Turvallisuus Riossa?

...

Varasin omatoimimatkan Rioon ja vasta jälkikäteen rupesi mietityttämään, onkohan siellä edes kovinkaan turvallista... Tuttavat nimittäin kertoivat kauhutarinoita, kuinka korvanlehti leikataan ja korut viedään, jos käyttää korvakoruja; muovikellokin kelpaa sikäläisille; pimeän tultua ei uskalla liikkua missään; rosvoja joka paikassa; ei uskalla syödä muualla kuin omassa hotellissa; bussilla tai metrolla ei voi liikkua; ei uskalla lähteä edes omin nokkineen Sokeritoppavuorelle yms.
Jaa, mitenköhän sitä sitten sen viikon kuluttaa, kun ei voi tai uskalla liikkua missään?!!
Voiko joku sanoa jotain positiivista kyseistä kaupungista?!

13

2478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maravilhoso

      mee ihmeessä, kauneimpia kaupunkeja maailmassa. Järki päässä ja korut tallelokerossa pärjää paremmin kuin joulukuusen näköisenä.

    • tappanu

      Olin kuukauden jona aikana ryostettiin aseella 3 kertaa.

      • tuossa

        ryöstetyksi tulemisessa on jotain uhrin aiheuttamaa. Olen viettänyt em. kaupungissa viimevuosina viikosta kuukauteen kestäviä jaksoja, yhteenlaskettuna useita kuukausia, eikä ole yhtään vaaratilannetta kohdalle sattunut. Pikku ryöstöjä ja pari tappoa olen kyllä nähnyt, mutta liekö tuo sitten tuuria vai mitä, kun oon itse säästynyt.


    • acerola

      Älä usko kauhutarinoita, Rio on mielettömän upea kaupunki, johon EHDOTTOMASTI kannattaa mennä ja jossa pärjää mainiosti kun käyttää vähän järkeä. Olen itse asunut kaupungissa enkä onneksi kertaakaan ole joutunut ryöstetyksi tai mihinkään vaaratilanteisiin, vaikka vähän epämääräisemmilläkin alueilla tuli liikuttua. Muistat vaan ettet roikuta kameraa tai timanttikoruja kaulassa, pidät vähän kassistasi kiinni etkä jätä rannalla kamoja vartioimatta. Älä pidä kaikkia rahoja samassa paikassa, äläkä kuljeta kaikkea mukana. Ja muista ennen kaikkea, että jos kävisi niin huono tuuri että joutuisit ryöstötilanteeseen, älä ala tappelemaan vastaan vaan anna mitä pyydetään. Turisteja ei rosvot rupea ehdoin tahdoin vahingoittamaan koska ne tietää että siitä tulee niin iso tutkinta. Taskuvarkaitahan nyt on sitäpaitsi kaikkialla, Riossakin pärjää ihan normaaleilla varotoimilla.

      Oikein hyvää matkaa maailman ihanimpaan kaupunkiin, nauti mahtavasta ruoasta, hyvästä musiikista, kauniista maisemista jne. jne. Parempaa matkakohdetta et olisi voinut valita!

      • .....

        Olen ehdottomasti samaa mielta edellisen kirjoittajan kanssa.

        Viela pari neuvoa, kannattaa pitaa mukana pienehko summa 20 - 30 realia, eri taskussa kuin missa varsinaiset rahat ihan vaan rosvoja varten.

        Kodittomia ei varsinaisesti tarvitse pelata, ongelma on 13 - 17 vuotiaat favelapojat joilla ei ole mitaan menetettavaa.

        Taalla kannattaa kulkea silmat avoimena eli koko ajan tulee tietaa missa mennaan. Vastaan tulijoita kannattaa seurata katseella, taten antaa selkean viestin etta ei ole yllatettavissa.

        Riippuliitoa voi harrastaa joko Niteroissa tai Sao Conradossa (joka on Ipanemalta Barra da Tijucaan).
        Sao Conradon kupeessa on myos maailman suurin Favela (slummi) Rochinha. Sinnekin tehdaan kiertokaynteja. Jos moinen kiinnostaa niin hotelleissa on varmasti infoa.

        Sitten kannattaa jo alkaa vahan opiskelemaan Portugalia, silla taalla ei juuri kukaan puhu Englantia.

        Tervetuloa maailman upeimpaan kaupunkiin!


      • No huhhuh

        Kiva luonto, sää ja ihmiset mukavia (kunnon).
        Kiva arkkitehtuuri kun heti rannalta alkaa
        kerrostaloviidakko ja leveät puistokadut.

        Tuli heikko olo pariksi päiväksi ilmeisesti
        vesijohtovedestä huonosti keitetystä kahvista.
        Vastapäisen ravintolan tuulettimista kiemurteli
        yököttävä puoli vuosisataa vanha eltaantunut
        ärhäkkä rasvan käry sisään. Pahin haju mitä olen kokenut tähän asti.
        Suihkussa oli vihreä "industria brasileira" saippua joka löyhkäsi myrkyllisemmälle kuin ändi. Ostin uuden brasilialaisen saippuan herkälle iholle mutta se löyhkäsi erehdyttävästi YRJÖLLE!!
        Yritin syödä katuruokaakin mutta hampurilaiset näyttivät, tuoksuivat ja todenäköisesti myös maistuivat MUOVILLE!! Miten jauhelihan saakin
        niin kummallisen hajuiseksi ja näköiseksi?
        Liha kyllä kelpasi jalkakäytävällä asuvalle miehelle. Vihannekset olivat kehnoja.
        Kuumuudessa ja kosteudessa myös viemäreistä leijui
        kummallisia hajuja ja luulen että kotimaiseen tapaan kuseksittiin jalkakäytäville.
        Varkaita ja muuta roskasakkia joka paikassa, myös
        tässä hienostokaupunginosassa.
        Paikallinen tuttava ei uskaltanut lähteä rantakadulle pimeän aikaan??
        Lähistöllä oli poliisi operaatio ja ammuskelua.
        Rannalla pikkupojat kävivät tsekkaamassa loppuun-
        käytetyt lenkkarini ja hotellin ohi kulkeneesta
        sumeasilmäisestä jengistä yksi yritti haasta riidanpoikasta. Katsoin silmiin tyyliin mikä vittu sunkin persettä ahdistaa ja kaveri jatkoi matkaa.
        Vaatekauppojen tarjonta yksipuolista ja suppeaa.
        Supermarketteja, ruokakauppoja tai postitoimistoja ei näkynyt missään??
        (Wink. pukeudu ryysyihin eli t-paitaan ym. kuten paikalliset jos liikut kaupungilla)
        Suosittelen ennemmin Cobacabanaa (hotel atlantis)
        tai uutta Barra de Tijucan aluetta jossa en ole käynyt. (17km pitkä ranta ja rantakatu)

        t. miksu


    • anskuuu

      olin riossa yksin 2,5 viikkoa, ei tapahtunut mitään kummia, vaikka blondi olenkin!;) ei tosiaan kannata koruja pitää, jos bilettämään menet ja liikut esim taksilla ovelta ovelle niin pitäisi olla ok. sokeritopalla kävin yksin, kannattaa mennä sinne iltapäivällä niin kerkeät nähdä vielä maisemat päivänvalossa ja upeat kaupunginvalot kun alkaa pimenemään, lentokoneet laskeutuu läheiselle kentälle! siellä käytin mm. videokameraa, ei ongelmia. tavaroista kannattaa kuitenkin pitää erityisen hyvä huoli. varkaista ja muista ahdistelijoista pysyy kaukana hyvällä ryhdillä ja reippaalla asenteella. iltasella kävelin muutaman kerran yksin, viheltelijöitä aina riittää, muuten ok. erehdyin myös kävelemään yksin aamulla n.5 aikaan baarista kotiin, ihme kyllä mitään ei tapahtunut vaikka muistan että kodittomat katto mua että kuka hullu toi on!:D jätti varmaan rauhaan sen takia että näytin niin säälittävältä.. en kyllä suosittelis tota aamuyöllä yksin kävelyä.....jos hostellissa asut niin sieltä saat varmasti kavereita mukaan katsomaan nähtävyyksiä yms!
      PS. suosittelen riippuliitoa! Aika kallis oli mutta kyllä kannatti!!!(hieman riskaabeliä tosin, siellä oli 1 tyyppi koullu n.kuukausi ennen ku menin..no can do!) Lähtö tapahtuu ipanemalta vielä eteenpäin, mikä se paikka olikaan missä nokian konttori on...? mutta ipanemalta etelään.

    • ...

      Kiitos kaikille vastanneille!
      Mukavaa, että löytyi myös positiivisia kokemuksia. Mieliala nousi kummasti, vaikka jännittääkin vähän. Odottelen nyt innolla tulevaa matkaa.

    • rio06

      Olimme Riossa tämän vuoden maaliskuussa ja meille ei käynyt yhtään uhkaavaa tilannetta. En tiedä oliko tuuria, mut näin jälkikäteen ajatellen syynä oli ehkä se et yritettiin olla ja liikkua turvallisesti. Suosittelen ehdottomasti pimeän tullen käyttämään taksia se on ihan oikeesti tosi halpaa ainakin jos ajattelee suomen hintoja ja omaa henkeä. Kannattaa ottaa kynää ja paperia , johon voit kirjoittaa osoitteen ja paikan nimen , koska kuskit ei välttämättä tiedä mihin olet menossa. joten kirjoittaminen/ piirtäminen=) auttaa asiaa. Päivällä liikuimme ihan kävellen . Hotellimme oli Copan ja Ipaneman välimaastossa. Liian kännis ei kannata pyöriä. Vältä Diskoa nimeltä Help ( täynnä prostituoituja) ja pimeällä Atlantica Avenidan Copabacabanan rannan puoleiselle kävelykadulle ei mitään asiaa. Siellä on lapsijoukkoja jotka ryöstelee.

      Näillä me ainakin pärjättiin! Ja ehdottomasti nauti yhdestä maailman kauneimmista cityistä!
      ( nyt tuli matka kuume)

    • keskustelusta

      Näissä monissa eri keskusteluissa näyttää olevan semmonen asenne et rio on todella vaarallinen paikka joka ei pidä alkuunkaan paikkaa.rio on todellakin mainettaan paljon parempi.brassien mukaan asia menee näin.rio on brasilian ykkös turistikohde ja siitä uutisoidaan varmaan eniten sao paulon kanssa länsimaisessa mediassa ja näin saamme tietoomme kaikenmaailman tapot ja muut rikokset ja sit esim recife yhtä köyhintä seutuu brasiliassa missä ihmisillä on vähän toivoa ja siis ei menetettävää ihmis henki ei oo minkään arvoinen.Brassien mukaan recife on maan vaarallisin kaupunki.rioolla ja muilla etelän suurkaupungeilla on ruvennut menemään koko ajaan paremmin.mut riion meniät alkää jättäkö menemättä minkään pelotteluiden takia ,upee kaupunki ja tottakai suurkaupungeissa sattuu ja tapahtuu mut ei se rio oo sen vaarallisempi.Copalla liikkuu iltaisinkin niin paljon porukkaa ulkona et ei mitään taksii tarvii lyhyisiin matkoihin.

      • lukea

        tekstiä, jossa ei isoista alkukirjaimista tietoakaan ja muutenkin...äh.


      • äh äh
        lukea kirjoitti:

        tekstiä, jossa ei isoista alkukirjaimista tietoakaan ja muutenkin...äh.

        jaahas äidinkieli hirmu eksynyt paikalle.eiks sisältö oo kummiskin pää asia.eikä oikeen kirjoitus.


      • Roman Polanski
        äh äh kirjoitti:

        jaahas äidinkieli hirmu eksynyt paikalle.eiks sisältö oo kummiskin pää asia.eikä oikeen kirjoitus.

        ...oli kyllä sitä mieltä, mutta rajansa kaikella. Harvemmin näkee yhtä kirjoitustaidotonta henkilöä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe