Joulu ei ole kristillinen juhla

Sola Scriptura

Joulu on puhtaasti pakanallinen juhla. Jeesus ei syntynyt jouluna.

Jeesuksen syntymäajankohdasta on Raamatussa vain viitteitä, ja niiden mukaan päädytään tulokseen että Jeesus syntyi Syys-loka kuussa.

1) Pääsiäsestä taaksepäin laskettuna. Jeesus aloitti julkisen toimintansa 30 vuotiaana (Luuk.3:23) ja hänet teloitettiin pääsiäisenä kolme ja puoli vuotta (puoli vuosiviikkoa) myöhemmin (Dan.9:27, ref.3Moos.35:8). Jeesuksen syntymäpäivä on siis puolivuotta ennen pääsiäistä. Jeesus syntyi syksyllä jokus syys-lokakuussa.


2) Perustuen Johannes kastajan syntymä-ajankohtaan. Jeesus oli 6 kk Johannes Kastajaa nuorempi (Luuk.1:36), jos oletetaan 9 kk raskausaika. Johanneksen isä Sakarja kuului Abian osastoon (Luuk.1:5), mikä oli pappisyhmä jonka palvelu aika alkoi Kesäkuun alussa(1Aikak.24:6-10), ja tuon palvelusajan päätyttyä Sakarja palasi kotiinsa ja hedelmöitti Elisabetin (~Kesäkuussa), mistä lasketaan puolivuotta Jeesuksen hedelmöittymiseen (~Tammikuu), ja 9 6 kk Jeesuksen syntymään (Syys-Loka).

http://www.members.shaw.ca/hdokter/birth.htm

3) Paimenet olivat laitumella/kedolla Jeesuksen syntymän aikoihin (Luuk.2:8). Tuon ajan juutalaisten lähteiden mukaan lampaat tuotiin talleihin Marraskuun alussa ja päästettiin laiduntamaan Maaliskuun lopussa (mm juutalaosten Talmud mainitsee tästä). Joulukuu ei siis sovi Jeesuksen syntymäajankohdaksi.

Jeesus siis syntyi joskus syys-lokakuussa.

Joululla on puhtaasti pakanallinen tausta, Joulukuun lopulla on juhlittu perinteisesti Europpassa mm roomalaisten "Saturnalia"-juhlaa, ja muita pakanallisia juhlia kultuurista riippien.

http://en.wikipedia.org/wiki/Christmas


Summa summarum: Joulu ei ole opillisesti kristillinen Juhla, vaan pakanajuhla, eivätkä Jeesus tai hänen seuraajansa juhlineet Joulua. Raamattu ei käske viettämään joulua, ja sillä ei ole mitään opillista merkitystä. Jeesus ei syntynyt Joulukuussa, eikä Jeesuksen syntymää ole ylipäätään käsketty viettää.

7

1170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mömmöö

      jaahas, asiasta voi olla aina eri mieltä
      hyvä mielipide kuitenkin.
      :D

      • pihavaris'

        Asioista voidaan olla eri mieltä, mutta näin yksiselitteisessä historiallisessa asiassa on vain yksi oikea mielipide!

        Mutta viis tosiasioista, kunhan vain on hauskaa! Näin tästä enemmistö ajattelee.


    • lue tämä

      http://koti.japo.fi/~opoysti/kirkko.htm#KIRKKOHISTORIAN SUURET VALHEET

      Kaikki maailman uskonnot ovat lähtöisin samasta juuresta, babylonialaisesta auringonpalvonnasta. Kirkko omaksui auringonpalvonnan kultin, mutta muutti hämäyksen vuoksi nimet kristillisperäisiksi.

      Mitralaiset juhlivat talvipäivänseisausta auringon syntymän päivänä. Roomassa auringonpalvonnasta tuli valtionuskonto, ja valat vannottiin Voittamattoman Auringon, Sol Invinctus, nimeen. Kultti oli niin voimakas, että juutalainen lepopäivä, lauantai, sai väistyä Auringon päivän eli sunnuntain (Sun Day!) tieltä. Myös Jeesuksen syntymäpäivä siirrettiin syksystä Auringon syntymäpäivän eli Joulun kohdalle.


      Joulua vietetään merkkinä auringon "syntymästä", pers. Shab Jalda, talvipäivän seisauksen aikana. Rooman keisari Aurelius julisti Joulukuun 25. päivän Mithraan syntymäpäiväksi noin vuonna 270.

    • Uula Lismanki

      Ja joulukirkossakin papit vaan villitsee kansaa pakanallisiin jouluvillityksiin?

      • ON oikeassa

        Joulun vietolla (ruualla, kynttilöillä, lahjoilla, kuusella ja koristeilla) ei ole mitään tekemistä Kristuksen kanssa.

        Alunperin joulu oli talven taitekohta, jonka jälkeen alettiin odottaa aurinkoa, kevättä, lämpöä, uutta viljaa jne. Oli myös tarve saada keskelle vuoden pimeintä aikaa jotain juhlittavaa, jotta jaksettaisiin läpi kylmän ja pimeän.

        Eri maista on tullut vaikutteita joulunviettoon. Saksasta tuli tapa tuoda kuusi sisälle, jenkeistä taas lahjojen antaminen. Alunperin joulupukki oli pelottavakin hahmo, joka toi kilteille lapsille lahjoja ja tuhmille risuja.

        Kirkko on ominut lähes kaiken itselleen (ei liene mikään yllätys). Mustan surman aikaan talojen oviin maalattiin pentagrammeja, koska pentagrammi oli alunperin merkki joka torjui pahaa. Talon ovissa se siis esti pahan (ruton) astumista sisään. Kirkko taas väänsi asian niin, että pentagrammi=rutto=paha=saatana.

        Eli siis, minulle joulu on juhla, jolloin kokoonnutaan perheen ja läheisimpien sukulaisten kanssa, syödään hyvin, sytytetään kynttilöitä, hiljennytään ja levätään.


    • Beroia

      Mitä on loppujen lopuksi oleellista kristinuskossa? Itse en vietä joulua, koska en koe, että siihen on mitään erityistä syytä. Jos joku poliittisista tai muista taktisista syistä keksi tälläisen juhlan vastoin mitään kristillistä tai raamatullista logiikkaa, en jaksa siihen innostua. Hieno sana olisi kai synkretismi. Paavalikin ihmettelee Raamatussa, että "vieläkö te laskette päiviä". Kristinuskoon on ympätty vieras asia. Raamattu on kuitenkin viisas Kirja. Siinä sanotaan, että jos joku haluaa Jumalan kunniaksi juhlia jotain asiaa, niin tehköön niin. Itse en siihen pysty, koska sain tietää, että miten koko juhla on syntynyt enkä Raamatustani löydä mitään tukea sille. Sitten kun tähän kaikkeen lisätään joulunajan materiaan liittyvä ostohysteria, niin pannukakku on valmis, Omasta mielestäni kristittyjen tulisi irtisanoutua ainakin nykymuotoisesta joulusta. Kristittyhän juhlii joulua ja pääsiäistä joka päivä!

    • Anonyymi

      Jeesus hedelmöittyi, sai alkunsa jouluna:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe