustuu samaan kuin otsonihoidon, mutta huomattavasti heikommin tuloksin.

        Esim. on todistettu, että runsaan C-vitamiini-annoksen nauttiminen estää virusperäiset hengitystiesairaudet. C-vitamiinin toiminta perustuu siihen, että se muodostaa elimistöön vetyperoksidia, joka sitten tappaa nämä taudin aiheuttajat. Juomalla otsonoitua vettä nämä vetyperoksidit saa huomattavasti halvemmalla kuin ostamalla lääketehtaiden kalliita 500 mg:n vitamiinipillereitä.


      • 123
        vakuuttaa! kirjoitti:

        Kannattaa lukea tästä mitä tiedetään otsoniterapiasta:
        http://www.otsoniterapia.net/

        Hoitomuotoa ei kannata ns. virallinen lääketiede, koska tämä hoito on erittäin tehokasta ja halpaa verrattuna siihen kun käytetään kallita lääkkeitä. Lääkkeiden toiminta loppujen lopuksi perustuu samaan kuin otsonihoidon, mutta huomattavasti heikommin tuloksin.

        Esim. on todistettu, että runsaan C-vitamiini-annoksen nauttiminen estää virusperäiset hengitystiesairaudet. C-vitamiinin toiminta perustuu siihen, että se muodostaa elimistöön vetyperoksidia, joka sitten tappaa nämä taudin aiheuttajat. Juomalla otsonoitua vettä nämä vetyperoksidit saa huomattavasti halvemmalla kuin ostamalla lääketehtaiden kalliita 500 mg:n vitamiinipillereitä.

        ? ihan vain maallikkona kyselen?

        En ole ko. hoitoa tarvinnut, en kokeillut enkä edes kokeile ennen kuin keskustelen siitä jonkun lääkärin kanssa. Ihan sama, vaikka nuo lääkäritkään ei nyt niin vahvasti vakuuta, ei vakuuta kaikki nämä kaupustelijatkaan.

        Mutta siis, miten hoito auttaa niitä joilla on sieni sisuksissa?


      • sairastellut
        123 kirjoitti:

        ? ihan vain maallikkona kyselen?

        En ole ko. hoitoa tarvinnut, en kokeillut enkä edes kokeile ennen kuin keskustelen siitä jonkun lääkärin kanssa. Ihan sama, vaikka nuo lääkäritkään ei nyt niin vahvasti vakuuta, ei vakuuta kaikki nämä kaupustelijatkaan.

        Mutta siis, miten hoito auttaa niitä joilla on sieni sisuksissa?

        Minulla on vielä niin hyvässä muistissa lääkärini suivaantuminen, kun kyselin sieniviljelystä, että anteeksi vain, huvitti ajatus että kysyisit lääkärin mielipidettä happihoidosta ja sienistä!

        Jo pelkkä ajatus sienitulehduksesta saa lääkärin suutahtamaan tai pitämään kyselijää outona.


      • 123
        sairastellut kirjoitti:

        Minulla on vielä niin hyvässä muistissa lääkärini suivaantuminen, kun kyselin sieniviljelystä, että anteeksi vain, huvitti ajatus että kysyisit lääkärin mielipidettä happihoidosta ja sienistä!

        Jo pelkkä ajatus sienitulehduksesta saa lääkärin suutahtamaan tai pitämään kyselijää outona.

        asennetta en ymmärrä ollenkaan. Juuri tämän kaltainen toiminta lääkäreiltä nakertaa heidän luottamustaan. Miksi ei sano, että ok otetaan vain, mutta kokeet ovat x euroa ja ne menevät potilaan omasta pussista. Jos esim. kyse on työpaikkalääkäristä. Eihän se nyt lääkäreiltä ole pois, jos potilas yrittää selvittää omaa tilannettaan.

        Ei ole yksi tai kaksi tapausta kun LÄÄKÄRI on ollut väärässä. Ei ne oppikirjat ihan aina auta, joskus pitäisi kuunnella myös potilasta. Se lääkäreiden norsunluutorni on joskus niin heikolla pohjalla, että pitäisi vähän tulla siltä korkeuksista alaskin päin.

        Oma kohtaiset kokemukset lääkäreistä on kyllä hyviä. Olen saanut ne testit ja kokeet joita olen pyytänytkin, tosin enpä ole juurikaan pyydellyt. No joka tapauksessa olen omiin lääkäreihini ollut pääosin tyytyväinen. Vähän aikaisemmin olisi ensimmäinen työpaikkalääkäri voinut keuhkot kuunnella, ei vasta kuukausia siitä kun ensimmäisen kerran potilaana olin, olisi voinut vaikka kritinät ja krahinat jäädä keuhkoista kuulemattakin. Mutta empaattisia ja ammattitaitoisia ovat olleet. Se luotanko enää 100% lääkäreihin, niin en tosiaankaan. En tiedä olenko koskaan edes luottanut, mutta nyt luottamus rapisee näiden palstalla olleiden tietojen valossa kyllä aika napakkaa tahtia.

        Se luotanko kaikkiin palstalla olleisiin kirjoituksiinkaan, no en tosiaankaan, ne ovat aina yksi näkemys asiaan, mutta yleensä se inhimillinen näkemys jota tulisi myös kunnioittaa. Esim. nämä tutkimukset, keneltä ne nyt on pois jos lääkäri antaa lähetteen tutkimuksiin. Nauraako lääkärikaverit, vai mistä on kyse?


      • Ari Koivuniemi
        123 kirjoitti:

        ? ihan vain maallikkona kyselen?

        En ole ko. hoitoa tarvinnut, en kokeillut enkä edes kokeile ennen kuin keskustelen siitä jonkun lääkärin kanssa. Ihan sama, vaikka nuo lääkäritkään ei nyt niin vahvasti vakuuta, ei vakuuta kaikki nämä kaupustelijatkaan.

        Mutta siis, miten hoito auttaa niitä joilla on sieni sisuksissa?

        kirjoittaa Miika Sallisen kirjan "Otsoni- ja vetyperoksidihoidot-Tuntematonta lääketiedettä" kirjan esipuheessa mm. seuraavaa:

        "Immuniteettini oli aiemmin epänormaali CD4-solujen (ns. auttajalymfosyyttiit) ollessa alhaalla ja CD8-solujen (ns. estäjälymfosyytit) vastaavasti ylhäällä. Otsonihoitojen jälkeen myös näiden suhde normalisoitui. Testituloksiani tutkineet lääkärikollegani Helsingin yliopiston Meilahden patologian ja biolääketieteen osastolla eivät olleet uskoa tuloksiani"

        Näin siis omin sanoin eräs huippuluokan patologi, joka oli sairastunut eräästä viruksesta tällä viivästyneellä soluvälitteisellä mekanismilla. Eikä suomalainen koululääketiede voinut auttaa häntä mitenkään, joten hän turvautui otsoniterapiaan Tallinnassa.

        Siis Tallinnassa! Miltä kuulostaisi, jos TTL:n ammattitautiosasto suljettaisiin ja siellä ruvettaisiin tosissaan parantamaan kosteusvauriomikrobeista sairastuneita otsoniterapialla? Todella järkevää, jos näin toimittaisiin.


      • 123
        Ari Koivuniemi kirjoitti:

        kirjoittaa Miika Sallisen kirjan "Otsoni- ja vetyperoksidihoidot-Tuntematonta lääketiedettä" kirjan esipuheessa mm. seuraavaa:

        "Immuniteettini oli aiemmin epänormaali CD4-solujen (ns. auttajalymfosyyttiit) ollessa alhaalla ja CD8-solujen (ns. estäjälymfosyytit) vastaavasti ylhäällä. Otsonihoitojen jälkeen myös näiden suhde normalisoitui. Testituloksiani tutkineet lääkärikollegani Helsingin yliopiston Meilahden patologian ja biolääketieteen osastolla eivät olleet uskoa tuloksiani"

        Näin siis omin sanoin eräs huippuluokan patologi, joka oli sairastunut eräästä viruksesta tällä viivästyneellä soluvälitteisellä mekanismilla. Eikä suomalainen koululääketiede voinut auttaa häntä mitenkään, joten hän turvautui otsoniterapiaan Tallinnassa.

        Siis Tallinnassa! Miltä kuulostaisi, jos TTL:n ammattitautiosasto suljettaisiin ja siellä ruvettaisiin tosissaan parantamaan kosteusvauriomikrobeista sairastuneita otsoniterapialla? Todella järkevää, jos näin toimittaisiin.

        Tämän hyväksyn, omalla nimellä ja asiallisesti esitetty tieto. Eikä todellakaan tee pahaa, että kirjoittaja edustaa lääkärikuntaa.

        Mutta on turha odottaa, että tuntemattomien kirjoittelijoiden kirjoitukset ilman nimeä vakuuttaisivat suuntaan tai toiseen. Niitä ei vain yksinkertaisesti voi ottaa todesta. Huijareita on pilvin pimein siellä missä hätä on suurin. Kerätään rahaa syöpäsairaille ja tilitetään vajaa 1 % saaduista rahoista syöpäsairaiden hyväksi. Ja sitten vielä lakimies kehtaa kertoa, että juu juu katsot kulut ovat näillä "hyväntekeväisyys" järjestöillä niin valtavat. Ei tipu euroakaan yhteenkään hyväntekeväisyyteen enää, koska kulut ovat juristin mielestä noin suuret, ei apua kannata antaa järjestöjen kautta ollenkaan.

        Sama koskee kaikkea muutakin mm. tätä otsoninti hässäkkää. On hyväksi, ei ole hyväksi. Siinä uskoin kyllä jo alkumetreillä lääkäreitä, eipä noita otsonointilaitteita näkynyt keuhkosairauksian potilasosastolla.

        Toisaalta tiedän, että esim. äitini olisi kuollut 64-vuotiaana, jos ei olisi päässyt dosentti Tallbergin hoitohin mukaan. Nyt 82-vuotiaana hän oli sisätautilääkärin mukaan lääketieteellinen ihme. Keuhkoista oli kuvien mukaan parantunet syöpäkasvaimet ja äitini kunto muutoinkin ihmetytti ko. erikoislääkäriä. Harvoin näkee niin innostunutta lääkäriä. Joten kyllä ns. vanha koululääketiede joskus tappaa ja joskus auttaa potilasta. Mutta miten maallikko löytää itselleen sen oikean hoidon, se onkin sitten jo vaikeampi juttu.


      • esipuheensa
        123 kirjoitti:

        Tämän hyväksyn, omalla nimellä ja asiallisesti esitetty tieto. Eikä todellakaan tee pahaa, että kirjoittaja edustaa lääkärikuntaa.

        Mutta on turha odottaa, että tuntemattomien kirjoittelijoiden kirjoitukset ilman nimeä vakuuttaisivat suuntaan tai toiseen. Niitä ei vain yksinkertaisesti voi ottaa todesta. Huijareita on pilvin pimein siellä missä hätä on suurin. Kerätään rahaa syöpäsairaille ja tilitetään vajaa 1 % saaduista rahoista syöpäsairaiden hyväksi. Ja sitten vielä lakimies kehtaa kertoa, että juu juu katsot kulut ovat näillä "hyväntekeväisyys" järjestöillä niin valtavat. Ei tipu euroakaan yhteenkään hyväntekeväisyyteen enää, koska kulut ovat juristin mielestä noin suuret, ei apua kannata antaa järjestöjen kautta ollenkaan.

        Sama koskee kaikkea muutakin mm. tätä otsoninti hässäkkää. On hyväksi, ei ole hyväksi. Siinä uskoin kyllä jo alkumetreillä lääkäreitä, eipä noita otsonointilaitteita näkynyt keuhkosairauksian potilasosastolla.

        Toisaalta tiedän, että esim. äitini olisi kuollut 64-vuotiaana, jos ei olisi päässyt dosentti Tallbergin hoitohin mukaan. Nyt 82-vuotiaana hän oli sisätautilääkärin mukaan lääketieteellinen ihme. Keuhkoista oli kuvien mukaan parantunet syöpäkasvaimet ja äitini kunto muutoinkin ihmetytti ko. erikoislääkäriä. Harvoin näkee niin innostunutta lääkäriä. Joten kyllä ns. vanha koululääketiede joskus tappaa ja joskus auttaa potilasta. Mutta miten maallikko löytää itselleen sen oikean hoidon, se onkin sitten jo vaikeampi juttu.

        seuraviin sanoihin:

        "Kun Miika Sallinen pyysi minua kirjoittamaan kirjaan esipuhetta, olin kovin epäröivä, sillä teos oli niin perusteellinen, että omilla tiedoillani en tuntenut itseäni kykeneväiseksi antamaan siitä asiantuntijalausuntoa. Olen kuitenkin mahdollisesti ainoa suomalaislääkäri, jolla on omakohtaista kokemusta näistä hoidoista. Kokemukseni perusteella voin ainakin sanoa: Olen itse elävä esimerkki siitä, että nämä hoidot todella tehoavat!"

        Ajatelkaa Suomessa oli esipuheen kirjoittamisen aikoihin 2004 vain yksi (1) lääkäri, joka uskoi otsoniterapiaan. Nyt uskon, että on ainakin kaksi (2).

        Tätä otsoniterapiaa on tutkittu perusteellisesti Neuvostoliitossa ja Kuubassa. Nämä komministiset maat eivät halunneet maksaa lännen riistokapitalistien myymiä kalliita lääkkeitä (joilla kaikilla jopa pahoja sivuvaikutuksia). He myös tiesivät, että oikein hoidettuna otsonihoito on paljon tehokkaampaa kuin länsimainen lääkehoito. Ja ennen kaikkea se on HALPAA ja auttaa miltei kaikkiin sairauksiin.


      • Keuhoissa
        vakuuttaa! kirjoitti:

        Kannattaa lukea tästä mitä tiedetään otsoniterapiasta:
        http://www.otsoniterapia.net/

        Hoitomuotoa ei kannata ns. virallinen lääketiede, koska tämä hoito on erittäin tehokasta ja halpaa verrattuna siihen kun käytetään kallita lääkkeitä. Lääkkeiden toiminta loppujen lopuksi perustuu samaan kuin otsonihoidon, mutta huomattavasti heikommin tuloksin.

        Esim. on todistettu, että runsaan C-vitamiini-annoksen nauttiminen estää virusperäiset hengitystiesairaudet. C-vitamiinin toiminta perustuu siihen, että se muodostaa elimistöön vetyperoksidia, joka sitten tappaa nämä taudin aiheuttajat. Juomalla otsonoitua vettä nämä vetyperoksidit saa huomattavasti halvemmalla kuin ostamalla lääketehtaiden kalliita 500 mg:n vitamiinipillereitä.

        Ystäväni isällä todettiin keuhkosyöpä (ei koskaan tupakoinut).Kerroin että Pekka Lahtinen myy ja on kirjoittanut happihoidoista.Annoin hänelle myös kirjani lainaksi.He tilasivat happitippoja (tai vetyperoksidi,en muista!),mutta niiden avulla miehen kunto parani huomattavasti.Tosin hän lopetti tuon hoidon ja on pois tästä elämästä.Asiaan voi tietenkin vaikuttaa useampikin asia,mutta happihoidon aikana hän selvästi virkistyi,olo parani ja hengitys helpottui.


      • Mammi
        sairastellut kirjoitti:

        Mitkä ihmeen happitipat?

        Olen jo kolme kertaa pyytänyt eri lääkäreiltä lähetettä sieniviljelyyn, ja huonoin tuloksin. Viimeksi pyysin sitä keuhkolääkäriltä. Hän oikein suivaantui. Yksi esimerkkilause tästä keskustelusta on, että se ei johtaisi mihinkään. Siis tulos.

        Minulle asian selvittäminen olisi tärkeää. Sanoinkin lääkärille, että minun on lähdettävä selvittämään asiaa yksityisellä puolella, jos se kerran niin kummallinen pyyntö on.

        Mulle on tarjottu tuota samaa vastausta "ei johda mihinkään" lähes joka kerta kun olen jotain tutkimusta pyytänyt.
        Sillä on helppo saada potilas hiljaiseksi!


      • Atoopikkonainen
        123 kirjoitti:

        Tämän hyväksyn, omalla nimellä ja asiallisesti esitetty tieto. Eikä todellakaan tee pahaa, että kirjoittaja edustaa lääkärikuntaa.

        Mutta on turha odottaa, että tuntemattomien kirjoittelijoiden kirjoitukset ilman nimeä vakuuttaisivat suuntaan tai toiseen. Niitä ei vain yksinkertaisesti voi ottaa todesta. Huijareita on pilvin pimein siellä missä hätä on suurin. Kerätään rahaa syöpäsairaille ja tilitetään vajaa 1 % saaduista rahoista syöpäsairaiden hyväksi. Ja sitten vielä lakimies kehtaa kertoa, että juu juu katsot kulut ovat näillä "hyväntekeväisyys" järjestöillä niin valtavat. Ei tipu euroakaan yhteenkään hyväntekeväisyyteen enää, koska kulut ovat juristin mielestä noin suuret, ei apua kannata antaa järjestöjen kautta ollenkaan.

        Sama koskee kaikkea muutakin mm. tätä otsoninti hässäkkää. On hyväksi, ei ole hyväksi. Siinä uskoin kyllä jo alkumetreillä lääkäreitä, eipä noita otsonointilaitteita näkynyt keuhkosairauksian potilasosastolla.

        Toisaalta tiedän, että esim. äitini olisi kuollut 64-vuotiaana, jos ei olisi päässyt dosentti Tallbergin hoitohin mukaan. Nyt 82-vuotiaana hän oli sisätautilääkärin mukaan lääketieteellinen ihme. Keuhkoista oli kuvien mukaan parantunet syöpäkasvaimet ja äitini kunto muutoinkin ihmetytti ko. erikoislääkäriä. Harvoin näkee niin innostunutta lääkäriä. Joten kyllä ns. vanha koululääketiede joskus tappaa ja joskus auttaa potilasta. Mutta miten maallikko löytää itselleen sen oikean hoidon, se onkin sitten jo vaikeampi juttu.

        Justiinsa juu. Itse ainakin, jos jotain kirjottelen, kirjoitan vain jos minulla on omamkohtainen KOKEMUS tai olen lukenut kirjan tai otteen, joka vaikuttaa todellankin järkeenkäyvältä. En todellakaan ole mitään linkittäjätyyppiä, eikä kaikki muutkaan kirjoittelijat.

        Toki aina ja joka kerta kukin valitsee, mitä kokeilee tai jättää kokeilematta. Näin olleen ketään tuskin kiinnostaa, mikä juuri nimenomaan johonkin nimimerkki 123:een uppoaa ja mikä ei:)

        Oma on ongelmasi jos uskot parhaiten lääkärikuntaa..


      • Atoopikkonainen
        Keuhoissa kirjoitti:

        Ystäväni isällä todettiin keuhkosyöpä (ei koskaan tupakoinut).Kerroin että Pekka Lahtinen myy ja on kirjoittanut happihoidoista.Annoin hänelle myös kirjani lainaksi.He tilasivat happitippoja (tai vetyperoksidi,en muista!),mutta niiden avulla miehen kunto parani huomattavasti.Tosin hän lopetti tuon hoidon ja on pois tästä elämästä.Asiaan voi tietenkin vaikuttaa useampikin asia,mutta happihoidon aikana hän selvästi virkistyi,olo parani ja hengitys helpottui.

        muuttuivat lähes silmissä parin kuukauden happihoidon jälkeen, mutta eihän sitä täälläKÄÄN uskota.
        Turha on homeoireisten syyttää muita, ellei heitä uskota homeongelmien suhteen kun eivät itsekään usko mitään mitä ei itse olla koettu. Kuten esim. nyt nämä happitipat.


      • kokeillut
        Atoopikkonainen kirjoitti:

        muuttuivat lähes silmissä parin kuukauden happihoidon jälkeen, mutta eihän sitä täälläKÄÄN uskota.
        Turha on homeoireisten syyttää muita, ellei heitä uskota homeongelmien suhteen kun eivät itsekään usko mitään mitä ei itse olla koettu. Kuten esim. nyt nämä happitipat.

        Yleiskäytön perusteella en osaa sanoa vaikutuksesta mitään edes kahden kuukauden mittaisen kokeilun perusteella. Mieleen tulee sekin, että onko tuotteen happi singlet-happea (härskiinnyttäjää), jota vastaan mm. E-vitamiini taistelee elimistössä.


      • kyseessä
        kokeillut kirjoitti:

        Yleiskäytön perusteella en osaa sanoa vaikutuksesta mitään edes kahden kuukauden mittaisen kokeilun perusteella. Mieleen tulee sekin, että onko tuotteen happi singlet-happea (härskiinnyttäjää), jota vastaan mm. E-vitamiini taistelee elimistössä.

        suuren luokaun huijaus.. taas kaupitellaan hömppähoitoja ja jotkut maksaa...hah..hah..haaa


      • Atoopikkonainen
        kyseessä kirjoitti:

        suuren luokaun huijaus.. taas kaupitellaan hömppähoitoja ja jotkut maksaa...hah..hah..haaa

        kahden kuukauden happitipat maksavat peräti kymmenen euroa. Kyllä päätä ihan kylmää moinen rahastus varsinkin lääketehtaiden anteliaisuuteen vertaa.


      • DCD
        happitipat.... kirjoitti:

        ikävä kyllä huijausta
        Kirjoittanut: lääkisläinen 15.6.2004 klo 14.25


        Happi on yksi yleisimpiä alkuaineita maapallolla. Ihminen pystyy sitä hyödyntämään vain hengitetyssä muodossa, ja sitä kautta sitä todella saadaan tarpeeksi.

        Elimistö muokkaa monissa reaktioissa (vierasaineiden hapetus, immuunipuolustus) hapesta vapaita radikaaleja, jotka ovat monin tavoin elimistölle vahingollisia altistaen syövälle aiheuttamiensa solukalvovaurioiden jne. vuoksi. Happi on yksi niistä tekijöistä, jotka osaltaan aiheuttavat vanhenemiseen liittyvät elinmuutokset ihmisessä.

        Happea on miljardeissa eri orgaanisissa yhdisteissä, se on typen ja vedyn ohella biomolekyylien yleisimpiä osatekijöitä. Vesilitkuun happea on kaasuna vaikeaa saada liukenemaan. Juuri siksi, että elimistö saa happensa hengitysilman kautta ei minkäänlaisista vesilitkuista ole apua.

        Käsite 'aerobinen happi' ei tarkoita mitään. 'Aerobinen' tarkoittaa happea hyödyntävää. "Happea hyödyntävä happi" kuulostaa siis aika järjettömältä tuotteen vaikuttavan aineen nimeltä.

        Esittelysivulla mainitaan hapen parantavan ja puhdistavan. Tämä lienee kyllä näin laveastikin ilmaistuna totta. Esim. ylipainehappihoitoa käytetään mm. sukeltajantaudin ja vaikeiden kudosnekroosien hoidossa. Tällöinkin happi tosiaan on kaasuna ilmaseoksessa tai 100% kaasuna!

        Kaikkeen vapaaseen veteen maapallolla on liuennut jonkin verran happea (miten muuten kalatkaan pysyisivät hengissä). Ne ovat siis täysin samanarvoisia kaikenmaailman happilitkujen kanssa. Ihmiset eivät pysty happea vaikkapa järvivedestä hyödyntämään, eipä siis mistään happiuutteistakaan hyötyä ole. Juokaa siis vaikka hyvää lähdevettä :-)

        happitipat - Suomi24 Keskustelu

        keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000324&posting=22000000003677670 - 85k -

        lääkiksessä ei kerrota opiskelijarukille edes sitä kuinka H2O2 vaikuttaa mikrobeihin... Sitten nämä poloiset kirjoittelevat keskustelupalsoilla että juokaa vettä! Oh-hoh!

        Lääkisläinen, sinulle suosittelen lämpimästi pestautumista jonkin suuren lääkeyhtiön leipiin! Sinun kaltaisillasi on siellä kysyntää.

        Vapaa-aikanasi voit sitten keskittyä vaikka shoppailuun ja tv:n katseluun, muiden kaltaistesi dorkien tapaan. Pääasia, että pidät itsesi mistään mitään tietämättömänä!


      • käsienpesu kunniaan
        DCD kirjoitti:

        lääkiksessä ei kerrota opiskelijarukille edes sitä kuinka H2O2 vaikuttaa mikrobeihin... Sitten nämä poloiset kirjoittelevat keskustelupalsoilla että juokaa vettä! Oh-hoh!

        Lääkisläinen, sinulle suosittelen lämpimästi pestautumista jonkin suuren lääkeyhtiön leipiin! Sinun kaltaisillasi on siellä kysyntää.

        Vapaa-aikanasi voit sitten keskittyä vaikka shoppailuun ja tv:n katseluun, muiden kaltaistesi dorkien tapaan. Pääasia, että pidät itsesi mistään mitään tietämättömänä!

        Lääkäri ei mielellään kättele Sinua,eikä Sinunkaan kannata vaikka hyviin tapoihin kuuluu.Voi jokainen viedessään parkuvaa korvatulehdus lasta huoneeseen sisään sopia jo ettei kätellä.(ellet ole itse desinfioinut käsiäsi).

        t.vanhan ajan tohtori,alalla 30 vuotta


      • Lue noiden bakteereiden
        123 kirjoitti:

        ? ihan vain maallikkona kyselen?

        En ole ko. hoitoa tarvinnut, en kokeillut enkä edes kokeile ennen kuin keskustelen siitä jonkun lääkärin kanssa. Ihan sama, vaikka nuo lääkäritkään ei nyt niin vahvasti vakuuta, ei vakuuta kaikki nämä kaupustelijatkaan.

        Mutta siis, miten hoito auttaa niitä joilla on sieni sisuksissa?

        ominaisuudet tarkkaan!

        =>Kolme vaikutukseltaan tärkeintä maitohappobakteeria


    • ,...........

      .,,,,,,

    • nero

      onko elimistön ph arvolla vaikutusta sienikasvustojen esiintymiseen.
      jos ph on 4,5 aamuvirtsasta mitattuna vai ph 6,5 vamallatavalla mitattuna.

    • Sieni ensin korvissa

      ja pahimmillaan ympäri kroppaa. Nuo 3-hyötybakteeria ovat paras lääke tuoihon vaivaan.

      .................jatkuu.
      6. KVHT-altistuksen pitkittyessä saat riesaksesi kaksi sairautta, joille voit tehdä itsekin vaadittavat hoitotoimenpiteet limakalvojen kolmen tärkeimmän L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteerien syönnin lisäksi:
      - 6.1. Kun korvakäytäväsi(toispuolinen) kutisee niin se on merkki siitä, että korvakäytävään pyrkii pesiytymään sienikasvusto, jota ei alkuvaiheessa(=pelkkä kutina) helposti huomaa paljaalla silmällä. Toimi silloin näin: Pyri pitämään korvakäytävä kuivana ja puhtaana. Joko .omasivu.fi palvelimella:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-ohje-maitohappobakteerien-kaytosta-nenaan-ja-korviin-apua-korvatulehdus-potilaalle/#Kun_korvakaytava_tulehtuu__tai_saat_korvakaytavaan_sieni_infektion
      - Tai .nettisivu.org palvelimellavvvvvv:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-ohje-maitohappobakteerien-kaytosta-nenaan-ja-korviin-apua-korvatulehdus-potilaalle/#Kun_korvakaytava_tulehtuu__tai_saat_korvakaytavaan_sieni_infektion

      Pitkittyessään sienikasvusto aiheuttaa kutinan lisäksi ”rutinaa” ja ”liikettä”-aivankuin jokin ”kävelisi” korvakäytävässä.
      - 6.2 Poskiontelotulehdukselle voit itsekin tehdä määrättyjä hoitotoimenpiteitä, lue tuosta kohdasta eteenpäin. Joko .omasivu.fi palvelimella:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-ohje-maitohappobakteerien-kaytosta-nenaan-ja-korviin-apua-korvatulehdus-potilaalle/#Hyotybakteereita_jauheena_suoraan_limakalvoille_ja_esimerkiksi_sieraimiin_kun_erite_on_verista
      - Tai .nettisivu.org palvelimellavvvvvv:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/mhb-kolme-vaikutukseltaan-tarkeinta-probiootti-bakteeria-ovat-immuunipuolustuksen-perusta/mhb-ohje-maitohappobakteerien-kaytosta-nenaan-ja-korviin-apua-korvatulehdus-potilaalle/#Hyotybakteereita_jauheena_suoraan_limakalvoille_ja_esimerkiksi_sieraimiin_kun_erite_on_verista

      Huom! Jos tunnet että et itse pysty edellä kerrottuihin toimenpiteisiin, niin käänny kotisairaanhoidon, tai lääkärin puoleen! Jatkuu................ oiretestissä:

      http://pappasmurffi.nettisivu.org/kvht-kvht-altistuneen-oiretesti/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6993
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3948
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3330
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2949
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2726
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2153
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2087
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2058
    Aihe