satulinna

RTL

Jarin satulinna voitti kaikkien aikojen iskelmä- tittelin. pistäkääs sitten haukkujat paremmaksi,

8

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Annika@

      Onko Jari tehnyt sen laulun vai ? Kunnia kuuluu Jukka Kuoppamäelle.

      • RTL

        Jukka Kuoppamäki yhtä suosittu kun Jari? Kaikki tajuaa ettei siitä olisi tullut suosittu Kuoppamäelle. Jari on huippusuosittu.


      • nih!
        RTL kirjoitti:

        Jukka Kuoppamäki yhtä suosittu kun Jari? Kaikki tajuaa ettei siitä olisi tullut suosittu Kuoppamäelle. Jari on huippusuosittu.

        "Satulinna" - biisi nimenomaan teki Jarista suositun eli kunnia kuuluu Kuoppamäelle.


      • RTL
        nih! kirjoitti:

        "Satulinna" - biisi nimenomaan teki Jarista suositun eli kunnia kuuluu Kuoppamäelle.

        Mää annan kaiken kunnian jarille. Ilman Jarii ei olisi suosiota. Jarilla on kaikki biisit täydellisiä. Ja ainoota iskelmää jota määkin kuuntelen.Nyt remppaan nightwishin sivareille. Kadehtikaa jarii entistä enemmän kun on syytä. Suukkoja jarille Riittikseltä.


    • todella

      Kammottava biisi, pelkkää imelää lässytystä. On mulla pari Jarin levyä ja toi on eräällä ja aina hyppään sen yli kun kuuntelen. Ihan kamala. Eikä voitto kerro parasta biisiä, vaan vain sen että Sillinpään fanit ovat olleet ahkeria.

    • kaikkien aikojen kauhelma

      Kaikkien aikojen iskelmä-äänestys on vain eräänlainen Ylen gallup nykyisestä kevyen musiikin kuulijakunnasta, eikä siitä kannata paljon porua pitää. Tarkoituksena on aktivoida kuuntelijoita , mutta äänestystavat suosivat nuorempaa kuuntelijapolvea ja lopputulos on sen mukainen. Tiedän useita radiokuuntelijoita joilta tekstiviestin lähettäminen ei onnistu, netin käytöstä puhumattakaan. Kirjeen tai postikortin lähettäminen jää usein tekemättä, varsinkin silloin, kun tiedossa ei ole palkintojen jakoa.

      Jokaisella ikäpolvella on omat suosikkinsa ja siitä syystä ajatus kaikkien aikojen iskelmästä ei ole realistinen, eikä äänestyksen lopputulosta kannata ottaa vakavasti. Tällä tavalla saadaan vain äännestykseen osallistuneiden tämänhetkinen mielikappale selville. Ensi vuonna kärjessä on taas toinen iskelmä.

      Suuri yleisö tai pitäisikö sanoa tavikset suosivat vain laulettua musiikkia, mutta onpa kärkijoukkoon eksynyt myös Säkkijärven polkka. Itse sävellys ei näyttele niin suurta osaa kuin sanoitus, esimerkkinä Unto Monosen Satumaa. Hänellä on monta paljon parempaa sävellystä kuin edellämainittu monotoninen jumputus hirveine välisoittoineen, mutta viis niistä, tavis kuuntelee vain sanoja. Kuoppamäki osui naulan kantaan lähes samannimisellä kappaleella. Kuulun siihen musiikinharrastajien ryhmään, joka osaa kuunnella myös säestystä ja sovitusta. Tässäkin äänityksessä Sillanpää selviää lauluosuudesta kunnialla, mutta hänellä ei vielä siinä vaiheessa ollut varaa vaatia täyttä orkesteria taakseen. Tusinatavarana tehty sovitus ja konetausta aataminaikaisella klenkkaavalla beatkompilla saa meikäläisen välittömästi vaihtamaan kanavaa.

      • Aleksandra

        Ylen Radio Suomessa on menossa samanlainen äänestys, mutta sen tulos ei ole vielä ratkennut. Tässä oli kyse Iskelmän äänestyksestä, jonka tulos selittyy osin siitä, että ehdokkaissa oli paljon viime vuosien hittejä, niitä, jotka muutenkin soivat paljon Iskelmässä (mm. Mä putoan, joka tuli toiseksi tässä äänestyksessä).

        Sinänsä kaikki "kaikkien aikojen parhaan" metsästykset ovat aika naurettavia, koska aikahan sen vasta ratkaisee, mikä kestää kuuntelemista vielä 50 vuoden päästäkin. Samanlaisia harrastetaan myös elokuvapuolella, joskin siellä sanansa saavat sanoa kriitikot, joiden maku tunnetusti eroaa katsojien mausta.

        Minusta olisi ollut mielenkiintoisempaa, jos olisi saanut äänestää vapaasti mitä tahansa suomeksi laulettua, viimeisten 60 vuoden aikana tehtyä kappaletta (laulettua siksi, että kyse oli ISKELMÄSTÄ, joka jo määritelmällisesti on LAULETTU). Toinen vaihtoehto olisi ollut äänestyttää eri vuosikymmenien äänityksistä erikseen ja sitten näistä eniten ääniä saanut olisi nimetty voittajaksi.

        Toisaalta, ei näitä kannata niin vakavasti ottaa, viihdettähän ne vain ovat ja Iskelmä sai mainiosti yhden viikonlopun ohjelma-ajan täyteen noilla 300 kappaleellaan. Valitettavan vähän siellä vain oli klassikkoja, Olavi Virtaa, Laila Kinnusta tai Toivo Kärjen sävellyksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe