Uusi suomenajokoira

?!?

Tänään tuli kotiimme suomenajokoirauros. Se on 2,5 vuotta vanha. Näyttää että "seksihalut" on nyt alussa pinnalla. Nylkyttää tyynyjä. Olisikohan ohimenevää?

Muutenkin rauhaton, mutta kun on uusi koti, ei vielä ole rauhoittunut.

3

700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ?!?

      Nyt on ilmennyt ajokoiralla jonkin verran haukkimista avonaisesta ikkunasta (verhot syrjässä). Entisillä ajokoirilla pidin verhoja avoinna, ja ne tykkäsi katsella ulos. Kukaan ei koskaan valitellut, että entiset koirat haukkuisivat.

      Tämä uusi ajokoira näyttää, tosin päivällä, pikkuisen haukahtelevan katsellessaan ikkunasta ulos. Yritän kieltää sitä, kun kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa asutaan. Jos laitan verhot kiinni, kaivautuu se niitten alle. Kukaan ei ainakaan vielä ole valittanut haukkumisesta.

      Ajokoiran otin maalta, ja on mahdollista että se ei ole ihmisiäkään monesti nähnyt häkistään, lukuun ottamasta omistajapariskuntaa. Koira ei saanut tulla sisälle. Isäntä piti välillä pihalla irti sitä, ja tietenkin joskus metsässä.

      Luin netistä että pitäisi poistaa ärsyke, joka laukaisee haukkumisen. Mutta kun se pääsee kuitenkin katseleen ulos. Olen huomannut, että sadankin metrin päässä kulkeva ihminen voi aloittaa sen haukkumisen. Mitään jatkuvaa haukkumisesta ei ole tullut, tietenkin senkin takia, kun olen kieltänyt. Nyt se on hiljaa, tosin hieman vinkuu. Käydään pitkillä lenkeillä, niin kuin muittenkin koirien kanssa olen käynyt.

      Voisiko olla sitä kun ei ole vielä tottunut uuteen paikkaan? Koira tuli taloon toissa päivänä. Yöllä nukkuu tosi hiljaa, ei hauku. Mitähän voisi tehdä?

      • vaan!

        Tuo on aivan luonnollista koiralle, joka on asunut maalla ja vielä kenties ulkona. Älä ainakaan nosta itse meteliä, sillä se provosoi vain lisää haukkumaan. Pyydä koira vaikka leikkimään siitä haukkumistilanteesta ja palkitse sitten. Päivällä satunnainen haukkuminen ei kyllä
        voi häiritä naapureita liikaa. Metelöiväthän kaikki ihmiset jollain tavalla päiväsaikaan. Pääasia, ettei hauku yöllä! Ole koirasi kanssa kärsivällinen nyt alkuun. On sillekin iso muutos elämään! Tsemppiä!


      • 12v. ajokoira

        Kyllä ajokoirasi pian tottuu uuteen ympäristöön ja rauhoittuu. Ulkokoirasta ei sisäkoiraksi heti muututa. Pian huomaat että sinulla on kaksi eri koiraa, se joka nauttii täysihoidosta sisällä ja se jolla on metsästäjänvaistot ulkona. Tulee ihan mieleen oma koirani nuorempana, kerran töistä tullessani se seisoi keskellä keittiönpöytää ja häntä viuhtoi hirmuisesti kun se näki minut, joskus taas oli ylimääräiset kengät syöty eteisestä ja matot olivat ihmeellisesti kasassa aina töistä palatessani, mitä lie touhunnut päivisin. Nykyisin tämä meidän vanhapiika innostuu enää harvoin juoksemaan jäykillä jaloillaan, mutta on aina paikalla kun ruoka on pöydässä. Mekin asumme viikot kerrostalossa ja ajokoira on erinomaisesti sopeutunut tänne, viikonloput se saa vapaana juosta mökillä, pitkille lenkeille en enää ota sitä mukaani kun se on alkanut uupua yhä enemmän. Mutta parhaan mahdollisen vanhuuden annan koiralleni ja vasta sen jälkeen alan katsella uutta AJOKOIRAA :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      203
      2412
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      62
      2308
    3. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      71
      2053
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1891
    5. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      147
      1495
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1404
    7. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      37
      1245
    8. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1176
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1166
    10. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1112
    Aihe