Metsätiedettä opiskelemaan?

kertokaa jotain..

Onko vaikea päästä sisään? Kiinnostaisi lähinnä sijoittuminen bisnespuolelle yksityiselle.. En haluaisi lukea mitään satiaisten lisääntymistä vaan markkinointia melkein vaan. Millasiin työpaikkoihin pääsee?

12

6727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jjj...

      Mitä järkeä on opiskella mmm, metsänhoitajaksi ja vieläpä puumarkkinointia, kun hyvää koulutusta on saatavissa teknillisessä korkeakoulussa DI-opintoina. Älä nyt ihmeessä opiskele metsänhoitajaksi. Soveltuva DI-tutkinto ja työnohessa MBA-tutkinto niin homma alkaa luistamaan.

      Maatalous- ja metsätieteiden maisteri? hmm.. tuo nimihirviö koituu vielä kohtaloksesi työmarkkinoilla. Harkintaa peliin. Eihän metsäfirmoissa ylipäätäänsäkään ole metsänhoitajia johtajina yleensä ne on dippa-inssejä ja kauppatieteilijöitä.

      • jooo aijaa

        Siis tittelin perusteellako ne nykyään palkkaa ,just just.. Siis jos metsä-ala kiinnostaa niin ehdottomasti hyylle! Suomen korkeatasoisin metsä-alan paikka. Tkk on asia erikseen. Kyllä muuten on paljon metsänhoitajia M-klusterin palveluksessa.


      • en ole kade

        oletko pyrkinyt lukemaan mh-jaksi kun tuo kirjoituksesi tuntuu katellisen ihmisen kirjoittamaksi. Ei ole mitään syytä panetella mh-jaksi valmistuneita meitä on paljon ja olaan hyvissä ammateissa.


    • kyydissä mukana?

      Kehotan harkitsemaan muita vaihtoehtoja vakavasti. Markkinointia voi toki opiskella metsäpuolellakin, mutta itse metsäpuoli on väistämättä taantuvaa taloutta. Metsäala on ollut jo pitkään kriisissä ja yhtiöt tekevät koko ajan uusia ja rankempia säästöohjelmia, koska lopputuotteiden hinnat ovat laskussa. Useimpien mielestä sellaisessa ympäristössä ei ole mielekästä työskennellä.

      • mh-taja

        Ei mennyt juna luin mh-tajaksi ja työtä on ja liksaa tulee kk-ssa mukavasti. Oletko ITSE pudonnut junasta ja hiippailet siltojen alla juoppona. Nauti silti iltojen kylmyydestä


      • juna meni jo
        mh-taja kirjoitti:

        Ei mennyt juna luin mh-tajaksi ja työtä on ja liksaa tulee kk-ssa mukavasti. Oletko ITSE pudonnut junasta ja hiippailet siltojen alla juoppona. Nauti silti iltojen kylmyydestä

        Töitä on enemmän kuin ehdin tehdä ja rahaa tulee enemmän kuin ehdin käyttää. Ensimmäinen on ongelma, toinen ei. Valitettavasti nämä ovat kuitenkin kiinteästi liitoksissa toisiinsa. Metsäalalla (ei julkisella) on viime vuosina vähennetty väkeä niin paljon, että jäljelle jääneille jaettuna on koko työmäärä mielestäni liian suuri. Voisin suostua vaikka palkan alennukseen, jos työmäärä pienenisi. Tällä menolla kyllä päätyy alkoholin pariin ja sillan alle.


    • NuoriMH

      lukemassa esimerkiksi tuolta Metsälehden keskustelusivulta otsikon "Miksi meitä koulutetaan" alta nuorten metsänhoitajien tuntoja oman alan työllistymismahdollisuuksista.

      • Toinen nuori MH

        viestiketjua ei taida enää löytyä, kuten ei enää sitä yli 600 vietiä sisältänyttä ketjua metsätalousinsinöörien työpaikoista, sensuuri lienee iskenyt. Mutta samaa tarinaa voi lueskella vaikka otsikoiden Metsäalan aloituspaikkoja älyttömästi tai Metsäammattilaisille alkaa löytyä työpaikkoja alta.


    • MH maakunnasta

      Muita vaihtoehtoja kannattaa harkita. Liikemetsänhoitajien työllisyystilanne lienee toki parempi kuin yleiseltä puolelta valmistuneilla. Itse en kuitenkaan metsänhoitajan tutkintoa lapsilleni suosittelisi. Yksi pitkä miinus ammatissa on työpaikkojen sijoittuminen. Julkinen sektori ja metsäfirmat ovat ohentaneet organisaatioitaan niin, että työpaikkoja ei juuri ole metsäteollisuuspaikkakuntien ja yliopistokaupunkien ulkopuolella. Asuinpaikkaa ei ole siis juuri vara valita. Tutkinto ei sinänsä ole muita huonompi, ja hyvässä lykyssä alan ulkopuolellekin voi sijoittua. Ensin on kuitenkin saatava "jalka ovenrakoon", sillä tutkinto on huonosti tunnettu.

      • MMM-08

        "...ja hyvässä lykyssä alan ulkopuolellekin voi sijoittua." Minkä takia metsänhoitaja haluaisi sijoittua metsäalan ulkopuolelle? Toki on ihmisiä, jotka eivät vielä yliopistosta valmistuessaan tiedä "Mikä musta tulee isona". Väittäisin silti valtaosan olevan tässä vaiheessa kutsumusalallaan. Harva lukee itsensä metsänhoitajaksi pyrkimyksenään sijoittuminen oppialansa ulkopuolelle. En kuitenkaan väitä etteikö metsäalan opiskelijoiden työllistymisessä olisi tällä hetkellä ongelmia. Mutta jos antautuu tappiomielialaan jo opiskeluvaiheessa, saattaa jäädä todellakin se työpaikka saamatta.


    • truthisoutthere

      Vanhat sukupolvet väistyvät ja uudet tulevat tilalle. Puut kasvavat aina. Metsä ei häviä minnekkään. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa tämä ala tulee ottamaan nousua, mutta sitä ennen ... toinen ala tai valmiiksi taskun pohjalle tämä!

      ..Emme elä välttämättä läheiskään sellaisessa tulevaisuudessa kuin valtamedia/massat antavat olettaa. Anna palaa vaan :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe