Aloitus 4v tauon jälkeen!

Kauhea halu

Tässä vajaan kuukauden ajan ollut mielessä taekwondon jatkaminen uudelleen. Harrastin sitä ennen noin kolme neljä vuotta, jonka jälkeen taukoa on ollut saman verran. Kuinkas moni täällä on aloittanut pitkähkön tauon jälkeen? Miten on asiat muistuneet mieleen. Puhuin vetäjän kanssa, jatkaminen kulma onnistuisi saman tien. Kauhea halu jatkaa, kait ne asiat siitä sitten taas lähtisi rullamaan?

10

2816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uudelleen alaittanut

      itse aloitin uudelleen viiden vuoden tauon jälkee kaikki muistuu mieleen todella nopeasti kunto vaan ei alussa meinannut kestää mut kyllä se siitä kun sitkeesti yritää sen mitä jaksaa ja vähän enemmän kynnys salille menoon oli todella korkea mutta kaikki meni kuiteskin hyvin ei muuta kun vaan salille ja reenaamaan.

    • sitten tän

      kaveri?
      Meinaan muut vetäjät sitä takuulla olivat kun eivät mitään nähneet!

      Sadoista seksirikoksista - yli neljä vuotta vankeutta

      Oululainen 33-vuotias Sami Olavi Greus velvoitettiin korvaamaan valtiolle sen varoista maksetut asianomistajien oikeudenkäyntikulut 85.541,40 euroa ja todistelukustannukset 1.701,08 euroa.

      Greus on velvoitettiin myös korvaamaan asianomistajille vahingonkorvauksena yhteensä 72.133,60 euroa ja oikeudenkäyntikuluista 49.202,59 euroa.

      Käräjäoikeus päätti, että tuomitulta Greusilta takavarikoidut rikoksen tekemistä esittävät kaikenlaiset kuvatallenteet määrättiin rikoksentekovälineenä valtiolle menetetyksi. Lisäksi Greusilta takavarikoidut rikosten kuvaamiseen käytetyt tietokoneet, kamerat ja videokamerat määrättiin rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyksi.

      Greusilta takavarikoidut rikoksen tekemisessä käytetyt seksivälineet määrättiin rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyksi.

      Greus määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna. Hänet passitetaan Oulun vankilaan kunnes
      täytäntöönpano alkaa tai muutoksenhakutuomioistuin toisin määrää.

      Vakuustakavarikko (päätös 19.5.2006) määrättiin pidettäväksi voimassa, kunnes korvaus on maksettu, sen perimiseksi on laillisessa järjestyksessä toimitettu ulosmittaus taikka asiassa toisin määrätään.

      Tuomioon liittyviä perusteluja

      Oulun käräjäoikeuden mukaan, kysymyksessä oli tekosarja, joka on alkanut vuonna
      1997 ja päättyy vuoden 2005 loppuun hieman ennen Greusin vangitsemista. Teot yhdessä käsiteltynä osoittavat Greusin toimineen lähes kaikkien asianomistajien kanssa samaa tekotapaa noudattaen.

      Hän on ensin kehunut harjoituksissa heidän taitojaan ja ulkonäköään, kuljettanut heitä harjoituksiin tutustuen samalla paremmin ja lopulta ottanut yhteyttä harjoitusten ulkopuolellakin joko puhelimitse tai sähköpostilla tai pyytämällä heitä harjoitusten jälkeen kotiinsa. Suuri osa asianomistajista on ollut seksuaalisesti täysin kokemattomia tavatessaan Greusin.

      Greus on saanut asianomistajat sukupuolisuhteeseen kanssaan ja seksuaalisen toiminnan laatu on muuttunut suhteen edetessä hyvinkin rajuksi sisältäen myös erilaisia välineitä. Seksuaalinen toiminta on ollut asianomistajien ikä ja aikaisempi kokemus huomioon ottaen heidän kehitystasolleen täysin sopimatonta.

      Greus on kuvannut seksuaalista toimintaansa lähes kaikkien asianomistajien kanssa joko luvatta tai asianomistajan siitä tieten. Salakatselua koskevat rikokset olivat pääosin vanhentuneet tutkinnan alkaessa. Greus on käyttänyt rikollisessa toiminnassaan hyväkseen nuorten parissa työskennellessä hankkimaansa asemaa ja kokemusta. Greusin kyky manipuloida ihmisiä omia tarkoitusperiään palvelemaan on käynyt ilmi myös todisteena esitetyistä Greusin laatimista DVD-levyistä, joita hän on osoittanut kahdelle tässä asiassa esiintyvälle todistajille, joista toisen kuulemisesta luovuttiin.

      Greusin teon pääasiallinen motiivi on ollut omien seksuaalisten tarpeittensa tyydyttäminen ja hänellä on ollut useita päällekkäisiä seurustelu- ja sukupuolisuhteita alaikäsiin. Osin motiivina on ollutlienee myös normaalin seurustelusuhteen saaminen ja ylläpitäminen. Ottaen huomioon Greusin asema lapsia ja nuoria ohjaavana, kunnioitusta ja mainetta saaneena urheilijana, on tekojen paheksuttavuus erityisen suuri.

      Osa tekoihin liittyneistä suhteista on ollut kuitenkin sellaisia, että ne ovat sisältäneet
      normaaleja seurustelullisia elementtejä ollen kuitenkin seksuaalisesti ylivirittyneitä suhteita
      ottaen huomioon asianomistajien iän ja aikaisemman kokemustason. Kuitenkin joidenkin tekojen osalta rikoksen toteennäyttäminen olisi ollut ilmeisen vaikeaa, jos ne olisivat tulleet käsiteltäväksi tämän rikoskokonaisuuden ulkopuolella. Osa asianomistajista on jatkanut suhdetta Greusin kanssa vielä täysi-ikäiseksi tultuaan, mikä ei sinällään vähennä teon moitittavuutta, koska alisteinen hyväksikäyttösuhde ei ole ikään sidottu, vaikkakin syytteissä tarkoitetussa rikosoikeudellisessa mielessä asianomistajan tulee olla alle 18-vuotias.

      Käräjäoikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon sen, että osa teoista on pitkään jatkuessaan saanut tavanomaisenkin seurustelun muotoja.

      Syytteessä mainitut sukupuoliyhteyteen johtaneet lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt ovat tapahtuneet asianomistajien ollessa 15-vuotiaita eli siten jo suhteellisen lähellä suojaikärajaa.

      Käräjäoikeus on mitannut rangaistuksen siten, että se on suhteessa vastaavanlaisista rikoksista annettujen tuomioiden kanssa, eli yleisen rangaistuskäytännön mukainen. Yksittäisten tekojen poikkeuksellisen suuri lukumäärä aiheuttaa sen, että rangaistus on ankarampi kuin normaalisti vastaavanlaisissa tapauksissa. Toisaalta yksittäisten tekojen lukumäärä on osin perusteltavissa edellä mainituin tavoin seurustelun omaisilla olosuhteilla.

      Ottaen huomioon sen, että Greus on toteuttanut syytteessä mainitut teot lähes samalla tavoin jo
      vuosia toimintaa jatkaen, on käräjäoikeus soveltanut rangaistusta mitatessaan rikoslain 6 luvun 5 §: 1 momentin mukaista koventamisperustetta rikollisen toiminnan suunnitelmallisuuden johdosta.

      Koska Greusia ei ole aikaisemmin rangaistu, on koventamisperusteen vaikutus tuomion kokonaismäärässä kuitenkin vähäinen.


      Käräjäoikeuden ratkaisusta on äänestettiin

      Käräjäoikeus äänesti rangaistuksen pituudesta. Äänestystulos oli 2-2 yhden lautamiehen ja
      puheenjohtajan äänestäessä 4 vuoden 3 kuukauden rangaistuksen puolesta ja kahden lautamiehen
      äänestäessä 5 vuoden rangaistuksen puolesta. Koska äänet menivät tasan, voitti äänestyksen vastaajalle lievempi kanta.

      Eri mieltä olleet jäsenet totesivat muiden jäsenten tavoin, että Greusin rangaistusta mitattaessa tulee soveltaa koventamisperustetta. Ottaen huomioon Greusin toiminnan järjestelmällinen luonne, uhreille aiheutettu pitkäaikainen kärsimys, Greusin asema lapsia ja nuoria liikuntaharrastuksessa ohjaavana henkilönä ja sen, että Greus on kuvannut toimintaansasystemaattisesti, tulee koventamisperusteen vaikuttaa rangaistukseen siten, että yhteisen
      vankeusrangaistuksen pituudeksi määrätään 5 vuotta.

      Muilta osin he olivat muiden käräjäoikeuden jäsenten kanssa samaa mieltä tuomiosta.

      • strutsi

        Joo, ollaan kaikki. Kavereita ja seksuaalirikollisia tietty myös.

        Aika "tuore" uutinen. Ei ole kukaan varmaan aiemmin kuullutkaan... mikä urpo. Johan tota on vatvottu foorumeilla puoli vuotta.


      • Taifuuni potku ninja kung-f...
        strutsi kirjoitti:

        Joo, ollaan kaikki. Kavereita ja seksuaalirikollisia tietty myös.

        Aika "tuore" uutinen. Ei ole kukaan varmaan aiemmin kuullutkaan... mikä urpo. Johan tota on vatvottu foorumeilla puoli vuotta.

        Joo, Reussi veteli muakin ja kivaa oli. Sträppistä sain oikein kunnolla. Nami nami!!!


      • urpo k.

        Kai sinäkin tiedät minkä ikäisiä tyttöjä kaverisi nussivat kotonaan? Jos et tiedä, olet rikollinen.


      • ma.kirjan.luin

        Sami Olavi Einonpoika Greus s 9.10.1974 Oulu.
        Löytyy sukukirjasta. Lumijoen Greuksia.


      • jaajaaaa

        Kertoivat foorumeilla, että uudella nimellä nykyään, ja mahdollisesti uudessa maassakin (mikä voi olla harhautusta toki).


    • Dieseli

      Onhan tämä jo hiukan vanha ketju mutta kun on vastaavasta kokemusta...

      Kaikki onnistuu, itse harrastin aikoinaan pari-kolme vuotta. Hieno harrastus jäi sitten kun tuli 18v täyteen...

      Anyhow, noin 13 vuotta meni ja alkoi tuntumaan siltä, että vois harrastaa jotain liikuntaa.
      Vanha harrastus kiinnosti jälleen -> ei muuta kuin soitto seuraan, että ottavatko mukaan peruskurssille (ihan kunnon kasvatus ja perustekniikoiden muistelu mielessä). Siitä se sitten lähti uudelleen, nyt pari vuotta takana ja hyvältä maistuu ;)

    • jatkaa

      hae kaupasta mäyräkoira kepua, ota naamat ja mieti asiaa vielä uudelleen. taekwondossa voit pahimmassa tapauksessa muuttua lajifanaattiseksi kynäniskaksi joka kuvittelee pystyvänsä niittämään jengiä kuin heinää.

    • 4 vuotta taukoa.

      Joo, mulle kävi samal taval. Neljä vuotta taukoo, ja sit tuli taas kauhee innostus TKD:t kohtaan. No pakkohan oli aloittaa! Tekniikoiden nimet ei ihan aluks muistunu mieleen, eikä poomsetkaa, varsinkaan askelottelut. Liikkeet meni kuitenki hyvin. Suosittelen jatkamista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe