Tamponi tulvii yli

onko mahdollista

Ekaa kertaa tänään tamponi käytössä, ja kysymyksiä löytyis.

Onko mahdollista, että tamponi tulee yli? Siis että jos se on täynnä niin vertaa alkaa tulla sivuilta housuihin tms?

Kuuluuko narun olla verinen kun tamponin ottaa pois?

Kuinka syvälle käytännössä tamponi oikeen pitää tunkea ettei se tunnu?

Voiko se plopsahtaa ittestää ulos/valua alemmas? Musta tuntuu että se valuu koko ajan alemmas? Se tuntuu siis vähän.

Aapuaaa.

9

6133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiisi

      Kyllä tampooni voi vuotaa ohi, kun se on täynnä. Kannattaa käyttää varmistuksena pikkuhousunsuojaa jos epäilyttää ja vaihtaa tampoonia tarpeeksi usein ettei tule liian täyteen.

      Naru alkaa olla veressä siinä vaiheessa kun tampooni on täynnä. Tietysti naruun imeytyy verta varsinkin lähellä itse tampoonia, mutta ihan läpimärkä narun ei pitäisi olla. Tähänkin auttaa oikea vaihtoväli.

      Tampooni pitää työntää tarpeeksi syvälle. Mitään oikeaa vastausta tähän ei voi antaa, koska jokaisen emätin on eri pituinen. Et myöskään kerro minkälaisia tampooneja käytät, joten hyvin vaikea sanoa. Periaatteessa kuitenkin pitäisi riittää jos työnnät koko etusormesi mitan verran tampoonia tai asettimellista käyttäessäsi toimit ohjeiden mukaan.

      Kyllä tampooni voi vähän liikkua, mutta ei se itsestään ulos valu. Jos tampooni tuntuu, se on väärin asetettu.

    • jifho

      Kyllä minulla eka vuotopäivänä tulvii yli ja kunnolla. Laitan suurimman mahdollisen tamppoonin lisäksi vielä siteen. Tuplavarmistuksella ei ainakaan pääse tulvimaan housuista läpi :(
      Työnnän tamppoonin aina niin syvälle kuin pystyn, kuitenkin se valuu sielä hissukseen alemmas ja usein sen pää tuntuu jo ihan sormeen.
      Sillon kun se on valunut liian alas, se myös tuntuu ikävästi.
      Tää on tätä naisen elämää :(

      • Neee

        >> Tää on tätä naisen elämää :(

        No ei tosiaan tarvitse naisen elämän olla tuollaista! Vaihda suojaa, käytä kuukuppia ;)


      • Emilia_Erikoinen

        Kerroit, että tamppooni tuntuu ja valuu alemmas. Kyllä se valuukin alemmas sitä mukaa, kun täyttyy. Täysi tamppoonihan tulee lähes itsenäisesti ulos, kun sitä narusta vähän autat. Tamppooni kuuluu työntää, kuten joku jo sanoikin, etusormen mitan verran emättimeen sisälle. Mut jos vaihdat tamppoonin tarpeeksi usein, ei se pääse valumaan emättimessä liikaa, eikä siis tunnu missään.


      • .....
        Emilia_Erikoinen kirjoitti:

        Kerroit, että tamppooni tuntuu ja valuu alemmas. Kyllä se valuukin alemmas sitä mukaa, kun täyttyy. Täysi tamppoonihan tulee lähes itsenäisesti ulos, kun sitä narusta vähän autat. Tamppooni kuuluu työntää, kuten joku jo sanoikin, etusormen mitan verran emättimeen sisälle. Mut jos vaihdat tamppoonin tarpeeksi usein, ei se pääse valumaan emättimessä liikaa, eikä siis tunnu missään.

        Ja jos tulvii niin voi olla paikallaan imukykyisemmän tamponin kokeilu.


      • Beatrix*

        Jos käytät Tampaxeja, niin en ainakin kastuessaan venyvät myös pituussuunnassa. Ainakin ob laajenee vain leveysuuntaan, se voisi auttaa.

        Tuohon valumiseen voi vaikuttaa lantionpohjan lihasten kunto: huonossa kunnossa olevat lihakset antavat tamponin valua. Joku tuolla sanoi, että tamponi valuu aina täyttyessään, mutta kyllä siihen vaikuttaa myös lihasten kunto. Tietysti märkä tamponi on paljon kuivaa liukkaampi, ja tulee ulos kuin rasvattu vetäessä, ja varmaan myös valuu helpommin. Mutta silti voi olla täysin mahdollista onnistua pitämään läpimärkä tamponi tarpeeksi syvällä. Koita treenata niitä lihaksia, saattaa auttaa.

        Jos emättimesi on kovin lyhyt, niin voi olla, ettet edes saa tamponia niin syvälle, ettei se alkaisi tuntua pienenkin valumisen jälkeen. Emätin joustaa paljon, kun sinne ensin työntää tamponia, mutta kun vedät sormen pois, emätin palautuu takaisin alkuperäiseen pituuteen ja tamponi työntyy alemmas sen mukana.

        Kuten joku muu ehdotti, myös kuukuppi voi olla kokeilemisen arvoinen (varsinkin runsaaseen vuotoon). Se asettuu emättimeen eri tavalla kuin tamponi, ja saattaa tarttua sinne paljon tiukemmin kiinni alipaineen vuoksi. Toisaalta huonot lantionpohjanlihakset voivat aiheuttaa myös kupin valumista, mutta kupin käytöllä on yleensä niitä vahvistava vaikutus ajan mittaan.


    • vuotaa usein

      Tampax aukeaa kostuessaan mattomaiseksi, eli ei leviä tasaisesti, siksi se vuotaa useinkin ohi. OB aukeaa kukkamaiseksi, siksi vähemmän ohivuotoa.

      Tamponi pitäisi vaihtaa aika tiheästi menkkojen ekoina päivinä. Jos olet pestyyn alapäähän laittanut tamponin, veri narussa on merkki, että vaihtoväli on aikalailla pitkä. Jos laittaa pesemättömään alapäähän asettimella tamponin, naru on verinen muutenkin.

      Tamponin ei pitäisi tuntua kun sen laittaa, siis se tulee melko ylös. Kun se vettyy, se alkaa valua alemmas. Sitten se pitää vaan vaihtaa.

      Käytin vuosia tamponia, ja vaihdoin 1,5v sitten kuukuppiin enkä ole katunut hetkeäkään. 3 tunnin vaihtovälit ovat nyt 8-12 tunnin välejä, rahaa säästyy, lakanoilla tai pikkareissa ei ole ikinä tahroja ja tamponien aikana villiintynyt hiiva on lopullisesti taltutettu.

    • Minävainn

      En pidä tamponeista koska vaikka mitä teen ne sattuvat ;(

    • Minähäse

      Oon muutaman vuoden menny pelkillä siteillä ja se alko riittään. En kuitenkaa uskaltanu kokeilla tamponia ku hirvitti ajatuski tunkea jotaki sisään ja se veri..... Hrrrrr..... No siteet on ihan hirveitä ja lueskelin sitte tämmösii palstoja ja mietiskelin. Lämmin kesäkeli on ja uimaan tekis mieli.... Lopulta mää vaan päätin että sehän menee sinne mun sisälle et ei se oo paha, no sinnehä se sitte meni ihan helposti eikä yhtää sattunu, pari kertaa joutu työntää vähä syvemmälle ja lopulta se edelleen vähä tuntu, vaikka oli jo syvällä. No tuskin siihen kuolee ja ens kerralla vähä syvemmälle sitte laitetaan. Näin minä ainaki ajattelen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe