Renault clio 94 lataus

vävypoika

Anoppini auto renault clio vm94 1,2i oirehti pakkasten aikaan sangen oudosti. Eli lataus ei toiminut, no tutkin asiaa ja huomasin ettei latauksen merkkivalo pala edes auton ollessa sammuksissa virrat päällä.

Ajotesti mittarin kanssa ilmaisikin sitten latauksen alkavan toimia kun on jonkin matkaa ajanut ja kone saanut kierroksia.

No nyt ilmat lauhtuivat ja kas kummaa lataus pelaa ihan normaalisti kuten merkkivalokin.

Kysyisinkin onko jollakin tietoa, onko merkkivalon ja säätäjän välissä rele tai muu laite joka saattaisi jumia pakkasilla. Lisäksi ilmeisesti joudun anopin mielenrauhan turvaamiseksi avaamaan kojetaulun ja tarkistamaan polttimon ja sen liittimet. Eli löytyykö netistä ohjetta tai onko teillä antaa vinkkiä miten tuo kojetaulun irrotus tapahtuu helpoiten ja autoa vahingoittamatta. Lisäksi kaipaisin tietoja latausjärjestelmästä yleensä, onko latauksen säädin laturin yhteydessä? Laturi on saatu kyllä todella ahtaaseen ja v...mäiseen paikkaan asennettua.

Miten johdot ovat laturissa kiinni?

En löytänyt ainakaan pikavilkaisulla, alfameriltä kyseisen auton korjausopasta tai muuta vastaavaa suomenkielisenä. Löytyykö jostain muualta sellainen?
Englanninkielisenä oli ja jos jollain sellainen kirja sattuu olemaan, kertoisitko kuinka kattava ja selkeä kyseinen kirja on. Kuvia kyllä kehuttiin, mutta mitäpä myyjä ei kehuisi...

Pikaista apua kaipaava 8( vävypoika...

5

952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • autosähköasentaja

      Älä ny ensteks ainakaan mittaristoo mee avaamaan. Ota irti laturista säädin(2 ruuvilla kiinni ja siinä on hiilet mukana) voit joutua irrotaan enstex kyllä laturin. tarkista onko säätimessä hiilet olleet mahd."jumissa" tai lopussa, tarkista myös liukuri(se mihin hiilet koskettaa)onko kulunut uralle ,jos on suosittelen vaihtolaturia, liukurikin voidaan kyllä vaihtaa edellyttäen laturin avaamista ja hieman ammattitaitoo korjata se ,muuten uusisin ainakin sen säätimen.
      Itse siis alkaisin penkomaan vikaa laturista!

      • Sami

        Juu totta, älä nyt mittaristoa avaa. Vaan tarkista se laturi säätimineen kaikkineen..=) Motonetistä saa hiluja ja osia suht. halvalla. Itsellä oli samanlainen vika, että laturin merkkivalo paloi aina silloin tällöin.. lisäsin akkuun vettä,koska se oli kuivahko ja tarkistin kiilahihnan, joka mielestäni oli löysä.Huollossa mainitsin asiasta ja se uusittiin kokonaan,koska se oli aivan valmis.

        Anoppisi mielenrauhaan voit vaikuttaa ostamamalla sen englanninkielisen korjauskirjan.. Se kirja kyllä auttaa sinua paljon!


      • vävypoika
        Sami kirjoitti:

        Juu totta, älä nyt mittaristoa avaa. Vaan tarkista se laturi säätimineen kaikkineen..=) Motonetistä saa hiluja ja osia suht. halvalla. Itsellä oli samanlainen vika, että laturin merkkivalo paloi aina silloin tällöin.. lisäsin akkuun vettä,koska se oli kuivahko ja tarkistin kiilahihnan, joka mielestäni oli löysä.Huollossa mainitsin asiasta ja se uusittiin kokonaan,koska se oli aivan valmis.

        Anoppisi mielenrauhaan voit vaikuttaa ostamamalla sen englanninkielisen korjauskirjan.. Se kirja kyllä auttaa sinua paljon!

        Ymmärsit ehkä väärin, latauksen merkkivalon, eli kojetaulussa akun kuvalla varustetun punaisen valon tulee palaa eeneen käynnistystä, silloin kun virta on päällä.

        Jos näin ei tapahdu, syitä kosketushäiriö tai poltin palanut. Jos näin on ja valo ei pala ennen käynnistystä, ei myöskään lataus ala normaalisti koska laturi ei saa "aihevirtaa".

        Lataus kyllä alkaa kunhan autolle annetaan kunnon kierrokset, mutta tyhjäkäynnillä latausta ei tapahdu ja akku purkaantuu.

        No pitää tutkia ensin laturin pää ja säädin, voihan vika olla sielläkin. Tosin se on aika agropaatti joka irrottaa säätinmen laturista silloin kun se on paikallaan, eikä laturinkaan irrotus mikään yksinkertainen temppu ole kyseisessä mallissa.


    • Clioisti

      Hei, vilkaiseppa myös laturin hiiliä ja liukupintoja, jos ne ovat kuluneet. Jos hiilet ovat kuluneet, latausjännite voi olla heikko. Valo ei kuitenkaan syty, jos jännite ei ole riittävän heikko saavuttaakseen ennalta asetetun raja-arvon valon syttymiseksi.

    • autosähköasemtaja

      Pääsin vasta nyt Niuvanniemestä pois. Renault ajoi minut hulluuden partaalle. Laturin valo tuli uniini ja lopulta taivas näytti laturin valolta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe