152 m2 omakotitalon rakentaminen -hinta?

Arvioikaa hyvät ihmiset, paljonko tulisi kokonaiskustannukset olemaan jos rakentaa 152m2 omakotitalon. Tontin hinta 0€.
Ilmianna
Jaa

31 VastaustaMeillä 160 neliötä kahdessa kerroksessa (alakerran lattia lisäksi vähän porrastettu), autotalli, lämmin varasto ja autokatos budjetilla 300.000 euroa.

Omaa työtä vähän, perustusolosuhteet kohtalaisen hyvät (maanvaihtoja kuitenkin runsaasti).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
jo laadukkaan lukaaliin. Yli 200m2 Kannustalon kaikilla mausteilla rakentaa Savoon 300 00e.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Miksi arvailla, totuus löytyy käy sivulla tutustumassa
http://www.jokevakiinteistot.fi/2014-01-18-14-09-30/kustannusarvio-talopaketti-rakentaminen-espoo-helsinki-lohja-vantaa
Rakentamisen kustannukset on erittäin tärkeää saada tietoon heti alkuvaiheessa, muuten tulee hurjia yllätyksiä. Onnea rakentajille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ehkä vähän vähemmän kuin 153 m2 talon rakentaminen?

eikö rakentaja.fi -sivulla ole enää laskuria? Siinä taisi olla jonkinmoinen paikkankunnankin mukaan muuttuva "kustannusparametri"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
eipä ole enää kustannusarviolaskuri ilmaiseksi käytettävissä - maksaa!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos talopaketin hinta on 78 000, kyseessä jukkatalon jättijukka. kokonaiskustannukset? arvioikaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Meillä kastelli maksoi 65000 sisältäen sen ison autotallin katoksineen.

Tässä omia toteutuneita/toteutuvia:

- maanrakennus ja perustukset 40.000 euroa
- Talopaketti 65000
- Pystytys ulkoa valmiiksi, sisältä levypinnoille 35000 sivukuluineen
- Sähkötyöt 15000
- LVI 35000
- Keittiö muut kalusteet ja kodinkoneet 20.000

Sitten siihen jää vielä sisustustyöt yms kaikkea pientä... äkkiä sitä hintaa kertyy.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nykyään noihin paketteihin sisältyy kalusteista asti kaiken näköistä joten 3x riittänee, ennenvanhaan kun itse rakennettiin niin kerroin oli 4. Plus tietty tontti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
talopaketille tuli hintaa 78 000e ja nyt alkaa olla selvää että kokonaiskustannukset menee ilman tonttia liki 270 000e. Pohja kalliota, louhittu n. 250m3. Talopaketista kyllä jätetty jonkun verran tavaraa pois mutta kokonaiskustannuksiin sillä ei ole niin suurta vaikutusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Herralan suurelementti H4 asennuksella, 1,5 krs, as.pinta-ala 162, kok.ala 180 65 autotalli yht 250 t (sis tontti 33 t). Omaa työtä kaikki sisukset ja pihat. Autotalli pitkästä tavarasta. Edulliset pintamateraalit, tekniikasta ei tingitty (mm. maalämpö), rak.kesto aloituksesta lopputarkastukseen 2v 1kk.
Ilmianna
Jaa
se on taivaanlahja sähköyhtiöiden raskauttamille ihmiselle. Edullista lämpöä maailman tappiin saakka. Hyihyi teitä sähkölämmittäjät, kun teidän takia joudutaan pitämään päällä saastuttavia hiilivoimaloita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuluttaa se maalämpökin sähköä, ei se sieltä maasta ilmaiseksi irtoa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
jooooo kirjoitti:
Kuluttaa se maalämpökin sähköä, ei se sieltä maasta ilmaiseksi irtoa...
maininnan arvoisesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
110000 €. talon pohja pinta ala 225 m2 josta autotallia 60m2 . puuttuu vielä keittiö ja kodinkoneet ja pientä sipistelyä .huom tässä on tontin(2200m2) hinta mukana .ps itse tekemällä säästää ,jos osaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
TYÖNSANKARI linjoilla. Onnea paljon, kun pystyt vääntämään itse. Itselläni ei ollut mahdollisuuksia, kun 4 lasta ja leipätyö vaati osansa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
meillä on kirjoitti:
TYÖNSANKARI linjoilla. Onnea paljon, kun pystyt vääntämään itse. Itselläni ei ollut mahdollisuuksia, kun 4 lasta ja leipätyö vaati osansa.
kerro sitten kuudella-10 jää rahaa elämiseenjamatkailuun.kuka sitä kotoonsa viittii kaikkea törsätä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ihan valmiiksi asti 220 tonnilla.
Ilmianna
Jaa
jos ite teet mahdollisimman paljon niin se on tonni ja neliö. Jos haluut päästä helpolla niin saat maksaa 2000em2.áika tyhmiä kyselet täältä. Laita tarjous pyyntö rakennusliikkelle niin sit näät.
Ilmianna
Jaa
Riippuu aika paljon siitäkin, tuleeko tuohon neliömäärään varasto- ja aputilatkin, vai puhutaanko nyt pelkistä asuinneliöistä.
Jos tuohon neliömäärään tulee esim. autotalli ja jonkinlainen varasto ja asuinneliöt ovat tuollaiset hieman yli sata neliötä, yhdessä kerroksessa, perustamisolosuhteet parhaat mahdolliset, kalusteet ja pinnat perustasoa, ei luksusta, omaa työtä mahdollisimman paljon aputyönä ja osaurakoita talkoilla, talon voi saada hieman yli 100 000 eurolla. Kaikki muutokset tästä nostaa hintaa. Ylärajaa ei edes olekaan. Alaraja on melkolailla tuossa. Oman metsän puista itse rakentamalla voi saada vielä halvemmallakin.
Ilmianna
Jaa
Omakotitalon rakentaminen mittatilaustyönä maksaa materiaaleista riippuen 700 m2 halvimmillaan ja 1.400 kattona jollei tule erikoisrakenteita. Sitten on tietenkin talopaketit joiden hinta määräytyy myyjän mukaan ja kannattaa katsoa tarkasti mitä myytävään pakettiin sisältyy.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
1400,-/m2 taloja, alkuun vaikkapa .... kävisikö 10 kpl. Luonnollisesti vaadin hintatakuun niille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vaikkapa noita kirjoitti:
1400,-/m2 taloja, alkuun vaikkapa .... kävisikö 10 kpl. Luonnollisesti vaadin hintatakuun niille.
150m2 talo maksaa pohjista valmiiksi siis 240000,- jos toi 1400,-m2 on hinta ja meillä talopaketti oli halvempi valmiiksi tehtynä 138m2 tiilivuorauksella Forssaan 213000,- eli mikä on tänäpäivänä kallis ja halpa ? Hyvää ja menestyksekkäämpää uutta vuotta kaikille rakentajille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vaikkapa noita kirjoitti:
1400,-/m2 taloja, alkuun vaikkapa .... kävisikö 10 kpl. Luonnollisesti vaadin hintatakuun niille.
Haluaisin nähdä sen kaverin joka yksityisenä tilaa 10 kpl omakotitaloja ja vielä että maksutkin hoituu. Kyllä teemme ok-talon 1.400 m2 ja siihen päälle pohja ja pihatyöt , tilaaja maksaa tarvikkeet kun ne ostetaan siinä ei ole mitään 14pv maksuaikoja ja kun työt aloitetaan 20% urakkahinnasta ja loput maksuposteittain. Työstä tehdään kirjallinen sopimus ja työt voi alkaa vuoden alkupuolella. Eli jos siltä tuntuu niin rakennetaan pois laitapa yhteysteitosi tänne. Rakentaja kolmannessa polvessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos joudut kysymään neuvoa täältä palstalta veikkaan että ole rakennusasioissa aika noviisi.
Tämä vaikuttaa hintaarviota nostavasti koska tee luultavasti sellasia päätöksi jotka saavat budjetin hieman ylittymään. Tietenkin ainahan halvin tarjous ei ole paras.
Arvioisin kustannuksent noin 300 000 euroon, huomioonottaen paikkakunnan ja maksetaanko kaikista töistä verot ja onko ns. talkootyötä.
Huomattavaa on että et kertonut yhtään minkä laatuista varustetta hankit siis keittöin ja muiden tilojen laatu. Sehän vaikuttaa jonkin verran loppu tulokseen , samoin lasket vielä pihan laiton mukaan. Onnea vaan musita hankkia hyvä vastaava mestari jos asut sellaisella aluella että se tarvitaan ?
Ilmianna
Jaa
Maksaahan se maltaita jos Helsingin liepeille rakentaa! Jyväskylän pohjoispuolelta saa v.2000 rakennetun talon 106m2 250th. lisänä 50-luvun talo kaupan päälle. ja sit vielä vaatimaton 17ha tontti siihen!poltopuita riittää. eikä mistään korvesta , vaan 3km 4-tiestä.. että kannattaa miettiä mihin rakentaa... joskus 20km. kauempaa on tontit ihan eri hinnoissa!
Ilmianna
Jaa
Wow!

Rakentajana olen havainnut ihmisille kaupattavan näinä aikoina heikkoa laatua todella törkeään ja elämälle saati todelliselle kustannustasolle täysin vieraaseen hintatasoon.

Lopputulosten laatua tarkastellessa asiakas saa sitten vielä tämän tästä tutustua urakoitsija-satusetien loputtomiin selityksiin ja urputuksiin, kun surkeaa työn laatua yritetään hyväksyttää väkisin asiakkaalla, vaikka laudat irvistelevät törkyvinossa, reikiä on jos missä pinnassa ja viivästymiset venyvät mahdottomiksi.

Hinnasta: Kiskuri rahastaa tuollaisesta talosta perusasennuksin helposti 300 000 euroa valmiina, siis ilman tonttia, liittymiä jne.

Itse tehden, hankinnat hyvin kilpailuttaen talon rakentaa kohtuullisella talkooavulla samanlaatuisena ja jopa parempana oman tekemisen ansiosta 100 000 eurolla. Siihen sitten tontit ja liittymät jne. päälle.

152 neliön talon hinta riippuu muun muassa talon:

- kerroksista
- kulmista
- lämmitysmuodosta (sähkökaapelein: kaapelit 1000 eur, kaapeliasennus itsesi avustuksella 1 pv = 10h x 35 eur = 350 eur, maalampö tai pelletti 10 000-15 0000 ratkaisusta riippuen)
- sisustuksen laadusta
- Keskeistä: hankintojen ja urakoiden kilpailuttamisen onnistumisesta. Esimerkiksi samansisältöisen LVI-urakan arvo vaihtelee tuon kokoluokan talossa viimeaikaisten tarjousten perusteella verollisena 10 000 - 40 000 euroon.

Muita esimerkkejä raa'asta nykyajan suomalaisen rakennusalan "ammattilaisten" harjoittamasta kiskonnasta:

- sama sähköurakka 8 000 - 29 000 euroa,
- samat perustustyöt ilman tarvikkeita 2 300 - 20 000 euroa,
- sama pesuhuoneen sertifioitu vesieristys 300 - 1350 euroa,
- samat keittiökalusteet 8 300 - 28 000 euroa, - lattiabetoni 80-230 eur/m3,
- samat pellitykset, tikkaat, vesikourut, lumiesteet asennuksineen 1550- 3500 jne. jne.

Ja laatuvaade siis tarjouspyynnöissä sama, samoin tuotesisältö, asennustyön sisältö, aikataulu ja asennettavat tuotteet yksilöitynä mallinumeron tarkkuudella.

Eräs rahamies kertoi tutun rakennusurakoitisjan miettineen, millaisen kertoimen laittaisi normaalikatteella lasketun tarjouksen kertoimeksi - päätyi sitten piihin eli kuten kaikki rakentajat tietävät: pii on 3,141592654.
Ja senkin maksaa aika moni - ja mitä saa luupin kestäväksi vastineeksi rahoilleen??

Hävetkää rakennusalan kusettajat.

Onnea sinulle rakentaja, olet oikealla tiellä kun tiedustelet asioita meiltä rakennusalan rintamamiehiltä. Kierrä talotyömaita, haastattele ja kuuntele ainakin viittä sellaisen tehtaan asiakasta, jonka merkin aiot valita. Tutustu nimenomaaan kohteisiin, joita talotehdas ei suosittele tutustuttaviksi, sillä sieltä löydät totuuden. Etsi tutustumiskohteet rakennettavilta asuinalueilta, siellä myös liikkuu todennäköisesti luotettavin ja ajantasaisin asiakastieto talotoimittajien ja urakoitsijoiden luotettavuudesta, keskustelukyvystä ongelmatilanteissa ja laatutasosta sekä osaamisesta.

Rakennusalan satusedät, kiskurit ja kusettajat: Korot nousevat, taantuma tulee - tipahdatte ensimmäisinä. Menetitte pelin edellisillä työmaillanne, joilla kusetitte asiakastanne.

Maineenne on kiirinyt jo kauas puskaradiossa, sillä:

Rakentajaperheen sosiaalinen lähiverkko: keskimäärin noin 100 ihmistä:

Lähiverkon ihmisten lähipiiri puolestaan sama 100 ihmistä x 100 eli yhteensä jo 10 000 ihmistä, näistä jokaisen lähipiiri edelleen 100 ihmistä eli Suomen kansalle ja vähän uloskin on äkkiä kantautunut palaute tekemisistänne (JA TEKEMÄTTÄJÄTTÄMISISTÄNNE).

Siinä ovat mainosten korulauseenne ja myyntiväittämänne aika turhia. Mutta kuten sanottu, tämän noususuhdanteen juna meni jo, on huonon laadun ja puljaamisen maksun aika.

Hyvät selviävät aina, sillä krediitti kestää kansan silmissä ja korvissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ja turhaa uhoilua. Kusettajat ja kierot urakoitsijat ja ihmiset ovat aina pari askelta tavallista kansaa edellä. Se mikä upposi eilen, ei uppoa tänään, mutta sen tilalle on keksitty jo kymmenen uutta keinoa saada tollo uskomaan ja maksamaan. Näitä veijareita ei vaivaa turha ammattiylpeys vaan pelkästään kiinnistus sinun rahoisisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On kai muitakin mutta täällä yks: http://www.talonrakennus.info/
Ilmianna
Jaa
Milenkiintoista tietoa rakentamista suunnittelevalle.
Ilmianna
Jaa
No, tänä päivänä on helppo laskea: talon neliömäärä x 1800 tontti liittymät. Tuolla saa valmiin perusalon.
Ilmianna
Jaa
150 m2:n perustalo ilman luxusta tasamaan tontille on kaikkiaan 200.000 € - 20 000 .
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

152 m2 omakotitalon rakentaminen -hinta?

Arvioikaa hyvät ihmiset, paljonko tulisi kokonaiskustannukset olemaan jos rakentaa 152m2 omakotitalon. Tontin hinta 0€.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta