Virtsankarkaus miehellä

M26...

On ollut ongelmia asian kanssa jo muutama vuosi. Käyn vessassa, sen jälkeen tulee vielä muutama tippa housuihin vaikka miten yritän ravistella pois.
Tietääkseni ei liity mihinkään epämukavaan pyöräsatulaan tms.
Naisethan pystyy jumppaamalla pääsemään eroon ongelmasta, onko mitään vastaavaa itsehoitoa miehille mitä voisi kokeilla?

7

7915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yx stara
    • oiuy

      naisilla auttaa jumppa virtsankarkailuun, koska se voi olla heillä lihasten toiminnasta kiinni. Miehillä taas karkailu johtuu useimmiten eturauhasesta, jonka toimintaa ei voi juurikaan jumpalla korjata.

      Useimmiten tiputtelu johtuu suurentuneesta eturauhasesta, joka tukkii virtsatietä ja näin estää virtsan tulemisen kerralla kokonaan pois. Eturauhasen turvotukseen auttaa lääkärin määräämä Xatral-niminen lääke tai luontaislääkkeistä kurpitsansiemenöljy.

      Molemmat vaikuttavat samalla tavalla eturauhaseen, eli vähentävät eturauhasen lihasjännitystä ja näin ollen turvotusta. Xatralin sivuvaikutuksena on myös tihentyneet ja voimakkaamman tuntuiset sydämenlyönnit, koska myös verisuonistossa on samaa kudostyyppiä kuin eturauhasessa, joten verisuonten tilavuuskin kasvaa ja sydämen täytyy pumpata enemmän pitääkseen verenpainetta yllä. Myös kurpitsansiemenöljy aiheuttaa samaa, mutta huomattavasti miedompana se ei kuitenkaan tunnu niin ikävältä kuin Xatral. Kurpitsansiemenöljyn teho on kuitenkin lievissä tapauksissa riittävä ja se on halvempaakin kuin Xatral.

      • M25-

        Itsellä on myös tuollaista aloittajan kaltaista vaivaa ollut jo vuoden päivät. Kävin lääkärissäkin n. puoli vuotta sitten. Siellä sitten todettiin eturauhanen normaalikokoiseksi, tehtiin virtsarakon tähystys ja otettiin verikokeet. Mitään epänormaalia ei ilmennyt.

        Mistä ihmeestä tämä voi johtua ja mikä avuksi?
        Vaikka päivä päivältä elämä soljuukin eteenpäin pienen, mutta kiusallisen vaivan kanssa niin mieluummin olisin ilman.


      • M33.
        M25- kirjoitti:

        Itsellä on myös tuollaista aloittajan kaltaista vaivaa ollut jo vuoden päivät. Kävin lääkärissäkin n. puoli vuotta sitten. Siellä sitten todettiin eturauhanen normaalikokoiseksi, tehtiin virtsarakon tähystys ja otettiin verikokeet. Mitään epänormaalia ei ilmennyt.

        Mistä ihmeestä tämä voi johtua ja mikä avuksi?
        Vaikka päivä päivältä elämä soljuukin eteenpäin pienen, mutta kiusallisen vaivan kanssa niin mieluummin olisin ilman.

        Tämä on aika yleinen vaiva. Itselläni sama juttu.
        Omakohtaisesti olen huomannut, että tiputtelua on enemmän jos käy kusella pienellä hädällä. Nykyään käyn kusella vasta kun hätä on kova. Luulisin, että kun rakko on täynnä niin se tyhjenee paremmin tai virtsaputkeen ei jää "jämiä" kun tulee kovemmalla paineella.


    • M27

      Lisää apua kaivataan tähän vaivaan, kun ei tunnu apua löytyvän mistään.Löytyi teksti "Kuvien avulla Teuvo Tammela opastaa omia potilaitaan painelemaan viimeisetkin tipat ulos", mutta ei tietenkään niitä kuvia.

    • eturauhaspotilas

      Jos sinulla on jo jonkin verran ikää, tarkoittaen että olet sopivassa eturauahasvaivaiässä (yli viisikymppinen), voi virtsankarkailu tai paremminkin 'tipottelu' johtua virtsaputkesta. Nimittäin aina virtsatessa virtsaputki luonnollisestikin täyttyy virtsasta, on sitten paine iso tai pieni. Nuorella ja terveellä kimmoisa virtsaputki painautuu 'käytön jälkeen' (ilmeisestikin) lyttyyn ja sen tilavuus tulee olemattomaksi. Vanhetessa virtsaputken kimmoisuus heikkenee ja virtsaa ikäänkuin jää matkalle, ja siksi sitä voi vuotaa virtsaaminen jälkeen, vaikka sulkuventtiili sinänsä toimisikin hyvin. Tapahtuu siis 'tipottelemista', jolle ei paljon mitään voitane tehdä. Täytyy vain maltaa pitkittää virtsaamistilannetta niin, että virtsaputki tyhjenisi mahdollisimman hyvin. Asiaa voi avittaa hienoinen virtsaputken painelu 'lypsäminen' siittimen osalta - ainakin itselläni se vähentää tai ehkäisee tipottelemista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2752
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      248
      2713
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2376
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      203
      1861
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1244
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe