Synnytyksestä ja sairaalassa olosta

Tuleva tupla emo

Itsellä menossa rv31 ja pikkusen jo rupee jännittää, kun lääkäri sanoi että tuplat yleensä syntyy rv 35-36.

Olisin kiinnostunut kuulemaan:

-millä viikoilla vauvat on syntynyt

- minkä kokosina

-alakautta vai sektiolla

-onko joutuneet lasten osastolle ja jos niin kauan olleet siellä ja mitä siellä tapahtuu.

-Jos eivät ole olleet "liian" pieniä ja joutuneet lastenosastolle, niin miten on osastolla olo sujunut/miten on pärjännyt 2 vauvan kanssa (itse esikoisen saatuani en saanut henkilökunnalta oikein minkäänlaista apua, vaikka pyysinkin...)ja kauan olette joutunut olemaan sairaalassa

Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii vastata, näitä asioita kun on varmaan kymmeniä kertoja eri palstoilla pyöritelty...

16

4158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tessa75

      meidän tuplat syntyi viikolle 37 5.Molemmat 2500g,46cm pitkiä.Synnytys alakautta noin tunnissa.Kotiin lähdettiin koko poppoo 2pv kuluttu.Hyvin on sujunut=)

      • Nimetön

        Meillä oli viikkoja yhtä paljon, painoa melkein yhtä paljon ja pituutta täysin yhtä paljon. Synnytys yhtä kauan, mutta me oltiin sairaalassa 6vrk:ta


    • Angelion

      Omat poikani syntyivät vk 36 6 kiireellisellä sektiolla. Suunniteltuun (A-vauva perätilassa) sektioon olisi ollut aika reilun viikon päästä siitä. A 2500g/46 cm ja B 2200g/45 cm. Lastenosastolla pojat olivat yhteensä 4 viikkoa, lähinnä harjoittelivat itsekseen syömistä. Alussa paljon ruoasta meni nenämahaletkun kautta. Siellä sitten ramppasin joka päivä ajaen yhteen suuntaan 40 km. Kotona kaikki sujui alusta saakka hyvin, vaikka jouduinkin olemaan paljon yksikseen vauvojen kanssa, kun mieheni oli koulutuksessa toisella paikkakunnalla. Ihmeellisesti sitä keksi sitten keinoja eri 'pulmiin'. Kyllä siitä selviää, ellei sitten vauvat ole normaalia itkuisempia (koliikkia) ja nuku öitä huonosti. Meillä ei koliikkia ollut ja 4 kk iässä nukuttiin jo yöt klo 8-06.

    • Meillä kaksospojat syntyivät rv 39 2. Aamulla alkoi supistelut ja siitä 7h päästä pojat maailmassa. Normaalisti alakautta syntyivät.

      A-herra oli 2960g ja 50cm B-herra 2660g ja 49cm.

      Sairaalassa oltiin viikko kun painoa ei alkanut tulemaan kunnolla, mutta kun lisäravinto aloitettiin niin jo painokin alkoi nousemaan. Sairaalassa olo oli aikas helppoa kun isukki oli seurana koko ajan, paitsi öinä.
      Se vaan harmitti kun hoitajat eivät käyneet katsomassa kovinkaan usein eli ite oli pärjättävä alusta alkaen.

      Paljon onnea sinne :)

    • tuplien äiti

      meijän pojat syntyi rv 38 1 suunnitelulla sektiolla a-vauvan perätilan vuoksi. a-vauva oli 3130g ja 51cm ja b-vauva 3200g ja 52cm.
      osastolla saatiin apuja riitävästä, imetyksen kanssa olisin tosin toivonut vähän erilaista asennetta/opastusta näin jälkikäteen ajateltuna... ja niin, sairaalassa oltiin poikien synnyttyä tasan viikko, ois päästy aijemminkin pois, mutta minusta oli ihan mukava lepäillä sektion jälkeen jokunen päivä rauhassa.

    • Neidit A ja B

      Tytöt syntyivät RV 37 6 käynnistyksellä. A 2710g 47 cm ja B vauva 3010g 49,5cm. Alakautta normaali synnytys, kesti 3 tuntia kokonaisuudessaan.Pääsivät heti vierihoitoon ja sairaalassa oltiin neljä päivää. Oma kokemukseni on, että kaksosten kanssa saa paremmin apua hoitajilta. Muista olla itsekäs ja pyytää apua herkästi. Siellä sairaalassa sinulla on apua saatavilla ja saat itse levätä.

    • yksi äiti vaan

      Vauvat syntyivät alakautta rv39 3 (A rt ja B jalat edellä), käynnistettiin kalvojen puhkaisulla ja tipalla. A vauva oli n. 3,5kg/51cm ja B n. 3,3kg/52cm. 6 päivää vietettiin synnärillä yksityishuoneessa, vauvat olivat yöt lastenhuoneessa (kävivät kyllä rinnalla 3 tunnin välein). Apua sai aina kun pyysi, itse olin aika heikossa kunnossa pari päivää, kun istukasta irtosi pala ja verenhukkaa tuli 2000ml. Mies oli myös aktiivisesti töiden jälkeen synnärillä auttamassa ja yhdessä treenattiin vauvojen hoitoa :). Onnea loppuodotukseen, pian saat pienet nyytit kainaloon :)! Hyvin se menee!

    • Tuplat02

      Mun synnytys alkoi kalvojen puhkeamisella ja tipan avittamana rv 36 3. Poika rt 2030g ja tyttö toinen jalka edellä 2360g. Synnytys kesti 4h ja oli aika mukava kokemus. Vauvat oli viitisen päivää teholla ja toiset viis päivää lasten osastolla keräämässä voimia ja opettelemassa syömään. Olin vajaan viikon synnytysosastolla, eikä mua noteerattu siellä juur mitenkään. (Koska ei ollu vauvoja vieressä en kai kaivannu mitään ohjeita ym. lastenhoitoon)Kotiinpäästyäni ravasin myös päivittäin 60km edestakasin keskellä talvea.. Mutta synnytyksestä jäi kuitenkin mukava kokemus. Ja tietenkin omista vauvoista, kun sain heidät kotiin. Nyt on uusi raskaus meneillää la. juhannuksena.

    • tuplat.,

      syntyi rv 37 2 suunnitelulla sektiolla, a:n perätilan takia. Herra A 2720g, 48cm ja Neiti B 2400g ja 47cm. Vierihoitoon sain vauvat heti kun vaan itse heräämöstä pääsin, kotiin tultiin 5 päivää syntymästä. Hoitohenkilökunnalta apua sain mielestäni riittävästi..Raskasta ollu mut päivääkään ei vaihtaisi pois..Paljon onnea tuplista ja voimia jatkoon!
      t.äiskä ja tuplat 9kk

    • kaksostyttöjen äiti

      Tytöt syntyi viikolla 37 1, toiselta meni vedet. Syntyi ihan alakautta ja tosi nopeasti. sairaalaan menin 06.00 ja molemmat tytöt syntyivät 09.30 jälkeen vähän! ponnistusvaihe 13 min, eli ei siinä oikeen ees ehtiny mitään tajuun. lapset vietiin heti lämpölampun alle.painoivat 2050 ja 2450. pituutta 44.5 ja 44. olin viikon sairaalassa ja tytöt teholla toinen 3 pv ja toinen 4 pv. Ei siellä mitään ihmeellistä tapahdu, tosi tylsää! Esikoista oli hurja ikävä! Kyllä siellä apua sai, pitivät lapsia vauvalassa öisin koska käskivät levätä, kioska tietävät mitä se sitten kotona on! meillä ollaan nyt 6kk ja tosi rankkaa on, öisin ei nukuta ja kauheeta huutoo koko ajan, mutta aikansa kutakin! tsemppiä synnytykseen ja eloon tulevaisuudessa!

    • -nainen-

      - loppuseuranta sairaalassa viikosta 31 eteenpäin. ( A-lapsen perätila)

      - vauvat syntyivät 37 rv.

      - A 3100g ja B 3540g

      - sektiolla

      - narkoosin takia lapset teholla tarkkailussa muutaman tunnin.

      - sairaalassa 1 vko synnytyksen jälkeen "lepäämässä".

    • marjoli

      mun a oli 2995g ja b 3050g. ja syntyivät rv 37 2.

      Synnytys oli pitkä ja sairaalassa oltiin 5 päivää. Aikaisemmin muuten oltais päästy pois, mutta itsellä oli heikko olo. verta menetin, mutta sitä sain 2 pussia lisää, niin se auttoi. Synnytys muuten meni hyvin.

    • Anita

      Mulla siis käynnistettiin synnytys yliaikaisena 40 3. (Ja mullekin niin kovasti vakuutettiin kaksosten syntyvän etuajassa.) A-vauva oli 51cm ja 3585g B-vauva 50 cm ja 3510g. A syntyi normaalisti alakautta, B oli perätilassa ja jouduttiin lopulta hätäsektioon. Vauvat voivat alusta asti mainiosti ja itsekin toivuin nopeasti (vähän pakko, kun kotona oli jo valmiiksi pari pientä odottamassa :))Kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin ja olen todella nauttinut tästä vauva-ajasta!

      Onnea matkaan ja kaikkea hyvää perheellesi!

    • äiti+3

      Käynnistettiin kalvot puhkaisemalla heti kun oli 37 vkoa täynnä (2vkoa sairaalassa ennen synnytystä raskausmyrkytys oireiden takia).
      Supistukset heti rajuja ja a vauva syntyi 3,5 h päästä.Sitten heti ultrattiin onko b edelleen pää alaspäin. Kalvot puhki ja b "uunista" ulos 25min päästä.Painot 3030g ja 2480g eli isoja.
      Osastolla ei erikois kohtelua.Kotiin 4 päivän päästä.
      Voimia sinulle.Minä en ole vieläkään elävien kirjoissa ja lapset ovat nyt 2,5 vuotiaita...

    • SYNTYIVÄT...

      Rv.35 1 JA A-vauva painoi 2400.Pituus 45cm.
      B-vauva painoi 2002.Pituus 46cm.

      Alateitse syntyivät. A-vauva syntyi pää edellä ja B-vauva jalat edellä.
      Olivat keskolassa kolmisen viikkoa, jossa saimme mieheni kanssa heitä käydä hoitamassa.
      Olivat ensimmäiset ja viimoset lapsukaist meidän elämässämme.
      OIKEIN PALJON ONNEA JA MENESTYSTÄ TEIDÄN KOKO PERHEELLE!!!!!!!!

    • Nimetön

      -vauvat syntyi rv 37 5
      - tyttö oli 2630/46 ja poika 2480/46
      - normaalisynnytys alateitse
      - oli vierihoidossa osastolla ja ihan hienosti meni vaikka se olikin jatkuvaa syöttämistä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      328
      3048
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2253
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      194
      1588
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1385
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe