TALLINKIN JOHTAJAT

VAIHDA FIRMAA

Tallinkin johtajien käytöksestä ilmoitus poliisille
8.11.2006, 02.18 (päivitetty 18.16)



Symphony on nyt virolaiskomennossa. Kuva: Lehtikuva
Tallink-johtajien väitetty remellys Siljan ruotsinlaivalla on noussut virolaisen Postimees-lehden pääuutiseksi. Viron merimiesten ammattiyhdistyksen johtaja Kaia Vask kommentoi lehdelle, että eräiden Tallinkin huippujohtajien omavaltainen käyttäytyminen yhtiön laivoilla on ikivanha tapa.

Vaskin mukaan Tallinkin asioista on vaikea puhua, koska työntekijöitä on kielletty olemasta yhteydessä viestimiin. Hänkään ei suostunut mainitsemaan ketään nimeltä, mutta sanoi, että innokkaimmat juhlijat löytyvät Tallinkin johdossa jo pitkään olleiden joukosta.

Ruotsalaisia merimiehiä edustava ammattiliitto SEKO on hyvin tuohtunut Tallinkin johdon käytöksestä. SEKO aikoo tehdä poliisille ilmoituksen Tallinkin johtajien käytöksestä Tukholman-risteilyllä.

Kyseiset henkilöt uhkasivat erottaa Silja Symphonyn koko henkilöstön ja korvata sen halvemmalla työvoimalla, Rudén totesi risteily-yön tapahtumista STT:lle.

Tallinkin työntekijöiden pääluottamusmies Mati Elmers ei halunnut vahvistaa, kiistää eikä muutenkaan kommentoida Silja Symphonyn tapahtumia. Hän viittasi kuitenkin siihen, että tapauksen taustalla voisi kenties olla eri maiden toimintakulttuurin eroja.
STT

15

2762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jerkkku

      ...epäkypsien,itseänsä hallittsemattomien,egoltaan epävarmojen Tallinkin alkoholisoituneiden alemman keskijohdon duunareiden vajota.Sinne syvälle...!!Siellä on vielä pimeämpää kuin valomerkin jälkeisessä baarimiljöössä,ilman sikarin hehkua.

      • Lehtipää

        Vanhat suomalaiset dokut ja entiset pikkupioneerit pääsevät johtamaan yrityksiä. Ei voi olla meininki muuta kuin siperiassa.


    • Possu

      sigaile kui mei isog pomotki...

    • iltsu22

      Tallink-johto öykkäröi laivalla
      6.11.2006 17:00 (Päivitetty 7.11.2006 14:26)
      Työntekijän mukaan henkilökuntaa kohdeltiin sikamaisesti ja uhattiin potkuilla.



      Kohun nostaneet tapahtumat sattuivat nykyään Tallinkille kuuluvalla Silja Symphony -aluksella. (ILPO LUKUS)

      Laivalla juhlatuulella olleet pomot tarvitsivat erityiskohtelua. (ATTE KAJOVA)
      Tallink selvittää öykkäröinnin sisäisesti

      Tallink selvittää väitteet johtajiensa mahdollisesta öykkäröinnistä Tukholman-risteilyllä yhtiön sisäisesti.

      Toimitusjohtaja Keijo Mehtonen kertoo olleensa asian tiimoilta yhteydessä luottamushenkilöön Ruotsissa. Hänen mukaansa asia on yhteisellä päätöksellä siirretty käsiteltäväksi yhtiön sisällä.

      - Asiat käydään läpi heti, kun saamme henkilöstön paikalle, Mehtonen sanoi STT:lle.

      Yhtiö ei kuitenkaan aio kommentoida asiaa tai tiedottaa siitä. Mehtonen ei kuitenkaan kiistä, etteikö jotain olisi risteilyllä tapahtunut.

      Myös Merimiesunionin puheenjohtaja Simo Zitting on saanut tiedon tapahtumasta. Brysselistä tavoitettu Zitting kertoo saaneensa Silja Symphonylta nimettömän kirjeen, jossa kerrotaan Tallink-johtajien käytöksestä.

      Zittingin mukaan asia ei kuitenkaan kuulu suoraan Merimiesunionille, koska Symphonyn henkilökunta on ruotsalaisen SEKO-ammattiliiton jäseniä.

      - Tietysti, jos meidän jäseniämme on kohdeltu kaltoin, asia kuuluu meidän edunvalvontamme piiriin. Ja totta kai tuomitsemme sen, jos yritysjohto toimii näin, Zitting sanoi STT:lle.

      Hänen mukaansa asiasta on keskusteltu epävirallisesti myös SEKO:n edustajien kanssa.

      STT


      Tallink-johdon öykkäröinnistä ilmoitus poliisille
      Virolaisvarustamo Tallinkin johto sikaili kaksi viikkoa sitten Silja Linen Symphony-aluksella laivaristeilyllä Helsingistä Tukholmaan.

      Väitetyn epäasiallisen käyttäytymisen kohteeksi joutuivat Symphonyn työntekijät.

      Tallink osti viime kesänä Silja Linen.

      - Siellä käytiin käsiksi henkilökuntaan. Sen seurauksena yhden työntekijän silmälasit menivät rikki, kertoo yksi Symphonyn henkilökuntaan kuuluva Iltalehdelle.

      Hän ei halua esiintyä nimellään julkisuudessa.

      "Paluu 80-luvulle"

      Työntekijä oli itse todistamassa tapahtumia kyseisellä laivamatkalla.

      - He (Tallinkin johtajat) esiintyivät omistajan elkein. Ettekö te tiedä, kuka minä olen -asenteella.

      - Laivan baaria he halusivat pitää auki koko yön.

      Vauhdikas meno jatkui aamuun asti.

      Työntekijä kertoo kuulleensa aamulla matkustajilta, että johtajat olisivat vaatineet nimilistoja niistä henkilökunnan edustajista, jotka eivät totelleet käskyjä. Tätä väkeä olisi sitten uhattu irtisanomisilla.

      - Palattiin suoraan takaisin 1980-luvulle. Siljan johdon yrityskulttuuri oli vähän erilainen kuin tämä nykyinen.

      - Olen nähnyt kaikenlaista, mutta tästä jäi paska maku suuhun, työntekijä luonnehtii.

      Työntekijän mukaan Tallink-johtajia oli laivalla "noin kymmenkunta".

      Yöllisiä sikareita

      Siljan suomalaisen merihenkilöstön pääluottamusmies Leif Drockila sanoo tietävänsä baarin aukioloon ja nimilistoihin liittyvistä vaatimuksista.

      - Asiaan ei kuitenkaan ole tarvinnut puuttua, koska Symphony liikennöi Ruotsin lipun alla, Drockila toteaa.

      - Käsitykseni mukaan yhtiön ylin johto vaati, että henkilökunnan olisi pitänyt rikkoa yhtiön antamia ohjesääntöjä.

      Ruotsalaisia merimiehiä edustava ammattiliitto SEKO vaatii nyt Tallinkilta selvitystä risteilyn tapahtumista. Liiton mukaan johtajat olivat myös yöllä herättäneet laivan tax-free-päällikön saadakseen sikareita jo suljetusta kaupasta.

      - Tallinkin johto on tehnyt jotain, mutta en halua puhua siitä vielä, liiton Silja Linen ammattiosaston puheenjohtaja Folke Matrosow totesi maanantai-iltana IL:lle.

      Matrosow sai tietää asiasta, kun työtovereiden kollegat kantelivat tapahtumista.

      Lisää aiheesta tiistain Iltalehdessä

      • Jopas.

        "Palattiin suoraan takaisin 1980-luvulle. Siljan johdon yrityskulttuuri oli vähän erilainen kuin tämä nykyinen. "

        Eli ovat Suomalaisetkin aikanaan juhlineet Virolaistyyliin...tai Virolaiset suomalaistyyliin...ihan miten vain.


    • Merenkulun

      Hannu Hanhi !! Siljaan tulee ne "MUSTAT RAIDAT" takaisin ! Toivottavasti joku uusi pieni avaa, vaikka UKI - SVERIGE reitin, Siljaan en enää astu!! vaikka onkin finski duunarit "Toistaiseksi". kahdessa botskissa. "SILJA" oli hieno pohjoismainen nainen, Vaalea ruotsitar, kansallispukuinen Suometar, Mitä se on nyt??? Maatuska???? MAFIa on MAFI tavara.

      • Faktatieto

        Silja Line on muistaakseni myyty jo vuonna 1995 amerikkalaisille sijoittajille. Eli se siitä pohjoismaalaisuudesta.


    • matkustaa.

      Boikottiin koko Tallink, jos ei yrityskulttuuri ja asenteet siirry 2000 -luvulle. Ja jos mikään ei muutu, Viroon ei huoli matkustaa. Tallinkit uppoavat nopeasti, jos porukka ei heidän laivoillaan matkaile.

      • rauha.

        "Tallinkit uppoavat nopeasti, jos porukka ei heidän laivoillaan matkaile."

        Johan te olette jo vuosien ajan laulaneet tuota samaa virsua; aina kun Tallinkissa tapahtuu jotain (tulee uusia aluksia, ostetaan yrityksiä, johtajat sekoilee)niin tänne tulee muutama ylpeä suomalainen haukkumaan Tallinkia ja pyhästi julistaa kuinka pian Tallink kaatuu kun suomalaiset boikotoi Tallinkia. Jospa heräisitte päiväunilta todellisuuteen? Silja ei ole ollut suomalainen enää vuosiin, Tallink on tällä hetkellä itämeren valtias, Tallinkin johtomiehet ryyppää rajusti ja huomenna taas tuhannet matkustaa Tallinkilla ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut.


    • EU smoking rules

      Varmaan taphtuma on pelkkä väärikäsitys ?

    • liikevaihto

      laskee ainakin 1000 egee/kk.. minun osaltani.. piste. Juntti on juntti.. puku päälläkin.

    • nimimerkki991

      tallinkin historia yhtiönä voisi olla monelle suomalaiselle mielenkiintoista luettavaa. asiaa on valottanut virolainen media viimeaikoina, mutta lopputuloksena on ollut, että viron 90-luvulla voimassa olleiden lakien mukaan ei ole rikoksia tapahtunut (ei ole ollut ko. asioita koskevia lakeja ollenkaan).

      tallinkin omistusjärjestelyihin liittyy seikkoja, joiden perusteella nykyiset pääomistajat taitaisivat olla vironkin nykyisten lakien mukaan vankilassa. viron mediassa on tuotu esille mm. seuraavia seikkoja, joita kuitenkaan ei ole pystytty todistamaan.

      nykyinen pääomistaja enn pant teki 90 luvun puolivälissä uraa viron rahoitusmisteriössä (rahandusministeerium) ja onnistui siellä virka-asemaansa käyttäen hankkimaan tietoa, jolla kaappasi tallinkin omistuksen itselleen. kaverilla oli mahdollisuus vaikuttaa mm. siihen, että tallinkin (ja enn pantin sijoitusten) päärahoittajaksi nousseen eesti ühispankin konkurssi estettiin valtion avulla ja sen jälkeen ühispank rahoitti aktiivisesti toista konkurssikypsää firmaa eli tallinkia. kiitokseksi tästä sai ühispankin silloinen johtaja hanscmith sitten "ostaa" tallinkista n. 700 miljoonan eestin kruunun arvoisen osuuden muutamalla kymmenellä tuhannella kruunulla.

      samaan ühispankin konkurssitilanteeseen liittyy myös saman rahoitusministeriön muidenkin silloisten huippuvirkamiesten rikastuminen pankin osakkeiden avulla. eli homma toimi yksinkertaisesti: ensin tehtiin päätös valtion tuesta ja mm. valtion rahaliikenteen siirtämisestä ühispankkiin ja sitten virkamiehet osti osakkeita niin paljon kuin ehtivät ja vasta sitten tiedotettiin asiasta julkisuuteen...

      eli näin virolaisittain...
      ja nyt sitten kaikki tallinkin osakkeita ostamaan.

      tallink muuten yritti jo kerran pörssiin listautumista 90-luvun lopussa, mutta esteenä oli silloin kirjanpidon ei-läpinäkyvyys...

      • TÄYDELLISESTÄ HÖPÖ HÖPÖ

        JUTUSTA. Ei sitten minkäänlaista totuudensiementä. KUNNIANLOUKKAUS SYYTTEEN NOSTAMISTA VOISI KIRJOITTAJAA VASTAAN AJATELLA !!!!


      • Oikeusapua
        TÄYDELLISESTÄ HÖPÖ HÖPÖ kirjoitti:

        JUTUSTA. Ei sitten minkäänlaista totuudensiementä. KUNNIANLOUKKAUS SYYTTEEN NOSTAMISTA VOISI KIRJOITTAJAA VASTAAN AJATELLA !!!!

        Näin 10 vuotta myöhemmin pakko kysyä, että nostitko syytteen? Varmaan on kirjoittajaa pelottanut, kun olet tehnyt syyteharkintaa.

        Vieläkö muuten oot syyttäjänä vai nosteletko syytteitä muuten vaan? Toki sitten sun pitäis olla asianomistaja (uhri) eli tuossa sitten joku niitä virolaisia huippuvirkamiehiä.

        Jatkossa tee nyt tutkintapyyntö ensin poliisille, ennen kuin alat syytteitä nosteleen. Muista että jos asianomistajana nostat syytteen, ja jos se hylätään, voidaan Sinut velvoittaa syytetyn vaatimuksesta korvaamaan tämän oikeudenkäyntikulut.


      • MopoJengi

        Nyt kakki Tallinkin johtajat saunantaakse tuomiolle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe