Milloin sulaudutaan?

Anton_Keltosta

Ajatukseni toimii sillä tavalla, että ne inkeriläiset joille riitti äiti-venäjän kohtelu saivat muuttaa oikeina SUOMALAISINA Suomeen. Elikä.. heille annetaan tai oli joskus annettu sellainen mahdollisuus. Se ei ollut sellainen valinta että "jos olet suomalainen niin muuttaa Suomeen" ei. Kyllä sinne oikeita suomalaisia jäi.. tunnen ne. Mutta kun inkeriläinen muuttaa Suomeen.. eiköhän on samalla tavalla inkeriläinen kuin toiset haluavat olla savolaisia, karjalaisia jne. Kysymykseni on... että milloin inkeriläisistä tulee tavallisia Suomalaisia.. Itse luulen, että esim. minun lapset, jotka syntyivät tänne ovat jo sellaisia. Toisilla menee pari sukupolvea.. luulisin. Kysymykseeni myös kuuluu.. mitä inkeriläisyydstä loppujen lopuksi jää?? Itsestäni jo nyt voin sanoa, että olen enemmän pojois-karjalainen kuin inkeriläinen... niin

7

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inkeriläisillä on oma historia ja kulttuuri,joita kannattaa tutkia ,joista täyttyy olla ylpeä,ja joita täyttyy ja opettaa lapsille.
      Murteesta ei ehkä jää mitään,sitä ei ole nytkään enää,mutta puhetapa,jotkut sanat,vitsit jne saa opetella.
      Meidän EI TARVITSEE sulautua,me OLLAAN suomalaisia,jos joku ei tunnustaa meitä se on hänen vika,se on hänen sivistymyksen puute.Suomessa mä löysin enemmän oma ,kuinvierasta,mä oon KOTONA.

      • Inkerinkulttuuri

        "Inkeriläinen" nosti esille erittäin tärkeän asian: Ei inkeriläisillä ole tarvetta sulautua "kantasuomalaisiin" vaan kotoutua (integroitua: olla luonteva osa yhteiskuntaa ja säilyttää samalla omat perinteensä ja kulttuuripiirteensä. Ja tilannehan on paradoksaalinen. Vaikka ensimmäinen maahanmuuttajapolvi ehdoin tahdoin haluaisi sulautua kantaväestöön, heidän lapsensa voivat valita toisen tien ryhtymällä korostamaan juuriaan. "Inkeriläinen" osuu naulan kantaan olemalla ylpeä taustastaan.


      • jälkeläisenä
        Inkerinkulttuuri kirjoitti:

        "Inkeriläinen" nosti esille erittäin tärkeän asian: Ei inkeriläisillä ole tarvetta sulautua "kantasuomalaisiin" vaan kotoutua (integroitua: olla luonteva osa yhteiskuntaa ja säilyttää samalla omat perinteensä ja kulttuuripiirteensä. Ja tilannehan on paradoksaalinen. Vaikka ensimmäinen maahanmuuttajapolvi ehdoin tahdoin haluaisi sulautua kantaväestöön, heidän lapsensa voivat valita toisen tien ryhtymällä korostamaan juuriaan. "Inkeriläinen" osuu naulan kantaan olemalla ylpeä taustastaan.

        Olen ylpeä juuristani. Olen aina Suomessa asunut ja vasta myöhemmällä iällä saanut tietää olevan inkeriläistä sukua. Nyt sitten selvittelen kulttuuria ja historiaa. Olkaa ylpeitä itsestänne ja kulttuuristanne!


    • Anton_Keltosta

      Ett' jottain totuuvesta sannoo se, että kun Suomessa on tuhansii inkeriläisii mutt tiäällä vuain muutama.. Onkne oikeesti suomalaisii?
      Mänikö oikein?

    • historia_fakta

      Inkeriläisyys on osa suomalaista karjalaisuutta. Pietari on rakennettu karjalaiselle suolle. Jos Viipuri olisi vielä osa Suomea niin tätä keskustelua ei edes tarvitsisi käydä. Suomalaisuuden määrittely on muuttunut sen jälkeen kun rajat piirrettiin niinkuin ne nyt on. Jos Inkeri olisi lähempänä niin asiat olisi toisin. Nationaliteetti on rakentunut rajojen mukaan, ei etniteetin. Aina kaikki vasemmistolainen maailmanparantaja sanoo että Afrikan ongelmat johtuu kun kolonialisti piirsi rajat väärin viivottimella, ei heimorajan mukaan. Sama vika euroopassa.

      • Historiallisesti inkeriläisten heimo muododostui savolaisista(savakot) ja karjalaisista(äyrämöiset),jotka ovat muuttaneet Inkerinmaalle 1600-luvulla.


      • Äyräpäästä
        Inkeriläinen kirjoitti:

        Historiallisesti inkeriläisten heimo muododostui savolaisista(savakot) ja karjalaisista(äyrämöiset),jotka ovat muuttaneet Inkerinmaalle 1600-luvulla.

        äyrämöiset. Äyrämöiset sanoivat itseään äyrämöisiksi ja kaikkia pohjoisempaa ja lännempää tulleita savakoiksi, vaikka olisivat olleet jääskeläisiä. Sanoivatko savakot itseään savakoiksi? Kyllä kai? Eikös se viimeisinä aikoina ollut vaateparsi sekä äyrämöisyys ja savakkous?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe