Piraijoita?

Rane

Muutaman vuoden on jo ajatus kytenyt mielessä piraijoiden hankkimisesta. Olen käynyt eläinkaupassa kyselemässä, ja punapiraijat ovat yllättävän edullisia ja suht nopeasti saatavissa.
Minkähän kokoinen akvaario olisi sopiva? Ajattelin hankkia ainakin kolme-neljä piraijaa, kahta en koska todennäköisesti vahvempi raatelee toisen kuoliaaksi. Muita hoito-vinkkejä? Mitä ruokaa kannattaisi syöttää, kelpaako tavallinen jauheliha? Entäs sitten akvaarion sijoittaminen, mahdollisimman rauhalliseen paikkaan eikö, kuten yleensä akvaariot sijoitetaan?
Kauanko piraija elää? Kannattaako akvaario kalustaa kuten esim. Amazon joen pohja, eli oksia jne eikä mitään "kultakalamaata" merirosvolaivoineen ja muovikilpikonnineen?

8

3928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jep

      Piraijathan on parvikaloja ja tuo mainitsemasi punapiraija kasvaa muistaakseni noin 30cm kokoiseksi.... Altaaksi voisi suositella jotain 1000litrasta. Jos edes riittääkään. Oletkos paljonkin ottanut selvää kyseisestä kalasta? Se vaan on aika pirun säikky kala ja ei TODELLAKAAN aloittelian kala. Parven koosta en osaa kauheasti sanoa muta luulisin sen olevan tuossa 10:n paikkeilla mutta, varmaan on rauhallisempi isommassa parvessa.

    • Riitta

      Voisi melkein sanoa että piraijat elää niin kauan kuin olot on niille hyvät. Parvikaloja pitää tietysti olla parvi, 3-4 on aikas pieni parvi. Akvaarion koosta: niin iso kuin suinkin, ovat liikkuvainen laji. Koska piraijat syövät elävää ruokaa niin likaavat vettä tehokkaasti. Elikkä vaativat tehokkaan suodattimen ja säännöllisen hoidon, vedenvaihdot viikottain, ja vielä sen erikoisruuan. Varoituksen sana: aloittelijaa voi alkaa kyllästyttään muutaman kuukauden kuluttua. Helpommin hoidettavia lajeja löytyy. Et kertonut onko akvaarion hoito muuten tuttua.
      Parempaa ohjetta löytyy varmaan netistä tieteellisellä nimellä hakien. Tai muilta keskustelupalstoilta...

    • Rane

      Kokemusta ei akvaarioista ole, mutta muista eläimistä kyllä. On koira ja on ollut maakilpikonna. Että kyllä minä niitä eläimiä hoidan, ei se siitä ole kiinni ja uskon jaksavani hoivata piraijoitakin.
      Mitäs se erikoisruokavalio sitten on? Eikös ne syö ihan mitä vaan, esim. tavallista jauhelihaa? Näin olen ainakin lukenut.

      • Riitta

        Yhdellä tutullani oli piraijoita 200 litran akvaariossa. En enää muista montako kuukautta ne eli. Mielestäni piraija ei ole akvaariokala.

        Ajattelin kirjoittaessani tuliliskoa, jonka tuttuni hankki piraijoiden jälkeen. Piraijat taitaa olla kaikkiruokaisia, juu. Esim. kesällä kastematoja.


      • Nero

        On erinomainen asia kuulla että olet vastuuntuntoinen eläintenhoitaja. Nyt on vain niin, että on vaatimuksiltaan hyvin erilaisia kaloja. Vaikka halua olisikin hoitaa vaativia ja erikoisia kaloja, se ei aina riitä. Tarvitaan sitä kokemuksen tuomaa varmuutta hoitorutiineihin ja vesikemian tuntemusta, jotta osaa toimia oikein. Lisäksi täytyy kyseisen kalan vaatimukset ottaa selville sekä vesiolojen, että ruokailutottumuksen osalta. Tämä keskustelupalsta ei ole paras mahdollinen tiedon lähde. Jos kuitenkin päätyy foorumeihin tietoa hakemaan, kannattaa käyttää useita eri foorumeita. Foorumeita löytää esim. Googlella.


    • pikki piraija

      ..Omistin taannoin kolme VALTAVAA piraijaa ja koskaan en enää niitä aio hankkia!
      Nämä tulivat minulle avioerolapsina kaikkine akvaarioineen (1000l) ja olivat jo tullessaan ainakin sen 30cm.
      Pelletti muodossa ruokaa upposi ihan mahottomasti ja vesi paskaantu aikas nopsaan...On oltava tajuttoman tehokas suodatin (ulko-sellainen)ja mieluusti mitoitettuna rutkasti suurempaa vesimäärää ajatellen...ja turvesuodatin,mikä tarkoittaa, että vesi on aika tummaa. Sinne altaaseen on herkkiä kotiutumaan kotilot ja piraija ainakin on niin tyhmä kala, ettei se niitä sieltä syö, etkä voi niitä "myrkyttää", koska piraija on myös niin herkkä kala, että kuolisi itsekin.Altaaseen ei myöskään voi laittaa MITÄÄN TOISIA KALOJA,sillä ne tulevat syödyiksi hetkessä, eikä sinne voi oikein laittaa mitään...kasvit lentelee piraijan vauhdissa ja hakojenkin paikallaan pysyminen on niin ja näin.
      Piraijat ei sitten oikein tee muuta, kuin aukovat tympääntyneinä suutaan kokoajan siihen asti,kunnes on ruokailuaika....silloin rupeaa lasit paukkamaan ja rytke käymään...

      Ohhoh...aikani jaksoin (n.3v) ja myin kalat sitten museoon, jossa ne ovat vielä tänäkin päivänä.

      Itse järkkäsin seura-akvaarion ja se on PALJON kivempi!Voi aina sisustellakin sitä uudestaan ja mielensä mukaan jne., eikä tarvii olla kokoajan siivoomassa.

    • Anonyymi

      onks näitä suomessa muistan vaan tetroista jotkut on puhunut.. eikö tetrat oo myös brasiliasta

    • Anonyymi

      Onks Suomessa pirajoita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe