Budapest vai Praha??

Janetsky

Seuraava kaupunkilomakohde on joko Budapest tai Praha. Mutta kumpi?
Meitä on kaksi aikuista ja nähtävyydet (ei kuitenkaan erityisemmin museot) kiinnostaa molempia, samoin shoppailu jonkin verran. Kumpi noista kaupungeista tarjoaa enemmän katseltavaa/nähtävää? Entäs kumpi on kaupunkina kauniimpi? Mielipiteitä, kiitos.

7

1867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salli M.

      Hei!

      Molemmat upeita kaupunkeja. Vaikea on tehdä eroa, mutta viestisi perusteella kallistuisin Prahan puoleen. Nähtävää rittää jo pelkässä kaupungissa useaksi päiväksi (kauniit rakennukset ja idylliset pienet kadut) ja esim. Prahan linnan alueella saa kulumaan ainakin puoli päivää. Prahassa on "kompaktin" kokoinen vanhakaupunki. Budapestin nähtävyydet on ehkä enemmän hajallaan eikä varsinaista vanhaa kaupunkia ole. Molempiin kaupunkeihin haluaisin kyllä uudelleen : )

      • Janetsky

        Kiitos vinkeistä. Molemmat kaupungit kiehtoo meitäkin, joten valinta tulee olemaan vaikea! Lisää vinkkejäkin saa laittaa.


    • Molemmissa käynyt

      Olen käynyt Budapestissa kerran ja Prahassa kaksi kertaa. Prahassa kävin viimeksi toukokuussa. Mietin ennen sinne menoa, että onkohan sen näkeminen toiseen kertaan jotenkin pettymys, koska olin ensimmäisellä kerralla siitä niin lumoutunut, mutta Praha oli oikeastaan vielä kauniimpi kuin ensimmäisellä kerralla. Siihen saattoi tietysti vaikuttaa kesäinen ajankohta. Suuremman vaikutuksen minuun on siis tehnyt Praha, jossa saa ihailla erittäin kaunista arkkitehtuuria ja kävellä pienillä kujilla. Molemmissa kaupungeissa joki on keskeisellä paikalla, mutta mielestäni Prahassa se pääsee enemmän oikeuksiinsa. Prahassa pysähdyin monta kertaa ihailemaan pastellinsävyisten rakennusten kauniita koristeita ja yksityiskohtia. Budapestissa vain parlamenttitalo kiinnitti erityisesti huomiotani. Edelleenkin haluaisin mennä Prahaan, mutta Budapest ei niinkään kiinnosta ainakaan tällä hetkellä. Prahassa on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia ihan keskustassa. Itse löysin paljon kaikenlaista kivaa ostettavaa. Mukavaa matkaa riippumatta siitä, kumpaan kaupunkiin päädytte. Voittehan sitten joskus myöhemmin käydä toisessa!

      • ap.

        vastauksestasi. Kyllä taidamme olla jo itsekin kallistumassa Prahan puoleen. Budapestiin sitten joskus myöhemmin.


    • Renata__

      Molemmissa kaupungeissa olen käynyt, Budapestissä pari kolme kertaa, Prahassa kerran. Praha on kauniimpi ja mielenkiintoisempi kaupunki, ja sen valitsisin itse. Budapestissä suurin osa rakennuksista on edelleen kohtuullisen huonokuntoisia, itselläni on aina sellainen neuvosto-fiilis Budapestissä. Tosin Budapestissä on aivan loistavan hyvää ruokaa, suosittelen etenkin Fatal-nimistä ravintolaa! Prahassa puolestaan on tarjolla kerrassaan loistavaa olutta!

      • ap.

        Sinullekin vinkistä. Praha näyttää saavan enemmän kannatusta, joten varmaan suuntaamme sitten seuraavaksi sinne.


    • uupuu

      Olen käynnyt useasti kummassakin. Ja kuten edellä todettiin Prahan vanha kaupunki on kompakti ja Budapestissa sitä ei oikeastaan ole linnankukkulaa lukuunottamatta.
      Riippuu kuitenkin täysin siitä mitä haluaa. Yksi Budapestin erikoisuuksia on esimerkiksi kylpyläkulttuuri, joka hakee vertaistaan Euroopassa. Budapestissa on myös vähemmän turisteja, etenkin jenkkejä, ja siksi ehkä arkisempi fiilis. Samoin ruokapaikoissa on ehkä Prahaa kattavampi valikoima, hyviä ja huonoja. Museothan eivät kai kovasti kiinnostaneet, mutta ne ovat Budapestissa hyviä; ehkä Euroopan paras postimuseo sekä useita sosialismin aikaa kuvaavia aika erikoisiakin museoita.
      Praha taas on tavalliseen turistin vaelteluun, shoppailuun kapeilla kujilla ja romanttisen arkkitehtuurin tiirailluun aivan ehdoton. Ruoka voi olla keskimäärin vähän tasapaksumpaa kuin Budassa, mutta hyvää olutta piisaa. On Prahassa myös jokin mystinen fiilis, liekö Kafkasta, mustavalon - ja nukketeatterista johtuvaa??? Prahassa historian pitkät perinteet aistii joka puolella, Budapestissa lähihistoria sosialismin vaikutteineen on voimakkaammin esillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe