roikkuva rasvamaha=huonolaatuinen ruoka

roikkuva maha

Olen tällä palstalla ajemmin lukenut, että kissoilla, joilla on ns. roikkuva läskimaha, johtuu nimenomaan huonolaatuisesta, yksipuolisestä ruuasta ja liikkumattomuudesta.
Pitääkö paikkansa?

Tässä yksi tarina.
Kissa syö päivittäin tavallista K-kaupan purkkiruokaa n.2x päivässä ja silloin tällöin niitä edullisia raksuja (sis.vilja)
Raksubaaria ei ole, on ns.säännölliset kellonajat, jolloin saa myös raksuja ja niitäkin saa rajoitetusti.
Vettä on saatavilla. Mitään vitamiinejä tietääkseni ei saa.

Turkki aika huonossa kunnossa, täysin kiilloton. Iso, roikkuva maha, vaikka kissa itse ei ole lihava.

Mitä suosittelette?
Onko teidän mielestä oikein, että kissa ei saa syödä raksuja silloin kun tekee mieli.Saa silloin, kun ihmiset niin päättävät.

Kaikki kissaihmisten kokemukset ruokavalioista, laaturuuan merkityksestä,tuoreesta lihasta, kanasta, maksasta, munuaisista jne sekä muut neuvot ruokavaliosta tervetulleita. Kiitos.

7

1873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riiiksu

      Mun kissoilla on sellaset löllykkämahat, jotka ilmesty sen jälkeen ku neidit steriloitiin. Ne on koko elämänsä syöny eläinruokakaupan raksuja ja sit marketista ostettua purkkiruokaa, jossa ei ole viljaa. Sisäelimiä ja raakaa lihaa olen tarjonnut mutta ei ne kelpaa kuin makupaloina. Raksubaari on aina auki, kissaahan ei saisi paastottaa vaan antaa syödä usein vähän kerralla.Raikasta vettä on aina tarjolla.
      Tarinasi kissalla on selvästi puutetta kivennäisistä,joita saa mm. hyvänlaatuisista raksuista. Suosittelen pieniä annoksia sisäelimiä, raakaa lihaa, jos ei muuten syö niin herkkupaloina. Osta kunnon raksuja eläinkaupasta, ne on kalliimpia mutta jos ostat kerralla isomman säkin niin tulee halvemmaksi. Meillä 3kg:n raksupussi riittää 5-6viikkoa ja se maksaa 18 euroa. sen lisäksi etuna on se,että kissan jätökset eivät haise läheskään niin pahalle kuin marketin raksuja syövät, koska kissa pystyy käyttämään tehokkaammin laaturuoan. Lisäksi raksujen pureskelu pitää kissan hampaat kunnossa.
      Purkkiruokana suosi hyytelöitä, koska niissä ei ole viljaa, kastikeruuissa on.
      Kissan liikuntaa voit lisätä leikittämällä sitä enemmän, taluttelemalla valjaissa ulkona, lisäksi turkkia pitäisi harjata päivittäin, jolloin se lisäisi kiiltoa.

      • .....

        mulla on sama homma. neitille kasvoi leikkuun jälkeen sellanen "pussukka" mahan alle, samoin pojalle on kans kehittymässä sellanen. ei haittaa elämää. ja on aika yleinen leikatuilla kissoilla. ruokana on acanan raksuja vapaasti, vesi vapaasti ja purkki ruokaa pari kolme kertaa päivässä, josta osa yleensä jää syömättä...


    • että...

      menet vaikka sivuille www.pet-needs.com ja tilaat ison säkin laadukasta kuivaruokaa. Isoissa säkeissä laadukaskin kuivaruoka on edullista. Tai sitten osta edullista laadukasta Acanaa www.acanafin.com.

      Joillekin roduille roikkuva maha on tyypillistä, kuten briteille. Mutta kissasi ruokavaliota pitäisi kyllä kuitenkin parantaa. Omat kissani ovat solakoita ja saavat laadukasta ruokaa. Hiilihydraattipitoinen ruoka aiheuttaa sen että kissa joutuu syömään paljon, silloin myös mahalaukku venyy. Eiväthän ihmisetkään aina saa laihdutuksen jälkeen venynyttä mahaansa pieneksi, koska iho on venynyt liikaa.

      Eihän kissa muuten ole tiineenä vai onko maha aina ollut roikkuva? Onhan kissa madotettu?

      Laadukkaiden raksujen kanssa olisi hyvä tarjota lihaa ja Pirskattia ja lihapitoisimpia purkkiruokia mieluiten eläinkaupasta.

      • kissat kunniassa

        Meillä on parasta ruokaa mitä rahalla saa, purkkiruokia ei syödä lainkaan, vain tuoretta lihaa eri muodoissa.Muuten sutjakkaat ja terveet kissat, mutta vatsa roikkuu vanhemmalla ja 3vko sitten leikatulla näyttäis myös alkaneen riippua? Kyseessä nuori,hoikka kissa muuten.Siis molemmat hoikkia "lihaksikkaita" mutta vatsakkaita.


      • mutta meillä
        kissat kunniassa kirjoitti:

        Meillä on parasta ruokaa mitä rahalla saa, purkkiruokia ei syödä lainkaan, vain tuoretta lihaa eri muodoissa.Muuten sutjakkaat ja terveet kissat, mutta vatsa roikkuu vanhemmalla ja 3vko sitten leikatulla näyttäis myös alkaneen riippua? Kyseessä nuori,hoikka kissa muuten.Siis molemmat hoikkia "lihaksikkaita" mutta vatsakkaita.

        johtunee iästä? Kyseessä on reilu puolivuotias kollipoika, jota ruokin kuta kuinkin kaiken taiteen sääntöjen mukaan (Acanan kuivamuonaa tarjolla koko ajan, penturaksuja vielä, muu ruokinta on pääasiassa raakaa lihaa ja lihasta pääasiassa kanaa ja kalkkuna, nautaa ja sikaa harvemmin, kerran-pari viikossa kalaa ja pari kertaa viikossa viljatonta purkkiruokaa, pirskattia päivittäin ja vettä tietysti koko ajan) ja sillä on löysä nahka vatsassa, eniten lähellä takajalkoja. Olen ajatellut, että se johtuu iästä. Nahan alle vaan ei ehdi kertyä mitään kun on vielä voimakkaassa kasvuiässä (kissa on korkea eli siitä tulee iso) eikä mitään ns. ylimääräistä ehdi kertyä. Kolli on todella pirtsakka tapaus ja touhuaa vilkkaasti valveilla ollessaan.

        Tyttökissa on vähän vanhempi mutta sopusuhtaisempi. Matalampi ja tuskin tuosta kauheasti kasvaakaan enää. Jotenkin tuntuu, että jää vähän pienikokoiseksi. Sillä ei ole samanlaista löysyyttä mitä kollilla. On laiskempi tapaus.


    • catcat

      Ruokavaliolla on varmasti vaikutusta roikkuvaan mahaan, mutta vaikka kissa söisi laadukkaita eläinkaupan ruokiakin voi sille silti kehittyä roikkuva maha, se on kovin yksilöllistä, eikä sen kannata antaa häiritä, jos se ei kissankaan elämää mitenkään häiritse. :) Tietenkin jos kissa on lihava, olisi laihdutus paikallaan mutta pelkkä roikkuva maha ei kerro liikakiloista, vaan roikkumaha voi olla muuten niin laihalla kissallakin.

    • Kaiken kokenut

      Hernekeittoa vois kokeilla rasvamahaan.Kissojen herkkua.Tai kalanmaksaöljyä-sekin parantaa rasva-aineenvaihduntaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe