Matkat ja ajat

Laura I.

Olen menossa Miamiin 5.1.-10.1.
Minkälaisessa ajassa lentokentältä siirtyy South Beachille ja mitä peliä suosittelette? Onko busseja?

En ole ennen Miamissa käynyt, joten kaikki muutkin vinkit ovat tervetulleita. En aio vuokrata autoa, vaan ihan kaupungissa hengata.

5

1161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • infoa

      Ehdottomasti taksi paras vaihtoehto, matka kestää 15-20 min riippuen ruuhka-ajasta. Maksaa reilut 30 dollaria tipit.

      Miami käsitteenä on aikas laaja, kaikilla alueilla on omat nimet, ja se mitä haluat tehdä/nähdä riippuu paljolti siitä mihin sinne olet menossa. Keskusta (down town) on lähinnä business center (virastoja ja toimistorakennuksia), turistille siis ei mitään nähtävää. South Beach, joka käsittää vain Miami Beachin eteläosan, on se varsinainen turistirysä: Ocean Drive täynnä hotelleja, ravintoloita ja pikku-butiikkeja, joissa myös törkeät turistihinnat. Lähimmät kunnon ostospaikat (mallit) sijaitsee mantereen puolella, kentän takana Miami International ja Dolphin Mall, ja South Miamissa Dadeland Mall, jonne kaikkiin pääsee bussilla. Kalliimpi Aventura mall sijaitsee pohj.Miami Beachillä, mutta se lähinnä upscale kaupoilla varustettu ja hintataso sen mukainen. Sawgrass Mills Mall on taas shoppailijan "paratiisi", sijaitsee tosin jo Ft Lauderdalen puolella, mutta sinne on järjestettyjä bussikuljetuksia hotelleista, South Beachilta reilut puoli tuntia matkaa. Kannattaa käydä myös Baysidella www.baysidemarketplace.com., bussilla pääsee suoraan 5th Avenuelta.

      Muita linkkejä, joista löydät ehkä lisää kaipaamaasi infoa:

      www.miamibeach411.com
      www.southbeachgroup.com
      www.sobenightsonline.com

      Enjoy!

      • Laura I.

        Kiitos infopaketista ja linkeistä!

        Ja takuulla nautin! ;)


    • omatoimimatkailija

      Terve
      olin Miamissa kesällä 2006 kolme viikkoa. Lentokentältä paras tapa siirtyä Miamia Beachille on taksi. Halpa ja nopea. Katso silti kartasta missä hotellisi on, sillä taksikuskit eivät todellakaan tunne Miamia hyvin. Ajoimme usein taksilla ja jokakerta kuskia piti neuvoa. Harkitse uudelleen auton vuokrausta. Se on Floridassa todella halpaa ja autoilu on helppoa. Parkkipaikkoja löytyy. Ilman autoa jää todella paljon näkemättä. Esimerkiksi isot ostoskeskukset, kuten Aventura Mall ja Lauderdalessa oleva Sawgrassmillsmall ovat lyhyen automatkan päässä, mutta julkisilla pitkän matkan päässä. Miami Beachin keskusta on kuitenkin muutamassa illassa nähty. (paras ruokapaikka oli muuten Next Cafe, Lincol Road Mall) Jos on auto käytössä, niin parhaat rannat ovat muualla kuin Miamissa, esimerkiksi Fort Lauderdalessa on paljon siistimpi ja mukavampi ranta ja sinne ajaa noin puolessa tunnissa.
      Florida on mahtava paikka lomailla, mutta sielläkin tulee olla tarkkana. Vähän jokapaikassa yritettiin huijata, tarkasta siis laskut ennenkuin allekirjoitat ja uskalla sanoa jos on väärin. Ja säilytä kuitit, sillä jotkut laittoivat vielä allekirjoittamattomat huijauslaskut eteenpäin Luottokunnalle, vaikka asiasta oli huomautettu ja uusi oikea lasku oli allekirjoitettu. Onneksi oli kuitit tallessa ja saatiin asiat korjattua täällä suomessa.

      • Laura I.

        Todella hyviä vinkkejä, kiitos!

        Olen matkaillut Yhdysvalloissa, mutta vain pohjoisemmassa eikä koskaan ole yritetty huijata missään.

        Täytyy ehkä joo harkita vielä tuota autoasiaa... Kuulemma sielläpäin on helpohkoa ajella, mutta en tiedä, katson ensin miltä seutu ja sen liikenne näyttää. Esim. Nykissä en suurin surminkaan istuisi auton rattiin.


      • omatoimimatkailija
        Laura I. kirjoitti:

        Todella hyviä vinkkejä, kiitos!

        Olen matkaillut Yhdysvalloissa, mutta vain pohjoisemmassa eikä koskaan ole yritetty huijata missään.

        Täytyy ehkä joo harkita vielä tuota autoasiaa... Kuulemma sielläpäin on helpohkoa ajella, mutta en tiedä, katson ensin miltä seutu ja sen liikenne näyttää. Esim. Nykissä en suurin surminkaan istuisi auton rattiin.

        Huijaamiseen syyllistyivät lähinnä vain Kuubasta ja muualta tulleet tarjoilijat ja myyjät. Kun aloimme saada väriä naamaan, ei meitä sitten enää yritetty vedättää. Niin paitsi hotellimme johtaja Miamissa. Siirsivät keskellä yötä vuokra-autoamme ilman lupaa (auton avaimet piti jättää respaan, poliisin mukaan ei kannata jättää) ja kolhivat sitä palmuun. Eivät myöntäneet asiaa eikä hotellin johtaja ollut edes tavattavissa ennenkuin vaadin poliisin paikalle muutaman päivän päästä.Poliisi haukkui hotellin johtajan aivan pataluhaksi ja sanoi, ettei asia kuulu poliisille, mutta vaati hotellin johtajaa kirjoittamaan asiaan kuuluvat paperit siinä ja heti. Tämän jälkeen johtaja ei edes tervehtinyt meitä. Onneksi sen jälkeen olimme muutenkin lähdossä jatkamaan matkaa kohti Key Westiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe