Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aikido vai hokuto tai maga

opiekelija 2

Hei! olen aika hintelä ja tarvitsen itsepuolustustaitoja, salille en jaksa lähteä puntteja nostelemaan, joten joku toimiva ip-laji olisi mieleen.

mikä olisi näistä paras, aikido, hokuto-jujutsu, vai krav maga.

aikidossa viehättäisi se liikeiden sulavuus ja näin näytöksesä kun aikidoka heitti kolmea vastustajaa ja pienllä liikkeellä, onko se helppo oppia

Entä jujutsu tai Krav maga, toimivatko ne käytännössä, vai onko aikido paras vaihtoehto?

15

3404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinä sitä realismia

      peruspainin ja nyrkkeilyn lisäksi käyt jossain aseuhkaseminaarilla niin se on siinä. Turha syytää rahaa mihinkään muotilajiin kun parempia voi harjoitella kaksinverroin halvemmalla.

    • ohhjoijaa

      ..vaikeahko oppia kunnolla ja vaatii paljon treeniä ja motivaatiota lajin suhteen. Mutta se ei todellakaan ole itsepuolustuslaji. Hieno japanilainen pehmeä laji muuten ja arvostan kovasti. Hokuto ja maga on iha jees vaihtoehtoja mutta kannattaa käydä katsomassa seuroissa että millaisia ne treenit siellä on. seuroissa ja ohjaajissa on eroja.

    • kahdentalonmies

      Aikidoa ja magaa treenanneena voin sano,että maga on helpompi vaihtoehto.

      Aikido on mukavaa(silloin kun ei ole ukena),koska voimaa ei juuri tarvitse(tosin auttaa,jos tekniikkaa ei hallitse).
      Aikidon ongelma on siinä,että osaako opettaja lajinsa riittävän laaja-alaisesti ja haluaako edes opettaa(juuri muuta kuin perustekniikkaa).
      Tehokkaimmillaan aikido on lempeä kuin äidin syli ja brutaali kuin nälkäinen karhu(tässä suhteessa ylittäen magan monin verroin).

      Mutta maga on helppoa.Ei tarvise enään miettiä,että opettaako ne vai ei...Homma menee eteenpäin kuin juna.Kunhan vain jaksat istua kyydissä.

    • Nimimerkkimies

      Jos toimivaa itsepuolustusta kaipaat, suosittelen ehdottomasti krav magaa. Aikidoa tosiaan on kaunista katsella, mutta vaatii todella pitkää paneutumista lajiin, eikä välttämättä ole paras laji itsensä puolustamiseen.

    • Aikidoa v. -89

      Mihinkä sinä niitä itsepuolustustaitoja OIKEASTI tarvitset? Pelottaako kadulla öisin?

      Paras itsepuolustustaito taitaa olla siinä, että osaa varoa paikkoja ja tilanteita joissa voi joutua väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi? Rauhallisuudella ja puhumalla voi myös päästä eroon moisesta tilanteesta ja vasta viimeisin keino on turvautua johonkin itsepuolustustekniikaan. Nopeat jalat eli "rundo" on myös hyvä "itsepuolustustaito". Kun haluat nopeasti oppia potkimaan muita "munille", niin asennoidut jo hiukan valmiiksi provosoimaan itsesi mahdolliseen kaverin turpaan vetämiseen. Jotkut ihmisethän eivät voi vastustaa taitojensa oikeata kokeilemista, mutta onneksi heitä on aika vähän.

      Aikido on mukavaa, mutta itsepuolustukseksi paljon aikaa ja vaivaa vievää oppia. Näkemäsi helppous perustuu vastustajan tietynlaiseen hyökkäykseen jota on hiottu vuosikausia. Kadulla hyökkäykset yleensä taas ovat kaaottisia, lähinnä vaatteista repimistä , hätäisiä potkuja, lyöntejä ja maahan kaatamisia. Tekniikoita aikidossa on tosin melko vähän, joten pitkälle hiotut harvat tekniikat saattavat joskus jopa toimia! Juju on myös siinä, että kykeneekö hallitsemaan tilanteessa hermonsa ja näkemään hyökkäyksen ikäänkuin "ennalta"? On olemassa legendoja joissa japanilainen aikidoka olisi "haastanut" japanilaisen karatekan, joka kuulemma ei onnistunut osumaan tähän aikidokaan kertaakaan lyönnillään. Legendat ovat tietenkin legendoja! O-Senseinkin väitetään jopa muuttuneen näkymättömäksi, kun häneltä oli kysytty sitä voivatko ninjat todellakin muuttua näkymättömiksi? xD

      Aikidossahan emme varsinaisesti matsaa, mikä sekin hankaloittaa asiaa jos todellakin haluaa oppia nopeasti itsepuolustusta? Välillä tietenkin kun kurssille saapuu joku uusi vahva ja jäykkä aloittelija, niin tuleehan sitä tietenkin "kokeiltua" tekniikan toimivuuttakin ja kyllähän se yleensä vaikeaa ja hankalaa on. Yleensä siinä tuppaa käymään niin, että mitä kovemmin tälläistä kaveria yrittää heittää, niin sitä vaikeammaksi se vain tulee. "Kikka" on siinä, että tämä ukeksi kutsuttu aikidon "vastustaja" ei saa tuntea juuri voimaa, eikä varsinkaan juuri minkäänlaista vääntöä, vetoa tai työntöä ja se onkin aikidossa vaikeaa. Lisäksi vielä ajoitukset ja etäisyydet tekevät aikidosta entistäkin haastavamman lajin. Aikidoa joutuu myös "säätelemään" vastustajan mukaan. Kaikille ei voi tehdä aina ihan samalla tavalla, riippuen usein vastuksen "jäykkyystasostakin", koosta tms. Hyvät ja kauan treenanneet opettajat osaavat kyllä tehdä kenelle tahansa toimivaa tekniikkaa, mutta siksihän he juuri ovatkin kauan treenanneita ja opettajia!

      Yleensähän voimakkaampi voittaa, joskus voitonhan voi viedä ovelampikin. Aikidossahan ei ole varsinaista voimaharjoitteluam joten siinäkin mielessä ehkä sitten sitä Magaa tai Hokutoryoa? Moni portsarikin taitaa olla jonkin sortin Judoka, joten sekin lajina voisi olla ihan ok? Jokin Brassijutsukin saattaisi olla paikallaan? Mitään "mystistä voimaa" on kai turhaa etsiä, kuten toisen voittamista pelkällä "KI"-energialla. Sitäkin on jossain vanhassa aikidopätkässä esitetty, mutta tälläset "pokemontouhut" taitaa olla valitettavasti vain satua?

      Jos haluaisin oman poikani oppivan puolustamaan itseään, niin en häntä ensimmäiseksi laittaisi aikidoon. Jotain sellaista mielumin missä hinteläkin saisi voimaa ja notkeutta lisää? Jos tätä itsepuolustuksellista aspektia haluaa kovasti painottaa, niin näkisin, että aikido on näissä muissa "piireissä" lähinnä vitsi, mutta emmehän me sitä treenaakaan pelkästään siksi ja aikidohan on jo ihan hyvää "aivojumppaakin", siinä joutuu käyttämään molempia aivopuoliskojaan ja ajattelemaan välillä vähän "kukkaisajatuksiakin". Toisen ihmisen vahingoittaminen kun ei kuulu aikidon "filosofiaan". Rauha ja rakkaus enemmänkin. Tosin meitähän riittää joka "junaan" ja se pätee myöskin aikidon treenaajiin. Oma kokemukseni on myös se, että suurin osa ainakin näiden perinteisten lajien harjoittajista olisivat keskimääräistä rauhallisempaa väkeä. Japanilaisiin lajeihin sisältyy yleensä tietty dojoetiketti, jossa noudatetaan vanhoja tapoja. Kiinassa ja Koreassa taitaa olla omia vastaavia tapojaan, vaikka Japanissa niitä ehkä noudatetaankin kaikkein "orjallisimmin"?

      Jos siis "käytöstavat" tuottavat ongelmia, niin ehkäpä jälleen jotain muuta kuin aikidoa? Itse ainakin arvostan tiettyjä vanhoja traditioita ja "samurai-asennetta". ;-) Istuu ehkä vähän huonosti nykymenoon, mutta ei se itseäni ainakaan yhtään häiritse.

      Mieti ihan rauhassa ja ihan minkä tahansa lajin näistä kaikista päätätkin aloittaa, niin varmasti saat paljon hyvää mieltä ja oloa kaikista. Loukkaantumisen vaarasta näissä muissa lajeissa en osaa sanoa, mutta en ole kuullut, että niitä olisi kovinkaan paljon ollut? Aikidossahan loukkaantumiset ovat harvinaisia, mutta toki mahdollisuushan on aina olemassa, kun sattuu ja tapahtuu!

      ;-)

    • Markiisi5

      ...siitä mitä haluat lajiltasi. Haluatko nopeasti tekniikoita joilla puolustaa itseäsi (hokutoryu tai krav maga) vai haluatko elämäntavan, jonka oppiminen kestää kauemmin, mutta joka antaa sinulle itseluottamuksen ja taidon olla edes joutumatta ääritilanteisiin. Ja kyvyn selviytyä, jos silti joudut (aikido).

      Aikidolla ei isketä naisia, siinä ei ole näyttäviä hyppypotkuja tms kuten esim Taekwondossa. Tarkoitus on eliminoida vastustaja mahdollisimman vähillä liikkeillä, ja käyttää vastustajan omaa voimaa häntä vastaan, esim heitoissa. Ja pidemmälle treenatun tavoite on välttää fyysisiä konflikteja ylipäänsä (täysin tietoisena siitä, että voittaisi sellaisen), ja jos joku kuitenkin hyökkää päälle, torjua hyökkäys niin, ettei vastustajakaan vakavasti vahingoitu. Jos kuulostaa ufojutuilta, niin valitse joku muu laji, esim hokutoryu jujutsu.

      • motto8

        "Aikidolla ei isketä naisia...".

        Aikidohan sopii parhaiten naisten "kaatamiseen",niin kuin monet blackbeltit ovat todenneet...:).Ja iskemistä kannattaa muutenkin vältää,jos hyvää lopputulosta haluaa...


    • laji-guru

      Aikidolla ei ole mitään tekemistä itsepuolustuksen kanssa, treenasin aikidoa 70-luvulla ja huomasin käytännössä, että se filosofinen pyörittely ei toiminut tositilanteessa, tunnen myöskin erään mustan vyön aikidokan, joka oli täysin kädetön tosipaikassa ja vihreän vyön jujutsuka taltutti pahoinpitelijän, joka hakkasi aikidokan sairaalareissulle, tämä tapahtui erään illanvieton yhteydessä.

      Aloitin itse jujutsun Aven opissa 80-luvun alussa ja harjoittelin jujutsua kymmenen vuotta ,siinä lajissa kehittyi itsepuolustus hyvin, nyt harjoittelen Krav magaa, koska paikat ei kestä enään Hokuton kovaa rääkkiä ja tekniikoita, maga on mainio ip-laji, siinä tehdään toimivia tekniikoita ja asenne on oikea se taktinen puoli otetaan huomioon opetuksessa.


      Mikäli haluat oppia toimivaa itsepuolustusta, niin hokuto ryu-jujutsu tai Krav maga ovat lajisi.

      • Markiisi5

        sun kommenttihan oli ihan sama kuin minunkin, eli jos haluat oppia NOPEASTI toimivaa itsepuolustusta, niin valitse Hokuto-ryu tai Krav Maga. Jos olet valmis uhraamaan lajille koko elämäsi, harkitse aikidoa. Jos mainitsemasi mustan vyön aikidoka oli "kädetön" tositilanteessa silloin kerran, niin tuskin voit pistää sitä lajin syyksi. Itselläni on muutaman kerran tullut tositilanne (vaikka yritän välttää niitä), ja aika hyvin on puukko lähtenyt vastustajan kädestä kotegaeshilla, nikyolla tai sankyolla.


      • kokematonKorhonen
        Markiisi5 kirjoitti:

        sun kommenttihan oli ihan sama kuin minunkin, eli jos haluat oppia NOPEASTI toimivaa itsepuolustusta, niin valitse Hokuto-ryu tai Krav Maga. Jos olet valmis uhraamaan lajille koko elämäsi, harkitse aikidoa. Jos mainitsemasi mustan vyön aikidoka oli "kädetön" tositilanteessa silloin kerran, niin tuskin voit pistää sitä lajin syyksi. Itselläni on muutaman kerran tullut tositilanne (vaikka yritän välttää niitä), ja aika hyvin on puukko lähtenyt vastustajan kädestä kotegaeshilla, nikyolla tai sankyolla.

        Vai että peräti olet voinut kokeilla erilaisia tekniikoita puukon poistamiseen tosielämässä! Ymmärränkö oikein että olet tullut hyökkäyksen uhriksi peräti kolme kertaa tai enemmän. Vau! Aikidosi on tosi pitkällä kun olet vielä hengissä, tai sitten puhut paskaa. Kannattaisi varmaan tarkastella sitä miksi joutuu niin usein kiipeliin.


      • Sörselssön
        kokematonKorhonen kirjoitti:

        Vai että peräti olet voinut kokeilla erilaisia tekniikoita puukon poistamiseen tosielämässä! Ymmärränkö oikein että olet tullut hyökkäyksen uhriksi peräti kolme kertaa tai enemmän. Vau! Aikidosi on tosi pitkällä kun olet vielä hengissä, tai sitten puhut paskaa. Kannattaisi varmaan tarkastella sitä miksi joutuu niin usein kiipeliin.

        Aikido on laaja meri, jossa on monia sovelluksia, ja moninaisia opettajia. Jos katsoo ensi kädessä itsepuolustusta, sitä ei kannata valita, vaan joku muu laji.

        Harjoittelutekniikoina aikido on ystävällistä ja rentouttavaa, joskin kauhistuttavia poikkeuksia on ollut..

        Aikidoa pitäisikin markkinoida tästä näkökulmasta enemmän vähän kuin Tai Chi:täkin on mainostettu.

        Itse en ole koskaan joutunut puukkoa vastaan, ja jos joutuisin, niin varmaan kuolisin. Ystävällinen ja pelkäämätön asenne on kylläkin purrut tilanteissa, joissa vastapuolena on ollut kokonainen "jengi".

        Muutamista valitettavista suorista hyökkäyksistä olen selvinnyt, mutta ne ovat toki olleet aseettomia. Ne tapahtuivat harrastuksen alkuaikoina. Nyt olen saanut olla vuosikausia rauhassa.

        En suosittele aikidoa kenellekään, joka aikoo käyttää sitä kadulla, vaan se sopii muun elämän rentouttavaksi vastapainoksi.

        Paras itsepuolustuskeino on ystävällisyys, ja sen jälkeen poliisi. Jos näiden väliin pitää jotain laittaa, niin se voi johtaa myös mittaviin vahingonkorvauksiin, etenkin jos vastapuoli saa elinikäisiä vaurioita.

        Että hyvää tahtoa kaikille ja jouluja!


      • Adk-män

        Aikidossa on paljon hyviä työkaluja itsepuolustukseen. Vaatii vain enemmän treeniä. Tämän lisäksi aikido soveltuu hyvin myös ihan terveysliikunta-lajiksi. Itselläni aikidon harrastajana ei ainakaan ole mitään ongelmia myöntää tätä. Aikido voi olla itseasiassa ERINOMAINEN terveysliikuntalaji.

        Se aikido mitä Suomessa opetetaan voi olla terveysliikuntaa, itsepuolustusta tai jotain siltä väliltä. Suurin osa seuroista on jotain siltä väliltä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että itsepuolustustaitojen hakeminen kestää vielä aavistuksen kauemmin, koska joudut tutustumaan seurassa myös siihen toiseen puoleen ja treenaamaan sitä. Myös opettajasta paljon kiinni.

        Aikidoa en suosittele pelkästään itsepuolustuksesta kiinnostuneille, jos et tunne seuraa ja sen opettajaa, että hän juuri opettaa sitä mitä tahdot oppia.

        Jos taas tahdot harrastaa terveysliikuntaa, jossa oppii perustaitoja itsepuolustuksestakin pitkällä tähtäimellä, niin aikido on jo huomattavasti lähempänä sitä lajia mitä haet. Joissain seuroissa opetetaan aikidoa puhtaasti terveysliikuntana, jolloin se itsepuolustustaidon hankinta pitkälläkin tähtäimellä voi tuottaa vaikeuksia.

        Aikidossahan sinänsä on kaikki tarvittava jotta sitä voi treenata itsepuolustuslajina. Kyse on täysin treenimetodeista ja mitä painotetaan.


    • open mind

      Tässä tuli luettua näitä viisaita mietelmiä lajista jos toisesta. Ainoa järkevä neuvo tulee tässä: Älä lue tällaisia keskustelupalstoja. Täällä ollaan aivan pihalla. Kohelletaan kuin ravihevoset laput silmillä eikä nähdä, mitä sivulla tapahtuu. Jos haluat perehtyä, mikä sulle sopii parhaiten, käy katsomassa KAIKKI salit ja lajit läpi ja tutustu todelliseen harjoitteluun. Helpompi vaihtoehto on mennä ensimmäisen lehti-ilmoituksen perässä salille. Aloitat kuitenkin alkeiskurssilla, joten oli laji mikä tahansa, itsepuolustuksen kannalta ei siinä ole hyötyä. Sama kuin meinisit tenniksen alkeiskurssille: et sinä sen jälkeen Wibledoniin pääse.
      Terveiset kaikille buodoharjoittelioille: avatkaa silmänne ja tutustukaa eeri lajeihin ja poimikaa sieltä helmet omaan harjoitteluun.

      • B.U.D.O.K.A.

        Miksi käydä kaikki salit läpi? voit vaan googlata ne lajit mitkä sua kiinnostaa ja niitten liittojen kautta kattoo missä niitä harrastetaan ja Suomi24 ei ole se sivu johon kannattaa luottaa 100%

        Mun mielipide

        Akido: jos haluat panostaa enemmän "henkiseen puoleen" niin tää

        Krav Maga : Hyvä IP laji sopii aloteijioille ( ja kyllä noi muutkin sopii mutta jos halut kattoo onko tää kamppailu urheilu sun juttusi) ja KM:ssa ei kilpailla koska sen on enemmän IP laji kun kamppailulaji ( en väheksy muita mutta tää on sellanen vaihtoehto jos et halua kilpailla)

        Hokutoryu Jujutsu : Monipuolinen laji voit kilpailla jos halut


      • Ei tuomita
        B.U.D.O.K.A. kirjoitti:

        Miksi käydä kaikki salit läpi? voit vaan googlata ne lajit mitkä sua kiinnostaa ja niitten liittojen kautta kattoo missä niitä harrastetaan ja Suomi24 ei ole se sivu johon kannattaa luottaa 100%

        Mun mielipide

        Akido: jos haluat panostaa enemmän "henkiseen puoleen" niin tää

        Krav Maga : Hyvä IP laji sopii aloteijioille ( ja kyllä noi muutkin sopii mutta jos halut kattoo onko tää kamppailu urheilu sun juttusi) ja KM:ssa ei kilpailla koska sen on enemmän IP laji kun kamppailulaji ( en väheksy muita mutta tää on sellanen vaihtoehto jos et halua kilpailla)

        Hokutoryu Jujutsu : Monipuolinen laji voit kilpailla jos halut

        Lue alkuperäinen kysymys. Ilmiselvästi kaveri ei tunne lajeja, joten siksi ei googlettaminen auta. Tärkein asia on löytää sali, jossa puitteet kohdallaan ja opetus säännöllistä. Tosiasia on, että 80 % harrastajista on lähtenyt lajin pariin (minä muiden mukana) ihan jonkun luulon kautta ja ehkä yhden näytöksen innoittamana. Ehkä valinta on oikea ja alkaa innokas harrastus tai sitten tämän lajin kautta löytyykin joku toinen laji. Kokemus opettaa, että oikea tie ei ole helppo löytää.
        Näissä yhden lauseen lajikuvauksissa piilee todella suuri tietämättömyyden siemen. Sellaista lajia ei olekaan, jota voisi kuvailla yhdellä lauseella. Esimerkiksi tuo, että aikido on henkistä...hoh-hoijaa...
        Selvitä mistä aikido on kehitetty ja mitä tekniikat sisältävät, niin se henkisyys karisee. Sama kuin sanoisi, että Tae kwon dossa vain kilpaillaan niin kuin kengurut eikä lyödä ollenkaan.
        Oli laji mikä tahansa on kaikkien juuret samat. Jäädä henkiin, mutta vastustaja kuolkoon.
        Siitä on sitten sovellettu moderniin yhteiskuntaan sopivat tekniikat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe