Aihe

Kasvien laitosta

vesipuutarhasta haaveileva

Mitä tulee ottaa huomioon suunniteltaessa kasveja akvaarioon? Mistä tiedän onko valaistus ym. riittäviä kullekin kasville vai tietääkö sen vain kokeilemalla? Ehdotelkaas jotain nopeasti kasvavia kasveja, että pääsisin alkuun. Akvaario 150 litrainen kulma-akvaario.

2

186

  Vastaukset

  • Kokeilemalla selviää, mitkä kasvit viihtyvät altaassasi, mutta tässäpä alkuun mietittävää.
   Millainen se valaistus altaassasi on?
   Kuinka korkea allas sinulla on?
   Oletko miettinyt mitä lannoitteita käytät kasveille? Onko pohjamateriaali peruslannoitettu?

   Millaiset vesiarvot altaassa tulee olemaan?
   Mitä kalastoa siellä on/sinne tulee?
   Onko akvaario jo kypsytetty?

   Tässä joitakin helppoja ja nopeakasvuisia kasveja, joilla on hyvä aloittaa, eivätkä ne ole kovin valontarkkoja;
   Intianvesitähdikki, vedensuosikki, viuhkalehti, rusolehti, konnanputki. Vallisneria, liuskavesisaniainen, jaavansammal- ja saniainen, Anubiakset.
   Punamelalehti, pieneksijäävät miekkakasvit.

   Pohjamateriaalia kannattaa olla reilusti, niin että juurelliset kasvit pääsevät juurtumaan kunnolla. Hienoon hiekkaan pohjanmöyhijöiksi kierteissarvikotiloita, ettei hiekka tukkiinnu.
   -Esim. 3-5 cm etualalla ja 7-10 cm takalalla.
   -Käyttäisin hienoa hiekkaa(Bilteman puhallushiekka) jonne voi asetella juurellisille kasveille lannoitetabletteja ja saviukuulia.
   -Perustuksen yhteydessä voi lannoittaa koko pohjan tai vain kasvien paikat(Tetran Initial Sticks).

   Kasvit kannattaa sijoitella niin että matalammat kasvit eteen, pidemmät ja isommat taaksen. Täältä löytyy harrastajien altaista kuvia, josta voit ottaa mallia omaan sisustukseesi;
   http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=26710

  • Muista kuitenkin, monissa myynti altaissa on jostain syystä ainoastaan kukka purkkeihi tarkoitettuja kasveja, nämä erottaa väreistään; monasti valkoraidallisia tai muun värisiä ERIKOISIA JOITA MYYJÄ KOITTAA SULLE TUPUTTAA.
   Anubiaat ja useat kovalehtiset ovat hidas kasvuisia mutta ne taas ovat kaikista kestävimpiä ja niitä ei tarvitse olla harventamassa jatkuvasti.

   Hyviin ravinteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, kaupallinen JBL7Ball on hyväksi todettu ja toi linkki kantsii lukea .. http://kotisivu.mtv3.fi/water_world/kasvisivu.htm

   Valaistuksksi kannattaa valita kasviloisteputkia tai moni metalli valaisimia jotka on kalliita mutta erittäin pitkä ikäisiä ja tehokkaita kasvi valoja, lisäksi voi käyttää hiilidioksidi lisää .. löytyy samasta linkistä.

   Alkuun pääset kypsyttämällä akvaariosi oikein .. http://www.akvaariopalsta.net/keskustelu/index.php .. tuolta akvaario-ohjeet osio opiskeluun. Kysyttävää?

   Kalojako et siis harkitse ottavasi?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089