Mistä vedon tunne tulee

mies 40v

Talossa tuntuu veto jatkuvasti, miten selvitän mistä tämä tulee. Ikkunat ja ovet on kiinni. Lämpökamerallako vai miten ?

11

6041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies 40v

      talo vain 5v vanha

      • Anonyymi

        Me muutettiin ihan uuteen rivitaloon, joka oli 80-90-luvun taitteessa rakennettu. Jaloissa tuntui kovin vetoa ja lattiat olivat tosi kylmiä. Sekä rakentajan että isännöitsijän taholta kehotettiin laittamaan korvausilmaventtiilejä auki ja säätämään ilmastointia. Nämä eivät auttaneet. Lopulta rakennusfirman pomo totesi vahingossa, että ne talot pitäisi panna maan tasalle ja rakentaa uudelleen, ts. perustuksissa oli vakavia lämpöeristyspuutteita.


    • rakennettu

      Olisit käyttänyt ammattimiehiä.

    • löytyy

      Vedon tunne voi johtua muustakin kuin ilmanliikkeestä. Kylmät pinnat "hohkaavat kylmää" joka voi tuntua vetona. laita googleen hakusanaksi vedon tunnne

      Sisäilmayhdistyksen sivuilta kopioitua

      VEDON TUNNE JOHTUU ALHAISESTA LÄMPÖTILASTA

      Vetovalitukset ovat yleisimpiä sisäilmastoa koskevia valituksia. Veto yhdistetään usein ilman liikkeeseen tai liian suureen ilmavirtaan, mutta kyseessä saattaa olla myös liian alhainen ilman tai pintojen lämpötila. Vedon tunteen estämiseksi tulee ilman lämpötila pitää mahdollisimman tasaisesti sopivalla tasolla. Työpiste kannattaa sijoittaa siten, että suurista kylmistä pinnoista (esim. ikkunat) ei ole suoraa "näköyhteyttä" niskaan, nilkkoihin tai muihin herkkiin ihopintoihin.

    • se tulee ilman

      Yleensä se tulee kylmän ilman virtauksesta. Onko sulla patterit ikkunoiden alla ja onko ne päällä?
      Jos talo on matalaenergia talo ja ikkunat on korkealuokkaiset niin aina niitä ei tarvi sijoittaa ikkunoiden alle mutta joskus käytäntö ja tehdyt jutut ei ole samoja.

      Myös talon korvausilma voi olla epäloogisesti järjestetty.

    • 3akkik

      ainoa kerta kun on saanut polttaa sikarin sisällä = vetokohtien tarkastus: savun liike kertoo nopeasti, jos on vuotokohtia.

      ilmanvaihto voi olla yksi syy vedon tunteeseen: millaiset tuloilmasysteemit, onko tuloilmanlämmitintä?

    • jo tuossa iässä

      Paljon riippuu käytössä olevasta lämmitysjärjestelmästä. Mikäli patterit on ikkunan alla (säkö/vesikierto) on vedon tunne ihan pelkkää fysiikan lakia. Patterit lämmittää ilmaa joka lämmetessään kevenee ja nousee ylös kattoon, sivuilta virtaa viileämpää ilmaa tilalle kohti pattereita. Tästä syntyy luonnollinen ilmankierto huoneessa. Virtaus on suurinta juuri lattian tasolla. Mikäli käytössä on lattialämmitys tai kattolämmitys, vedon"tunne" on pienempi. Ei talossa välttämättä ole mitään vikaa jos huoneilma kiertää. Kyllä vuotuinen energialasku tai -arviokin kertoo paljon.

    • Fakiiri K.

      - Ilmanvaihdon säädöt, eli onko turhan isolla
      - LTO:n toiminta, tuloilman jälkilämmitys ok ?
      - Ikkunoiden karmirakojen tiiviys, selviää tunnustelemalla
      - Jalkalistojen tiiveys, eli tuntuuko ulkoseinien alareunat kylmiltä. Sieltä saattaa puuttua tiiviste / eriste. Korjaukseksi riittänee silikoni jalkalistan ja lattian saumaan.
      - Pintalämpötiloja voi mittailla lämpökameraa halvemmin infrapunamittarilla. Ne ei paljoa maksa, mutta näyttävät tarkasti pistemäiseltä alalta.

      • mies 40v

        Ikkunakarmin alareunassa tuntuu hiukan vetoa. Ilmastointi on säädetty ammattilaisen toimesta, ja jälkilämmitys on päällä. Eli siispä mittaria metsästämään :-)


      • Fakiiri K.
        mies 40v kirjoitti:

        Ikkunakarmin alareunassa tuntuu hiukan vetoa. Ilmastointi on säädetty ammattilaisen toimesta, ja jälkilämmitys on päällä. Eli siispä mittaria metsästämään :-)

        Kun irrotat sen sisäpuolisen peitelistan, niin näet miten karmin ja seinän rako on tilkitty. Todennäköisesti rakoon on huitaisten tungettu joku epämääräinen villan riekale. Se ei estä kylmän ulkoilman pääsyä alipaineiseen taloon.

        Korjauksena *varovainen* täyttö pakkaslaatuisella uretaanivaahdolla sisäpuolelta. Käytä mieluiten pistoolivaahtoa, sillä se ei turpoa yhtä hallitsemattomasti kuin kertakäyttöpulloista tuleva.


    • Anonyymi

      Remonttien yhteydessä voidaan tehdä lämpimästä talosta vetoinen ja kylmälattiainen talo, jos esim. maanalussokkelista poistetaan styroksieristeet, kuten meille kävi salaojaremontissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe