Irlanninsusikoira

*ruusu*

Olen pitkään jo unelmoinut irlanninsusikoirasta, sen luonteen ja ulkonäön ja koon takia. Itselläni on koko ikäni ollut keskikokoisia koiria (enemmän ja vähemmän) perheessäni. Kohta olisi muutto tiedossa miehen kanssa ja olen vuoden sisään hankkimassa mieheni kanssa irlanninsusikoiraa. Elikkä te, joilla irlis on ollut/on, niin kertokaa kokemuksianne, irliksen koulutuksesta, ruokinnasta, luonteesta, turkin hoidosta jne.... olisin todella kiinnostunut kuulemaan, että minkälaisia irliksiä kenelläkin on ollut :)

8

970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuolevat

      usein jo kuusivuotiaina erilaisiin kasvaimiin.

      • *ruusu*

        tämä asia on kyllä tiedossa. onhan se selvää, että jos koiralla on enemmänkin kokoa, niin se vähentää sen elinvuosia.


      • xpq

        Ja höpönhöpön - Moni irlis on elänyt ilman kasvaimia tai muita vikoja lähes 10-vuotiaaksi.


    • xpq

      Varoitus: Jos kerran omistat irliksen, niin et enää osaa olla ilman! Kysele ja katsele kasvattajien kotisivuilla ja käy kehän laidalla ynnä tapaamisissa - tervetuloa rodun harrastajien joukkoon!

    • *****

      Aivan ihana ja kiltti kaveri, suru on kova, kun ei elänyt kuin pari vuotiaaksi tämä meidän poika. Sydänvikoja on irliksillä paljon, ja tämä meidän poju kuoli sydämen laajentumaan. Lääkkeet oli, mutta auttoivathan ne sentään sen verran, että koiralla oli helpompi olla. Kannattaa ottaa selvää koiran suvusta ja sairauksista, vaikka meidänkin irliksen vanhemmat olivat terveitä, eikä niiden suvussa ollut sairauksia. Mutta sehän se on kun ei elämästä koskaan tiedä. ja irlikset ovat aika flegmaattisia, hyvin rauhallisia sisällä, ainakin meidän poika oli, ja loppuaikoina kun ei se oikein jaksanut innostua mistään. Mutta niinkuin sanoin, ihania ovat ja metsästysviettiä nillä joillakin on:)

      • olenkin

        kuullut, että nuo sydänvaivat olisivat yleisiä, isoilla koirillahan ne yleensä ovat. harmi että sinun koirasi piti täältä lähteä niin pian :/ itsellä kaikki koirat ovat eläneet tuonne 12v. ikään, mutta ne ovatkin olleet keskikokoisia koiria. nyt sitten sekin asia muuttuu irliksen hankkimisen myötä. kuitenkin se irlis on aina ollut sellainen haave, joten pakkohan sellainen on hankkia jahka rahapolitiikka ja asuntoasiat ovat hyvällä pohjalla. :)


    • SinttuLikka

      Meillä on 10kk ikäinen irlanninsusikoira uros. Tykkää kaikista ihmisistä ja koirista. Mun kotona on aikoinaan ollut collieta, ja niihin verrattuna tuo ei ainakaan mikään flegmaattinen oo! Virtaa on kyllä niinkuin pienessä kylässä. Tietysti on vielä pentu.

      Kiva koira se on, mutta ei tosiaankaan oo ollu mikään helppo pentu. Se saa välillä sellasia riehumiskohtauksia, että oksat pois.. varsinkin lenkillä. Monta takkia ja hanskaa se on repinyt, ja ison koon takia ei ainakaan tällä hetkellä oo mikään lasten lenkitettävä. Vaikka kai tuo riehuminen ikää myöten jää pois..?!. Enimmäkseen se on kyllä kiltti ja aivan ihana. Oppii nopeasti, vaikkakin osaa kyllä olla tosi itsepäinenkin.

      Painikaveria tarttis varmasti useammin, isoja koiria vaan ei meilläpäin kauheesti ole. Eipä silti, tosi nätisti se osaa pienenkin koiran kanssa leikkiä satuttamatta.

      Meidän poika on kova syömään ja kaikki kelpaisi. Sohva on kotona paras paikka, ja leluja kuluu. Noilla leuoilla ne ei kyllä yleensä kauaa kestä... Illalla tulee vahtivaihde päälle, niin että meille ei kyllä pihaan kukaan huomaamatta pääse.

      Ilmeikäs ja hauska koira. Tykkää hulluna kun pääsee auton kyytiin, ja mitä pidempi matka, sen tyytyväisempi se on. Hellyydenkipeä.

      En pois antaisi.

      • -girl-93-

        Liityn nyt tähän juttuun, kun en viitsi erikseen juttua tehdä. Tiedän että irlanninsusikoira on vaativa rotu, joten osaan arvella mitä vastatte, kysynpä kuitenkin: Voiko irliksen ottaa toiseksi koiraksi kk. villakoiran jälkeen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2110
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1793
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1555
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      101
      1314
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe