Onnistuuko opiskelu

etänä?

Haluaisin kovasti tietoa siitä, onko teologian opiskelu etänä mahdollista joko Joensuun yliopistoon tai Helsinkiin? Olen muuttamassa Oulun seudulle, perheen äiti, ja haluaisin pyrkiä teologisaeen, mutta minulla ei ole mahdollista asua opiskelupaikkakunnalla. Vinkkejä?

4

2464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jns-

      Itse opiskelen Joensuun teologisessa tiedekunnassa kolmatta vuotta. Joensuussa pystyy etänä opiskelemaan suhteellisen hyvin. Itse suosittelen, että aloitat avoimessa yliopistossa, teet cumuun asti käytännössä lähes kaiken avoimen puolella. Mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse edes käydä Joensuussa. Sen jälkeen on mahdollista hakea yliopistoon varsinaiseksi opiskelijaksi ilman pääsykoetta. Se edellyttää tietenkin että on hyvät tiedot (3) 1-5 asteikolla. Ei ole oikeastaan vaikea saada hyviä tietoja.
      Kun aloitat varsinaisen opiskelun niin klassisisa kieliä voi olla hankala oppia itse, joten se vaatii vähän läsnäoloa. Tosin on niitäkin, ketkä itse opiskelee senkin. Muuten teologinen on todella itsenäinen paikka opiskella, eli läsnäoloa ei juuri ole ollenkaan enää kolmanetena vuonna. Hakee kirjat kirjastosta, lukee kaksi viikkoa, menee tenttimään ja sama jatkuu ja jatkuu. Tosin etäopiskelijalle on tenttiaika kehno, sillä se on perjantaina aamulla kello 10. Mutta sekin vaihtelee lähes vuosittain. Toissavuonna se oli perjantaina kello 13.00. Mutta suosittelen lämpimästi tuota avointa yliopistoa. Pikkuisen maksaa, mutta ainakin tulee selväksi onko teologinen se oma juttu. Itse pidän alasta erittäin paljon. Todella poikkitieteellistä, haastavaa mutta kuitenkin lähellä ihmistä.

      • tiedoista

        Itse asiassa olen lukenut jo appron avoimessa, mutta kiitos rohkaisusta eteenpäin.
        Ala kiinnostaa kyllä!
        Juuri tuon halusin tietää, minkä verran on läsnäolopakkoa, onnistuuko kuinka pitkälle tenttimällä... Nyt alko oikein tosissaan kiinostaa!


    • oululainen opiskelija

      Moi, tässä muutamia jutskia joilla voi olla merkitystä. En ole itse teologiaa opiskellut mutta monet kaverit kyllä, se on suosittu sivuaine historianopiskelijoilla.

      Teologian cumun voi opiskella Oulun avoimessa Helsingin tutkintovaatimuksilla. Opiskelu on aikataulutettu siten että se on mahdollista työssäkäyvälle.

      Yliopiston kirjasto on hyvä ja sillä on vapaakappaleoikeus; eli kaikki Suomessa yo:n perustamisesta lähtien julkaistut kirjat löytyvät sieltä. Ei ihan Helsingin yo:n kirjaston veroinen mutta erinomainen kuitenkin. Eli ainakin suomenkieliset tenttikirjat löytyvät.

      Klassisia kieliä on mahdollisuus opiskella myös Oulun yliopistossa, mutta en osaa sanoa vastaavatko ne teologisen tutkintovaatimuksia tai voiko niillä keplotella korvaavuuksia. Oulun yliopistossa ja myös avoimessa ylipäätään on laaja opetusvalikoima joka kannattanee ottaa huomioon kun tekee tutkintoa kasaan.

      Jos olet suuntautumassa uskonnonopettajaksi tai et ylipäätään papiksi niin saat sivuaineet kasaan myös Oulun yo:n ainetarjonnan kautta jonne voit hakea suoritusoikeutta JOO-sopimuksen kautta mikä mahdollistaa ainekokonaisuuden suorittamisen toisessa kuin kotiyliopistossa. Ja avoimeen ja/tai kesäyliopistoonhan pääsee kuka tahansa mutta se maksaa.

      Säästövinkkinä avoimen maksujen suhteen: Jos osaat matikkaa edes jonkin verran kannattaa harkita kirjoittautumista matematiikan tai tekniikan opiskelijaksi jolloin voit hyödyntää yliopiston opetustarjontaa ilman hankalia JOO-hakemuksia tai kalliita avoimen yo:n kursseja. Tekniikan ja matematikkan opiskelupaikat eivät kuitenkaan tule täyteen joten kyseessä ei ole opiskelupaikan vieminen toisen nokan edestä. Yliopisto-opiskelijana saat myös useat avoimen opintokokonaisuudet joko ilmaiseksi tai alennuksella.

      Tässäpä näitä muistitiedon pohjalta.

      • hyvät vinkit

        Kiitoksia vaivannäöstä. Tosi hyviä vinkkejä ja innostavia näkökulmia teologian opiskeluun. Ehkä se todella on mahdollista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      144
      3860
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      88
      3508
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      2016
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      93
      1507
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1306
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1175
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      152
      937
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      909
    9. 46
      803
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      787
    Aihe