Voiko mennä naimisiin kirkossa papin siunaamana, jos toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei ?
Entä jos kumpikaan ei kuulu ? Silloin varmaan toisen pitää liittyä ?
toinen kirkossa, toinen ei
8
2081
Vastaukset
- Rouva O
Kummankin on kuuluttava kirkkoon ja rippikoulu suoritettuna jos haluaa kirkollisen vihkimyksen.
- Atte Ateisti
Karkeasti ottaen näin on.
Tosin jos toinen ei kuulu kirkkoon, on silti mahdollista saada "kirkollinen siunaus", joka ulkoiselta muodoltaan on aivan kirkkohäiden kaltainen.
Varsinainen juridinen vihkiminen tapahtuu silloin kuitenkin maistraatin toimesta, ja kirkollistoimitus vain tulee sen lisäksi.
- en ymmärtänyt
Jos teistä kumpikaan ei kuulu kirkkoon, niin miksi ihmeessä te haluatte mennä naimisiin kirkossa? Kirkossa tapahtuva vihkiminen on uskonnollinen tilaisuus.
Jos toinen kuuluu kirkkoon ja toinen ei, onnistuu kirkossa tapahtuva "vihkiseremonia" kunhan olette ensin menneet virallisesti naimisiin maistraatissa.
Sukulaistenko takia tuo kirkko on teille niin tärkeä näyttämö? - maistraatissa käynnin jälkeen
on toki mahdollinen riippumatta kirkkoon kuulumisesta. Aika karuhan maistraatin meno on ja kirkossa oma tunnelmansa, juhlavuutensa ja pyhyytensä.
- MAISTRAATTI OLI
Aivan niin juhlallinen, kuin toivoa voi.
Mitä hempskutin kukka, sun muita laitteita häihinmno mukamas vaatii?
Hölynpölyä!
Kuulumme miheni kanssa kirkkoon mutta päädyimme maistraattiin, sillä olimme olleet yhdessä 10 vuoden ajan ja meillä oli tuolloin 5 vuotiaat tytöt.
Maistraatista mentiin koko perhe eläinpuistoon hauskaa pitämään.
Olihan juhla meidän perhettä yhdistävä.
- kirkossa
Eli riippuu nyt siitä, mihin tämä kirkkoon kuulumaton kuuluu? Kirkko vihkii pareja, joista toinen kuuluu ev.luterilaiseen ja toinen johonkin kirkon hyväksymään kristilliseen kirkkoon tai uskontokuntaan (esim. helluntaiseurakunta, vapaakirkko). Kirkko voi pyytää tältä kyseiseen yhteisöön kuuluvalta todistuksen siitä mihin kuuluu ja että onko mitään esteitä toisen kirkon puolesta..
- vihkiminen ei..
Kirkossa vihkiminen onnistuu vain, jos molemmat puolisot kuuluvat kirkkoon. Mikäli toinen kuuluu ja toinen ei, tai kumpikaan ei kuulu ev.lut. kirkkoon, silloin voidaan suorittaa solmitun avioliiton siunaus. Avioliitto solmiminen onnistuu vain maistraatissa.
- jos kristitty
Molempien kuuluminen kirkkoon ei ole aivan ehdotonta. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on mahdollista myös, jos vain toinen kuuluu kirkkoon ja toinen kuuluu johonkin muuhun kristilliseen yhteisöön.
Este syntyy vain silloin, kun toinen ei kuulu mihinkään kristilliseen yhteisöön. Tietysti jomman kumman pitää aina olla kirkon jäsen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1903554Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii572217Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3762210- 432072
Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321491Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931251- 541213
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul4601202Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles1211063- 591004