onko raakalakritsi gluteeniton?
kun monessa karkkipussissakin on sitä tuoteselostuksessa
kun monessa karkkipussissakin on sitä tuoteselostuksessa
Turvaa tilisi vahvistamalla puhelinnumerosi. Voit silloin palauttaa unohtuneen salasanan tekstiviestillä.
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 2
Vanhimmat
se on kuivattua tai uutettua lakritsijuurta. Kannattaa muistaa, että lakritsasta tekee gluteenipitoisen siihen lisätty vehnäjauho. Tällöin tuo vehnäjauho pitää ilmoittaa tuoteselosteessa, sillä se on ns. yliherkkyyttä aiheuttava aine. Raakalakritsi on makuaine siinä missä esim. salmiakkikin.
Sen sijaan esim. lakritsikastike voi hyvin olla gluteenipitoinen koska siinä on todennäköisesti suuruste joka voi sisältää gluteenia eli jälleen vehnää, tai vaikka ohraa. Kaikki pitää siis lukea, vehnää saattaa nykyisin löytyä mainintana jopa savuaromista (minusta tämä on jo aika huippu.)
Lisäisin toisen "huipun". Clinique-ihonhoitosarjan huulirasvoissa (olisko huulipunissakin?) on kauran ainesosia. Koska en voi syödä kauraa, niin jätin tuotteen kauppaan. Kyseessä on tietenkin tosi pieni määrä, mutta syötyä sekin tulee. Jotkut käyttävät näin talvisin paljon huulirasvaa.
Pyytäkää kaupasta tarkka sisällysluettelo näistä tuotteista, jos on epäselvää. Ainakin Stockmann Beautyssa oli sellainen, jokainen ainesosa käännetty suomeksi.