Voiko mennä naimisiin kirkossa papin siunaamana, jos toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei ?
Entä jos kumpikaan ei kuulu ? Silloin varmaan toisen pitää liittyä ?
toinen kirkossa, toinen ei
8
2060
Vastaukset
- Rouva O
Kummankin on kuuluttava kirkkoon ja rippikoulu suoritettuna jos haluaa kirkollisen vihkimyksen.
- Atte Ateisti
Karkeasti ottaen näin on.
Tosin jos toinen ei kuulu kirkkoon, on silti mahdollista saada "kirkollinen siunaus", joka ulkoiselta muodoltaan on aivan kirkkohäiden kaltainen.
Varsinainen juridinen vihkiminen tapahtuu silloin kuitenkin maistraatin toimesta, ja kirkollistoimitus vain tulee sen lisäksi.
- en ymmärtänyt
Jos teistä kumpikaan ei kuulu kirkkoon, niin miksi ihmeessä te haluatte mennä naimisiin kirkossa? Kirkossa tapahtuva vihkiminen on uskonnollinen tilaisuus.
Jos toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei, onnistuu kirkossa tapahtuva "vihkiseremonia" kunhan olette ensin menneet virallisesti naimisiin maistraatissa.
Sukulaistenko takia tuo kirkko on teille niin tärkeä näyttämö? - maistraatissa käynnin jälkeen
on toki mahdollinen riippumatta kirkkoon kuulumisesta. Aika karuhan maistraatin meno on ja kirkossa oma tunnelmansa, juhlavuutensa ja pyhyytensä.
- MAISTRAATTI OLI
Aivan niin juhlallinen, kuin toivoa voi.
Mitä hempskutin kukka, sun muita laitteita häihinmno mukamas vaatii?
Hölynpölyä!
Kuulumme miheni kanssa kirkkoon mutta päädyimme maistraattiin, sillä olimme olleet yhdessä 10 vuoden ajan ja meillä oli tuolloin 5 vuotiaat tytöt.
Maistraatista mentiin koko perhe eläinpuistoon hauskaa pitämään.
Olihan juhla meidän perhettä yhdistävä.
- kirkossa
Eli riippuu nyt siitä, mihin tämä kirkkoon kuulumaton kuuluu? Kirkko vihkii pareja, joista toinen kuuluu ev.luterilaiseen ja toinen johonkin kirkon hyväksymään kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan (esim. helluntaiseurakunta, vapaakirkko). Kirkko voi pyytää tältä kyseiseen yhteisöön kuuluvalta todistuksen siitä mihin kuuluu ja että onko mitään esteitä toisen kirkon puolesta..
- vihkiminen ei..
Kirkossa vihkiminen onnistuu vain, jos molemmat puolisot kuuluvat kirkkoon. Mikäli toinen kuuluu ja toinen ei, tai kumpikaan ei kuulu ev.lut. kirkkoon, silloin voidaan suorittaa solmitun avioliiton siunaus. Avioliitto solmiminen onnistuu vain maistraatissa.
- jos kristitty
Molempien kuuluminen kirkkoon ei ole aivan ehdotonta. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on mahdollista myös, jos vain toinen kuuluu kirkkoon ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen yhteisöön.
Este syntyy vain silloin, kun toinen ei kuulu mihinkään kristilliseen yhteisöön. Tietysti jomman kumman pitää aina olla kirkon jäsen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 134357
Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin
Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni831649Asunnottomuus lisääntyy
Petteri Orpon hallituksen leikkaukset ihmisoikeusjärjestö Amnestyn syynissä. Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jopa työ2641478Kadun transhoitoja - Suomalainen dokkari kertoo yhden ihmisen tarinan: "Miks oon ikinä..."
Mielenkiintoinen dokkari tv:ssä. Sametti poistatti rintansa, kohtunsa ja munasarjansa ja eli vuosia miehenä. Pitkään pä731465Vähemmän metsien hakkuita, enemmän sähköautoja
Siinä ilmastopaneelin neuvot tiivistettynä kuinka Suomi saavuttaa ilmastotavoitteensa. https://yle.fi/a/74-20155596 "S2371351Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua
Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais121130Olen rakastunut sinuun mies edelleen
Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍1341080Sulle on tullut
Viesti mesessä, tietääkseni. Olis ihan kiva saada vastauskin sulta, kaunis nainen😊 Mieheltä1041079- 931024
Minä pyydän,
jos yhtään minua haluat, näytä se jotenkin. Kosketa tai sano jotain joka rikkoo rajoja. Ota vaikka olematon roska hiuksi65993