Nokkimisjärjestys ruokakupilla ym.

Mason

Meillä on kaksi tyttökissaa: 3-v. ja 9-kk. Ne ovat tulleet pienen alkusähinän jälkeen hyvin toimeen keskenään. Pienempi on paljon aktiivisempi ja leikkisämpi, kun taas isompi lopetti leikkimisen samoihin aikoihin, kun pentu tuli taloon.

Pikkuinen puskee paljon isompaa, joka ei tästä niin välitä vaan menee pois alta. Näin käy myös ruokakupilla: vaikka on molemmilla kupissa samaa ruokaa, niin pikkuinen tunkee aina isomman kupille syömään, jolloin isompi väistyy suosiolla. Nykyään isompi kissa katselee kauempaa pikkuisen ruokailua, ja ryhtyy itse syömään vasta toisen lopetettua ateriointinsa. Onkohan tämä yleinen käytäntö muissakin kodeissa?

Miten paljon teillä on tapana antaa ruokaa kisuillenne? Me asumme kerrostaloasunnossa, joten liikunta ja energiankulutus ovat vähäisiä. Meidän kissamme syövät yleensä 200 g (2 pussillista, toinen klo 7, toinen klo 18) ja vähän herkkuvälipaloja (kalkkuna-, juustoviipaleita, oliivin). Lisäksi on tarjolla kuivanappuloita, mutta niitä ei mene juuri nimeksikään.

Tuntuu, että tämä saattaa olla liian vähän, varsinkin kun kissat alkavat säännöllisesti herättelemään aamulla ennen kuutta aamiaisen toivossa. Toisaalta ei saisi lihoakaan, vaan nykyinen normaalivartaloisuus pitäisi säilyttää. Mitä sanotte?

mason & co.

5

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö

      Meillä kahdesta kissasta poikakissa komentelee saman ikäistä tyttökissaa ja ruoan annan heille omiin kuppeihin. Tällä pojalla on vielä tapana siltikin tunkea toisen kupille, vaikka nenän edessä on kuppi, ehkä se luulee saavansa parempaa ruokaa toisen kissan kupista. Tyttö väistyy aina pojan edestä ja nuo on myös sisäkissoja. Nuo eivät paljoa syö, mitä nyt yöksi laitan tytölle kupin whiskassia, joka on aamulla syöty, poikakisu ei syö yöllä, koska nukkuu silloin ja syö pitkin päivää. joskus päivällä saatan antaa suupaloiksi leikattuja liha tai sisäelinpaloja muutaman kerran tai pari. Ja lisäksi kissoilla on eläinkaupan raksuja saatavilla koko ajan ja niitä niiden ei tarvitse paljoa syödä, koska ovat hyvälaatuisia.

      • Anonyymi

        Kissojen nokkimisjärjestys ruokakupilla
        Hei! Nyt kysyn vihdoinkin asiaa, joka on askarruttanut vuosia, vaikkei minulla enää kissoja olekaan. Meillä oli aikoinaan iso, ei-lihava 7kg kollikissa, joka oli ensin tullut taloon, ja myöhemmin myös pienikokoinen, eläväinen ja villi 2kg tyttökissa, molemmat omakotitalossa myös välillä ulkona metsästäviä(vaikkeivät saaliitaan ainakaan kokonaan syöneet, toivat vain verannalle).
        Yleisesti ensinnä talossa ollut kollikissa piti kyllä tyttökissaa kurissa niin, että välillä tuntui, että piti puuttuakin niiden tappeluihin ja pelastaa tyttökisu isommilta haavereilta. Kuitenkin sitten myös joskus nukkuivatkin keskenään.
        Mutta seuraava on nyt se minua kummastuttanut asia, johon en ole koskaan saanut vastausta. Aina, kun ne söivät(katettiin samat safkat, kissaruokaa, lihaa, ym. samaan kuppiin molemmille), "käskytti" tämä pieni neitonen iso kollia ihan täysin ja söi yleensä ihan kaiken tarjotun ruoan kokonaan yksin eikä jättänyt kollille mitään. Se vain läppäisi tassullaan kollia nenälle ja tämä väistyi kuin käskystä itsestäänselvänä ja muitta mutkitta aina pois ja erittäin harmistuneena seurasi, kun kaikki ruoka syötiin sen nenän alta(kollilla olisi myös ollut taipumus lihoa, jos olisi annettu sen syödä tarjottua ruokaa mielin määrin). Tämän jälkeen sitten piti tarjota ihan oma annos kollille, koska se olisi todella muuten jäänyt aina ihan ilman ruokaa.
        En todella ole koskaan tajunnut tätä "nokkimisjärjestystä", se toistui aina.
        Osaisiko joku selittää, miksi ihmeessä tällainen kuppikäytös/järjestys? Molemmilla kissoilla oli erittäin hyvä ja terve ruokahalu ja ahmivat mielellään lihaa, kuten kissoille kuuluukin. Molemmat kissat olivat myös leikattuja, tavallisia, maalta tuotuja eurooppalaisia.


    • HR

      Kahdelle kissalleni menee about 400 gramman ruokapurkki päivässä tai joskus jauhelihaa tai tuoretta kalaa, pikkasen kuivaraksuja ja satunnaisesti lisäherkkuja. Eli saman verran kuin teillä, mikäli tarkoitit, että kumpikin saa sen 200g ruokaa, eikä niin että yhteensä saavat 200 g:tä(se kuulostaisi vähälle). Mutta, jos nuorempi kissa on kasvanut ja saanut lisää painoa ja vanhempi pysynyt painossaan, niin silloin saavat varmaankin tarpeeksi ruokaa. Kasvuiässä taisivat omani syödä enemmän (ja parempaa, pentusafkaa), en muista enää. Ovat pysyneet saman painoisina aikuisikänsä ja ovat reippaita, joten ruokamäärä ja -laatu lienee sopiva. Ovat mielestäni normaalipainoisia, lihaa on luiden päällä, mutta eivät ole läskejä.


      Joudun monesti vahtimaan, että kumpikin saa syödä oman annoksensa rauhassa. Tietääkseni on hyvin tyypillistä, että kissat harrastavat toisten ruokien hamstraamista...

    • Wilma

      Meillä oli kans alkuun selvä nokkimisjärjestys eli kun nuorempi kissoista oli viel pieni niin se sai syödä ensin ja sit vanhempi söi mitä sille jäi, mutta nyt kun kummatkin ovat jo yli kaksi vuotiaita (puolivuotta ikä eroa)niin on järjestys muuttunut eli nyt syö vanhempi ensin ja sit nuorempi saa sen mitä jää!

      Me asutaan kans kerrostalossa ja kissat on sisäkissoja. Ruoka määrä on aika lailla sama mikä sullakin, tosin meillä menee kuiva muonaa aika paljon. On sen verran ronkeleita kissoja ettei aina kupissa oleva ruoka kelpaa ja sit ne syö papuja.

    • Anonyymi

      On kaksi sisäkissoja. Yöksi panen latz- pussin tarjolle, ja jos on kaikki syöty, avaan päiväksi toisen. nappuloita, osa marketin halparuokaa, osa royal canin 12, nappuloita jatkuvasti tarjolla. Syövät joko vuorotellen tai yhtäaikaakin, ovat emo ja tytär (13 ja 14,5 vuotta) Lisäksi kasvatan kauraa vihannaksi, herkkuina wiskatsin antihairbal, nappuloita, kuivattua muikkua, tai tuoretta muikkua satunnaissti sekä aamuisin kylikypsää kinkkua tai balkkania yksi viipale puolisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe