Sieni-infektio ("mikrobis canis" tai sinnepäin)

-Iiris-

Hei!!
Pikaisesti kaivattaisiin seuraavaan ongelmaan apua: Koiran ja kissan iho-oireiden syyksi paljastunut sieni. "Ihottumaa" on tullut pieninä läikkinä myös ihmisten iholle. Ihottumat ovat olleet (ihmisellä) pieniä eivätkä ole juurikaan levinneet, ja ovat lähteneet heti parantumaan. Kysymys kuuluu: onko kyseinen sienitartunta vaarallista ihmisille (lapsille) ja tarttuuko se ihmisestä toiseen. Eläinlääk. kehoittanut välttämään paijailua yms. Silti jos jollain olisi tietoa ja kokemuksia asiasta, ottaisin sen kiitollisena vastaan.

5

4945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • danelimo

      mutta ainakaan pälvisilsa ei tartu ihmiseltä toiselle (jos se on eläimestä tarttunut). ELL kertoi meille että kyseinen silsa (sieni-infektio myöskin) tarttuu eläimeltä toiselle, ihmisen välityksellä eläimeltä toiselle tai eläimeltä ihmiselle. Ei kuitenkaan ihmiseltä ihmiselle.

      Sieni-infektiot voivat olla kiusallisia ja aiheuttaa väliaikaista kosmeettista haittaa, mutta ovat hoidettavissa eivätkä aiheuta varsinaista vaaraa.

      Suosittelen minäkin huolellista käsien saippuapesua aina kun eläimiinne olette koskeneet. Ja vieraita on myös syytä ohjeistaa!

    • sienestä

      Miedän koira kupsuttaa tosi paljon itseään ja kaikenlaista on vuosien mittaan ell:n ohjauksella kokeiltu, mutta mikään ei tunnu auttavan. Miten sitä sieni-infektoita koirallanne hoidatte?

      • -Iiris-

        Kyseessä on äitini koira, joten ihan tarkkaa tietoa ei ole, mutta koirat (2kpl) sekä kissa (saanut myös iho-oireita) pestään Nizoral-shampoolla 2-3 kertaa viikossa, lisäksi ihottumakohtia hoidetaan jollain voiteella. Noilla konsteilla sieni ei kuitenkaan häviä joten eläimillä on lääkekuuri (nimeä en muista) mikä kestää useamman viikon. Lisäksi koti on desinfioitu ja puunattu lattiasta kattoon, jo senkin vuoksi ettei "pöpö" tulisi eläimiin hoidon jälkeen takaisin. Sieni on siis todettu eläinlääkärin raapenäytteestä (mitä ei aluksi tehty, joten syykään ei paljastunut heti). Eläimet vietiin eläinlääkärille lähinnä ihottuman ja karvanlähdön vuoksi, kutinaakin oli, muttei mitenkään huomattavan paljon (tosin ihottumakohdatkin olivat suhteellisen pieniä). Sieni tuntuu tarttuvan aika helposti eläimestä toiseen (sekä meillä myös ihmiseen). Kovin on työtä teettänyt, mutta toivottavasti hoito rupeaa pian auttamaan ja sieni saadaan taltutettua!!


      • danelimo

        Meillä kyseessä oli hevonen, mutta sama tauti ja sama lääke sopii koirallekin. Eli 0.2% Imaverol-liuoksella pestiin elukkaa (reseptilääke) ohjeen mukaan ja karsina, varusteet, vaatteet ym. mitkä oli ollu hepoon kosketuksissa, pestiin Virkon-liuoksella.
        Hexociliä (apteekista ilman reseptiä) voi kokeilla mutta en suosittelis mitään ärjyjä lääkeshampoita ilman eläinlääkäriä. Iho-oireet voivat entisestään pahentua ja voimistua epäsopivista ja voimakkaista shampoista!
        Imaverolista linkki: http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/vetspc/4/224504.shtml


    • Arvoylpeä

      Se on microsporum canis sieni . Se tarttuu herkästi. Eläinten kesken, ihmisten kesken , eläimeltä ihmiselle, ympäristöstä eläimeen, vaatteista ihmiselle takas.
      Kaikki hoidetaan samaan aikaan oli oireita tai ei. Nizoral voi auttaa. Mutta eläimille käytetään yleensä imaverol valmistetta. Lisäksi kannattaa vaatia suun kautta lääkkeet. Tehokkain lieneen lamisil suun kautta, sitä voi myös laittaa ainakin ihmisen tartunnassa.

      ,Päivittäin desinfioidaan kaikki mihin kosketaan/mihin lemmikki (tai ihminen )! Siis vaatteet, peti, seinät, lattiat, pöydät tuolit, oven kahvat, hana , kaikki
      tekstiilit vähintään 60c
      -tai 15 min kloorilla 1:10
      -tai 15min virkon s (pakkauksen ohjeen mukaan)
      -tai. Betadine tai imaverol

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe