Auttaako pumppaaminen oikeasti maidon lisäyksessä?

mammaliina71

Olen ihanan 2kk ikäisen pojan äiti. Koko ajan ollaan menty osittaisimetyksellä, kun maitoa ei millään tule riittävästi. Joka syötön jälkeen annetaan korvikella (nyyh!). Onko teille ollut apua pumppaamisesta ja miten monta kertaa päivässä olette pumppailleet? Musta tuntuu turhauttavalta koko pumppaus, kun tuntuu ettei sekään auta tai vain vähän.

Onko hyviä vinkkejä miten saisin osittaisimetyksen jatkumaan mahdollisimman pitkään?

9

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • useammin

      imetät sitä enemmän maitoa tulee. Eli pumppaaminenkin auttaa ja yöimetys auttaa erityisesti.
      Tärkeintä on, että sinulla on tahto ja tarve imettää, kyllä se silloin onnistuu ja maidontulo varmasti lisääntyy kun olet vain rauhallisella mielellä ja annat tissin suuhun aina kun lapsi on halukas imemään.
      Älä tunne huonoa omaatuntoa vastikkeesta vaan keskity nauttimaan jokaisesta imusta mitä lapsi ottaa, se on teille molemmille parhaaksi.
      Ja onnea ihanalle pikkuiselle ja hänen perheelleen !

    • enemmän hyötyä

      olisi, että et antaisi korviketta joka syötön jälkeen. Anna vauvan imeä niin paljon kuin saa imettyä, mutta älä anna korviketta päälle. Jos jää nälkäiseksi, imetä lisää ja sitten tietysti seuraava syöttö nopeammin. Mitä enemmän imetät, sitä enemmän maitoa tulee.

      Jätä korvike pois ensin vaikka yhdeltä syötöltä päivässä, seuraavana päivänä kahdelta syötöltä ja niin edelleen.

      On aivan normaalia, että vauva ei saa aina joka syötöllä mahaansa täyteen. Jokaisen maidoneritys on sellainen, että se toimii muutaman päivän viiveellä. Kun siis vauva kasvaa, se tarvitsee enemmän maitoa, jota erittyy enemmän vasta jonkin ajan päästä, kun vauva on aikansa imenyt myös "tyhjää tissiä". Tässä vaiheessa tuntuu, että nyt tarvitaan korviketta, mutta jos sitä ei anna, alkaa maitoa kohta tulemaan enemmän. Vauva ei kärsi siitä, jos kokee väliaikaista nälkää silloin tällöin.

    • Laura mamma

      pumppaaminen auttaa jos saat lypsettyä maitoa (kaikilla se ei onnistu) ja itse jaksat.

      ei välttämättä tartte lypsää. minusta on ainakin paljon helpompaa antaa rinta vauvalle. vauva myös saa herumisen käynnistymään paljon paremmin.

      oletko koittanut imettäessä vaihtaa vaan rintaa kun edellinen tuntuu niin tyhjältä ettei vauva sitä halua? rinnoista tulee aina vähän maitoa. rintaa voi vaihtaa imetyksen aikana montakin kertaa. kun toista rintaa syöttää niin toiseen on ehtinyt kertyä taas vähän maitoa. sitten voi sitä syöttää ja taas vaihtaa toiseen kun se ei kelpaa.
      tämä kiihdyttää parhaiten maidon tuloa.

      kun maitoa tulee vähän niin imetyshetket voi venyä pitkiksi, mutta yritä löytää aikaa imetykselle.
      ainoa keino maidon tulon ylläpitämiseksi on imettäminen. kun vauva vaan imee ja imee rinnnasta maitoa niin se on elimistölle viesti että nyt täytyy tuottaa lisää maitoa.

      sulla on vielä mahdollisuus päästä korvikkeesta kokonaankin eroon jos jaksat tehdä kovasti töitä.
      ei minultakaan alussa maitoa kauheasti ruvennu tulemaan mutta kun imetin ja imetin niin maitoa alkoi tulla hyvin.

      kannattaa myös miettiä että kuinka paljon vauva tarvitsee korviketta. tarkotan laskea mikä on kokonaismäärä. jos se on ihan pieni kuten alle 3-4dl vuorokaudessa niin sitä voi jättää pikkuhiljaa pois tai kun aloitat kiinteät ruuat niin korvata korviketta kiinteällä ruualla.

      mistä olet katsonut ettei vauva saa tarpeeksi maitoa? voisitko esim. vähentää vähän korvikkeen antoa ja seurata väheneekö pissan määrä.
      silloin kun aloitit korvikkeen annon niin missä maidon vähyys näkyi? vauvan painon nousussa tai pissan määrässä? sen takia vaan kysyn kun tuntuu että monet äidit antaa korviketta varmuuden vuoksi.
      kun oma maito määrähän ei pääse edes nousemaan jos vajaus korvataan äidinmaidon korvikkeella.



      tässä on imetys aiheisia linkkejä:

      http://www.imetystukilista.net/
      http://www.imetys.fi/itu/
      http://www.babyidea.fi/imetys/ipalsta/

    • Äiti 61 v

      Moi, mun vauvani on jo 31-vuotias, mutta kun hän syntyi joutui heti toiselle paikkakunnalle keskoskaappiin keuhkojen vajaakehityksen takia. Jäin synnytyssairaalaan. Kävin joka päivä konelypsyllä aina kun siltä tuntui. Maito kerättiin keskosvaivoille ja niiden äitien vauvoille. jotka eivät pystyneet imettämään. Maidontuotanto kuitenkin säilyi hyvin ja kun pikkunen tuli takaisin viikon päästä, se oli onnellinen päästyään oman äidin tisulle. En tiedä nykyisin, mutta silloin ajateltiin myös äitejä. Kiitos Imatran sairaalan äityis- ja synnytysosaston työntekijöille vuonna 1980 elokuussa. Terveiset kaikille mukana olleille.

    • imetä, imetä, imetä

      Saitkin jo hyviä neuvoja. Eli liian herkästi ei kannata korveiketta antaa. Sitten vasta jos vauva on (vaikka pääsee vapaasti rinnalle) ikäänkuin koko ajan tyytymätön ja nälkäinen ja pissavaippojen määrä jää pieneksi.

      • vanha aloitus hei

        No toivotaan nyt kuitenkin, ettei alkuperäinen kirjoittaja enää imetä, kun hänen lapsensa taitaa olla jo kuusivuotias...


    • 18+14

      Eipä tuo nyt niin hirveän tavatonta olisi, jos 6-vuotiasta imettää. Suurimmassa osassa maailmaa ihan tavallista.

      • ----------

        Joo, mutta tuskin kovin moni kuusivuotiaan äiti enää väkisin lypsämällä yrittää saada maidontulon lisääntymään lapsen tarpeita vastaavaksi.


      • rhöoij

        Joo, on tavallista köyhissä maissa, meillä se on tavatonta. Sanotaan taaperoimetyksestä mitä tahansa, niin kuusivuotiaan imettäminen on jo aika extremeä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe