Aihe

Hunajarihmakoiraan väritys "lepoaikaan"

Mac

Eli minkä värinen koiras on yleensä kutuajan ulkopuolella? Onko se silloinkin selvästi erotettavista naaraasta? Esiintyykö koiraalla naaraan tummaa kylkikuviointia (viivaa), esim nuorena, tietyissä tilanteissa?

2

172

  Vastaukset

  • Nuorella(Ja alistetulla) koiraalla on samantapainen väritys kuin naaraalla. Itselläni on ollut huniksia jonkinaikaa ja ostaessani edes kokenut myyjä ei tiennyt tuleeko nuorukaisista koiraita vaiko naaraita.
   Vasta tarpeeksi vahoista yksilöistä sen voi selvemmin erottaa, naaras on pulleampi, evissä on jonkinverran muoto- ja pituuseroja.

   Olen kuullut myös sellaista, että pienessä altaassa, vain yksi koiras on kutuväreissä ja loput alistettuina "naaraan värisiä"(Kuten myyntialtaat).
   Pieneen altaaseen EI kannata siis pistää kuin yksi koiras, ovat kuitenkin melkoisen pippurisia. ;)

   Tein sellaisenkin huomion, että myös naaraan väri vaihtuu vanhetessa. Tämä rantu kyljessä tuntuu olevan nuorilla yksilöillä ja vanhemmilla "kauhuraita" ja esiintyy silloin kun kalat ovat vieraassa ympäristössä tai pelkäävät.
   Meillä naaraat ovat kauniin ruskeankiiltäviä(Normaali muoto), niiltä ei enää löydy raitaa kyljestä. Koiraat ovat oransseja, vatsaevä musta ja selkäevä kirkkaan keltainen.

   Toivottavasti tästä pohdinnastani on apua..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   15674
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   500
   8312
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   53
   4760
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2035