dysfasia-lapsen äitejä?

suski76

poikani nyt 7 vuotta ja käy erikoiskoulua. dysfasia todettiin n. 3 vuotta sitten, kun puhe tuli n. 2-3 vuotta perässä.
onko muita dysfasialasten äitejä kuulolla, olisi kiva vaihtaa juttuja...

8

3326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanna77

      heippa!
      Täällä yksi 6-vuoitaan dysfasia pojan äiti. olisi kiva kuulla miten teillä pojan koulunaloituksen kanssa on mennyt.oma poika kun aloittaa koulun ensi syksynä ja toivottavasti lukiluokalla. meillä täällä kun on nuo luokkapaikat kiven ja kannon takana niin saapi nähä mitn käy. Eskari on alkanut meillä hyvin ja melkein kaikki kirjaimet ovat jo hallussa .pojalla on kova into opetella lukemaan.Toivottavasti se käy vaivattomasti,pojalla kun tuota kunnianhimoa rittää kuin pienessä kylässä , joten ei ole ihme jos oppii lukemaan ennen kouluun menoa. tulevaisuudessa varmasti tulee olemaan oppimisvaikeuksia, mutta me vanhempina teemme kaikkemme että pojan koulu sujuisi hyvin.
      laskupäätä pojalla näyttäisi olevan, todennäköisesti perinnyt sen isältään ;) olemme viimeksi helmikuussa olleet osastojaksolla ja tuolloin puheenkehtiys oli vuoden jäljessä ikätasostaan...seuraava arvio olisi helmikuussa ja todennäköisesti viimeinen.

      • orvokki76

        nyt vasta kerkesin kunnolla vastaamaan..heh.

        niin, oma poika täytti huhtikuussa 7 ja dysfasia todettiin 4 vuotiaana, kun oli sitä puhevaikeutta ja aikamoista ylivilkkauttakin. dysfasiahan usein vasta kuulemma huomataan kouluun mennessä, mutta mun pojalla se onkin ns. keskivaikea.
        hän kävi tarhassa 5 vuotiaana eskarin, henkilökohtaisen avustajansa johdolla. ei ihan niin "vaikeasti" kuin muut, mutta kuitenkin. Sen jälkeen oli toinen neurologi viikon jakso, jossa hänelle määrättiin 11 vuoden oppivelvollisuus. 6 vuotiaana hän meni tänne meidän paikkakunnan erikoiskouluun, ns:lle esiaste 1 luokalle, kävi sen ja nyt 7 vuotiaana alkoi esiaste 2 luokka. ensi syksynä sitten aloittaa ns. ekaluokan vasta. no, tuo erikoiskoulun ekaluokkakin on tietysti erilainen, kuin tavallinen koulu. luokissa on n. 7 oppilasta ja ihan eri ikäisiäkin.
        mun pojan kohdalla on arvioitu, että lukeminen ja tuommoinen perusosaaminen alkaapi ehkä vasta n. 9 vuotiaana. silti hän on varmaankin meidän lapsistaan se kaikkein kierin viisain ja sellainen, jota ei edes pysty vetämään nenästä...

        varmaankin tuo lukemisen viivästys johtuu, hänen suunnattomasta keskittymisvaikeudesta ja ylivilkkaudesta. (hänellä epäiltiin ensin ad/hd:ta....

        tässä meidän pojan tarina, joka on ehkä hieman vaikeampi, kuin teillä. mutta dysfasiaakin on kuulemma niin monen tasoista.


    • marjoli

      Mulla on 4v8kk ikäiset kaksospojat joilla kummallakin on tod.näk dysfasia. Siitä alusstavasti neurologi puhui, mutta sitten rinnalla kulkee f83. No kuitenkin huhtikk osastojaksolla dg tarkentuu.

      Olis kiva tietää että onko teidän muitten lapsilla muita "oireita" ja vaikeuksia. meillä kummallakin on vilkkautta, keskittymiskyvyn puutetta, motoriikan ja etenkin hienomotoriikan vaikeutta, puheen tuoton ja ymmärtämisen kanssa on vaikeutta...

      • orvokki76

        dysfasiaakin on monen moista ja eri tasoista. mun pojalla todettu ns. keskivaikea ja siksi käy esim. erikoiskoulua ja on 11 vuotinen oppivelvollisuus.
        todella paljon keskittymisvaikeutta ja ylivilkkautta. epäiltiin ensin ad/dh:ta, mutta siihen ei yleensä kuulu nuo kielelliset häiriöt, joita pojallani on.

        ne asiat jotka TODELLA KIINNOSTAA, niin sujuu ihan ok, välillä niin ettei kuule ei näe mitään muuta ympärillään...heh.
        lukemisen ennuste menee tuonne 8-10 ikävuoden kintaalle opettajan mukaan. hirveän hyvä kuvallinen muisti, jopa parempi, kuin meillä aikuisilla.

        on tosi hyviä päivää, että on tosi rauhallinen, mutta sitten kun sattuu se huonopäivä kohdalle, niin huh! paljon on viime vuodesta esim. rauhoittunut ja muuttunut positiiviseen suuntaan. vielä 3 vuotta sitten kukaan ulkopuolinen ei saanut kunnolla kielestä selvää. (vaihteli konsonanttien paikkaa sanoissa), mutta nyt miltein kaikki jo saa selvää..
        todella sosiaalinen poika, joka hurmaa kyllä kaikki jutuillaan ja kova juttelemaan. ei yhtään ujo, vaikka esiintyy 500:lle oudolle ihmiselle...

        aloitti siis erikoiskoulun dysfasialuokalla viime vuonna ja silloin esiaste 1 ja nyt tämä vuosi esiaste 2. ensi vuonna sitten "virallinen ekaluokka". eskarin kävi päiväkodissa avustajan voimin 5 vuotiaana.


    • äiti74

      hei! onko paikalla ketään dysfaattisen lapsen vanhempaa?? haluaisin vaihtaa ajatuksia!!! huomenna taas koneen ääressä aamulla,nyt vielä hetken!!!

      • orvokki76

        mahdollista saada vaikka sähköpostiosoitettasi, niin olisi helpompi kirjoitella. ite aikas vilkas koko loppu viikon ja viikonlopun, etten kerkeä varmaan täällä pahemin käymään, mutta kiinnostaisi kirjoitella ja vaihtaa juttuja..


      • ansku vm 1981
        orvokki76 kirjoitti:

        mahdollista saada vaikka sähköpostiosoitettasi, niin olisi helpompi kirjoitella. ite aikas vilkas koko loppu viikon ja viikonlopun, etten kerkeä varmaan täällä pahemin käymään, mutta kiinnostaisi kirjoitella ja vaihtaa juttuja..

        miten se oikein todetaan ja mitkä on esnsi oireet itelläni on 4½,v poika jolla puhe on tullut hyvin vasta vajaa vuoden mutta kehityksessä poika on jäljessä mutta toisissa asioissa on todella tarkka ....ois kiva todellakin tietäää


      • orvokki76
        ansku vm 1981 kirjoitti:

        miten se oikein todetaan ja mitkä on esnsi oireet itelläni on 4½,v poika jolla puhe on tullut hyvin vasta vajaa vuoden mutta kehityksessä poika on jäljessä mutta toisissa asioissa on todella tarkka ....ois kiva todellakin tietäää

        mun poikani kehittyi jo pienenä hieman hitaammin kuin muut...alkoi esimerkiksi kävellä vasta n. 1v 4kk. sitä alettiin neuvolassa ihmettelemään, kun ei ollut tasapainoa kunnolla.
        sitten puhe ei oikeen tullut kunnolla siinä iässä, kuin olisi pitänyt tulla. n. 3 vuotiaana puhui, kuin 1,5-2 vuotias, ei mitään lauseita.
        kun poika oli 4 vuotias, ehdotti neuron viikon hoitojaksoa missä saimme diaknoosin.
        nyt poika on 7 vuotias ja puhe ihan suht hyvää nyt, vaikkei ihan täysin normaalia.
        vielä pari vuotta sitten aivan vieraat eivät saaneet kaikesta selvää. nytkin jotkut sanat eivät käänny kunnolla...esim. kauppa-paukka jne...joissakin sanoissa voi konsonantit vaihtaa paikkaa.
        sitten on tuo keskittymisvaikeudet aikas huomattavia ja aikas vilkas pakkaus muutenkin...heh. tällä hetkellä aikas yllättävän hyvä sanavarasto kuiteskin (parempi kuin monella 7 vuotiaalla), mutta lauseiden muodostus jäykkää.

        on niin kamalan vaikea selittää, kun ei voi näyttää poikaa...heh.

        no selvensihän tämä jotain, vaikka dysfasiaakin on monenlaista sorttia, meillä ns. keskivaikea...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe