Uinu, uinu lemmikkini surkea!

pettynyt

Kenen muun mielestä tämä "klassikko"teos ei ollut lainkaan pelottava tai sellainen mitä odotti? Itse luin ja petyin harvinaisen pahasti... Mihin kunnon kauhu oli kyseisestä kirjasta kadonnut?? Luulin, että kirjassa olisi keskitytty enemmän hautausmaasta nousseihin asukkeihin kun kaikkeen muuhun kummalliseen diipadaapaan.
Jonkinasteinen usko Kingiin taitavana pelottelijana tässä on nyt katoamassa...

14

3324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bacon Breakfast

      Protesti! Uinu, uinu,lemmikkini on mielestäni yksi pelottavimpia Kingin romaaneja, se on todella hyvä. Jos mielestäsi kyseisessä kirjassa jauhettiin pelkkää hevonpaskaa niin olet mielestäni totaalisen väärässä.

    • elisantti

      Pelon kokeminen on jokaiselle yksilöllistä, ja esim. kauhun kokeminen viihteenä edellyttää psyykkisiä valmiuksia, jotka kehittyvät vähitellen iän myötä. Kauhun muuttuminen hirviötarinoista psykologiseksi kauhuksi on osoitus aikuisille suunnatusta kirjallisuudesta. Möröt ja hirviöt pelottavat nuorempia, vanhemmiten ne pelon aiheet muuttuvat. Kyseisessä kirjassa on kuitenkin molempia, niin psykologista jännitystä kuin "mörköjäkin", joten jos se ei tuntunut mieluiselta lukukokemukselta suosittelen käyntiä kirjastossa. Muitakin hyviä kauhukirjailijoita kuin Stephen King on olemassa.

    • Oikeat pelon kohteet

      Olisikohan tässä kirjailijan ja lukijan sukupolvi menneet pahasti ristiin keskenään?

      Teini-ikäistä ja vielä parikymppistäkin saattaa hyvinkin kauhistuttaa ajatus "hautausmaasta nousseista asukeista", mutta aikuisempaa lukijaa ajatus lähinnä haukotuttaa.

      Sen sijaan aikuinen tietää että oikea kauhu on ihan muita asioita. Lapsi jää rekan alle, vaimo menee surusta sekaisin. Ne ovat niitä asioita jotka voivat oikeasti tapahtuakin, ja sellaisina verrattomasti pelottavampia kuin mitkään haudasta nousseet öttiäiset.

      King oli Pet Sematarya kirjoittaessaan jo aikuinen perheenisä. Kirja on käsittämättömän hieno psykologinen kauhuromaani, kuvaus miehestä joka yrittää pelastaa perheensä vaikka mikä olisi. Se on yksi Kingin hienoimpia kirjoja.

    • King-fani

      Leffana se oli erittäin onnistunut juuri siksi, että stephenkingimäiseen tyyliin se alkaa maailman tavallisimmasta perheestä...

    • eikysyvätieltäeksy

      Uinu, uinu...-kirjan lukemisesta on jo vierähtänyt aikaa, en muista enää oliko pelottava vai ei. Yleensä nuorempana diggailin Kingin tuotantoa. Uneton Yö on viimeisin kirjansa, jonka olen lukenut ja todella suuri pettymys.

      Ehkä sinäkin olet kasvanut kauhuiästä ohi? Itselleni kävi niin huomaamatta. Nykyään ei enää horrorit iske, mutta hyvä jännityskirjallisuus edelleenkin.

      Suosittelen sinulle tutustumista Stephen Kingin alter egon, Richard Bachmanin kirjoittamiin novelleihin Raivo ja Pitkä marssi. Ne olivat aikoinaan mielestäni hyviä ja "erilaisia", muita Bachmanin tuotoksia en ole saanut käsiini.

      King on kirjoittanut myös neliosaisen kirjasarjan Musta Torni, joka on myös tutustumisen arvoinen. Mutta kannattaa tietenkin tutustua myös muihin kauhu- ja jännityskirjailijoihin.

    • viisas 17v

      Uinu uinu lemmikkini on maailman paras kirja mitä on olemassa! Luin sen ensimmäisen kerran joskus 5-vuotiaana ja nyt olen lukenut sen 12 vuoden aikana vähintään kerran kuukaudessa, joskus jopa kolme kertaa kuukaudessa!

      • Vuorenpeikkolainen

        ook sää jotenkin jumiutunut? Maailma tarjoaa paljon muutakin hyvää kirjallisuutta. Vai onko sulla huono muisti? Isävainaa luki samaa kirjaa parin kuukauden välein, ja kehui aina uutta löytöä. No, hänellä oli vuosia 86 ja alzhaimer pitkällä.


      • Driew

        Mitä pahaa on saman kirjan lukemisessa monta kertaa uudelleen, jos siitä pitää? Mene vihjailemaan jonnekin muualle, sillä on oma vikasi jos et pidä Pet Sematarysta.


    • Mashiach

      Minä olen ainainen, ikuinen King fani. Ensimmäiset King kirjani luin about 10-vuotiaana ja edelleenkin (ikää 30) palaan niihin uudelleen ja uudelleen. Uusimmasta tuotannosta täytyy valitettavasti todeta, että parhaat teokset (Uinu, uinu lemmikkini, Hohto, Kosketus, Piina, Cristine, Cujo) on kirjoitettu 70 – 80 luvulla.

      Sain uinu, uinu lemmikkini joululahjaksi ollessani 12-vuotias. Muistaakseni jäi pari yötä nukkumatta tuon kirjan pelottavuuden takia. Myöhemmin olen lukenut sen pariin kertaan uudelleen, viimeksi noin 10 vuotta sitten ja edelleen oli vaikeuksia saada unen päästä kiinni iltaisin. Eli on se sen verran nerokas kauhukirja, etten sitä kyllä kovinkaan helposti ala haukkumaan. Kosketuksen kanssa ehkä paras lukemani King kirja (ja olen lukenut lähes kaikki suomennetut kirjat eli yli 40 kaverin kirjoittamaa teosta).

    • mette.soderman

      Minusta jos kirja yleensä kannattaa lukea, se kannattaa lukea toisenkin kerran (tai useamminkin). Vähän kuin sanoisi, ettei kannata tavata samaa ihmistä toista kertaa, koska uusia tulee kadulla vastaan.

      TIetysti tulee luettua kirjoja, joita ei tarkemmin harkittuna olisi kannattanut lukea ollenkaan, mutta mistä sitä etukäteen tietää.

      Psykologinen kauhu on paljon tehokkaampaa kuin "öttiäiset". Paras lukemani King on "Salem's Lot". Näinä vampyyriviihdeaikoina kannattaisi lukea kunnon vampyyrikirja, kuten se.

    • Jdjsjsjsjsk

      Ite harrastan leffoja, en niin kirjoja, leffa antaa mulle enemmän tunnelmaa! Joskus suullinen tarina voi antaa myös itelle enemmän hyvän mielikuvituksen. Kirja ei anna mulle tunnelmaa kuten leffa antaa. Uinu uinu lemmikkini on yksi suosikkini stephen Kingiltä koskaan! Kirjaa ja leffaa en lähde vertailee, parempi tai ei, toisaalta yks hailee, oon vakio leffa-harrastaja.

    • KariOra

      Ei mitään kauhua vaan pitkästyttävää hölönpölinää. Jud, Louis, Rachel, Gage, Ellie, Church... sitä ja tätä. Ja intiaanien hautausmaa, höh! Tosi epäkiinnostavaa eikä pelottavuutta eikä kauhua missään. Paitsi ehkä lukijan korvien välissä. Täysin yli kehuttu teos.

      Pertsa & Kilukin ovat jännittävämpiä!

    • PettynytKingiin

      Luin teoksen nyt ensimmäisen kerran 32-vuotiaana. Ei sytyttänyt minuakaan tämä teos. Ehkä johtuu siitä, että olen kauhuelokuvien suurkulutttaja ja kirja ei vaan saanut välitettyä kauhun tuntoa millään tasolla. Juoni oli myös harmittavan ennalta-arvattava ja jokseenkin naivi kerronta ei iskenyt. Antaisin teokselle yleisarvosanan 3/5. Kauhua tästä ei saa kuitenkaan tekemälläkään. En sitten tiedä, olisiko kauhidtuttanut enemmän nuorempaa lukijaa.

    • Luen Stephen Kingin kirjaa Se (It). Ei kauheasti pelota, mutta nukuttaa kyllä. Stephen King kyllä osaa kirjoittaa ja mielikuvitusta riittää ja teksti on sujuvaa ja helppolukuista, mutta hän kirjoittaa aika juurta jaksain tapahtumista ja erilaisista ihmisistä, että se pistää nukuttamaan. Tässä kirjassa on pelle, joka tappaa lapsia ja on siinä myös iso lintu, joka yrittää tappaa yhen pojan ja ihmissusi joka jahtaa kahta poikaa, jotka yrittävät pyörällä karkuun ja sitten yhden pojan tappaa joku outo suomuinen olento. Nämä kaikki ovat pahuuden, joka on pesiytynyt erääseen pikkukaupunkiin eri ilmentymiä.

      Stephen Kingillä on myös muunkinlaisia tarinoita kuin kauhua, mutta hänet yhdistetään aina tuohon kauhuun. Hän on kirjoittanut esimerkiksi dekkarityylisiä kirjoja kuten Mersumies-sarjan ja vankiloihin sijoittuvat Rita Hayworth -avain pakoon (Shawshank redemption) ja Vihreä maili (Green mile) ja 22.11.63, jossa eräs mies menee ajassa taaksepäin aikomuksena estää presidentti Kennedyn murha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe