Taas kerran

kielen opiskelusta...

Onko täällä ketään joka opiskelee/on opiskellut japanin kieltä pääaineena yliopistossa? Vai miten te kaikki kielitaitoiset olette japanin oppineet?
Kuinka hyvin mahtaa kieli olla hallussa kandin/maisterin tutkinnon jälkeen? Millaiset ovat työllistymismahdollisuudet?
Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii vastata!!!

10

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sasae

      En ole suorittanut kaikkia opintojani Suomessa, vaan mm. USAssa, joten vähän eri systeemit.

      Jos käyt Helsingin yliopiston japani pääaineena opintojen aikana/jälkeen vuoden Japanissa opiskeluvaihdossa, kielitaitosi on melkoisen hyvä. Jos et käy ollenkaan, ei ole välttämättä kauhean hääppönen (mitä olen vierestä seurannut). Helsingin yliopiston japanin opintojen ongelma on se, että se loppuu USAn yliopistojen japanin ohjelman 4. vuoden tasoon, USAssa opiskellaan vielä 5. vuoden taso.

      Työllistymismahdollisuuksia kannattaa lisätä lukemalla japanin lisäksi esim. kaupallisia aineita.

    • Yatsu

      Käsittääkseni Suomessa ei voi varsinaisesti opiskella japanin kieltä pääaineena, vaan Japanin tutkimusta, johon kieliopinnot kuuluvat osana. Ainoa paikka lienee Helsingin yliopisto, jonka sivuilta oheinen lainaus:

      "Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitoksella kielten opinnot alkavat alkeiskursseilla. Oppiaineen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu erilaisiin tarpeisiin riittävän japanin kielen taidon hankkiminen. Kielenopetuksen pääpaino sijoittuu perus- ja aineopintojen vaiheeseen, johon kuuluu kaksi vuoden mittaista kielikurssia. Niiden aikana perehdytään japanin kirjoitusjärjestelmään ja luodaan kielitaidolle perusta. Syventävien opintojen vaiheessa käytävä tekstikurssi keskittyy lukutaidon kehittämiseen. Syventäviin opintoihin kuuluu myös keskustelukurssi ja muutamia osittain valinnaisia korkeamman tason kielikursseja.

      Japanin tutkimuksen pro gradu -tutkielma on itsenäinen kirjallinen työ (80 - 120 s.) japanologiaan liittyvästä aiheesta. Olennaista on pystyä laajasti käyttämään japaninkielistä lähdeaineistoa. Aasian ja Afrikan kielten ja kulttuurien laitoksella kieliharjoittelu kohdemaassa ei ole pakollista, mutta on suositeltavaa. "

      (lähde: http://www.helsinki.fi/kielitutkinnot/vaatimukset.html#japani)

      Omat japanin kielen opintoni olen suorittanut yliopiston kielikeskuksen alkeiskursseilla (tarjolla useimmissa yliopistoissa, luulisin) ja suorittamalla sen päälle Joensuun yliopiston Savonlinnan kansainvälisen viestinnän laitoksella japanin kielen ja kulttuurin opintokokonaisuuden, sekä viettämällä vaihto-opiskeluvuoden Japanissa.

      Omilla opinnoillani olen saavuttanut kielitaidossa sellaisen "daily conversational" -tason. Eniten töitä teettää kanjit, varsinkin kun käytön puutteessa osa on jo päässyt unohtumaan... (>_

      • harakka*

        Vaasassa voi opiskella japanin kieltä ja kulttuuria ruotsinkielisessä, kristillisessä kansanopistossa, ja tehdä samalla tutkintoa Tukholman yliopistoon. http://www.fkf.fi/uni/

        Ei ole tuosta omakohtaista kokemusta, mutta jos joskus alkaisin opiskelemaan japanista tutkintoa Suomessa, niin tuo kuulostaisi minusta houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin Helsinki (ainakin jos osaisin ruotsia, mutta se nyt tuntuu huolista pienimmältä).

        Harmi, että joka toinen oppilaitos tuntuu tarjoavan Japanin alkeiskursseja, mutta pitemmälle eteneviä opintoja ei niin mikään yliopistoja lukuunottamatta. Ja paikallinenkin yliopisto näyttää mainostavan kursseilla saavutettavan peräti JLPT tason 3, joka tässä on muutenkin tarkoitus käydä tekemässä joulukuussa. (Kielitaitoni on kasailtu ammattikorkean ja kansalaisopiston kursseilta sekä itseopiskeluna, ja osaaminen on sen mukaista... mutta sitä tässä näköjään on jatkettava kun vaihtoehtoja ei juuri ole.)

        Alkuperäiselle, että olen kertaalleen kuunnellut jonkun vastavalmistuneen (tai oli ainakin sen verran nuoren oloinen) japanin opettajan valittavan työttömyyttään, eli ainakaan kielten opetuksella en kuvittelisi työllistyvän kovin täyspäiväisesti.


    • sasae

      Ajattelin lisätä vielä, että jos työllistymismahdollisuudet ovat se pointti, harkitsisin vahvasti, alkaako opiskella japania vai kiinaa. Kiina on niin keskeinen maa talouselämässä juuri nyt, että voisi olla varmempi valinta. Tai voithan opiskella molempia, kirjoitusmerkithän on pitkälle samat.

    • alkup.

      Joo unohdin sanoa että en ole Suomessa ajatellutkaan japania opiskella(se ei tosiaan ole mahdollista pääaineena), vaan luultavasti Englannissa. Leedsin yliopisto Pohjois-Englannissa kuulostaa ainakin mielenkiintoiselta ja hakukin on parastaikaa meneillään.
      Työllistymismahdollisuudet eivät ole ainoa pointti, mutta jos monta vuotta elämästäni käytän jonkun aineen opiskeluun niin olisihan se kiva sitten löytää jotain töitäkin...:) Kiinaa en välttämättä haluaisi opiskella kuitenkaan, Japanissa kiinnostaa kielen lisäksi historia, kulttuuri jne.

      Kiitos paljon (nopeista!) vastauksistanne!

      • sasae

        No jos Englannissa aiot opiskella, niin ehdottomasti SOASssa - paras Aasian tutkimuksen ohjelma siinä maassa.

        http://www.soas.ac.uk/


      • alkup.
        sasae kirjoitti:

        No jos Englannissa aiot opiskella, niin ehdottomasti SOASssa - paras Aasian tutkimuksen ohjelma siinä maassa.

        http://www.soas.ac.uk/

        Näytti todella mielenkiintoiselta! Suurkiitos linkistä...


      • alkup.
        alkup. kirjoitti:

        Näytti todella mielenkiintoiselta! Suurkiitos linkistä...

        Sattuisko sulla "sasae" tai jollain muulla olemaan tietoa japanin opiskelusta Saksassa? Tai siis lähinnä että mikä olisi hyvä paikka opiskella japania siellä? Olen Englannin lisäksi miettinyt myös Saksassa opiskelua, mutta en ole kauheasti vielä ehtinyt etsiä infoa aiheesta...


    • ??????

      Minä opin maan kielen asumalla Japanissa vuoden, sekä minulla on aina ollut yhteyksiä japaniin myös ennen asumista. En puhunut mitään muuta kuin japania, siksi opin. Olen myös oppinut japaninkielisten laulujen kautta. Ja kyllä Suomessakin voi oppia japania, se vaatii sitkeyttä - voihan Englanninkielenkin tms kieliä oppia Suomessa, miksei japaniakin?

      Japania, kuten muitakin aasialaisia kieliä, joilla on oma kirjoitusjärjestelmänsä, täytyy opetella merkkejä koko ikänsä, niitä tekevät japaninilaisetkin. Itsekin opettelen niitä edelleen..

      • alkup.

        Voihan sitä varmasti oppia Suomessakin, mutta haluaisin nimenomaan yliopistotutkinnon. Lähinnä koska haluaisin opiskella japania en vain oman kiinnostukseni takia, vaan myös saadakseni toivottavasti ammatin esimerkiksi kääntämisen parissa, tms...
        Hieno juttu että opit kielen asumalla Japanissa, saako udella mitä teit siellä? Töitä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe