etelä- afrikkaan

Kikka

Hei! Olemme lähdössä maaliskuussa mieheni kanssa Nelspruit nimiseen kaupunkiin Etelä-Afrikkaan. Mieheni entinen työkaveri on siellä työkomennuksella ja on pyytänyt vierailemaan. Onko kenelläkään kokemusta tästä alueesta maata ja mitenkäs matkustusaika, minkälaiset ilmat siihen aikaan ovat. Mielellään kuulen myös kokemuksista Krugerin kansallispuistosta.(varmasti kirjoitettu väärin)

5

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käpyäläinen

      Syksy tulee maaliskuussa pikku hiljaa Nelspruitiin kuten muuallekin Etelä-Afrikkaan. Lämmintä siellä silti on siinä kuin Suomen kesässä.
      Itse en käynyt Krugerin kansallispuistossa, mutta sehän on niistä ehkä tunnetuin, joten eiköhän kannata käydä kun se on lähellä. Malarialääkitys kannattaa varmaan ottaa, etenkin jos yöpyy puistossa.

    • Observeri

      Nelspruit on kauniisti sanottuna vähän kuiva kaupunki jossa aikaa ei paljoa kannata viettää. Jos Etelä-Afrikassa haluaa nähdä juttuja niin täytyy tykätä ajamisesta, joten auto alle ja ulos kaupungista. Vasemmanpuoleista liikennettä ei kannata aristella. Homma on ihan oikeasti helpompaa kuin miltä kuulostaa. Maaliskuu on vielä loistavaa aikaa säiden puolesta ja Krugerissä lämpötila voi nousta yli 30 asteen.

      Et maininnut kauanko aiotte viipyä maassa mutta ohessa muutama juttu jotka toteuttaisin jos olisin Nelspruitin alueella ja teidän housuissa:

      - Krugerin luonnonpuisto. Muutama päivä Krugerissä on must. Yhden päivän retkiä en suosittele!!! Maaliskuussa suurimmat turistimassat ovat kadonneet mutta siitä huolimatta majoituksen varaamisella on kiire (http://www.sanparks.org/). Suosittelen ajoa Krugerin eteläpäästä ylöspäin ja valitsemaan jokaiseksi yöksi uuden majapaikan matkan varrelta. Esimerkiksi sisään Crocodile Bridgestä ja ulos Phalaborwa portista. Nopeusrajoitus alueella on maksimissaan 60km/h mutta niistä elukoista johtuen todellisuudessa huomattavasti alempi. Tämä tulee pitää mielessä jos/kun siirrytte majapaikasta toiseen, sillä alueella ei saa ajaa pimeällä. Maaliskuussa malarian estolääkitys alueelle mentäessä on aiheellista.

      - Blyde River kanjoni. Tämä on oikeastaan matkan varrella jos tulette ulos Krugeristä Phalaborwa -portista. Kanjoni on ns. vihreä kanjoni ja myös ehdoton must, ja alueella on muutakin kivaa nähtävää. Kanjonilta kannattaa suunnistaa kohti Pilgrimrest nimistä kaupunkia. Kyseessä on vanha kaivoskaupunki joka on restauroitu 1800-luvun tyyliin. Mukava paikka pysähtyä vaikka lounaalle.

      - Maputo. Jos aikaa ja energiaa vielä riittää niin suosittelen piipahtamaan Mosambikissa. Maputoon on Nelspruitista ainoastaan 200 km! Intian valtameri, loistavia merenantimia jne. Aitoa Afrikkaa!

      Tässä nyt oli muutama vinkki jotka ovat mielestäni harkinnan arvoisia. Nelspruitista on myös lyhyt matka Swasimaahan mutta henkilökohtaisesti kävisin ennemmin Mosambikissa. Johannesburgin alue ei myöskään ole mielestäni sen matkan arvoinen.

      • Kikka

        Kiitos neuvoistasi. Emme pysty olemaan matkalla kuin vähän yli viikon, mutta pitääkin miettiä sitten vähän tarkemmin missä kohteissa haluiasi käydä, reissuun olemme suunnitelleet lähtevämme maaliskuun alusta. Tuo Mosambikin käynti kuuloistaisi tosi mielenkiintoiselta.


    • juuri e-af. palannut

      Meillä oli etukäteen varatut oppaat koko reissun ajan. Osasivat englannin lisäksi afrikanssin! Tiesivät missä kannattaa käydä ja missä on turvallista käydä tai pysähtyä auton kanssa. Vierailtiin mm. Soveton slummissa. Tosin liikuttiin silloin Johannesburgin lähellä Pretoniassa.

      Kannattaa muistaa Johannesburgin olevan maailman rikollisimpia kaupunkeja!!

      Slummeja on muuallakin, sitä myöten myös rikollisuutta. Eikä elintaso ole väristä kiinni! Muistatte sen jos liikutte omin nokin! Pahimmillaan ensin viedään auto, sitten henki...

      Mutta voi auton vuokratakin. Suomesta käsin kallista, mutta paikan päällä kysellessä ei ilmastoituja välttämättä olekaan..

      Liikenne näyttää hurjalta, mutta vakuutusten puuttumisen takia väki varoo omia autojaan ja muuta liikennettä.
      Suomessa liikenne lähtee siitä, että on etuajo-oikeus ja Etelä-Afrikassa tasa-arvoinen liikenne(hyvin usein).

      Esim. neljän tien risteyksessä kaikilla voi olla stopmerkki. Tällöin Kaikki pysähtyvät ja matkaa jatketaan risteykseen tulo järjestyksessä!
      Ja tätä myös noudatetaan.

      Krugerin puistossa kannattaa lähteä liikenteeseen aina auringon noustessa(huom VOI olla kylmää, varaa vaatetta)
      Eläimet ovat aktiivisimpia hämärän aikaan ja autossa istuminen ei ole niin tukalaa. Näin näkee myös eniten.
      Siellä ei sitten voi liikkua jalan kuin majoituspaikoissa, jotka aidattuja alueita ja aseistetun vartijan kanssa!
      Krugen oli eläinten näkemisen kannalta paras kohde.

      Kanjonit olivat myös mahtavia, samoin panoraama reitit vuoristossa! Tuli nähtyä mm.Sveitsin alpit ja serpentiinitiet samaan syssyyn!

      Itse olimme Etelä-Afrikassa reilut pari viikkoa ja vietimme oikean aktiiviloman. Ohjelmisto oli varattu etukäteen ja saimme näin lyhyestä ajasta paljon irti. Käytiin lentäen Kapp-kaupungissakin ja toinen osa porukasta Intian valtamerta katsomassa.

      Reissu oli sinäänsä halpa, esim ruoka, majoitus, tuliaiset... Maaseudulla ei kaikkialla sitten käy kortti! Käteistä on hyvä pitää(eri kätköissä)varalla.
      Kortti voidaan viedä kassallakin eli tarkista saavasi se kuittien seassa takaisin.
      Maksaessasi sinulta voidaan kysyä pinkoodin lisäksi allekirjoitus, passi nähtäväksi ja ottaa siitä kopio ja kaupasta poistuessa tarkistaa kuitin ja kassin sisällön paikansa pitävyys!

      Ihmiset olivat jopa yli avuliaita ja hyvin ystävällisiä. Johtuu osittain tippi käytännöstä. Kolikoita kannattaa pitää varalla.
      Hieno reissu teillä tiedossa! Varovaisuutta ja iloista asennetta, niillä pärjää!

      • jpa

        Moi

        Voisitko kertoa yhteystiedot opaspalveluun josta oli hyvät kokemukset. Meillä on yhtenä ajatuksena lähteä käymään parin viikon reissulla E-Afrikassa, mutta mielummin käyttäisimme paikallisia hyviä palveluita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe