Sci-fi-sarjat muokkaavat pimeyteen!

leothelion

Miksi Sci-fi kiehtoo, mikä on niiden takana vaikuttava taho? Mikä fantasiamaailma on sarjojen takana? Onko Sci-fi-sarjojen rooleilla yliluonnollisia kykyjä, onko joillakin hahmoilla maagisia, shamanistisia tai meedion kykyjä?

Jos tällaisia kykyja tai ominaisuuuksia on roolihahmoilla, niin sarjojen tarkoitus on totuttaa yleisöä noituuteen ja magiaan. Ts. sarjat haluavat valmistaa portin pimeydestä tulevalle yliluonnollisuudelle ihmisten mieliin!

Samalla kun sarjoja seurataan, niin ainakin nuorehkot ihmiset imevät itseensä noituuden siemeniä. On kyse manipuloinnista. Heikommat yksilöt saattavat joutua riippuvuussuhteeseen ja olla näin avointa riistaa demoneille.

Vain yksi henkilö voi vapauttaa sinut! Hän on Jeesus, Jumalan poika. Pyydä häntä todistamaan itsensä sinulle ja tulet yllättymään!

11

1754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Snarbenääri

      Ehkä se sit onkin, ihan jees :) Oletko muuten miettiny sitä että Jeesuskin todennäköisesti olikin "humanoidi"? Tuli ufosta ja siirettiin nostosäteellä takasin sinne "taivaaseen" jne. Ihmiset vain olivat niin primitiivisiä siihen aikaan että ei tietenkään voinut käsittää näitä teknisiä asioita.

      Ollaan kaikki humanoideja :P

    • Empty_stare_77

      Harrastin joskus roolipelejä runsaasti. Joskus jopa larppasin. Keski-maa-roolipeliin varsinkin eläydyin niin vahvasti että heräsin yöllisiin painajaisiin täysin kylmänä hiestä. Joskus jatkoin taistelua unissani ja huomasin huitovani omaa kissaani lampunjalalla. Naapuritkin valittivat kovasta metelistä keskellä yötä. Kerran jopa rakensin unissani linnakkeen omasta sängystäni. Joskus tuntuu että minussa asuu jonkun muun sielu kuin omani. Ehkä jopa kaksi.

      Pelaamisen takia aloin syrjääntymään kavereistani. He eivät ymmärtäneet harrastustani. Minulla ei ole edes tyttöystävää. Olen surullinen ja yksinäinen.. Olen kokeillut piristeitäkin mutta ne eivät auta minua pakenemaan yöllisiä demonejani. Minun on pakko jatkaa pelaamista. Siinä maailmassa voin taistella niitä demoneja vastaan jotka minua uhkaavat.

      Olen vähentänyt pelaamista mutta unet eivät jätä minua rauhaan.. Joskus en jopa erota unia todellisuudesta. Pelaaminen on ainoa pakokeinoni arjesta.. Minua pelottaa.. Tarvitsen lisää kokemusta.

      Voisiko jeesus auttaa minua puolustautumaan näitä demoneja vastaan? Omaako hän todellakin sellaisia kykyjä että hän voi käännyttää manalan paholaiset porteiltani. Jos, niin mihin klaaniin hän kuuluu?

      • Valen

        Jos sinulla tosissaan on tuollaista, niin käänny Jeesuksen puoleen. Rukoile ja pyydä Häntä vapauttamaan sinut näistä pahoista hengistä. Pyydä Häntä pelastamaan sinut. Pyydä Häneltä syntejäsi anteeksi ja saat kokea pelastumisen uskon kautta Jeesuksen Kristukseen.

        Demonit olivat alunperin Jumalan enkeleitä, mutta saatana, voimakas enkeli, tuli ylpeäksi ja halusi olla Jumala. Jumala karkoiti luciferin taivaasta ja kaikki häntä seuranneet enkelit. Näistä langenneista enkeleistä tuli demoneja.

        Kaikki enkelit, myös demonit ovat siis luotuja, Jumala luomia olentoja. Jumala on siis kaikkea ylempänä ja voimallisempi kaikkea. Jeesus on Jumalan Poika ja osana kolmiyhteistä Jumaluutta. Hän voi auttaa, koska on Luoja! Pyydä Häntä auttamaan! Hän rakastaa sinua valtavasti ja haluaa ja voi auttaa!

        Siunausta!

        Valen


      • aikuinenn
        Valen kirjoitti:

        Jos sinulla tosissaan on tuollaista, niin käänny Jeesuksen puoleen. Rukoile ja pyydä Häntä vapauttamaan sinut näistä pahoista hengistä. Pyydä Häntä pelastamaan sinut. Pyydä Häneltä syntejäsi anteeksi ja saat kokea pelastumisen uskon kautta Jeesuksen Kristukseen.

        Demonit olivat alunperin Jumalan enkeleitä, mutta saatana, voimakas enkeli, tuli ylpeäksi ja halusi olla Jumala. Jumala karkoiti luciferin taivaasta ja kaikki häntä seuranneet enkelit. Näistä langenneista enkeleistä tuli demoneja.

        Kaikki enkelit, myös demonit ovat siis luotuja, Jumala luomia olentoja. Jumala on siis kaikkea ylempänä ja voimallisempi kaikkea. Jeesus on Jumalan Poika ja osana kolmiyhteistä Jumaluutta. Hän voi auttaa, koska on Luoja! Pyydä Häntä auttamaan! Hän rakastaa sinua valtavasti ja haluaa ja voi auttaa!

        Siunausta!

        Valen

        Mee ihmisten joukkoon ja tutustu, saat ystäviä. Kyllä se siitä.


    • Vai musta valkoista?

      "Miksi Sci-fi kiehtoo,"
      Ihmisen luontainen uteliaisuus.Vain tosikot ottavat sarjat todesta.
      Sci-fi on hiukan eri asia kuin noituus.

      Jo keskiajalla ihmiset heitettiin järveen jos osasi uida ja selvisi poltettiin noitana ja kuoli.Jos hukkui ei ollut noita ja kuoli.
      Mitä opimme tästä oli niin tai näin kuoli joka tapauksessa.

      Sci-fi perustaa näkemyksensä tulevaan ei välttämättä toteutuvaan katsomukseen.

      Ihmiset tyhmenevät ja ottavat todesta kaiken minkä näkevät.Myös ns."saippua sarjat".
      "sarjat haluavat valmistaa portin pimeydestä tulevalle yliluonnollisuudelle"
      Siis mistä pimeydestä? "leothelion"aivojen sumeudesta!
      "avointa riistaa demoneille".
      olet jo lukenut liikaa TRANSYLVANIASTA-siirry PETER PANIN MIKÄ MIKÄ maahan seuraavaksi.
      Vain yksi voi vapauttaa sinut kanavan vaihto tai TV luvan lopetus.

    • Valen

      Olen siis uskova kristitty ja katson scifiä innokkaasti. Scifissä minua viehättää sen kliinisyys. Star Trek, Battlestar Galactica jne, esim niissä kielenkäyttö on puhdasta. Ei kirosanoja. Eikä niissä nyt niin mystisiä piirteitäkään ole. Jos jotain ns. mystisiä juttuja onkin, niin ei niitä pidä ottaa tosissaan hyvänen aika! Sehän on viihdettä, eikä realismia. Itse otan asiat hyvänä viihteenä ja tiedän kyllä mikä on totta ja mikä ei. :)

      Valen

    • Se on ihan viihdettä

      Lyhenne Sci-fi tulee sanoista science ja fiction. Alunperin "sience fiction" käsitteli ja esitteli ajatuksia tulevaisuuden uusista keksinnöistä ja ihmisyhteisön kehityksestä sekä sen sopeutumisesta näihin uusiin teknologioihin. Hollywood on kuitenkin vesittänyt genren alkuperäisen ajatuksen yhdistämällä joihinkin sarjoihin jopa magiaa. Magia kuuluu lähemmäs fantasiaa kuin sci-fiä.

      Uskonto on hyvin vanha keino saada ihmiset tekemään asioita miettimättä ja kyselemättä. Asioita, joita eivät selväjärkiset ihmiset koskaan tekisi. Tällaiset uskon miehet, jotka keksivät olemattomia asioita ja ne jotka uskovat heihin ja heidän keksimiinsä asioihin ovat saaneetkin aikaan todellisuudessa enemmän pahaa kuin hyvää. Voisinpa jopa sanoa, että ovat niitä todellisia susia lampaiden vaatteissa. Niin kauan, kun olet hänen kanssa samaa mieltä hän silittää päätäsi, mutta jos esität hänen eriävän ajatuksen, niin palatkin jo roviolla.

      Itse saat kyllä uskoa vaikka lohikäärmeisiin tai mihin ikinä lystäät, mutta pitääkö sitä tuputtaa kokoajan muillekkin? Vaikka ymmärryksesi ei riitä käsittämään jotain asiaa, ei se tee siitä magiaa eikä maapallon ulkopuolisesta elämästä jumalia.

      Ota se sci-fi ihan viihteen kannalta.

    • jargonia

      kun taas ollaan luettu jotain sekopää Texe Marrssia tai jotain rahasaarnaajaa/kirjailijaa, avaajalla ei ole hajuakaan sci-fistä, valitettavasti.

      Maailmankuva tulee pakosta suhteellisen suppea, kun lukee vain kristillisen alan tuotoksia, jota jotkut myös aikuisten saduksi sanovat.

    • Diipa Daapa

      Kirjoitukseni ei ole tarkoitus loukata ketään.

      Taas täällä on näitä kirjoittelijoita, jotka itse uskovat maailman suurimpaan "satukirjaan".
      Montako tarinaa siitä kirjasta voidaan todistaa fyysisin todistus aineistoin??

      Onko Jeesuksen haudaksi väitetty hauta oikeasti Jeesuksen hauta??

      Jos Jeesus on siinnyt pyhästä hengestä niin miksi Joosefin historiaa kerrotaan niin tarkkaan??

      Lisäksi Jeesuksen syntymästä tietäjien vierailuun on aikaa 12 päivää. Miten on ollut mahdollista etteivät Joosef ja Maria ole Jeesuksen kanssa saaneet parempaa majoitusta noiden päivien aikana.
      Beetlehemissähän oli verolle pano mutta eikö sitä saanut lähtä heti pois kun oli verolle pantu.
      Minun järjen mukaan majataloihin olisi pikkuhiljaa tullut tilaa jonne majoittua.

      Missä tapahtui vedenpaisumus??
      Kaikkien vähänkin vanhempien uskontojen historiaan kuuluu vedenpaisumus, mutta syyt on olleet erit.

      Mooseksen taikomat vitsaukset egyptin kansalle että juutalaiset vapautettaisiin. Niilin veden muuttuminen vereksi, tai muut vitsaukset??
      Mooses halkaisi meren??
      Eikö tuon voi tulkita Shamanistiseksi kyvyksi ei siihen tavallinen jäppinen pysty.
      Jotkut uskovat raamattuun ja Jeesukseen vähemmällä, mutta minä haluan jotain todella konkreettista uskoakseni noihin.

      Miten oli mahdollista että Nooa eli niin vanhaksi kuin sen väitetään eläneen (joidenkin väitteiden mukaan 800 vuotiaaksi).

      Jos Aatami ja Eeva olivat ensimmäiset maailmaan luodut ihmiset niin miten on mahdollista että kun Aatami ja Eeva karkotettiin paratiisin ulkopuolelle ensimmäinen asia jota ne näkivät oli muita ihmisiä??

      Heprealaisissa kansantarinoissa joista Raamattukin on suurelta osin käännetty on mainittu että Aatamilla olisi ollut vaimo jo ennen Eevaa. Nainen nimeltä Lilith. Tämä olisi tarun mukaan kieltäytynyt alistumasta Aatamille ja sen takia karkoitettiin Eedenin puutarhasta (paratiisista). Minkä jälkeen hän kummitteli maapallolla pahana henkenä. (olisiko kyseinen henkilö tämä paljon puhuttu paholainen nykyisin).

      Tämä kirjoituksen ei ole tarkoitus loukata ketään vaan tuoda esille muutamia Raamatussa olevia tapahtumia "satuja" joita pidän vaikeasti uskottavina todisteiden puuttuessa.
      Tiedän senkin että jumala on antanut ihmiselle mahdollisuuden valita, mutta herää kuitenkin kysymys että kun maailmassa on niin monta uskontoa niin kenen ylin hahmo on "kovin jätkä".
      Voihan käydä niinkin että uskoo vaikka Islamilaiseen hahmoon ja kun kuolee sinua onkin vastassa tämä Hindulainen jumalhahmo kahdeksine käsineen ja sanoo että uskoit muuten väärään jumalaan joten palautan sinut maanpäälle lapamatona. (Hindut uskovat jälleen syntymiseen)

      Sci-fissä on paljon synkkää ja yliluonnollista, mutta niin sen pitää ollakkin, koska tarinoiden opetus on kuitenkin se että ihmisen pitää pyrkiä hyvään, auttaa heikompia, olla suvaitsevainen erilaisuutta kohtaan.
      Mitkä yleensä löytyy sfi-fi tarinoiden lopusta.
      "Niin sanottu sankari pelastaa prinsessan".

      Toistan näin lopuksi että kirjoituksellani ei ole tarkoitus loukata ketään.

      • Lajien synty

        Kannattaa lukea. Sen voi talonpoikaisjärjelläkin ymmärtää.
        On ns. alkuräjähdysteoria, jonka jälkeen maailmankaikkeus oli pelkkää vetyä, mutta se kaasu oli satunnaisesti jossain tiheämmässä kuin muualla. Siitä syntyi vetovoima, joka synnytti tähdet.
        On todistettu, että 65 miljoonaa vuotta sitten maailman valtiaat dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon. Siitä alkoi nisäkkäiden kehittyminen, joka lopulta johti homo sapiensin syntyyn.
        Kreationistit kiistävät evoluutioteorian, mutta heillä ei ole edes teoriaa. On vain usko,


    • tietyt ihmiset

      näkee vakoilijoita ja seuraajia kaikkialla (sitä sanotaan paranoidisuudeksi), tietyt ihmiset taas näkee demoneja kaikkialla mitä tv:stä tulee (sitä sanotaan hihhulismiksi eli kiihkouskovaisuudeksi mutta käytännössä ei eroa lääketieteelliseltä diagnoosiltaan elikkä on todellisuudessa paranoidisuutta sekin, se vain verhotaan uskonnon nimeen jotta voidaan puolustaa omaa sairautta).

      En tiedä itkeä vai nauraa, minulle sci-fi on viihdettä parhaimmillaan. Ei sitä tarvitse millään muulla selittää. Ja ennemmin katson sci-fiä jossa on muutama alien, muutama androidi jne. kuin että katsoisin jotain maailman kuvaa OIKEASTI vääristävää ja vääriä käytösmalleja antavaa Salkkaria tai Kaunareita, joista moni ottaa oppia kun luulee että normaali ihminen käyttäytyy kuin psykopaatti ja ei osata erottaa satua todellisuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      1977
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1356
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1105
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      62
      1025
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1006
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      82
      952
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      810
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    10. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      734
    Aihe