Mumpi vai Kampi

Kyselijä-72

Onko joku käynyt sekä Viron Pärnussa että Latvian Jurmalassa. Ensi kesänä suunta jompaan kumpaan paikkaan, kumpaan kannattaisi ennemmin suunnata kylpylä/rantalomalle kolmen alle 10 v. lapsen kanssa?

Jurmalassa kiehtoo lähinnä tuo yli 30 km:n pituinen ranta mutta aika paljon negatiivista olen lukenut Latviasta yleensä. Onko turvallisuudessa eroja?

11

1436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi hulppeat
    • Jurmalaan

      Jurmala on aivan upea. Minusta Latviassa on turvallisempaa kuin Virossa.

    • menenkin

      Totta kai menet Pärnuun,Eikö niin?

      • Kyselijä-72

        No itseasiassa viimeisin idea olisi käydä samalla reissulla molemmissa. Eli ensin vaikka neljäksi yöksi Jurmalaan ja sitten kolmeksi yöksi Pärnuun. Miltäs tällainen kuulostaisi?

        Ja tuollaisia valmiita paketteja ei kyllä myydä, joten mitenköhän reissu kannattaisi varata? Omalla autollahan on sitten mentävä, kannattaisiko varaukset tehdä Tallinkin kautta? Että saisi lautat ja hotellit molemmista oaikoista yhdellä soitolla.


    • oscars 57

      Pärnu sopii jos käy esim. viikonloppuna tai
      aikataulu on tiukka

      tosin majoitusta on hankala saada etenkin juhannuksen jälkeen... kieliongelmia ei ole

      jurmala on iso ja mahtava,,,mutta palvelutaso vaihtelee rajusti, venäjänkielistä väkeä paljon

      itse suosittelen latvian länsirannikolla ventspilsiä jonne pääse kivasti joko omalla autolla riikan kiertäen tai bussillakin tallinna-riika-ventspils reitillä (vaihto riikassa)

      ventspilsissä upea ranta, vesipuisto ja mainio lasten puisto...

      http://www.ventspils.lv/News/frontpage.htm?Lang=ENG

      • vuokraa oma

        www.traveller.lv

        katso myösmatkailupalstalta eurooppa, latvia sivut


      • justers

    • Latviassa

      Matkustustiedotteet, 30.11.2006
      Latvia: matkustustiedote
      Latvia on turvallinen maa matkailijalle, mutta normaalia varovaisuutta tulee noudattaa.

      Suomen suurlähetystö
      Riika


      EU-maan kansalainen ei tarvitse viisumia matkaillessaan Latviassa. Maahantulo edellyttää voimassa olevaa passia tai henkilökorttia.

      Yleinen turvallisuustilanne Latviassa on hyvä. Öiseen aikaan on kuitenkin syytä välttää syrjäisiä kaupunki- ja puistoalueita. Turisteihin kohdistuvat varkaudet pääkaupungin yökerhoissa ja huiputukset ”tyttöbaareissa” ovat valitettavan yleisiä. Yökerhossa ei pidä jättää lompakkoa, passia ja muita arvoesineitä sisältävää pikkutakkia tuolin selustalle. Eikä lompakkoa tule säilyttää housun takataskussa.

      Koska autovarkaudet ovat tavallisia, autot olisi hyvä varustaa ajonestolaitteella, hälyttimellä ja rattilukolla. Auto on syytä pysäköidä vartioidulle pysäköintipaikalle. Arvotavaroita, passeja, luottokortteja ja rekisteriotetta ei tule jättää autoon – eikä muutakaan kiinnostavaa näkyvälle paikalle.


      Liikenne
      Liikennekulttuuri Latviassa ei ole yhtä kurinalaista kuin Suomessa. Siksi autoilijoiden ja jalankulkijoiden on syytä olla varovaisia liikenteessä. Liikenneonnettomuuksien määrä on suuri.

      Promilleraja liikenteessä on 0,5 promillea mutta alle 2 vuotta ajokortin omaavilla 0,3 promillea.

      Suomalainen liikennevakuutus on voimassa Latviassa. Liikennevahingosta on aina välittömästi ilmoitettava paikalliselle poliisille, jonka saapumista tulee odottaa onnettomuuspaikalla. Autoa ei saa siirtää vahinkopaikalta ennen poliisin tuloa.

      Omalla autolla matkustavan on muistettava pitää auton alkuperäinen rekisteriote mukana. Muulla kuin omalla autolla matkustavalla täytyy olla auton omistajan tai yrityksen antama valtakirja rekisteröidystä autosta. Vuokra-autojen kasko-vakuutusten korvaussummat ovat matalammat Suomeen verrattuna. Autojen perusvarusteena on oltava ensiapulaukku ja vaahtosammutin.

      Takseja on hyvin saatavilla. Valitettavan usein esiintyy kuitenkin ylilaskutusta. Yritystoiminta on vapaata eikä sitä valvota. Siksi taksia otettaessa kannattaa yrittää sopia matkan hinta tai ainakin varmistua, että matkamittari on päällä. Lentokentän punaiset taksit ovat varsin varmoja menopelejä. Suurimpien taksifirmojen autoissa on keltaiset rekisterikilvet.


      Terveydenhoito
      Juomavesi täyttää eurooppalaiset standardit, mutta vanhojen putkistojen takia sitä ei suositella juotavaksi keittämättä.

      Koko Baltia on punkkivaara-aluetta. Luonnossa liikkuvan kannattaa pitää pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita. Suositeltavaa on ottaa punkki- ja hepatiitti A-rokote, jos viipyy alueella pidempään.

      Latviassa ei vielä ole tavattu yhtään lintuinfluenssatapausta. Suurlähetystön verkkosivuilta löytyy ajankohtaista tietoa Latvian lintuinfluenssatilanteesta.

      Äkillisesti sairastunut Suomessa asuva henkilö saa sairaanhoitoa Latvian yleisen sairaanhoidon piiriin kuuluvista sairaaloista ja terveyskeskuksista. Hoitohenkilökunta puhuu useimmiten vain latviaa ja venäjää. Oikeus hoitoon osoitetaan Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla, joka on maksuton ja Kela myöntää sen hakemuksesta. Kortin saa jokainen Suomen sosiaaliturvan piiriin kuuluva henkilö, joka suunnittelee lomamatkaa, opiskelua, työkomennusta tai työnhakua EU- tai ETA-alueella. Järjestelmä ei kata sellaista sairaanhoitoa, joka ei kuulu kyseisen maan yleisen korvausjärjestelmän piiriin tai Pohjoismaiden ulkopuolelta Suomeen tapahtuvaa sairaankuljetusta.

      Yksityisiä lääkäriasemia ja lääkäreitä, joilta saa englanninkielistä palvelua ovat mm.:

      Lääketieteen seura ARS
      Skolas iela 5, LV-1010 RIGA
      371 720 1006, päivystyspuhelin 24 tuntia/vrk (371) 720 1003

      Medical Centre of Diplomatic Service
      Elisabetes iela 57, LV-1050 RIGA
      371 722 9942

      Äkillisessä sairastapauksessa kannattaa myös kysyä päivystävien lääkärien yhteystietoja esim. oman hotellin ja muun majoituspaikan henkilökunnalta.


      Hyvä tietää
      Suurlähetystö haluaa muistuttaa matkailijoita siitä, että vastuu omasta turvallisuudesta on matkailijalla itsellään. Hätätilanteissa ensisijainen vastuu auttamisesta on paikallisviranomaisilla. Suurlähetystö palvelee matkailijoita konsulipalvelulain mukaisesti.

      Yleiset hätänumerot Latviassa


      yleinen hätänumero lanka- ja matkapuhelimella 112

      palokunta 01

      poliisi 02

      ambulanssi 03


      Latvian suurlähetystö Helsingissä
      Armfeltintie 10, 00150 Helsinki, 358 (0)9 476 47 244
      sähköposti: [email protected]


      Yhteystiedot: Suomen suurlähetystö, Riika

      Suurlähetystön verkkosivut

      Latvian suurlähetystö Helsingissä

    • jounib

      Jouni
      05.11.2002
      Latvian länsirannikolla olevat kaupungit Ventspils ja Liepaja ovat mielenkiintoisen erilaisia. Ventspils kuuluu varmasti koko Latvian tasolla rikkaimpiin seutuihin johtuen Venäjältä tulevista öljykuljetuksista. Kaupungin keskustan kaikki kadut on kivetty uudelleen hiljattain (missä muualla on tehty lännessäkään näin isoja remontteja?) ja suuri osa taloista on kunnostettu.

      Liepaja taas on selvästi köyhempi, vaikka sielläkin on suuri vientisatama. Keskusta on kohtuukunnossa, mutta laita-alueet ovat melko rappiolla.

      Yksi erityispiirre Latviassa on verrattuna Viroon ja Liettuaan: kaikkialla on erittäin siistiä. Luutamummojen armeijat käyvät ilmeisesti kaikki paikat säännöllisesti läpi. :)

    • vanimies

      Kyllä sinne Latviaan tohtii lähteä kunhan pitää normaalin maalaisjärjen mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      160
      6815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4047
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1545
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe