avoimet/suljetut

entajuumitään

Mitä tarkoittaa kun kuulokkeista sanotaan että ne ovat avoimet tai suljetut?

7

5234

  Vastaukset

  • Jos kuulokkeissa on aukottomat kupit kummallakin puolella, niin millaiset ne mielestäsi on? Ja olisko taas sellaiset missä on aukkoja, taikka pelkkä kangas suojana, avoimia?

  • Suljetut kuulokkeet eivät päästä ulkomaailman hälyääniä sisäänsä tai vaimentavat niitä hyvin paljon eivätkä päästä kuuntelemaasi musiikkia ulkomaailmaan. Avoimet taas päästävät läpi ääniä ulkomaailmasta ja kuuntelemasi musiikki kuuluu myös ulkopuolelle jonkin verran. Omien kokemuksien mukaan avoimissa tai puoliavoimissa kuulokkeissa on parempi äänenlaatu kuin suljetuissa, mutta kaikilla on käyttötarkoituksensa noissakin kuulokkeissa.

   Jotkut tarvitsevat sellaiset kuulokkeet jotka vaimentavat ulkoa tulevat hälyäänet kokonaan esim. DJ:t tai muusikot studiotyöskentelyssä. Tai jos elää esim. suurperheessä jossa meteliä voi olla paljonkin, niin silloin suljetut voivat olla hyvät. Tai sitten haluaa kuunnella samassa tilassa musiikkia häiritsemättä toista niin suljetut ovat myös siihen passelit.

  • "Ennen vanhaan" Koss edusti suljettuja malleja ja Sennheiser avoimia tai puoliavoimia.
   Ainakin Sennheiser myy studioluokan avokuulokkeita tänäkin päivänä, varmaan kyllä muutkin.

   Pitää mennä jonnekkin muualle kuin Mustaan-Pörssiin näitä kyselemään.

   Stadissa on pari Hi-Fi liikettä, esim. Kruunuradio Liisankadulla, siellä meren puoleisessa päässä.
   Varaa sitten paalua perstaskuun, nimittäin studiokuulokkeet maksavat.

   Ja jos sieltä ei löydy hyvää, niin sitten soitto ammattilaiselle, niin löytyy ja paalua viisi kertaa lisää takataskuun.

  • Avoimet päästää ääntä ulkopuolelta, ja niillä musiikki soi "ilmavasti". Suljetut sulkee ulkopuoliset äänet, ja näin ollen toistosta ei tule "ilmavaa". On makuasia kumpaa valitset. Mieti mihin käyttöön ne haet. Sisäkäyttöön paremmat ovat avoimet juuri tuon ilmavuuden takia. Ulkokäyttöön ja muuhun, jossa taustalla paljon ulkopulista ääntä (= Bussit, Junat jne) niin silloin suljetut.

  • Suomeksi:

   Suljetuilla kuulokkeilla musiikki soi ikäänkuin pään sisässä, avoimilla se taas soi vähän etäämpänä. Normaali henkilö voisi ajatella, että jälkimmäinen on tavoiteltavampaa, koska normitilanne varmaankin on se että musiikki ei oikeasti soi konserteissakaan omassa päässä vaan salin toisessa päässä.

   • Itse aion ostaa suljetut, koska omassa päässä Soininen antaa mielen rauhan


  • Avoimet kuulokkeet päässä kuulet äänet jotka tulee kuulokkeiden ulkopuolelta , esim auton äänen, puheen, puhelimen soimisen jne (jos ei ole volume 10.llä).
   Samoin jos kuuntelet musiikkia kovin, se vuotaa ulos ja muut kuulee mitä sun soittimesta soi.
   Äänenlaatu on kuulemma parempi kuin suljetuilla ( testatkaa itse).

   Suljetut kuulokkeet pitää mölyn paremmin sisällä.

   https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=79305&o=0

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Teltta-asuminen ympäri vuoden?

   Miten teltassa asuminen onnistuisi Suomen olosuhteissa ympäri vuoden? Varmaan hyvät makuupussit ja ulkovaatteet pitäisi olla. Onko joku muukin kokeill
   Maailman menoa
   176
   2555
  2. Tanelinrannassa tulipalo

   Tanelinrannassa oli la-su välisenä yönä tulipalo, jossa menehtyi vajaa viisikymppinen pariskunta. Talo päältä päin ihan ok kunnossa, mutta palokunta s
   Seinäjoki
   16
   1199