Hoitajan työ

Tuleva hoitsu?

Olen hakemassa Stadiaan hoitotyön koulutukseen.
Minulta leikattin umpisuoli viime keväänä ja jouduin olemaan sairaalassa 3 vrk.Sairaalassa ollessani seurasin hoitajien työtä ja päätin hakeutua alalle.Samassa huoneessani oli syöpäsairas nainen kovissa kivuissa ja näin kuinka tärkeää työtä hoitajat tekivät auttaessa häntä kivun lievityksessä jne.
Nyt kun olen innoissani kertonut kaikille haluavani sairaanhoitajaksi,olen saanut tyrmäävän vastaanoton.Viimeksi terveydenhoitajalla käydessäni kerroin lukevani pääsykokeisiin ja kun terkkari kysyi alaa,vastasin sairaanhoitaja koulutus."Kannattaa harkita vielä.Palkka ei vastaa työnkuvaa,työvoimaa on liian vähän,työ on raskasta henkisesti" ja tätä rataa.Olen muutamalta ihmiseltä saanut kannustusta ja muutama sairaanhoitaja opiskelija tuttuni on tykännyt alastaan,mutta lähes kaikki suhtautuvat negatiivisesti.
Sairaalassa ollessani eräs hoitaja sanoi ettei löydä alasta mitään muuta positiivista sanottavaa kuin että töitä löytyy.
Tiedän itsekkin alan olevan henkisesti ja fyysisestikkin raskas,palkan olevan huono nähden työmäärään jne.Mutta mielestäni ei ole mitään niin arvokasta kuin hoitaa sairaita ihmisiä,auttaa ja tukea heitä.Haluan käytännönläheisen työn jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä.Raha ja business maailma ei minua kiinnosta.
Kertokaas hoitajat,miten jaksatte vuodesta toiseen,onko ala niin rankka kuin kerrotaan vai onko työ unelmatyötäsi?

29

5241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-hoitaja

      kovin ideaali olin itsekin aikoinaan, kun hakeuduin koulutukseen. Päällimmäinen tarkoitus oli auttaminen - jo pienestä tytöstä lähtien. Kuitenkin jo koulutuksen aikoihin ja sen jälkeen työssä huomasin, ettei tälle ideaalille "auttaminen" oikein jää aikaa. Se tuntui pahalle, ettei potilaille esim. pitkäaikaishoidossa jää hoitajalta aikaa niin paljon kuin itse haluaisi (läsnäoloa, keskustelua). Työ on raskasta, se on totta, mutta niin on moni muukin työ. Teinkin ratkaisuni ja siirryin toiselle alalle. Hoitotyöhön voisin palata joskus, jos tosiaankin kiire ei ole päällimmäinen potilaiden hoidossa. Tällä hetkellä omatuntoni toisella alalla on puhdas, ennen hoitotyössä omatunto kolkutti, vaikka tiesinkin, ettei syy kiireessä yms. ole minun. Kannattaa miettiä kuitenkin perinpohjin, minne itsensä laittaa.

      • hoitsu-ex hoitsu

        Mitä teet nykyään työksesi? Itse harkitsen myös alan vaihtoa.


    • hoitaja vm2000

      työ todella vaativaa, harva tietää kuinka vaativaa. Ihmishenki on myös hoitajan varassa.Täytyy osata monia asioita,olla näppärä käsistään, terävä päästä,nopea, sosiaaliset taidot olla kohdallaan ja teito ja taito perusta täytyy olla hanskassa,että pystyy aina perustelemaan miksi tekee niinkuin tekee.Tietoa tarvitsee koko ajan muuttuvassa työssä hakea.

      Itse olen kokenut hoitjan työn varsin antoisana,nautin työstäni ja saan siitä valtavaa tyydytystä. Nautin siitä,että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja todella auttaa ihmistä ja tehdä hänen olonsa mahdllisimman mukavaksi.Työsekentelen leikkaussalissa.
      Työn on fyysisesti erittäin raskasta,vaikka meidän työ on sairaanhoitopiirissämme luokiteltu alimpaan (kevyinmpään) palkkaluokkaan.

      Palkka on ihan perseestä, kuitenkin kuin ajattelen muitakin ihmisiä,esim.siivooojia sairaalassa,he saavat monta sataa euroa huonompaa palkkaa ja menot voivat olla jopa suuremmat. Tosin on hoitajan työ vaativampaakin...

      Itse en vaihtaisi ammattiani pois, olenhan alani asiantuntija.Suunnittlen myös hoitotieteen maisterin opintoja täydentämään käytännöntyötäni. Usein kuulee sanottavan,että maisterit on sellaisia paperipyörittäjiä ja teoreetikkoja, itse ole vankka käytännönihminen,hauan vain kehittää itseäni.

      tervetuola alalle,ei ole kovin ruusuinen tie,mutta antoisa.

    • Lappliisa

      Hei. Jos raha ja toimeentulo ei sinua kiinnosta niin siitä vaan hoitajaksi opiskelemaan. Jos haluat toimia sylkykuppina, haluat menettää terveytesi, elää kituuttaa köyhyysrajalla, haluat kroonisen pahan olon etkä halua perustaa omaa perhettä niin suosittelen lämpimästi hoitajan ammattia.
      Mutta mikäli haluat elää normaalia elämää, tapailla ystäviä, antaa perheellesi aikaa sekä edes keskinkertaisen toimeentulon, harkitse ihan oikeasti jotain muuta.
      Ja tämä kannattaa uskoa. Ihminen tekee jatkuvasti valintoja ja ne ovat joko oikeita tai vääriä.

    • Reservisti

      No kannataa hakeutua kun kerta olet motivoitunut. Työ ei ole kuitenkaan herkkua aina ei millään allalla sanotaan että työ antaa työ ottaa. Jokaisen on valittava oma tie elämässään mutta jos sulla kotona ois jotain menisit opiskelemaan muuta t:8 vuotta psykiatrian puolella

    • ex-vanhustyöntekijä

      Kaikki kuvaamasi hoitotyön tärkeät asiat saivat minutkin aikoinaan tälle alalle hakeutumaan. Pidinkin työstäni vanhainkodissa tasan niin kauan, kunnes säästöleikkuri alkoi viuhumaan.

      Kolme ihmistä (kaksi hoitajaa ja yksi laitosapulainen) hoitivat iltavuorossa 80 vanhusta, sijaista sairastuneelle työntekijälle kun ei otettu. Terveyskeskuksesta laitettiin vanhainkotiin yhä huonompikuntoisia ja enemmän erityishoitoa (lonkkamurtuma, dementia) tarvitsevia. Ei ollut hoitajana enää aikaa pysähtyä jututtamaan, istua kuuntelemaan. En enää nauttinut työstäni, palautetta hoidon tasosta alkoi tulla myös asukkailta ja omaisilta.

      Tein päätöksen, etten jää siihen työpaikkaan polttamaan itseäni loppuun. Tänäkin päivänä kunnioitan suuresti ihmisiä, jotka jatkavat ja jaksavat vanhustyössä sekä kiireisillä osastoilla - toisaalta suren heidän puolestaan, koska tiedän etteivät he voi tehdä työtään niin hyvin kuin haluaisivat.

      Sinulle alkuperäinen kirjoittaja haluan sanoa, että tämänpäivän vaatimukset hoitoalalla ovat niin kovat, että työntekijöiden jaksaminen on äärirajoilla. Ja ensimmäisenä uupuvat ne tunnolliset ns "hyvät hoitajat", jotka näillä resursseilla yrittävät puurtaa omasta hyvinvoinnistaan tinkien - taatakseen potilaille mahdollisimman hyvää hoitoa.

    • tarkkaan...

      Opiskeluiden aikana työharjoitteluissa pääsee tutustumaan moniin erilaisiin työpaikkoihin, joka on tod. hyvä asia. Mutta tulevaisuuden työssäviihtyvyyteesi vaikuttaa ennenkaikkea se millaiseen työhön onnistut pääsemään valmistumisen jälkeen.

      Ikävä sanoa näin, koska vanhustenhuollossa on huutava työntekijäpula, mutta sinne minua ei saisi töihin kirveelläkään! Työehdot poikkeuksetta siellä ovat huonot, lähiesimiehet fossiilitasolla ajattelumaailmassaan, työyhteisöt mätiä, työmäärä kohtuuton jne. jne. Itse olen työskennellyt erikoissairaanhoidossa yliopistosairaalassa (p*skoja osastoja toki täälläkin on;) ja huomannut, että nimenomaan akuutti-ja päivystysosastoille hakeutuvat ne työntekijät töihin, joiden kanssa itse parhaiten viihdyn ja jotka tekevät työstä joustavaa. Oma työni on ehkä raskasta, mutta hyvän työyhteisön takia en sitä sinänsä raskaana koe, vaan viihdyn työssäni tod. hyvin.

      Nyt kun on mahdollisus sairaanhoitajana valita työpaikkansa, niin kannattaa valita huolella. Työhaastatteluissa kannattaa vaatia haluamansa ehdot ja jos niitä ei saa, niin mennä seuraavaan paikkaan.

    • mcoiwjgo

      Heti kättelyssä kannattaa irrottautua ajatuksesta, että sairaanhoitajan työ on liihoittelua valkoisissa vaatteissaan kiitolliselta potilaalta toiselle, hymyssä suin. Totuus lienee kuitenkin se, että kiitos on huomattavasti harvemmassa kuin mahdollisuus saada naurettavan palkan päälle mustelmia, solvauksia ja huorittelua. Esimerkkinä, jos asiakas R-kioskilla alkaa myyjää huorittelemaan ja vetäisee turpaan, poliisit (toivottavasti) korjaavat talteen ja tie käy käräjille. Asenne kuitenkin tuntuu olevan se, että hoitohenkilökuntaa saa haukkua ja turpiin antaa, jos siltä tuntuu. Jos epäilet sanojani, opiskele se 3,5 vuotta ja hakeudu esimerkiksi päivystykseen töihin ja tule sitten kertomaan, puhuinko palturia. Omalta uraltani tiedän esimerkiksi potilaan murtaneen hoitajan kallon ja toisessa tapauksessa vääntäneen sormen poikki, ja esimerkkejä olisi vaikka kuinka. Pointtina tässä on se, että vaikka hoivavietti ajaakin alalle, niin totuus on kuitenkin hieman eri kuin se ruusuinen kuva, jonka saa vaikkapa yhteishakukirjaa lukemalla.

      No niin, lopetetaan pelottelu. Hyviä puolia hommassa on monia, tehtäväkenttä erittäin laaja, itseään voi kehittää loputtomasti, monia mielenkiintoisia töitä on paljon ja ainakin etelä-Suomessa hoitajista on huutava pula (p-Suomessa ei). Liksa on huono, mutta taatusti paranemaan päin, kun liittoihin saadaan uutta verta ja nykyiset velliperseet pistetään mieron tielle. Että tervetuloa vaan joukkoon tummaan!

      • oåkasmrjgok

        ......ja unohtui kertoa se vinkki, että kehitä itseäsi ja opiskele mahdollisimman korkealle, yritä löytää se mielenkiintoisin työalue ja tule siinä todelliseksi asiantuntijaksi.


    • Sädeosasto

      Hei

      Olen opiskellut itseni röntgenhoitajaksi ja työskentelen sädeosastolla. Työ ei ole fyysisesti vaativaa etkä joudu pesemään haavoja, oksennuksia tai vaihtamaan vaippoja. Potilaat ovat suuremmaksi osaksi hyväkuntoisia. Tekniikkaa on aika paljon, koska käytämme suuria sädehoito laitteita. Hoidan potilaita jotka todella arvostavat työtäni ja saan siitä paljon palautetta ja kiitosta. Palkka 1950 euroa kuussa sädelomakompensaatio.
      Rakastan työtäni ja nautin siitä suuresti.

    • Tuleva hoitsu?

      Oli mielenkiintoista lukea mielipiteistänne.Vaikkakaan ei kauheasti rohkaissut :)Ei minulla mitään suuria ennakko odotuksia alasta ole,enkä tosiaan kuvittele hoitajan työn olevan pelkkää kädestä pitämistä ja hymyileviä mummoja.Päinvastoin.Mutta hoitotyön alueet (mitä olen lukenut Stadian sivuilta) ovat tuntuneet todella mielenkiintoisilta ja minua on aina kiinnostanut sairaudet,ihmisen elimistö,terveydenhoito,psykologia jne.
      Olen harkinnut myös lääkistä mutta käytännönläheisempi hoitotyö tuntuu tällä hetkellä enemmän omalta jutulta.Voihan se olla että koulun edetessä mielipiteet muuttuu (kun ensin sinne kouluun pääsisi..)
      Mutta tsemppiä teille kaikille työhönne! :)

      • voi..

        ..purkaa pahaa oloaan eli sen takia valikoituu sellainen kovasti paljon nega aineisto linjoille, eikä siinä mitä. mut tää on ihan kivaa duunia, eikä ole todellakaan pakko jäädä niihin törkypaikkoihin joissa työntekijää ei arvosta esimies, ei kollegat, ei potilaat/omaiset. tehtäväkenttää riittää, tulevaisuudessa myös muualla kuin etelä-suomessa. enkä usko ollenkaan, etteikö palkkakehitystäkin ole tulollaan. niin paljon asiasta on viime vuodet julkisuudessa jauhettu, kiitos Tallqvist ym rohkeat ja ahkerat ihmiset! tervetuloa alalle!!


      • haoihai
        voi.. kirjoitti:

        ..purkaa pahaa oloaan eli sen takia valikoituu sellainen kovasti paljon nega aineisto linjoille, eikä siinä mitä. mut tää on ihan kivaa duunia, eikä ole todellakaan pakko jäädä niihin törkypaikkoihin joissa työntekijää ei arvosta esimies, ei kollegat, ei potilaat/omaiset. tehtäväkenttää riittää, tulevaisuudessa myös muualla kuin etelä-suomessa. enkä usko ollenkaan, etteikö palkkakehitystäkin ole tulollaan. niin paljon asiasta on viime vuodet julkisuudessa jauhettu, kiitos Tallqvist ym rohkeat ja ahkerat ihmiset! tervetuloa alalle!!

        Itse olen nyt vaihtamassa alaa. Lähdin tälle alalle haluna auttaa ihmisiä, tehdä hyvää työtä. Siihen ei ole kovinkaan kummoisia mahdollisuuksia. Omatuntoni ei kestänyt vuodeosastoilla sitä, että ei ehditä edes kunnolla syöttää potilaita. 10minuuttia sai käyttää aikaa, ja se ei todellakaan riitä huonokuntoisen vanhuksen syöttämiseen. Jatkuvasti kauhea kiire, ei ehdi edes vessassa käymään. Kotona miettii mitä unohti tehdä. Palkka on huono, olet kaikki juhlapyhät ja viikonloput töissä. Teet jatkuvasti aamu-ilta-aamu-ilta vaihtoja, pitkiä työputkia ja väsyt valtavasti.

        Alaa ei arvosteta kuin harvakseltaan. Saat kuulla haistatttelua, saat kokea väkivaltaa. Olen itse saanut monen monta kertaa kuulla olevani lehmä, ruma ja huora. On myös montakertaa potilas yrittänyt lyödä ja potkaista.

        Enemmän olen tehnyt töitä mielenterveysalalla ja täytyy sanoa, että se on ihan yhtä rankkaa. Ei fyysisesti, mutta henkisesti todella väsyttävää. Kannattaa todella harkita hyvin pitkään onko tämä sitä mitä todellakin tahtoo tehdä.

        Itse tein suunnattoman virheen hakeutuessani tälle alalle. En todellakaan tiennyt että tämä on tällaista. Se piti vielä sanoa, että usein työilmapiirit ovat aika huonoja. Naisvaltainen ala ja työntekijät ovat kamalan väsyneitä. Se kiristää ilmapiiriä todella paljon.

        Hattua nostan kaikille hoitajille, jotka tekevät kultaakin arvokkaampaa työtä. On äärimmäisen hienoa, että te yhä jaksatte auttaa. Jaksatte sitä päivästä toiseen. Kumpa te saisitte sellaisen palkan, joka teille kuuluu!

        Koittakaa pärjäillä!


      • lähes samanlainen tausta
        haoihai kirjoitti:

        Itse olen nyt vaihtamassa alaa. Lähdin tälle alalle haluna auttaa ihmisiä, tehdä hyvää työtä. Siihen ei ole kovinkaan kummoisia mahdollisuuksia. Omatuntoni ei kestänyt vuodeosastoilla sitä, että ei ehditä edes kunnolla syöttää potilaita. 10minuuttia sai käyttää aikaa, ja se ei todellakaan riitä huonokuntoisen vanhuksen syöttämiseen. Jatkuvasti kauhea kiire, ei ehdi edes vessassa käymään. Kotona miettii mitä unohti tehdä. Palkka on huono, olet kaikki juhlapyhät ja viikonloput töissä. Teet jatkuvasti aamu-ilta-aamu-ilta vaihtoja, pitkiä työputkia ja väsyt valtavasti.

        Alaa ei arvosteta kuin harvakseltaan. Saat kuulla haistatttelua, saat kokea väkivaltaa. Olen itse saanut monen monta kertaa kuulla olevani lehmä, ruma ja huora. On myös montakertaa potilas yrittänyt lyödä ja potkaista.

        Enemmän olen tehnyt töitä mielenterveysalalla ja täytyy sanoa, että se on ihan yhtä rankkaa. Ei fyysisesti, mutta henkisesti todella väsyttävää. Kannattaa todella harkita hyvin pitkään onko tämä sitä mitä todellakin tahtoo tehdä.

        Itse tein suunnattoman virheen hakeutuessani tälle alalle. En todellakaan tiennyt että tämä on tällaista. Se piti vielä sanoa, että usein työilmapiirit ovat aika huonoja. Naisvaltainen ala ja työntekijät ovat kamalan väsyneitä. Se kiristää ilmapiiriä todella paljon.

        Hattua nostan kaikille hoitajille, jotka tekevät kultaakin arvokkaampaa työtä. On äärimmäisen hienoa, että te yhä jaksatte auttaa. Jaksatte sitä päivästä toiseen. Kumpa te saisitte sellaisen palkan, joka teille kuuluu!

        Koittakaa pärjäillä!

        Itse olen työskennellyt hoitoalalla vanhainkodissa ja erikoistunut sitten mielenterv. alalle. Sen jälkeen olen toiminut huostaanotettujen lasten parissa sos. puolella.

        Nyt 50v. kremppasena olen vaihtanut ohjaajaksi srk.lle. Kiva suht. itsenäinen päivätyö jota jaksaa kremppanenkin. Pidän lasten paiväkerhoja ja perhekerhoja. Siis pointti, toivoa on vielä 50v. saada mielekästä ja vähemmän kuluttavaa työtä hoito-alan koulutuksella.

        Tässä tarvitaan tietysti määrätynlaista luonnetta, ja jos sellainen löytyy, riittää.

        Haaveilen vielä käsiutyöalan koulutuksesta, koska tykkään niin askarrella, joten jonkinlaista askarruttaja kurssia metsästän. Positiivisella asenteella eteenpäin.


    • kaikkialla

      kyllähän noissa väitteissä on perää mitä olet kuullut että on vähän henkilökuntaa, palkka on mitä on mutta töitä kyllä löytyy.
      Eiköhän tuo liene tänä päivänä vähän joka alan ongelma että työt lisääntyvät kun vanhoja lähtee pois ja uusia työntekijöitä ei oteta ja muutenkin vähennetään ihmisiä. ei se ole siis vain terveydenhuoltoalan ongelma. mistä enää tänä päivänä löytää työn jossa olisi todella hyvä olla? palkka olisi työmäärään nähden kohdallaan jne.
      itse olen sairaanhoitajaksi valmistumassa vuoden kuluttua ja tehnyt hoitotyötä jo 15 vuotta. raskasta on mutta hyvää tässä on se että kun alkaa oikein jossain työpaikassa ottamaan päähän niin työpaikkaa voi vaihtaa.

    • ihan minulta

      pari vuotta sitten. Lähdin opiskelemaan alaa innoissani, mutta pian tulin huomanneeksi, että ala on juuri niin paska kuin mitä olin kuullut.

      Minun luokaltani lopetti viisi opiskelijaa kahdestakymmenestä jo ensimmäisen vuoden aikana. Ehkä se kertoo jotakin. Em voi rehellisesti sanottuna suositella alaa kenellekään.

      • peppi

        Onpas täällä negatiivisia viestejä hoitoalasta!!! Ja myös minä olen saanut monilta tosi negatiivisia kommenteja alan valinnastani.

        Mä opiskelen kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi ja ainakin tähän mennessä olen tykännyt opinnoista ja harjoitteluista todella paljon. Tuntuu todellakin ihan omalta alalta. Tietenkin kaikki varmasti on ihan erillaista, kun valmistun ja olen työelämässä. Mutta mä ainakin odotan innolla ja positiivisin mielin tulevaa valmistumistani!!!


    • timanttikenkä

      Itse olen terveydenhoitajana kotihoidossa ja viihdyn todella hyvin. Opiskeluaikana ajattelin etten varmasti tulisi työskentelemään vanhusten parissa, mutta toisin kävi! Kotihoidossa th:n (sekä muiden tiimiläisten) työ on itsenäistä - mutta tiimin tuki samanaikaisesti läsnä, erittäin monipuolista ja haastavaa. Omaa ammattitaitoa voi kehittää jatkuvasti. Tiimin toimintaa pääsee myös kehittämään monin tavoin. Asiakaskunta on vaihtelevaa ja omahoitajuus palkitsevaa. Terveydenhoitajalla on sairaanhoidollinen vastuu, mutta delegointi lähi- ja kodinhoitajien ohjaus sekä opastus tuottavat ajan mittaan hedelmää. Yhteistyökumppanien kanssa työskentely rikastuttavat omaa työtä (mm. lääkäri, sos.tt, fys.ter, päivätoimintapaikat...)
      Tässä mainitakseni muutamia positiivisia asioita kotihoidosta. Mielestäni kotihoidolla on turhaan huono maine! Toki meilläkin on kiirettä ja uusia asiakkaita tulee jatkuvasti, mutta kiireen liika "lietsominen" kuluttaa turhaa energiaa. Aikaisemmin joku täällä mainitsikin, ettei varmasti ole nykypäivänä työpaikkaa, jossa olisi helppoa ja palkka huikea!
      Teen myös keikkaa samanaikaisesti (satunnaisesti)osastoille, jottei sekään puoli unohtuisi.
      Tämä oli minun kommentti kotihoidosta th:na ja toki tiedän, että jokainen tiimi toimii tavallaan.
      Toivon sinulle onnea opiskeluihin ja muista että mukaviakin työpaikkoja löytyy!!

      • äidillänikin

        äidilläni, jolta jalka ambutoitu kävi terveydenhoitaja7sairaanhoitaja tupsuttelemassa haavaa (terveemmästä jalasta).

        Tuli paikalle, ei tuonut postia laatikosta, lähti ei vienyt jättämiään roskia ja äitini roskapussia ulos mennessään. Istuskeli hetken hymyillen ja jutellen itsestään ja katsoen kirjahyllystä valokuvia.


      • timanttikenkä
        äidillänikin kirjoitti:

        äidilläni, jolta jalka ambutoitu kävi terveydenhoitaja7sairaanhoitaja tupsuttelemassa haavaa (terveemmästä jalasta).

        Tuli paikalle, ei tuonut postia laatikosta, lähti ei vienyt jättämiään roskia ja äitini roskapussia ulos mennessään. Istuskeli hetken hymyillen ja jutellen itsestään ja katsoen kirjahyllystä valokuvia.

        En ole käynyt äitisi luona. Valitukset kannattaa suunnata kyseisen kotihoitotiimin ohjaajalle eli esimiehelle. Tai palautetta voi antaa suoraan omahoitajalle. Ja kannattaa kerrata hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asiakkaan ja miksei omaisenkin kanssa = hoitokokous, jos homma ei toimi. :)


      • sdalfdaf
        äidillänikin kirjoitti:

        äidilläni, jolta jalka ambutoitu kävi terveydenhoitaja7sairaanhoitaja tupsuttelemassa haavaa (terveemmästä jalasta).

        Tuli paikalle, ei tuonut postia laatikosta, lähti ei vienyt jättämiään roskia ja äitini roskapussia ulos mennessään. Istuskeli hetken hymyillen ja jutellen itsestään ja katsoen kirjahyllystä valokuvia.

        Terveydenhoitajan työnkuvaan ei kuulu postinkanto ja roskien vieminen. Kodinhoidosta nyt kun kuitenkaan ei ole kyse. Kuten jo joku mainitsi, kannattaa ottaa selvää mitä palveluun kuuluu.


      • käyttöä
        sdalfdaf kirjoitti:

        Terveydenhoitajan työnkuvaan ei kuulu postinkanto ja roskien vieminen. Kodinhoidosta nyt kun kuitenkaan ei ole kyse. Kuten jo joku mainitsi, kannattaa ottaa selvää mitä palveluun kuuluu.

        Ei tarvittu palveluja. Jos ei hoitaja voi omia roskiaan viedä roskikseen, ei ole käyttöä hoidolle. Kun se joku tulee ne roskat viemään, tupsuttelee haavan kyllä myös ja tarkistaa lääkkeet.

        Se osaa tehdä 12v kun saa ohjeet.


      • timanttikenkä
        käyttöä kirjoitti:

        Ei tarvittu palveluja. Jos ei hoitaja voi omia roskiaan viedä roskikseen, ei ole käyttöä hoidolle. Kun se joku tulee ne roskat viemään, tupsuttelee haavan kyllä myös ja tarkistaa lääkkeet.

        Se osaa tehdä 12v kun saa ohjeet.

        Oikeassa olet siinä, että omat jäljet tulisi korjata terveydenhoitajankin.
        Esimerkiksi haavahoidon TEKNISESTI osaa varmasti monikin tehdä, epäilen kuitenkin mainitsemaasi 12-vuotiasta. Useimmiten tarvitaan kuitenkin ammattilaista arvioimaan haavaa; tulehduksen oireet, vaihtuvat, oikeat hoitotuotteet, hoitoväli ym.. Sairaanhoidolliset työt ovat paljon muutakin kuin teknistä suorittamista.
        Mutta hyvä, jos roskien vienti järjestyi. Sehän oli ilmeisesti tässä nyt tärkeintä...


      • ei käyttöä
        timanttikenkä kirjoitti:

        Oikeassa olet siinä, että omat jäljet tulisi korjata terveydenhoitajankin.
        Esimerkiksi haavahoidon TEKNISESTI osaa varmasti monikin tehdä, epäilen kuitenkin mainitsemaasi 12-vuotiasta. Useimmiten tarvitaan kuitenkin ammattilaista arvioimaan haavaa; tulehduksen oireet, vaihtuvat, oikeat hoitotuotteet, hoitoväli ym.. Sairaanhoidolliset työt ovat paljon muutakin kuin teknistä suorittamista.
        Mutta hyvä, jos roskien vienti järjestyi. Sehän oli ilmeisesti tässä nyt tärkeintä...

        Joo niin surkeaa on se hoito, että ei käytetä enää. Jos jalka puuttuu ei voi viedä noin vain roskapussia ulos. Postinkin voi postilaatikosta tuoda tullessaan, ei se paljoa tervettä rasita, ja äidilleni sen tuo kaikki muut ihmiset kyllä tullessaan.

        Mutta eihän sitte mitään voi jos on niin vähäjärkinen ettei huomaa ja pitäisi sekin erikseen pyytää. Tai jos on niin hieno, ettei sovi arvolle, ja on kotiavustajan tehtävä.

        Vanhukset eivät kaikki kehtaa niitä palveluja pyydellä, ja moni on täysin heitteillä.

        En arvosta työtäsi kun hoidat sen niin huonosti, että nytkin vain soitat suutasi vastaan, vaikka tiedät aivan hyvin mikä on hyvän tavan mukaista, kohteliasta ja toisen huomioonottamista varsinkin kun on kysymys jalkansa ambutoimalla mebettäneestä naisesta.


      • timanttikenkä
        ei käyttöä kirjoitti:

        Joo niin surkeaa on se hoito, että ei käytetä enää. Jos jalka puuttuu ei voi viedä noin vain roskapussia ulos. Postinkin voi postilaatikosta tuoda tullessaan, ei se paljoa tervettä rasita, ja äidilleni sen tuo kaikki muut ihmiset kyllä tullessaan.

        Mutta eihän sitte mitään voi jos on niin vähäjärkinen ettei huomaa ja pitäisi sekin erikseen pyytää. Tai jos on niin hieno, ettei sovi arvolle, ja on kotiavustajan tehtävä.

        Vanhukset eivät kaikki kehtaa niitä palveluja pyydellä, ja moni on täysin heitteillä.

        En arvosta työtäsi kun hoidat sen niin huonosti, että nytkin vain soitat suutasi vastaan, vaikka tiedät aivan hyvin mikä on hyvän tavan mukaista, kohteliasta ja toisen huomioonottamista varsinkin kun on kysymys jalkansa ambutoimalla mebettäneestä naisesta.

        Ilmeisesti et lukenut viestini ensimmäistä lausetta. Kyllä th:kin voi tehdä ja tekeekin kodinhoidollisia töitä tarpeen mukaan. Ja mielestäni sinun on turha arvostella työtäni, koska jo alussa mainitsin etten ole äitisi luona käynyt, joten et voi tuntea työtapaani. Itse tiedän olevani hyvä hoitaja ja toimivani asiakaslähtöisesti.
        Toivon äidillesi, ja sinullekin voimia ja jaksamista.


      • luulet vain
        timanttikenkä kirjoitti:

        Ilmeisesti et lukenut viestini ensimmäistä lausetta. Kyllä th:kin voi tehdä ja tekeekin kodinhoidollisia töitä tarpeen mukaan. Ja mielestäni sinun on turha arvostella työtäni, koska jo alussa mainitsin etten ole äitisi luona käynyt, joten et voi tuntea työtapaani. Itse tiedän olevani hyvä hoitaja ja toimivani asiakaslähtöisesti.
        Toivon äidillesi, ja sinullekin voimia ja jaksamista.

        Asenteesi kertoo totuuden työtavoistasi. Loistaa kauas asti.


    • hoitaja täältä

      Minä olen ollut nyt 10 vuotta sairaanhoitaja, niistä 8 työelämässä. En osaa työstä valittaa, minusta tämä on mukavaa, antoisaa, haastavaa. Saan kehittää itseäni niin paljon, kun intoa riittää, uuden oppimista riittää joka päivälle.
      Se on totta, että työpaikka kannattaa valita. Nykypäivänä siihen on mahdollisuus, jokaiseen paikkaan on tekijänsä, kaikki ei sovi kaikille.
      Nykyinen työpaikkani on keskussairaalan kirurginen osasto, jossa hoidetaan kolmen eri erikoisalan potilaita, olen täällä nyt neljättä vuotta. En vaihtaisi ainakaan vielä tätä mihinkään. Olen ollut kahdessa muussa paikassa ennen tätä, ei ollut työn puolesta valittamista niissäkään.
      Joustavaakin tämä on. En äkkiä osaisi nimetä mitään muuta työpaikkaa/ammattia, josta voisin jäädä vuodeksi tekemään pelkkää yötyötä siitä syystä, että lapseni aloittaa koulun, ja haluan olla laittamassa hänet aamuisin kouluun ja olla iltapäivisin kotona vastaanottamassa häntä, hyödyntäen yötyön aikahyvitykset ja tehden 30 tuntista työviikkoa täydellä kuukausipalkalla.
      Kaikenkaikkiaan tämä ammatti taitaa olla minulle se kutsumusammatti - mitä siitä, jos tällä ei rikastu, pääasia, että töihin on kiva lähteä ja että siellä viihtyy.

      • Tuleva hoitsu?

        Kiitos kommentistasi.Olin viime viikolla Stadian pääsykokeissa ja meni tosi hyvin,uskoisin pääseväni sisään :) Olin lukenut tosi paljon ja koe olikin yllättävän helppo.Jotain haastatteluja olisin jäänyt kaipaamaan motivaation ja alalle sopivuuden testauksen vuoksi.


    • Anonyymi

      Hoitaja, Lääkärit ja muut sotealan ammattilaiset. Älkää jääkö terveysalalle vaan siirtykää muihin tehtäviin. Elämä on lyhyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe