nikkeli ja stainless steel

höppänä-pöppänä

Hei!
Avomiehelläni on todella paha nikkeliallergia. Hän ei pysty pitämään mitään koruja, vyönsolkia yms. ilman että kauheat ihottumat puhkeavat.

Olen ostamassa hänelle joululahjaksi kelloa, jossa lukee "stainless steel" eli voiko avomieheni tuota kello pitää, mitä tuo "stainless steel" - merkintä pitää sisällään. Olen tyhmä, tiedän, mutta jos joku viisas osaisi neuvoa.

Kiitos jo kaikille etukäteen!

11

6963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ruostumaton teräs

      Ei siinä pitäisi olla nikkeliä.
      Sinuna ainakin ostaisin kellon kellokaupasta ja varmistaisin, että on täysin nikkelitön ranneketta myöten. Pyytäisin vielä nikelittömyystakuun liikkeeltä.

      Siis stainless steel on ruostumatonta terästä.

      • mye

        Älä osta. Jos on noin paha nikkeliallergia niin ei mitään, missä on metallia. Se nikkelittömyys ja liikkeen lupaukset tässä eivät auta jos allegia on oikeasti paha. Nikkelitön tarkkoittaa, että siinä ei ole tietyn määrän ylittävää määrää nikkeliä. Niissä aina siis on. Hoopeassa on, valkokullassakin tällä hetkellä useinmiten, puhumattakaan nyt kaikista muista nikkelittömistä metalleista. Ja voin kertoa, että itse saan unohtaa esim. hopeiset tuotteet kokonaan. Mulle esimerkiksi kävisi kaikista matreiaaleista, mistä kelloja valmistetaan, ainoastaan kultainen kello (myös kellotaulun takaossa kultaa) ja ne ei ihan vastaa omaa makua. Nyt onneksi on myös kivoja kelloja, jossa tuleekin nahkainen rannekeosa kellonkin alle. En sinuna riskeeraisi minkään stainless steelin kanssa, kun kerran miestäsi haitaavat jo vyösoljetkin. Ostaisin tuollaisen nahkaisen kellon, jossa tulisi mitään metallia mahdollisimman vähän ihon kanssa kosketuksiin.


    • mmmm......

      Ruostumattomassa teräksessä voi olla nikkeliä.

      Katso kellokaupassa, olisiko siellä titaanista tehtyja kelloja. Titaaninissakin kelloissa on ihan hyvän näköisiä.

    • tai sitt

      muovinen rannekello.

      Tai sellainen ranneke, mihin tahansa kelloon, että se estää kelloa koskemasta ihon.

    • mymmeli77

      Tämä nyt on jo vanha ketju, mutta aloittajan kanssa vastaavan kaltaisessa tilanteessa oleville suosittelen titaanikelloa.

      Hopeakelloja ei juuri ole tarjolla ymmärtääkseni, mutta tässä ketjussa aiemmin kommentoineen henkilön väite minun on pakko kumota: hopeasta ei tule mitään allergiaa. Eli ketjussa aiemmin kommentoinut on ilmeisesti vain kuvitellut käyttävänsä hopeisia koruja, mutta todellisuudessa hänen korunsa ovat olleet jotain hopeisen väristä metalliseosta, jossa on ollut nikkeliä sekä todennäköisesti myös rikkiä, joka myötävaikuttaa nikkelin vapautumiseen iholle. Toinen vaihtoehto on valkokulta, joka myös on väriltään hopeinen, mutta on kullan, nikkelin ja palladiumin seos.

      Hopea on tutkitusti turvallinen jalometalli allergiselle. Esimerkiksi kulta voi allergisoida, mutta hopea ei.

      Hopealla on itse asiassa tutkitusti terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia, se mm. tuhoaa ihmiselle haitallisia mikrobeja, kuten bakteereja ja sieniä.

      Meille nikkeliallergisille on tosiaan heikosti rannekelloja saatavilla (koska ruostumaton teräskin sisältää nikkeliä). Itse en käytä rannekelloa lainkaan sen vuoksi. Hopeakoruja olen aina käyttänyt paljon. Selvitän aina, että koru on varmasti puhdasta hopeaa. Mitään ongelmia ei ole koskaan sen kanssa tullut.

    • rae2

      moi. sanan sanon minäkin tähän alkuperältään vanhaan ketjuun.
      Toisin kun Mymmeli 77 kirjoitti, niin kyllä vaan hopeastakin voi tulla nikkeliallergiaa, jopa kullasta voi tulla nikkeliallergiaa.
      Minulla on ollut koruja jotka ovat takuuvarmasti täyttä hopeaa, ja tehnyt allergiaa. Toisissa hopeisissa koruissa sitten taas iho ei ole reagoinut mitenkään.
      Myöskin jotkut rihkamakorut ovat käyneet. Esim. Oriflamen korut ja Joli-korut.

      Kultajuvosesta ostin vuosia sitten kellon rannekkeen, ja myyjä vakuutti että se on nikkelitön, myös rannekkeen tiedoissa luki että nikkelitön.
      Silti minulla oli seuraavana päivänä ranne kyynerpäitä myöden ihottumassa. Menin Kultajuvoseen ja mainitsin asiasta. Ei purettu kauppoja, koska sanoivat vaan että "edustaja on vakuuttanut heille että ei ole nikkeliä., voi voi".
      Oli viimeinen kerta kun asioin Kultajuvosessa.
      Ranneke maksoi 120 sikäläistä markkaa. Ja minulle siis täysin hyödytön.

    • Korpi-Hessu

      Ruostumaton teräs sisältää yleensä jonkin verran nikkeliä seosaineena. Ei sitä paljon ole, mutta kuitenkin vähäisiä määriä kuten myös kromia. Muovit sisältävät yleisesti erilaisia hartseja, kovettimia ja toisaalta myös pehmentäjäaineita, jotka ovat tunnetusti allergeeneja. Myös huonolaatuiset epäpuhtaat kulta ja hopea voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Puhtaan titaanin pitäisi olla mahdollisimman allergeenivapaata materiaalia.

    • antti000000
    • Anonyymi

      Olen nikkeliallergikko, ts rihkamakama aiheuttaa ihottumaa. Nyt ostin teräskellon, jossa teräshihna. Aikaisempi teräskello ainakin sopi minulle. Toivottavasti tämäkin.

    • Anonyymi

      Minä voin, mutta en rihkamakellojen hihnoja.

    • Anonyymi

      Voin kertoa, että nikkeliallergia on paras mittari paljastamaan valehtelevat myyntimiehet, mikään myyntipuhe ei voi kumota sitä faktaa, että mikäli nikkeliä on edes ajatuksen verran metalliin seostettu, se oireilee minulla varmasti, joten, minulle on turhaa yrittää myydä puhtaana kultana tai hopeana mitään kuraa, allergiani on 100 prosenttisen pedantti tunnistamaan nikkelin.

      Titaani ja puhdas kulta tai hopea ei aiheuta oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe